Antropoloji Haberleri

Antropoloji mezunları ne iş yapar? Antropoloji Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Antropoloji yani insan bilimi, geçmişte ve günümüzde yaşamış olan insan topluluklarının çeşitli yönlerini inceleyen bir bilim dalıdır. İnsanların ve toplumların kültürel ve fiziki yapısını araştırır. Antropoloji dalı, insanlık tarihi ile ilgili eski dönemlere ışık tutulmasına yardımcı olur. Bu bilim dalı insanların kültürel, toplumsal ve biyolojik çeşitliliğini anlamaya yönelik çalışmalar yapar.

Egitim 07-10-2022 17:35

Kazılarda bulundu! Bin yıldan eski ama hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiş

Meksika’nın Yucatan yarımadasında yapılan kazılarda Maya dönemine ait bir kano bulunurken, uzmanlar kanonun bin yıldan eski olduğunu düşünüyor.

Haber 31-10-2021 00:22

İyi yönetilen devletler diktatörlüklere göre daha derin bir çöküş yaşadı

Yapılan bir araştırma sosyal programlarla desteklenen, orantısız servet birikiminin yaşanmadığı iyi yönetilen devletlerin, diktatörlüklerle karşılaştırıldığında daha büyük bir çöküş yaşadığını ortaya çıkardı.

Haber 19-10-2020 14:17

Çanakkale'deki Parion Antik Kenti'nden çıkan iskeletler şaşırttı

Çanakkale'deki 2 bin 600 yıllık Parion Antik Kenti'nde, bu sezon kazılarında açılan oda mezardan 1'i çocuk toplam 24 kişiye ait iskelet çıktı. Arkeologları şaşkına çeviren M.S. 1'nci Yüzyıl ile 3'üncü Yüzyıl arasında kullanıldığı tespit edilen mezardaki çoklu definin gizemini, gelecek yıl yapılacak antropolojik araştırmaların aydınlatacağı bildirildi.

Haber 15-09-2017 11:32

Diğer Haber Etiketleri

Antropoloji

Antropoloji Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Antropoloji Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.