Diğer adıyla hemoroid olarak bilinen ve halk arasında da mayasıl olarak da adlandırılan basur, anal kanalda dışkının kontolüne yardımcı olan genişlemiş kan damarlarıdır. Bu kan damarları bazı zamanlarda gerilir ve genişler, bu durumda damarların genişlemesi, şişerek tahriş olmasına neden olur. Şişen ve tahriş olan yapılan makatın dışına çıkarlar. Bu durum basur olarak adlandırılır.
Hemoroid, aile bireylerinin geçmişinde varsa aile içinde görülme sıklığı artar. Rektum bölgesinde meydana gelen fazla basınç kan akışını etkiler ve damarların şişmesine yol açabilir. Bu durum tuvalete çıkarken veya ağır bir cisim kaldırmaya çalışırken veya egzersiden uzak bir hayat yaşanıyorsa ortaya çıkabilir. Belirtilere göre dereceleri ölçülür ve tedavi yöntemleri uygulanır.
Zeytin farklı çeşitleri ile kahvaltılarda sıklıkla tüketiliyor. Zeytinin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak zeytin çekirdeği hakkında çeşitli teoriler ortaya atılıyor. Zeytin çekirdeğinin yutulmasının yararlı mı zararlı mı olduğu merak ediliyor. İşte zeytin çekirdeğini yutmanın etkileri…
Makat bölgesinde bitmek bilmeyen ağrının kaynağı sadece hemoroid olmayabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Kazim Bektaşoğlu, sık sık hemoroidle karıştırılan perianal bölge hastalıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Perianal bölge hastalıklarının, toplumda oldukça yaygın görüldüğünü belirten Bektaşoğlu, “Her ne kadar halk arasında hemen her türlü makat problemi “basur” olarak ifade edilse de gerçekte perianal bölge hastalıkları birden fazla hastalığı içerir” dedi.
Sindirim problemlerinden biri olan basur, makat bölgesinde oluşan bir rahatsızlıktır ve hemoroid olarak da bilinir. Dışkı problemi yaşanmasına neden olan hemoroid yani basur, hastanın ciddi ağrı ve acılar yaşamasına neden olur. Basura ne iyi gelir? Hemoroid yani basur tedavisinde evde uygulanabilecek doğal yöntemler var mıdır? Hemoroide yani basura iyi gelen yiyecekler nelerdir?
Toplumda sıklıkla karşılaşılan hemoroide tuvalet alışkanlıklarınız neden oluyor olabilir. Hemoroidin birçok nedeni olabilir ancak uzmanlar, hemoroidin bir hastalık olmadığını anatomik bir oluşumun adı olduğunu ve bazı durumlarda kanama ve sarkma gibi belirtiler göstererek hastalık haline gelebileceği konusunda uyardı. Hemoroid nedir, belirtileri nelerdir ve hemoride karşı neler yapılmalı?
Halk arasında basur olarak bilinen hastalığın bir diğer ismi de hemoroiddir. Genelde tuvalet sırasında kişiye oldukça rahatsızlık hissi veren ve kanamaya neden olan basur memesi dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Basura ne iyi gelir, tedavisi nasıl olmalıdır? İşte tedavi aşamaları...
Tuvaleti kullanmak her gün birden fazla kez yapılan rutin eylemlerden biridir. Tuvaleti kullanmak yemek yemek, yürümek kadar basit bir eylem olarak görülebilir. Ancak uzmanlar günlük tuvalet alışkanlığının göründüğünden daha fazlası olduğu ve dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Basit gibi görünen bir görev, doğru yapılmadığı takdirde aslında sağlığınıza zarar verebilir. Önemli bir husus, tuvalet gezinizin uzunluğudur, çünkü bu "rektal kanamaya" yol açabilir.
Sinameki otu milyonlarca kişinin çok çektiği hastalıkların başında olan basur ve kabızlık tedavisi için adeta ilaç etkisi yaratıyor. Sinameki otunun bağırsaklarınızda yarattığı etki ve kabızlıkla savaşta en büyük iyileştirici güçlerden biridir. Bir bitki türü olan sinamekinin en önemli faydası basur ve kabızlığa karşı etkisidir. Sinameki, FDA tarafından onaylanmış reçetesiz bir müshildir.
Uzmanlar, hemoroid hastalarının doktora genellikle geç başvurduklarını, bu sırada arkadaş tavsiyesiyle ilaç kullandıklarını söyleyerek “Ezbere ilaç kullanmayın” uyarısında bulundu. Hemoroide yol açan nedenlerin başında kabızlık yer alırken, uzun süre ayakta durmak hemoroide neden olabileceği uyarısında bulundular.
Hemoroid, makat çıkışında görülen toplardamarlardan oluşan, meme şeklindeki makattan taşan yapılardır. Hemoroid hakkında merak edilen her şeyi Proktoloji Uzmanı Dr. Yasir Gözü’nün detaylı anlatımıyla sizler için derledik.
Benli pancar otu faydaları ile şifa arayanlar için umut oldu. Giresun'da kendiliğinden yetişen benli pancar otu, dere kenarlarında ve sulak alanlarda bulunuyor. Bölge sakinleri, hemoroide ne iyi gelir sorusunu yanıtlarken ilk olarak benli pancar otunu öneriyor. Hemen her yerde yetişen benli pancar otu bu tür hastalıklardan yakınanlar için umut oluyor.
