Alican Sınır Kapısı

Alican Sınır Kapısı

Alican Sınır Kapısı, Türkiye’nin Ermenistan ile olan sınırında bulunan bir sınır kapısıdır. Iğdır ilinin Karakoyunlu ilçesinde yer alan sınır kapısı Karabağ Savaşı devam ederken Türkiye tarafından, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı işgaline tepki olarak Nisan 1993’te kullanıma kapatılmıştır. 2020 yılında Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarını kınama amacıyla sınır kapısında gösteriler düzenlenmiştir.

Alican Sınır Kapısı Haberleri

Sosyal medyada çok konuşulmuştu! Alican Sınır Kapısı depremzedeler için 30 yıl sonra açıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Iğdır'dan Ermenistan'a açılan Alican Sınır Kapısı, 30 yıl sonra ilk kez kullanıldı. Nisan 1993'te sivil geçişlere kapatılan Alican Sınır Kapısı, depremzedelere yardım taşınan 5 TIR'ın geçişi için açıldı.

Haber 11-02-2023 15:37

Doğudaki esnaf ve turizmciler Alican ve Zengezur Koridoru'ndan umutlu

Iğdır Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mehmet Engin: - "Alican Sınır Kapısı'nın, açılması halinde kente çok büyük katkıları olacak. Zengezur Koridoru açılırsa, Dilucu Sınır Kapısı'na da sahip olan Iğdır, önemli bir ticaret merkezi haline gelecek" - Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan: - "Bölgemize gelen turistleri İstanbul, Ankara, Trabzon yerine burada ağırlayabiliriz, zaten doğu turlarına çıkan turistler Iğdır'ı ve bu bölgeyi kullanıyor"

Yurthaber 15-03-2022 12:19

Diğer Haber Etiketleri