Tdk Haberleri

Akşamki nasıl yazılır? Akşamki ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, sözcük bakımından en çeşitli diller arasında yer alır. Bu nedenle pek çok farklı yapıda kelime ve ek bulunur. Kelimelerin ve eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirtilmiştir. Pek çok insan akşamki sözcüğünün yazım biçimini merak eder. Bu noktada –ki ekinin kullanımı araştırılır. Peki akşamki nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:38

Aidat nasıl yazılır? Aidat mı ayidat mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişiler gündelik hayatta çok fazla kullandıkları sözcüklerin bile doğru yazılışı konusunda tereddüt yaşayabilir. Kelimelerin doğru yazılışları ve Türkçe kuralları konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. Türkçenin korunması ve zenginleşmesi için TDK yazım kılavuzları internet ortamında yayımlanmıştır. Böylelikle sözcüklerin anlamları, doğru yazılışları kolaylıkla öğrenilebilir. Türkçe ağız yapısına aykırı olduğundan dolayı yazım hatası yapılan sözcüklerden biri de aidattır.

Egitim 16-02-2024 02:36

Abur cubur nasıl yazılır? Abur cubur mu abır cubur mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, binlerce kelime ve kelime türünü dağarcığında bulunduran ifade imkânı oldukça geniş bir dildir. Kelime türleri içerisinde birleşik kelimeler olarak adlandırılan kelimeler de bulunur. Birleşik kelimeler gündelik yaşamda, konuşma dilinde ve yazı dilinde sıklıkla kullanılır. Bilhassa deyimler genellikle birleşik kelimelerden oluşur. Birleşik kelimelerin doğru yazılışı ise sıklıkla sorgulanır. Doğru yazılışı merak edilen kelimelerden biri de abur cubur’dur. Peki abur cubur nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:35

Şöyle ki nasıl yazılır? Şöyle ki ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili, kelime haznesi bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu nedenle pek çok farklı türde kelime ve dil ögesi bulunur. Türkçede bulunan kelimelerin ve eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları etrafında belirlenir. İnternet ortamında binlerce sözcüğün doğru yazım biçimi araştırılır. En çok merak edilen ise –ki ekinin kullanım şeklidir. Hem yapım eki hem bağlaç hem de ilgi zamiri olarak kullanılan -ki yazımı sıklıkla karıştırılır. Peki şöyle ki nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:33

Tdk

Tdk Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tdk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Üniforma nasıl yazılır? Üniforma mı ünüforma mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bireyler günlük yaşamda sıklıkla kullandıkları sözcüklerin nasıl yazıldığı konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Kelimelerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu dikkate alınmalıdır. Türkçenin korunması ve gelişmesi için TDK yazım sözlükleri internet ortamında yayımlanmıştır. Bu sayede kelimelerin doğru yazım şekilleri kolaylıkla öğrenilebilir. Telaffuzu esnasındaki farklılıklardan dolayı yazım hatası yapılan sözcüklerden biri ise üniformadır.

Egitim 16-02-2024 02:30

Önceki nasıl yazılır? Önceki mi önce ki mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime sayısı oldukça geniş diller arasında sınıflandırılır. Bundan dolayı pek çok farklı yapıda kelime ve ek mevcuttur. Kelimelerin ve eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirlenmiştir. Pek çok insan önceki kelimesinin nasıl yazılması gerektiğini merak etmektedir. Bu noktada –ki ekinin kullanım biçimi araştırılır. Peki önceki nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:28

Ön plan nasıl yazılır? Ön plan ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe dili bölgesel dinamiklerinden dolayı diğer dillerden pek çok sözcük almış ve kendi içinde kelimeler türetmesiyle birlikte kelime haznesini oldukça genişletmiştir. Türkçedeki sözcükler içerisinde, iki sözcüğün birleşmesiyle yeni bir anlamın oluştuğu sözcükler de bulunur. Dil bilgisi kurallarına özen gösteren kişiler, bu sözcüklerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğini sorgulamaktadır. Türkçedeki kelimelerin doğru yazılış biçimlerine TDK karar verir. Peki, ön plan nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:27

Çikolata nasıl yazılır? Çikolata mı çukolata mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İnsanlar günlük hayatta sıklıkla duyduğu sözcüklerin nasıl yazıldığı konusunda tereddüt yaşayabilir. Bu noktada sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. TDK yazım kılavuzlarını internet ortamında yayımlamıştır. Bu sayede sözcüklerin doğru yazım şekilleri kolaylıkla öğrenilebilir. Telaffuzu sırasındaki hatalardan dolayı yazım hatası yapılan sözcüklerden biri de çikolatadır. Peki çikolata nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:25