Hemoroid (basur) gebelik döneminde ya da sezaryen doğum sonrasında görülebilen bir durumdur. Gebelikte hemoroid 2 şekilde gözlenir. İç ve dış olarak yaşanabilen hemoroid tedavisinde gebelerde nasıl bir yol izlenir? İşte hemoroid tedavisi, belirtileri ve nedenleri ile ilgili merak edilenler...
Yaz aylarının gelmesiyle değişen beslenme ve yaşam şeklimize ilk alarm veren sindirim sistemimiz oluyor. Havaların ısınmasıyla açılan deniz ve havuz sezonunda ıslak mayo ile oturmanın hemoroid şikayetlerini tetiklediğinin altını çizen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ümit Sekmen, hemoroid rahatsızlığı olanlara önemli uyarılarda bulundu.
Hemoroid (basur) ya da halk arasında anılan ismiyle mayasıl hastalığı, makat bölgesinde olan ve makatı çevreleyen bağ doku, atardamar ve toplardamarlarda oluşan şişliklerdir.
Şanlıurfa’da basur hastası olan bir kişinin iddiaya göre tedavi için hacamat yaptırırken yağlı çay bardağı anüs bölgesine kaçtı. Bardak ameliyatla çıkarıldı.
pandemi döneminde, hareketsizlik ve düzensiz beslenme nedeniyle hemoroidal hastalıklarda artış görüldüğünü söyleyen Op. Dr. Halil Mert Bahadır, hemoroid tedavisinin evrelerine göre belirlendiğini söyledi.
Hemoroid halk dilinde basur olukça sık görülen ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Uzmanlar ise bu hastalıktan korunmak için beslenmenin önemine vurgu yapıyor.
Hemoroidal hastalık ülkemizde en sık görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Toplumun dörtte üçünün bu hastalıkla karşı karşıya kalmasına rağmen sadece dörtte birinin doktora başvurduğu, bu konuda rahatsızlık yaşayan bireylerin dörtte ikisinin ise profesyonel yardım almadığı biliniyor. Pek çok insanın bu hastalığın yaşamının bir parçası olduğu gibi yanlış bir fikre sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Bülent Menteş, hemoroid hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Halk dilinde basur olarak da bilinen hemoroid, fiziksel olarak acı vermesinin yanı sıra hastaları ruhsal olarak da yıpratır. Özellikle sık sık kabızlık sorunu yaşayanlar, basur olmaktan da şikayetçi. Peki başına gelen herkes için oldukça zor süreçlere yol açan basur nasıl geçer? Basur nedir, basur belirtileri nelerdir ve basura ne iyi gelir sorularının cevaplarını sizler için inceledik.
Birçok kişinin korkulu rüyası haline gelen basur, tedavi aşamasında da oldukça acılı geçen bir hastalık. Dört mevsim elimizin altında olan patlıcan ise basurun çaresiymiş de haberimiz yokmuş . Peki basurun bitkisel tedavisi için patlıcan nasıl kullanılmalı?
Hemoroid (basur) tedavi edilse bile ameliyatsız yöntemlerde % 10-50 ve ameliyatlı yöntemlerde ise % 1.5-15 oranında tekrarlayabilir veya nüks edebilir.
THD yöntemi 2007 yılında İtalya’da Dal Monte tarafından tanımlanmış bir tekniktir.
Günümüzde yaygın olarak kabul gören görüşe göre hemoroidler makat etrafındaki koruma gerçekleştiren yastıkçıkların (anal cushions) bütünlüğün bozulması nedeni ile oluşur.
Yer aldıkları bölgeye göre hemoroid veya basur iç ve dış olarak ikiye ayrılır.
Hemoroid için yürüyüş ve koşu gibi egzersizlerin damar dolaşımını güçlendirmeleri nedeniyle yararı vardır.
Hemoroid (basur) hastalığında, hem hastalıktan korunmak ve hem de hastalığın alevlenme dönemlerinde rahat etmeleri açısından uygun bir diyetle beslenmeleri çok önemlidir.
Ellili yaşlardaki yetişkin insanların neredeyse yarısının tecrübe etmiş olduğu hemoroid ya da halk arasında bilinen adı ile basur, rektum ya da anüsteki damarların iltihaplanması sonucu meydana gelmektedir.
Sinüzit ve basur gibi rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülen "acı kavun" bitkisinin, sanıldığının aksine bünyede kalıcı hasar bırakabileceği, ölüme bile neden olabileceği bildirildi.
Elverişsiz hava koşullarının etkisini artırdığı şu günlerde uzmanlar hemoroidi olanlara, 'Kendinize dikkat edin' uyarısında bulundu. Uzmanlar, her üç kişiden birini tehdit eden bir hastalık olan hemoroidin özellikle kış aylarında rahatsızlık veren boyutlara ulaştığını belirterek, soğuktan kaçınılmasını istediler.
Halk arasında basur olarak bilinen 'hemoroid' hastalığının her 100 kişiden 30'unda görüldüğü, lifli gıdalarla beslenmenin hastalığı azaltabileceği belirtildi.
Kabızlık ve hemoroid pek çok kimsenin ortak sorunu. Peki bunların önüne nasıl geçilebilir?