Bilirubin Haberleri

Bilirubin nedir, bilirubin normal değeri kaç olmalı? Bilirubin yüksekliği ve bilirubin düşüklüğü

Bilirubin kırmızı kan hücrelerinin parçalanması sonucunda ortaya çıkan ve kanımıza karakteristik rengini veren bir pigmenttir. Ancak bu küçük molekülün işlevi sadece renklerle sınırlı değildir, aynı zamanda vücudumuzun sağlığını koruma sürecinde önemli bir rol oynar. Doğru miktarlarda varlığı sağlıklı bir işaretken aşırı birikmesi bazı sağlık sorunlarının işareti olabilir.

Haber 2024-04-29 20:33:53

Bilirubin nedir? Bilirubin düşüklüğü, yüksekliği, normal değeri

Bilirubin karaciğerin ürettiği turuncu veya sarı renkli bir maddedir. Karaciğerin kırmızı kan hücrelerni parçalaması sırasında bu madde açığa çıkar. İdrar ve kan tahlilinde bilirubin değerlerine ulaşılır.

Haber 2020-06-24 11:05:39

Sarılık : Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Kanda serbest bir şekilde dolaşan bilirubinlerin fazlalığının dışarıya atılması karaciğerin görevidir. Bilirubin atıkları aynı zamanda safra kesesi vasıtasıyla da kandan dışarıya atılır. Bu maddenin vücutta birikmesiyle birlikte göz akları, mukoza ve deri sarı bir renk alır. Bilirubin, kırmızı olan kan hücrelerinin bir çeşididir ve oluşan bu sarı renk bilirubinden kaynaklanır.

Haber 2020-06-24 10:28:54

En Detaylı Sarılık Rehberi: Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Sarılık, kandaki bilirubin seviyesindeki artış nedeniyle göz akının, cildin ve mukozaların sarı bir renk almasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Bilirubin fazla üretilir veya vücuttan atılamaz ise kandaki miktarında artış görülür. Bu durum pek çok hastalığın bir belirtisi olabileceği gibi çoğunlukla karaciğer ve safra kesesi ile ilişkilendirilir.

Haber 2020-05-22 10:16:10

Diğer Haber Etiketleri

Bebeklerde sarılık: Yenidoğan sarılığı belirtileri nelerdir? Nasıl geçer?

Yenidoğan sarılığı, doğumu takip eden ilk günün ardından ortaya çıkan ve 1-2 hafta kadar sürebilen bir hastalıktır. Doğru zamanda yapılan müdahalelerde çoğunlukla hafif bir şekilde atlatılır. Kandaki fazla bilirubin, kan uyuşmazlığı, anne sütünün içerdiği çeşitli maddeler; yenidoğan sarılığına yol açan başlıca etmenlerdir. Tedavi için genellikle bebeğin hastanede en az 6 saat boyunca ışık veren bir cihaz altında yatırılması suretiyle fototerapi adı verilen bir yöntem uygulanır.

Haber 21-05-20 15:26

sarılık Normal Seviyedeyse Bebekler İçin Yararlı”

Uzmanlar, yeni doğan bebekleri sarartan bilirubin denen madde normal seyirde gittiğinde antioksidan bir madde olduğu...

Yurthaber 21-03-18 11:05

Sarılık normal seviyedeyse bebekler için yararlı”

Uzmanlar, yeni doğan bebekleri sarartan bilirubin denen madde normal seyirde gittiğinde antioksidan bir madde olduğu için bebekler için yararlı olduğunu söyledi.Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç.

Haber 21-03-18 10:11

Bebeklerde sarılık neden kaynaklanır?

Bebeklerde sarılık, özellikle 38. gebelik haftasından önce doğanlarda (erken doğmuş bebekler) ve emzirilen bebeklerde görülür. Kandaki bilirubin adlı maddenin yükselmesiyle ortaya çıkan, bebeğin cildinin ve gözlerinin beyaz kısmının sarı görünmesine yol açan bu durumu gein yakından tanıyalım.

Kadin 18-01-17 11:46