Çiftçi nasıl yazılır? Çiftçi mi çifçi mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve ifade etmek son derece önemli bir konudur. Bireyler, kendini her konuda ifade edebilmek için kelimelere ihtiyaç duyar. Cümleleri anlamlı kılan kelimelerin hatalı yazılması ise anlamı net olmayan cümlelerin oluşmasına neden olur. Anlam bozulmalarını engelleyebilmek için kelimelerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında çok fazla hata yapılan sözcüklerden biri çiftçi sözcüğüdür. Peki, çiftçi nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:24

Çamaşırhane nasıl yazılır? Çamaşırhane mi çamaşırane mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişiler günlük hayatta çok fazla kullandığı sözcüklerin bile doğru yazım şekilleri konusunda tereddüt yaşayabilir. Bu durumda Türkçedeki sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi kuralları konusunda birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu sorgulanır. Türkçenin korunması ve gelişmesi için TDK, yazım kılavuzlarını internet sitesinde paylaşmıştır. Böylelikle kelimelerin anlamları ve doğru yazım şekilleri sorgulanabilir. Telaffuzu sebebiyle yanlış yazılan sözcüklerden biri de çamaşırhanedir.

Egitim 16-02-2024 02:22

Zürafa nasıl yazılır? Zürafa mı zurafa mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Birçok kişi günlük hayatta çok fazla kullandığı sözcüklerin nasıl yazılacağı noktasında kafa karışıklığı yaşar. Sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe dil bilgisi kuralları konusunda yetkili merci Türk Dil Kurumudur. Türkçe dil bilgisi kurallarının daha iyi öğrenilebilmesi için TDK, Türkçe yazım kılavuzlarını internet sitesinde yayımlamıştır. Bu sayede her vatandaş dil bilgisi kuralları ve yazım şekillerini kolaylıkla öğrenebilir. Peki zürafa nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:21

Yok oluş nasıl yazılır? Yok oluş ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, sözcük hazinesi oldukça geniş ve bünyesinde pek çok kelime grubu yer alan zengin diller arasında bulunur. Türkçe kelimeler arasında, iki kelimenin birleşmesiyle yeni anlam kazanan kelimeler de mevcuttur. Yazım hatası yapmaktan kaçınan kişilerin merak ettiği konulardan biri, bu kelimelerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğidir. Yok oluş gibi kelimelerin doğru yazım biçimlerine TDK karar verir. Peki, yok oluş nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:20

Yazıhane nasıl yazılır? Yazıhane mi yazane mi, TDK'ye doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözcük ve sözcük öbekleri bakımından oldukça geniş bir yapıya sahiptir. Bu sözcük grupları içerisinde sıklıkla kafa karıştıran bir konu olan birleşik kelimeler bulunur. En fazla yazım hatası yapılan kelimeler ise birleşik kelime gruplarıdır. Yazıhane sözcüğü de sıklıkla kullanılan, ancak doğru yazılışı konusunda merak edilen bir kelimedir. Bu tür kelimelerin doğru yazılışı konusundaki ilgili merci Türk Dil Kurumudur. Peki yazıhane nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:18

Yara bandı nasıl yazılır? Yara bandı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcüklerin yanlış telaffuz edilmesi çok fark edilmese de yazı dilindeki doğru kullanımı son derece önemlidir. Kelimelerin kurallara uymadan, hatalı bir şekilde yazılması anlam bütünlüğünü bozabilir. Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan kelimelerin hatalı yazımı ise yayılarak doğru kabul edilmesine neden olabilir. Yara bandı sözcüğü yazım yanlışı yapılan ve doğru yazılışı merak edilen kelimeler arasındadır. Yara bandı nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:17

Yapı taşı nasıl yazılır? Yapı taşı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bütün sözcüklerin anlamı ve yazım biçimi Türk Dil Kurumu tarafından açıklanır. İnsanların anlamlı bir iletişim kurabilmesi için yazım kurallarına uyması gerekir. Bundan dolayı günümüzde pek çok sözcüğün doğru yazımı konusunda sorgulama yapılır. TDK tarafından internette yayımlanan sözlükte anlamı ve yazımı merak edilen sözcükler kolaylıkla sorgulanabilmektedir. Peki yapı taşı nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:15

