CD

CD Ne Demek?

CD aslına bakılırsa iki farklı anlamı üzerinden ele alınır. Bunlardan biri daha gerçek anlamı ile beraber, ‘Kadmiyumun simgesi’ şeklinde öne çıkıyor. Yani diğer bir ifade ile CD ne demek sorusuna hitaben, bir elementin simgesi olarak değerlendirmek mümkün. Aynı zamanda müzik çalmak ya da film izlemek için kaydedilen materyali olarak da günümüzde kullanılıyor.

CD Kelimesinin Açılımı ve Türkçe Anlamı Nedir?

CD Kelimesinin açılımı ve Türkçe anlamına bakılacak olursa, ‘Kadmiyumun simgesi’ olduğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda gündelik yaşam içerisinde film veya dizi izlemek için kullanılan bir yapı olarak öne çıkıyor. Yuvarlak bir yapısı olması ile beraber farklı okuyucular üzerinden aktarım sağlar.

Tabii gerçek anlamı ile ele almak gerekirse daha çok bir element olduğunu söylemek mümkün. Yani bir elementinin kısaltılmışı olarak kadmiyumun simgesi şeklinde ön plana çıkıyor. Her iki ifade ile gündelik yaşamda değerlendirilir.

Cd Haberleri

Bilgisayara format atma işlemi adımları: Windows bilgisayara nasıl format atılır?

Bilgisayarlarda arıza durumlarında ya da bilgisayar değişikliklerinde format atma işlemine ihtiyaç duyulur. Bilgisayara format atılırken tüm verilen silineceği unutulmamalı ve kişisel bilgiler önceden saklanmalıdır. Bilgisayara format atma işlemi nasıl yapılır? PC bilgisayara format atma adımları...

Haber 26-09-2022 20:13

CD satışları yirmi yılda ilk kez arttı! Artık eskide kaldığını düşünenler yanılıyor

CD'ler görünüşe bakılırsa yeniden bir canlanma yaşıyor. Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından yayınlanan verilere göre, 2021'de ABD'de CD satışları neredeyse yirmi yılda ilk kez arttı.

Haber 14-03-2022 15:34