Boğaz Haberleri

İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü önlerinde makine arızası yapan kargo gemisinden kaynaklanan nedenle İstanbul Boğazı gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı.

Haber 27-01-2024 22:02

Boğaz şişliği neden olur? Boğaz şişliğine ne iyi gelir?

Boğaz sağlığı genel vücut sağlığının önemli bir yansımasıdır ve günlük yaşamı etkileyen bir dizi faktöre bağlı bir şekilde değişebilir. Boğaz şişmesi sık sık karşılaşılan bir sağlık sorunudur. Genellikle bir dizi faktörün bir araya gelmesi ile ortaya çıkabilir. Boğaz sağlığını korumak genel sağlığın yanı sıra sosyal ve iş yaşamını olumlu etkileyebilir. Boğaz şişmesi durumunda uzun süre devam eden veya şiddetlenen belirtiler varsa bir doktora gitmek önemlidir. Peki, boğaz şişliğine ne iyi gelir?

Haber 31-12-2023 14:29

Boğazda nodül neden olur? Boğazdaki nodüllere ne iyi gelir?

Boğazdaki nodüller ses tellerinin üzerinde oluşan küçük kitlelerdir. Genellikle ses kullanımıyla ilişkilendirilse de enfeksiyonlar veya reflü gibi sebeplerle ortaya çıkabilirler. Bu durum ses kısıklığına yol açabilir ve tedavi edilmezse ses problemlerine neden olabilir. Ses terapistleri veya cerrahlar tarafından yönetilebilirler. Boğaz nodülleri özellikle ses gerektiren mesleklerdeki kişileri etkileyebilir. Peki, boğazdaki nodüller nasıl geçer?

Haber 28-11-2023 16:43

Ambulans helikopter boğazına kalem kapağı kaçan bebek için havalandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde boğazına kalem kapağı kaçan 1 yaşındaki Muhammed Yakup Alto, tedavi için ambulans helikopterle Diyarbakır'a nakledildi.

Yurthaber 01-08-2023 07:52

Boğaz

Boğaz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Boğaz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

SON DAKİKA | Boğaz geçişlerinde yeni dönem! Bakan Uraloğlu duyurdu: Zamlı tarife uygulamasına yarın başlıyoruz

Son dakika haberi: Bakan Uraloğlu, Boğazlardaki gemi geçişleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Uraloğlu, "Türk boğazlarından uğraksız bir şekilde geçen uluslararası gemilerden alınan ücretlerde zamlı tarife uygulamasına yarın başlıyoruz." diye konuştu.

Finans 30-06-2023 11:20

SON DAKİKA | Bakan Uraloğlu 'tarihi bir adım' diyerek duyurdu! Boğaz geçişlerinde yeni düzenleme

Son dakika haberi: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk boğazlarından uğraksız geçen uluslararası gemilerden alınan ücretlerde, 1 Temmuz itibariyle yeni bir güncelleme yapıldığını belirtti. Uraloğlu, "Boğazlarımızda ülkeye döviz girişini artıracak tarihi bir adım atıyoruz. Gemilerden daha önce net ton başına 0,80 dolar alınırken, şimdi 4,42 dolar alınacak." ifadelerini kullandı.

Finans 11-06-2023 11:24

Hurma bahçesinde dehşete düşüren görüntü! Boğazı kesilerek öldürülmüş... Gözyaşlarına boğuldular

Adana'da kan donduran bir olay meydana geldi. Yüreğir ilçesinde yürüyüşe çıkan kişi, hurma bahçesinde çalıların arasında beyaz eşya tamircisi 35 yaşındaki Emrah Baysal'ın, boğazı kesilmiş cesediyle karşılaştı. Baysal'ın cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, morgun önündeki Baysal'ın yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Haber 15-05-2023 14:53

Nefes borusuna şeker kaçan depremzede çocuğu nöbetçi askerin Heimlich manevrası kurtardı

Malatya'da, çadır kentte nefes borusuna şeker kaçan 3 yaşındaki Burak Taşdemir, vatandaşlara yardım malzemesi dağıtırken nöbetçi olan asker tarafından "Heimlich manevrası" ile kurtarıldı.