Yanardağ nasıl yazılır? Yanardağ ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe pek çok dil arasında kelime haznesi açısından en zengin dillerden bir tanesidir. Kelime sayısının fazla oluşu pek çok kelimenin yazımında hata yapılmasına neden olabilir. Bununla birlikte birçok kelime grubu bulunur. En fazla yanlış yazılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yanardağ gibi kelimelerin doğru yazım biçimleri açıklanmıştır. Peki yanardağ nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:14

Yalıçapkını nasıl yazılır? Yalıçapkını ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe içerisinde bulunan kelimeler ile ifade olanağı en geniş dillerden biridir. Ancak birçok dil kuralı olması bazı sözcüklerin yazımında hatalar yapılmasına neden olabilmektedir. Türlerine göre sınıflandırmalara ayrılan kelimeler mevcuttur. Yazı dilinde en çok hata yapılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Kelimelerin doğru kullanımlarına önem veren kişiler, yalıçapkını gibi sözcüklerin doğru yazım biçimini sorgular. Peki yalıçapkını nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:12

Yalnızca nasıl yazılır? Yalnızca mı yanlızca mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günlük iletişimde en çok kullanılan sözcüklerden birisi de 'yalnızca' sözcüğüdür. 'Yalnız' sözcüğü üniversite sınavlarında hâlen öğrencilere sorulan, birçok kişinin yanlış telaffuz ettiği ve yanlış yazdığı bir kelimedir. Konuşma dilinde harflere, vurgulara ve yazım şekillerine dikkat edilmese de yazı dilinde oldukça önemli bir konudur. Birçok kişi bu kelime için yalnızca mı ya da yanlızca şeklinde mi yazılacağı konusunda tereddüt yaşar. Peki yalnızca nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:11

Vaz mı geçtin nasıl yazılır? Vaz mı geçtin ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe dil öğeleri oldukça çeşitli olan zengin bir dildir. Bu sebeple pek çok farklı türde sözcük kalıpları bulunur. Türkçe kelimelerin, eklerin yazım şekilleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirlenmiştir. Bu noktada binlerce kelimenin yazılış biçimi merak edilir. En çok da –mi soru ekinin kullanımı araştırılır. Peki, bu kapsamda vaz mı geçtin nasıl yazılır?

Egitim 16-02-2024 02:09

Sımsıkı nasıl yazılır? Sımsıkı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime haznesi ve ifade olanağı son derece geniş bir dildir. Türkçede birçok kelime grubu mevcuttur ve bu kelime grupları arasında 2 kelimenin yan yana gelmesiyle oluşan yeni kelimeler de bulunur. Birleşik kelimelerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiği çok fazla sorgulanan bir konudur. Günümüzde sözcüklerin anlamları ve yazılışları konusunda bilgi alınabilecek pek çok internet kaynağı bulunur. Peki sımsıkı nasıl yazılır?

Egitim 28-01-2024 17:14

Sık sık nasıl yazılır? Sık sık ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, sözcük bakımından ifade olanağı geniş, zengin bir dildir. Kelime sayısının çok fazla oluşu düşünüldüğünde, bazı sözcüklerin doğru yazım şekilleri zaman zaman karıştırılmakta ve sıklıkla yanlış yapılmaktadır. Sık sık nasıl yazılır sorusu, bu sözcüğün doğru yazılışı hakkında bilgi almak isteyen kişiler tarafından araştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından sık sık doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, sık sık nasıl yazılır, doğru yazımı nedir?

Egitim 28-01-2024 17:12

Suspus nasıl yazılır? Suspus ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe binlerce kelime ve kelime grubunu bünyesinde bulunduran ifade olanağı oldukça geniş bir dildir. Bunların içerisinde birleşik kelimeler olarak adlandırılan kelimeler de yer alır. Birleşik kelimeler gündelik hayatta, konuşma dilinde ve yazı dilinde çokça kullanılır. Bilhassa deyimlerin büyük oranda birleşik kelimelerden oluştuğu görülür. Birleşik kelimelerin doğru yazılışı ise sıklıkla sorgulanmaktadır. Doğru yazılışı merak edilen kelimelerden biri de suspus’tur. Peki suspus nasıl yazılır?

