Ampul Haberleri

TikTok canlı yayınında ağzına ampul soktu! Yaşadığı zor anlar sosyal medyada viral oldu... Çok şükür bunu kaptırdık

Rus bir sosyal medya kullanıcısı TikTok canlı yayını sırasında ilginç bir olaya imza attı. Canlı yayın sırasında ağzına ampul sokan kullanıcısı, ampulün ağzının içinde kırılmasıyla zor anlar yaşadı. Ağzında cam sıkışan kullanıcı panikleyerek canlı yayını kapattı. O anlar sosyal medyada gündem yaratmayı başardı.

Trend 02-02-2024 07:44

Ampul nasıl yazılır? Ampul mü ampül mü, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İnsanlar yaşamın içinde çok fazla kullandığı sözcüklerin nasıl yazıldığı konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Kelimelerin doğru yazım şekilleri ve Türkçe dil bilgisi konularında birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. Türk dilinin muhafaza edilmesi ve gelişmesi için TDK yazım sözlüklerini internet ortamında yayımlamıştır. Bu sayede merak edilen doğru yazım şekilleri kolaylıkla öğrenilebilir. Ampul, telaffuz ve yazım hatası yapılan kelimelerden biridir. Peki ampul nasıl yazılır?

Egitim 10-12-2023 18:10

Cilt için hangi ampul kullanılır? Cilt bakım ampulleri nasıl kullanılır?

Cilt bakımı hem sağlık hem de estetik açıdan önemli bir konu olup birçok kişi için günlük yaşamlarının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Genç, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt elde etmek için pek çok ürün ve yöntem bulunsa da cilt bakım ampulleri son zamanlarda popülerlik kazanan etkili bir seçenek haline gelmiştir. Bu küçük ancak güçlü şişeler cildi yenilemek, nemlendirmek, sıkılaştırmak ve daha pek çok cilt sorununu hedeflemek için yoğun bakım sunar.

Kadin 30-09-2023 22:52

122 yıldan beri kesintisiz yanıyor! Hepsi bozuldu bir tek o sapasağlam...

ABD'nin California eyaletindeki itfaiye istasyonunda bir ampul 1901 yılından beridir yanıyor. 122 yıldır yalnızca 2 kere söndü fakat onlar da ampul yüzünden değil. İşte "Dünyanın en uzun süredir yanan ampulü" olarak Guinness rekorlar kitabına giren asırlık ampulün ilginç hikayesi!

Haber 15-06-2023 09:20

Enerji tasarrufu sağlayarak faturalarınızın yarı yarıya düşmesine yardımcı olacak ürünler

Yaşamımızı sağlamayı ve sürdürmeyi sağlayan en önemli unsurların başında enerji yer alıyor. Ticaretten ekonomiye kadar yaşamın tüm alanlarında, verimli ve nitelikli bir günlük yaşantı için enerji, kilit bir rol oynuyor. Küresel ısınma problemiyle beraber gündemimize gelen enerjinin sürdürülebilirliği konusu enerji tasarrufu üzerine düşünmemize de yol açtı. Gelin, birlikte enerji tasarrufu sağlarken hem cebinize hem geleceğinize yatırım yapmanızı sağlayacak ürünlere göz atalım!

Haber 02-05-2023 15:29

Elektrik faturanızı anında yarıya indirecek tüyolar! Tasarruf yapmak için uzak durmanız gerekenler

Elektrik faturası hem yazın hem de kışın cebi en çok zorlayan faturalar arasında bulunuyor. Kışın doğal gaz faturalarının da eklenmesiyle birlikte göze batan yüklü elektrik faturasını düşürmek için etkili yöntemler aranıyor. Enerji uzmanları elektrik faturanızı düşürecek basit tüyoları paylaştı.

Kadin 09-01-2023 14:15

İstediğiniz ortamı dilediğiniz gibi aydınlatmanıza yardımcı olacak en iyi led ampul çeşitleri

Son zamanlarda yeterli aydınlatma gücü ve kalitesiyle dikkat çeken led ampuller, bütçe dostu enerji tüketimiyle de sıklıkla tercih ediliyor. Evinizin her köşesi için kullandığınız sıradan ampulleri led ampul ile değiştirebilirsiniz. En iyi led ampul çeşitleri arasından dilediğinizi seçerek evinizin elektrik faturasının daha az gelmesini sağlayabilirsiniz. Gelin, led ampul tavsiyesi almak isteyenler için hazırladığımız çeşitleri birlikte inceleyelim.

Haber 01-08-2022 14:04

Eviniz için tasarruflu ve uzun ömürlü en iyi ampul markası hangisi?

Evinizde veya ofisinizde değişiklik yapmak isterseniz ilk önce ışık seçiminden başlayabilirsiniz. Ampulün gözü yormaması, ideal seviyede ışık yayması ve şık durması oldukça önem taşır. Tabii bunların yanında tasarruflu, uzun ömürlü ve bütçe dostu ampuller de kullanıcıların dikkatini çeker. Sizlere bu kriterler üzerinden en iyi ampul modellerini seçmeye özen gösterdik. İşte detaylar!

Haber 28-07-2022 15:07