Ambergris (Balina Kusmuğu) Haberleri

Kusmuktan yapılıyor, servet değerine satılıyor! Demet Akalın, Kenan İmirzalıoğlu, siyasetçiler, sporcular... Ünlülerin gözdesi 'Misk-i Amber' tespihleri

Balinanın kusmuğundan yapılan tespihler Türkiye'deki birçok tanındık simanın gözdesi durumunda. Aralarında Demet Akalın, Kenan İmirzalıoğlu, Murat Övüç gibi isimlerin yer aldığı sanatçıların yanı sıra siyasetçiler ve sporcular da "Misk-i Amber" tespihleri için adeta yanıp tutuşuyor. Tespihlerin fiyatları ise dudak uçuklatacak düzeyde. Ünlüler özellikle kış aylarında Bursa'daki o dükkana uğramadan edemiyor.

Finans 21-01-2024 11:58

Mersinde balina kusmuğu ile tarihi eserler ele geçirildi

Mersin’de jandarma tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bir şahsın adresinde 10 kilo 200 gram balina kusmuğu (ambergris) ile çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Yurthaber 04-11-2022 13:10

Milyonlarca lira değerinde! Hatay'da jandarma ekipleri ele geçirdi

Hatay'da, yanıcı ve çok değerli bir madde olan balina kusmuğu ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 4 milyon lira değerindeki 16 kilogram 'balina kusmuğu' Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi. Öte yandan operasyon 4 kişi gözaltına alındı.

Haber 16-06-2022 20:35

Yoksulluktan kurtaran kusmuk! Yemenli balıkçıları milyoner yapan keşif

Güney Yemenli 35 balıkçı, Aden Körfezi'nde kendilerini yoksulluktan kurtaran keşif sonrası sevinçlerini BBC ekibiyle paylaştı. 1,5 milyon dolar değerinde olan balina kusmuğu, yayılan kötü koku sayesinde ortaya çıktı. Balıkçılardan biri bunun için, ''Kötü kokuyor ama çok para ediyor'' dedi.

Haber 02-06-2021 12:11