Egitim 28-01-2024 17:10

Stil nasıl yazılır? Stil mi sitil mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, kendilerini her konuda anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek için sözcükleri kullanırlar. Cümleleri meydana getiren sözcüklerin hatalı yazılması, anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına neden olur. Bundan dolayı sözcüklerin doğru yazımıyla ilgili bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan sözcüklerden biri de stil sözcüğüdür. Peki, stil nasıl yazılır?

Egitim 28-01-2024 17:09

Silüet nasıl yazılır? Silüet mi silüyet mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Gündelik yaşamda sıklıkla kullanılan sözcüklerin doğru yazım biçimleri mutlaka bilinmelidir, öyle ki hem iş hayatında hem de sosyal hayatta imla kurallarına dikkat edilmesi son derece önemlidir. İnsanlar günlük hayatta sıklıkla kullandıkları kelimelerin bile doğru yazılışı noktasında kafa karışıklığı yaşayabilirler. Kelimelerin doğru kullanım biçimi ve Türkçe dil bilgisi kuralları konusunda yetkili mercii Türk Dil Kurumudur. Peki silüet nasıl yazılır?

Egitim 28-01-2024 17:05

Her zaman nasıl yazılır? Her zaman ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimelerin nasıl yazılacağı, noktalama işaretlerinin doğru kullanımı gibi dilimizin doğru kullanımına dair her şey Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından belirlenir. “Her zaman” gibi 2 kelimeden oluşan birleşik kelimelerin nasıl yazıldığı, ayrı mı ya da birleşik şekilde mi yazılması gerektiği konusunda pek çok kişinin kafası karışmaktadır. TDK ise bu kelimelerle ilgili doğru yazım şekillerini, kılavuzları paylaşmıştır. Peki, her zaman nasıl yazılır? Doğru yazılışı nedir?

Egitim 06-01-2024 23:31

Herhâlde nasıl yazılır? Herhâlde ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yazımı merak edilen binlerce kelime bulunur. Günlük yaşamda çok fazla görülen kelimeler bile bazen fark etmeden yanlış yazabilir, doğru yazım şekilleri konusunda tereddütler yaşanabilir. En fazla yazım yanlışı yapılan kelimeler arasında ise herhâlde kelimesi yer alır. Yazım hatalarını önlemek için kelimelerin TDK sözlüklerindeki doğru kullanım şekillerini bilmek gerekir. Peki, herhâlde sözcüğün doğru yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 06-01-2024 23:29

Hemcins nasıl yazılır? Hemcins ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, kelime türlerinin çok çeşitli olduğu zengin diller arasında bulunur. Bundan dolayı birçok kelimenin yazılışında hatalar yapılır. Yazım şekli en çok araştırılan kelimelerin ise birleşik kelimeler olduğu görülür. Hemcins gibi birleşik yapılı sözcüklerin ayrı mı yoksa bitişik mi yazılacağı oldukça merak konusudur. Peki hemcins nasıl yazılır? TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 06-01-2024 23:28

Hareket nasıl yazılır? Hareket mi haraket mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İletişim kurarken sözcükleri kurallara uygun bir şekilde yazmak ve telaffuz etmek son derece önemli bir konudur. İnsanlar hayatı boyunca anlamak ve anlaşılmak için kelimeleri kullanır. Cümleleri anlaşılır kılan kelimelerin hatalı yazımı, anlamsız cümleleri meydana getirir. Anlam bozulmalarına mahal vermeden, anlamlı bir iletişim kurabilmek için dil ögelerinin doğru kullanımı son derece önemlidir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri de hareket sözcüğüdür. Peki hareket nasıl yazılır?

Egitim 06-01-2024 23:26

Hanımeli nasıl yazılır? Hanımeli ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime haznesi ve ifade olanağı en geniş dillerden biridir. Dil öğelerinin fazlalığı, pek çok sözcüğün yazımında hatalara neden olabilir. Ayrıca yapılarına göre ayrılan birçok kelime grubu mevcuttur. Yazımı esnasında en çok hata yapılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Kelimelerin doğru yazılışına önem veren bireyler, hanımeli gibi sözcüklerin doğru yazım biçimini araştırır. Peki hanımeli nasıl yazılır?

Egitim 06-01-2024 23:25

Hamam böceği nasıl yazılır? Hamam böceği ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki tüm dil öğelerinin doğru ifade biçimi Türk Dil Kurumu tarafından belirlenir. Bireyler arasında anlaşılır bir iletişim gerçekleşebilmesi için sözlü ve yazılı dil kurallarına uymak son derece önemlidir. Günümüzde internet ortamında pek çok sözcüğün doğru yazılışı konusunda araştırma yapılır. TDK resmi internet sitesinde yayımlanan sözlükte anlamı ve yazımı merak edilen kelimeler kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Peki hamam böceği nasıl yazılır?

