Apandisit Haberleri

Apandisit nedir, neden olur? Apandisit belirtileri ve tedavisi

Apandisit, apendiksin (kör bağırsak) iltihaplanması olarak bilinen ani ve acil bir tıbbi durumdur. Apendiks, bağırsakların başlangıcında bulunan ve bağışıklık sistemi için önemli olan bir yapıdır. Apandisit, apendiksin tıkanması sonucu bakterilerin çoğalması ve iltihaplanmasıyla meydana gelir. Peki, apandisit nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 21-03-2024 15:25

Mandalinayı sakın bu şekilde yemeyin! Apandisit riski oluşturuyor

Kış aylarının vazgeçilmezi ve turunçgillerin baş tacı olan mandalinanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak mandalinayı çekirdeği ile birlikte tüketmek apandisit problemlere yol açabiliyor. Bu yüzden mandalina tüketirken çok dikkatli olmanız gerekli.

Haber 21-03-2023 15:15

Şiddetli karın ağrısının nedeni herkesi şok etti! Yanlış teşhis nedeniyle apandisti alındı ama gerçekler bambaşkaydı...

Yabancı madde yutma vakaları oldukça dikkat çekici olabiliyor. Psikolojik rahatsızlık, merak ve çeşitli hastalıklar nedeniyle yutulan yabancı maddeler hastalara ciddi zararlar verebiliyor. Şiddetli karın ağrısı yaşayan 4 yaşındaki çocuğun karnından çıkanlar ebeveynlerini ve doktorları şok etti.

Haber 17-01-2023 08:56

Gözden kaçan en zararlı alışkanlık! Ölümcül hastalıklara yakalanma riskini artırabiliyor

Uyku daha sağlıklı ve zinde bir vücut için en temel ihtiyacımız olarak görülüyor. Uzmanlar uyku ile ilgili çok sayıda bilimsel araştırmalarda bulunuyor. Az ve çok uyumanın sağlık üzerindeki etkileri her seferinde belirtiliyor. Ancak sağlık için sadece uykunun saati değil nerede uyuduğumuz da önem taşıyor. Uzmanlar çarşafların 3 tane ölümcül hastalık riskini artırabileceğini açıklıyor.

Haber 23-11-2022 09:28

Apandisit

Apandisit Hakkındaki Haberler Mynet'te. Apandisit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Apandisit için hastaneye gitti doğum yaptı!

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Kayla Nicole Simpson, çektiği ağrılar yüzünden zor günler geçiriyordu. Apandisit yüzünden acı çektiğini düşünen genç kadın, soluğu hastanede aldı. Hastanede ise hayatının şokunu yaşadı. Kayla Nicole Simpson’a yapılan tetkikler sonucu hamile olduğu ortaya çıktı.

Haber 03-11-2022 22:49

Başka hastalıklarla karıştırmayın! İhmal edilirse ölümcül sonuçları var

Apandisit iltihaplanması ve patlaması toplumda sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Apandisit patlamadan önce çeşitli belirtiler gösteriyor. Bu belirtilere dikkat ederek acil bir şekilde doktora başvurmak hayatınızı kurtarıyor. Apandisitin iltihaplanması durumunda gösterdiği belirtileri öğrenmek istiyorsanız bu haberi mutlaka okumalısınız.

Haber 31-08-2022 09:17

Çok merak ediliyor: Zeytin çekirdeğini yutmak zararlı mı?

Zeytin farklı çeşitleri ile kahvaltılarda sıklıkla tüketiliyor. Zeytinin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak zeytin çekirdeği hakkında çeşitli teoriler ortaya atılıyor. Zeytin çekirdeğinin yutulmasının yararlı mı zararlı mı olduğu merak ediliyor. İşte zeytin çekirdeğini yutmanın etkileri…

Yemek 08-06-2022 15:11

Geçmeyen ağrılarınızın nedeni bu hastalık olabilir! Apandisit sanılıyor…

Zaman zaman vücudun belirli yerlerinde tanımlanamayan şiddetli ağrılar meydana gelebiliyor. Bu ağrılar başka hastalıkların belirtileriyle karıştırılınca tedavisi zorlaşabiliyor. Hatta yanlış ameliyatlara neden olabiliyor. Sizin de geçmeyen ve tedavisi bulunamayan ağrınız varsa Türkiye’de henüz tanısı konulmamış olan herediter anjiyoödem hastalığına sahip olabilirsiniz.

Haber 16-05-2022 10:06

Bacaklarını karnına çekip ağlıyorsa, dikkat: Hemen ağrı kesici vermeyin!

Karın ağrısı çocukluk döneminde en sık yaşanan sorunların başında geliyor. Genellikle idrar yolu enfeksiyonu, kabızlık ve ishal gibi sorunların belirtisi olsa da bazen hayati tehlikeye neden olabilecek apandisitin de ilk sinyali olabiliyor.