Yurthaber 25-04-2023 14:52

İstanbul Boğazı'nda hareketli anlar! Arıza yapan 59 metrelik gemi kurtarıldı

İstanbul Boğazı'nda dümen arızası yapan, yedeğinde barç bulunan 59 metre boyundaki gemi, kurtarma römorkörleriyle çekilerek Büyükdere'ye demirletildi.

Haber 22-01-2023 16:47

Boğazlarda bekletilen ham petrol yüklü gemilere ilişkin açıklama geldi

Türk boğazlarında bekletilen ham petrol yüklü gemiler hakkında açıklama yayımlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, teyit mektubu sunamayan gemilerin, herhangi bir risk oluşturmaması için Türk kara sularından çıkarılması için bir planlama yapıldığı bildirildi.

Haber 08-12-2022 17:55

Türk denizaltısının boğazdan geçtiği anlar hayran bıraktı

Görüntüsüyle dosta güven düşmana korku veren Türk denizaltısı İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’deki görevine doğru seyretti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birlikte denizaltının havadan çekilen görüntüsü hayran bıraktı.

Haber 02-11-2022 14:01

Ortaokul öğrencisi, Heimlich manevrasıyla arkadaşının hayatını kurtardı

Ordu'da boğazına sakız kaçan 7 yaşındaki Metehan Karabacak, aynı sitede oturan ortaokul öğrencisi arkadaşı Adem Yalvaç'ın uyguladığı Heimlich manevrası sayesinde hayata tutundu - 6'ncı sınıf öğrencisi Adem Yalvaç: - "Bu eğitimi, beden eğitimi dersinde okulda görmüştüm. Öğretmenimiz akıllı tahtadan bize bunları göstermişti" - Metehan'ın uzman doktor olan babası Volkan Karabacak: - "Adem'in Heimlich manevrası sayesinde oğlumun belki de hayatı kurtuldu. Adem'in yaptığı mükemmel bir davranış. Kendisine çok teşekkür ediyorum"

Yurthaber 20-10-2022 11:06

Çanakkale Boğazı yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

Yurthaber 20-10-2022 07:19

İstanbul Boğazı'nda tekne battı! O anlar saniye saniye kaydedildi

İstanbul'da yürekleri ağza getiren olay! İçinde iki kişi olan bir tekne açıldıktan sonra su almaya başladı. Karaköy sahiline yaklaşan teknedekiler hemen yardım çağırdı. Teknedekiler deniz polisi tarafından kurtarılırken tekne boğazın derinliklerine gömüldü.

Haber 08-10-2022 23:17

İstanbul Boğaz'ında gemi arızası! Olay yerine kurtarma ekipleri sevk edildi

İstanbul Boğazı'nda Sun Unicorn adlı gemi makine arızası verdi. Bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kurtarma ekipleri sevk edildi.

Haber 17-08-2022 18:03

Uzmanlardan uyarı: Her boğaz ağrısını enfeksiyon sanmayın! Subakut tiroidit nedir?

Boğaz her yaştan insanın en sık yaşadığı rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Su içerken bile rahatsızlık yaşamaya neden olan boğaz ağrılarının genellikle boğaz enfeksiyonlarından kaynaklandığı düşülüyor ancak altta yatan nedenler farklı olabiliyor.

Haber 15-08-2022 10:31

Her satırı korkunç! Tartıştığı karı kocanın boğazını kesti, bir ölü bir yaralı...

Kan donduran olay Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yaşandı. Mert Serkan L. isimli şahıs, tartıştığı komşuları Hacer Alkan (55) ve Aydın Alkan (58) çiftinin boğazını bıçakla kesti. Hacer Alkan yaşamını yitirirken, eşi Aydın Alkan tedaviye alındı.

Haber 07-08-2022 00:44