Egitim 06-01-2024 23:22

Hak ediyorsun nasıl yazılır? Hak ediyorsun ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yayımlanan güncel imla kurallarına internetten erişilebilmektedir. Türkçedeki her dil öğesinin doğru kullanım biçimi bu güncel sözlükte dijital olarak aranabilmektedir. Sözlükte en çok aranan kelime türleri ise bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gereken sözcükler olmaktadır. ‘Hak ediyorsun’ sözünün doğru yazım şekli de sıklıkla araştırılır. Bu tür sözcük tipleri en çok yazım hatası yapılan kelimeler arasında öne çıkar. Peki hak ediyorsun nasıl yazılır?

Egitim 06-01-2024 23:21

Hain nasıl yazılır? Hain mi hayin mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İnsanlar günlük hayatta çok fazla kullandıkları kelimelerin bile nasıl yazılacağı konusunda kafa karışıklığı yaşayabilirler. Sözcüklerin doğru yazım şekli ve Türkçe imla kuralları konusunda karar merci Türk Dil Kurumudur. Türkçe dil bilgisi kurallarının kolaylıkla öğrenilebilmesi için TDK, Türkçe sözlüklerini internet ortamında yayımlamıştır. Bu sayede isteyen her vatandaş sözcüklerin anlamları ve doğru yazılışlarını kolaylıkla öğrenebilir. Peki hain nasıl yazılır?

Egitim 06-01-2024 23:19

Güler yüz nasıl yazılır? Güler yüz ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimelerin yanlış ifade edilmesi çok fazla fark edilmiyor olsa da kelimelerin yazı dilindeki doğru kullanımı son derece önemlidir. Sözcüklerin dil bilgisi kurallarına uymadan, yanlış bir biçimde yazılması anlam bütünlüğünü bozar. Gündelik yaşamda çok fazla kullanılan sözcüklerin hatalı yazımı ise bu hataların yayılarak doğru kabul edilmesine sebep olabilir. Güler yüz kelimesi ise yazım hatası yapılan ve doğru yazılışı merak edilen kelimeler arasında yer alır. Peki güler yüz nasıl yazılır?

Egitim 06-01-2024 23:18

Gül kurusu nasıl yazılır? Gül kurusu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimelerin yanlış ifade edilmesi, konuşma dilinde göze batmasa da yazıyla uğraşan kişiler için son derece hassas bir konudur. Kelimelerin dil kurallarına uygun yazılması, anlam bütünlüğünü korumak adına ise oldukça önemlidir. Sıklıkla kullanılan sözcüklerde yazım hatası yapılması ise bu hataların yayılmasına sebep olabilir. Gül kurusu kelimesi yazım yanlışı yapılan ve doğru yazılışı sıklıkla araştırılan kelimelerdendir. Gül kurusu nasıl yazılır? Gül kurusu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır?

Egitim 06-01-2024 23:17

Yeni yıl nasıl yazılır? Yeni yıl ayrı mı birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yeni yıl çok fazla kullanılan bir sözcük olsa da doğru yazılışı kafa karıştıran bir kelimedir. Doğru yazım kurallarına özen gösteren pek çok kişi bu sözcüğün nasıl yazılması gerektiğini araştırır. Türkçedeki her sözcük ve dil öğesinin doğru yazım biçimine TDK karar verir. Peki, yeni yıl nasıl yazılır? TDK'ya göre yeni yıl birleşik mi, ayrı mı yazılır?

Egitim 29-12-2023 00:42

Yılbaşı nasıl yazılır? Yılbaşı ayrı mı birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime ve kelime öğeleri bakımında oldukça geniş bir dildir. Türkçede bulunan kelime türleri arasında sıklıkla kafa karıştıran bir konu olan birleşik kelimeler yer alır. En fazla yazım yanlışı yapılan kelimeler birleşik kelime gruplarıdır. Yılbaşı sözcüğü sıklıkla kullanılan ancak nasıl yazılması gerektiği konusunda tereddütler yaşanan bir kelimedir. Türkçe dilbilgisi konusunda ilgili merci Türk Dil Kurumudur. Peki yılbaşı nasıl yazılır?