Haber 10-03-2022 09:59

Kendi apandisit ameliyatını kendisi yaparak tıp tarihine geçen Sovyet doktor: Leonid İvanoniç Rogozov

1960-1961 yıllarında düzenlenen altıncı Sovyet Antartik Seferi'nde pratisyen hekim olarak görev alan Sovyet doktor Leonid İvanoviç Rogozov, seferde başına gelecekleri bilse bu yolculuğa gönüllü olur muydu tahmin etmek zor. Ancak bir doktorun başına gelebilecek en kötü olayla karşılaşan Rogozov kendi kendisini ameliyat etmek zorunda kaldı.

Trend 18-03-2021 15:19

Apandisit nedir? Apandisit belirtilerini başka hastalıklarla karıştırmayın!

Apendiks adı verilen yapı, ince bağırsak ve kalın bağırsağın birleştiği bölgede, karnın sağ alt kadranında, dışarıya doğru uzanan ve bir boşluğu olan oluşumdur. Bu oluşumun iltihaplanması durumuna apandisit adı verilmektedir. Genellikle cerrahi müdahaleyi gerektiren, karın zarının acil girişimini gerektiren bir hastalık tablosudur.

Haber 19-01-2021 11:33

Apar topar hastaneye kaldırılan Simge'den haber var

Şarkıcı Simge Sağın, karın ağrısı nedeniyle hastanelik oldu. Yapılan incelemelerin ardından Sağın, apandisit ameliyatına alındı. Sağın, hastaneden açıklama yaparak “Lütfen sağlığınıza dikkat edin” uyarısında bulundu.

Magazin 11-12-2020 17:35

Apandisit belirtileri: Bu 8 belirtiye dikkat!

Apandisit belirtileri başlangıç aşamasında çoğu zaman gaz sıkışması ile karıştırılmaktadır. Ancak seyri ilerledikçe bazı ayırıcı semptomlar ortaya çıkmaya başlar. Bu yüzden apandis ile ilgili bir soruna işaret edecek belirtilerin bilinmesi erken müdahale ve çabuk harekete geçme için faydalı olabilir. İlk olarak apandisit nerede, belirtileri nelerdir sorularına cevap vereceğiz. İşte detaylar...

Kadin 10-06-2018 14:11

Ameliyatta çift apendiksi olduğu ortaya çıktı

Adana'da, karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede akut apandisit tanısı konulan kadında, ameliyat sırasında dünyada 50 hastadan daha azında tespit edilen çift apendiks olduğu belirlendi - Operasyonu yapan ÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rencüzoğulları: "Literatürde kayıtlı bu tip çift apendiksli hasta sayısı dünyada 50'den az, Türkiye'de ise sadece birkaç bildirilmiş vaka ile sınırlı"

Haber 23-02-2018 12:47

O kadın taburcu edildi

Adana’da apandisit ameliyatı için bekletildiği sırada kocasının tepkisi üzerine hastaneden kovulmasının ardından götürüldüğü hastanede tedavisi yapılan hasta taburcu edildi.

Haber 09-05-2014 16:01

Apandisit tanısı

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu sizler için yazdı

Haber 30-10-2013 09:11

Apandisit nedir?

Körbağırsağın (çekum), apandis veya appendiks adı verilen solucansı uzantısının iltihaplanmasına apandisit veya akut apandisit adı verilir. Birçok hastalıkla karışabilir.

Haber 10-10-2013 09:39

Çocuk yaşta hamile kalmanın çaresizliği

'Hamile olduğumu karnımdaki bebek büyüyüp kıpırdayınca anladım. Annem benim kilo aldığını düşünüyordu'

Haber 19-12-2012 13:39

Semanur nasıl öldü?

Sivas’ta, lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Semanur Taş, karın ağrısı şikayeti ile başvurduğu Numune Hastanesi’nde apandisit ameliyatı olduktan 3 gün sonra yaşamını yitirdi.

Haber 31-07-2012 15:30

Apandisit ağrısı nasıl anlaşılır?

Kör bağırsak silindire benzer kalın bağırsakta, karnın sağ alt bölümünde oluşur. Bunun vücuda ne gibi bir yarar sağladığı anlaşılmamıştır ama antikor ürettiği ve lenf dokusu içerdiği bilinmektedir.

Haber 28-12-2005 00:36

Apandisite dikkat

Karın ağrılarında hekime danışmadan ağrı kesici ilaçlar içmenin ölüme varan sonuçlar doğurabileceği bildirildi.

Haber 23-06-2002 12:34

Apandisit ağrısı nasıl ayırt edilir öğrenin

Körbağırsağın apandis denen solucansı uzantısının iltihaplanması apandisit olarak bilinir. Çok sık rastlanan ve özellikle yetersiz tedavi sonucu yol açacağı tehlikeli komplikasyonlardan ötürü korkulan bir hastalıktır. Günümüzdeki antibiyotik olanaklarına karşın bu ikincil hastalıkların en ağın peritonit yani karın zarı iltihabıdır.

Haber 30-11-1999 00:00