Bir Tanem Haberleri

Bir tanesi nasıl yazılır? Bir tanesi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu kelimelerin güncel olarak doğru kabul edilen yazım şekillerini, internet sitesindeki yazım kılavuzlarında paylaşır. Günümüzde sıklıkla kullanılan ‘bir tanesi’ gibi kelimelerin nasıl yazıldığı bu güncel sözlük sayesinde online olarak sorgulanabilmektedir. Yazım kılavuzlarında en çok aratılan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılması gerekenlerdir. Bu kelimelerden biri de ‘bir tanesi’dir.

Egitim 28-09-2023 17:36

Bir tanem nasıl yazılır, bir tanem yazımı nasıl olmalıdır? Bir tanem ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili zengin bir kelime haznesine sahip dillerden biridir. Türkçede kelimeler çeşitli şekil basit, türemiş ve birleşik kelimeler gibi 3 farklı kelime türü vardır. Dilimizde özellikle de birleşik sözcüklerin ayrı mı yoksa birleşik mi yazıldığı ise sıklıkla karıştırılır. Bir tanem kelimesi de konuşma ve yazı dilinde sıklıkla kullanılan birleşik sözcüklerden biridir. Genellikle sevgi sözcüğü olarak kullanılır. Peki, bir tanem sözcüğünün yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 24-02-2023 17:20

Diğer Haber Etiketleri

Bir Tanem

Bir Tanem Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bir Tanem Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.