Egitim 29-12-2023 00:38

3'er nasıl yazılır? 3'er mi 3 er mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu sözcüklerin anlamları ve yazım biçimlerini düzenlerken, sözcüklere gelecek eklerin, söz öbeklerinin yazılışının, kısaltma ve sayıların nasıl ifade edileceği hakkında da açıklama yapmaktadır. Sayıların nasıl yazılması gerektiği merak edilen ve özellikle sınava giren öğrencileri de ilgilendiren bir konudur. Peki, TDK'ye göre sayıların ek alma durumunda hangi noktalama işaretinin kullanılması gerekir? Buna göre 3’er nasıl yazılır?

Egitim 10-12-2023 18:07

2'nci nasıl yazılır? 2'nci mi 2 nci mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu kelimelerin anlamları ve yazımları hakkında bilgi verirken, kelimelere gelecek eklerin, söz öbeklerinin yazılışının, kısaltma ve sayıların yazımı hakkında da açıklama yapmaktadır. Sayıların doğru yazılışı özellikle merak edilen ve sınava giren öğrencilere de sıklıkla sorulan bir konudur. Peki, TDK'ye göre sayıların ek alması hâlinde hangi noktalama işaretinin kullanılması gerekir? Buna göre 2’nci nasıl yazılır?

Egitim 10-12-2023 18:05

Üstünkörü nasıl yazılır? Üstünkörü mü üstün körü mü, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede binlerce kelimenin bulunması nedeniyle pek çok kelime grubu da mevcuttur. Bunların arasında birleşik kelimeler olarak adlandırılan kelimeler yer alır. Birleşik kelimeler gündelik yaşamda, konuşma dilinde veya yazı dilinde sıkça görülür. Bilhassa deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durumda sıklıkla kullanılan sözcüklerin doğru yazım şekilleri konusu ciddiye alınmalıdır. Doğru yazım biçimi merak edilen kelimelerden biri de üstünkörüdür. Peki üstünkörü nasıl yazılır?

Egitim 10-12-2023 17:58

Çıkageldi nasıl yazılır? çıkageldi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede en fazla hata yapılan sözcüklerin genellikle birleşik kelimeler olduğu görülmektedir. Bu sözcüklerden birçoğu gündelik yaşamda kullanılan sözcüklerdir. Yazım kurallarına uymaya özen gösteren ve hata yapmak istemeyen kişiler sıklıkla kelimelerin doğru yazılışlarını araştırır. Araştırılan kelimelerden biri de ‘çıkageldi’ kelimesidir. Bu tür sözcüklerin doğru yazım şekilleri için Türk Dil Kurumunun çevrim içi ortamda yayımladığı sözlüklerden yararlanılabilir. Peki, çıkageldi nasıl yazılır?

Egitim 10-12-2023 17:57

Öteberi nasıl yazılır? Öteberi mi öte beri mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yüzlerce kelime bulunması nedeniyle birçok kelime grubu oluşmuştur. Bunların arasında birleşik kelimeler olarak adlandırılan kelimeler de bulunur. Birleşik kelimeler günlük yaşamda, konuşma dilinde ve yazı dilinde sıklıkla kullanılır. Bilhassa deyimlerin birçoğu birleşik kelimelerden oluşur. Bu durumda çok fazla kullanılan sözcüklerin doğru yazılışları ciddiye alınmalıdır. Doğru yazılışı merak edilen kelimelerden biri de öteberidir. Peki öteberi nasıl yazılır?

Egitim 10-12-2023 17:55

Çok sesli nasıl yazılır? Çok sesli ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Çok sesli kelimesi müzik alanında sıklıkla kullanılsa da doğru yazılışı kafa karıştıran bir kelimedir. Yazım kurallarına dikkat eden pek çok kişi bu kelimenin nasıl yazılması gerektiğini araştırır. Türkçedeki her kelimenin ve dil öğesinin doğru yazılışına Türk Dil Kurumu (TDK) karar vermektedir. Peki çok sesli nasıl yazılır? TDK'ya göre çok sesli birleşik mi, ayrı mı yazılır?

Egitim 10-12-2023 17:54

Var mı nasıl yazılır? Var mı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede çok fazla dil öğesi mevcuttur. Bu dil öğelerinin arasında birbirinden farklı işlevleri bulunan ekler vardır. Bunlardan bir tanesi de soru ekleridir. Türkçe metin oluşturma esnasında genellikle soru eklerinin doğru yazılışı karıştırılır. Bu kapsamda en çok karıştırılan soru eki mi-mu ekleridir. Bir soru cümlesi oluştururken, cümlenin sonuna bu ekler getirilir ardından soru işareti kullanılır. Bu konuda soru eki ile oluşan var mı kelimesinin doğru yazılışı merak edilir.

Egitim 29-11-2023 19:26

Var mıdır nasıl yazılır? Var mıdır ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede birçok dil öğesi bulunur. Bunlar arasında farklı işlevleri bulunan ekler vardır. Bu eklerden bir tanesi de soru ekleridir. Türkçe dilbilgisi konusunda genellikle soru eklerinin doğru yazılışı karıştırılır. Bu kapsamda en çok karıştırılan soru eki mi-mu ekleridir. Bir soru sorulduğunda genellikle cümlenin sonuna bu ekler getirilir ardından soru işareti kullanılır. Bu ek ile oluşan var mıdır kelimesinin doğru yazılışı merak edilir. Peki ‘var mıdır’ nasıl yazılır?

Egitim 29-11-2023 19:24

Uyurgezer nasıl yazılır? Uyurgezer ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime gruplarının çok çeşitli olduğu zengin diller arasında yer alır. Bundan dolayı pek çok kelimenin yazılışı karıştırılabiliyor. Yazılışı en çok kafa karıştıran kelimelerin ise birleşik kelimeler olduğu görülüyor. Uyurgezer gibi birleşik kelimelerin ayrı mı yoksa bitişik mi yazılacağı oldukça merak konusudur. Peki uyurgezer nasıl yazılır,? TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 29-11-2023 19:23

Ulu orta nasıl yazılır? Ulu orta ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede binlerce kelime olması nedeniyle pek çok kelime grubu oluşmuştur. Bunlar içerisinde birleşik kelimeler de bulunur. Birleşik kelimeler gündelik yaşam içerisinde, konuşma dilinde veya yazı dilinde sıklıkla kullanılır. Bilhassa deyimlerin pek çoğu birleşik kelimeler ile oluşur. Bu durumda sıkça kullanılan kelimelerin nasıl yazılması gerektiği konusu ciddiye alınmalıdır. Doğru yazılışı merak edilen kelimelerden biri de ulu ortadır. Peki ulu orta nasıl yazılır?

Egitim 29-11-2023 19:21

Türk Dil Kurumunun nasıl yazılır? Türk Dil Kurumunun ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki kelimelerin doğru yazım biçimleri hakkında bilgi veren devlet yetkilisi, Türk Dil Kurumudur. Türk Dil Kurumu sözcüklerin manaları, sözcüklerin yazılışları, Türkçedeki eklerin kullanımı noktasında yazım sözlüklerini düzenleyen resmi kaynaktır. Bu anlamda Türkçe dilbilgisi hakkında bilgi edinmek için başvurulması gereken en yetkili kurum, Türk Dil Kurumudur. Peki, Türk Dil Kurumunun nasıl yazılmalıdır?

Egitim 29-11-2023 19:20

Türk Dil Kurumunda nasıl yazılır? Türk Dil Kurumunda ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözcüklerin doğru yazım şekilleri hakkında bilgi veren devlet kurumu, Türk Dil Kurumudur. Türk Dil Kurumu kelimelerin anlamlarını, kelimelerin yazılışlarını, Türkçedeki eklerin kullanımı konusunda yazım kılavuzlarını düzenleyen resmi kurumdur. Bu anlamda Türkçe dilbilgisi ile ilgili başvurulması gereken en yetkili kurum, Türk Dil Kurumudur. Peki, Türk Dil Kurumunda nasıl yazılmalıdır?

Egitim 29-11-2023 19:18

Traktör nasıl yazılır? Traktör mü tıraktör mü, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kişiler çok fazla kullandığı sözcüklerin bile doğru yazılışı konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Sözcüklerin doğru yazılışları ve Türkçe imla kurallarını öğrenmek isteyenler için birincil kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. TDK, dil kurallarının herkes tarafından kolaylıkla öğrenilebilmesi için yazım kılavuzlarını internet sitesinde yayımlamıştır. Bu sayede sözcüklerin anlamları ve doğru ifade biçimleri kolaylıkla öğrenilebilir. Peki traktör nasıl yazılır?

Egitim 29-11-2023 19:17