Bilgisayar Haberleri

RAM modeli nasıl öğrenilir? RAM bilgisi öğrenme

Akıllı telefon, tablet veya bilgisayarlarda RAM modeli ile kapasitesi gibi temel bilgiler birkaç pratik yöntemin uygulanması ile kolaylıkla öğrenilebilir. RAM bilgisi öğrenme adımlarını keşfetmek özellikle ikinci el cihaz satın alacak olan kişiler için önem arz eder. Yine kullandığı cihazın RAM donanım birimini yenilemesi gereken bir kişinin de bilgisayarın marka, model ve bellek bilgilerine hakim olması gerekir.

Haber

FreeDOS nedir, ne anlama gelir? FreeDOS bilgisayar alınır mı?

Yeni bir bilgisayar satın alacağı zaman cihazın donanımsal özellikleri arasında FreeDOS terimine rastlayan kişiler bu sözcüğün ne anlama geldiğini araştırır. FreeDOS bilgisayarların diğer modellere göre daha düşük fiyata sahip olması da kullanıcıların bu konuda bilgi edinmek istemelerinin temel nedenlerindendir. Bu bağlamda açık kaynaklı bir işletim sistemi olan FreeDOS’un özellikleri, ne işe yaradığı ve diğer işletim sistemlerinden ne gibi farkları olduğu belirtilmelidir.

Haber

Masaüstü bilgisayar nasıl temizlenir? Masaüstü bilgisayar temizliği

Kişisel bilgisayarınızı düzenli olarak temizlemek, ömrünü uzatmak ve performansını artırmak için önemlidir. Ancak bu işlem sırasında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Masaüstü bilgisayar kullanıcıları, bilgisayar kasasını nasıl temizleyeceklerini öğrenmeli ve düzenli bakım yaparak cihazlarını korumalıdırlar. Peki, masaüstü bilgisayar temizliği nasıl yapılır?

Haber

Dizüstü bilgisayar (Laptop) nasıl temizlenir? Dizüstü bilgisayar (laptop) temizliği

Laptoplar, günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. İş yaparken, eğlenirken veya öğrenirken sıklıkla kullandığımız bu cihazlar, düzenli temizlik ve bakım yapmak suretiyle ömürlerini uzatmak ve sorunsuz çalışmalarını sağlamak açısından büyük önem taşır. Peki, dizüstü bilgisayar (Laptop) temizliği nasıl yapılır?

Haber

Bilgisayar

Bilgisayar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bilgisayar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

BIOS pili nedir? BIOS pili biterse ne olur?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş hayatında ve günlük yaşamda bilgisayar kullanımı büyük bir artış göstermiştir. Bu artışla birlikte, bilgisayar sistemlerinin karmaşıklığı ve kullanıcıların karşılaşabileceği potansiyel sorunlar da artmaktadır. Bu nedenle, bilgisayar sistemleri ve içerdikleri bileşenler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak ve sorunlara çözümler geliştirmek önemlidir. Bu bağlamda, BIOS gibi bilgisayarlar için kritik bir yazılım sistemini anlamak ve yönetmek önem arz eder.

Haber

TeamViewer nedir, ne işe yarar? TeamViewer nasıl kullanılır?

İnternet ve teknolojinin ilerlemesiyle, birçok iş daha kolay gerçekleştirebilir hâle gelmiştir. Teamviewer uygulaması da bu kolaylıkları sağlayan araçlardan biridir. Teamviewer aracılığıyla, uzaktan tablet, bilgisayar gibi elektronik cihazlara rahatlıkla erişim sağlanabilir.

Haber

Assetto Corsa nedir, sistem gereksinimleri nelerdir? Assetto Corsa araba modu

Assetto Corsa oyunseverlere sunulmuş bir video oyunudur. Bu sayede dünyadaki diğer oyuncularla yarış deneyimi yaşanabilmektedir. Oyunun yükleneceği sistem, Assetto Corsa oyununun sistem gereksinimlerini karşılamalıdır. Sistem oyun için yeterliyse oyun sorunsuz bir şekilde yüklenip oynanabilir. Oyunseverler, bilgisayarlarının durumunu tespit etmek için Assetto Corsa sistem gereksinimleri hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar. Peki, Assetto Corsa sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber

RDR 2 sistem gereksinimleri: Red Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri (minimum ve önerilen) nelerdir? RDR 2 kaç GB?

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve çıkışından itibaren oyunseverler arasında büyük ilgi görmeyi başaran Red Dead Redemption 2'nin sorunsuz bir şekilde oynanabilmesi için gerekli donanım ve yazılım gereksinimleri mevcuttur. Kısa sürede geniş bir oyuncu kitlesine ulaşan oyunun sık sık minimum ve önerilen sistem gereksinimleri merak edilmektedir. Peki, Red Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber

Darboğaz nedir, neden olur? Bilgisayarda darboğaz nasıl çözülür? Ekran kartı darboğaz çözümü

Bilgisayarlardan beklenen verimin ve performansın alınabilmesi için donanım parçalarının uyumlu bir şekilde çalışması gerekmektedir. Bilgisayarlar gerek çalışma hayatı gerekse oyun dünyası için son derece önemli teknolojik cihazlar arasında yer almaktadır. Bu cihazları oluşturan donanım parçaları arasında herhangi bir uyumsuzluk, darboğaz denilen problemin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Peki, darboğaz nedir, neden olur ve bilgisayarda darboğaz nasıl çözülür?

Haber

Touchpad çalışmıyor ne yapmalıyım? Touchpad çalışmıyor sorunu nasıl çözülür?

Bilgisayarlar günümüzde en sık kullanılan teknolojik cihazlardan biridir. İnsanlar pek çok işini bu cihazlar aracılığıyla hızlı bir şekilde halledebilmektedir. Bilgisayarlar kendi içerisinde genelde masaüstü ve dizüstü olmak üzere 2 farklı gruba ayrılır. Dizüstü bilgisayarlarda önemli bir donanım parçası olarak bilinen touchpad parçası çalışmadığında ise bazı sorunlarda beraberinde ortaya çıkabilir. Peki, touchpad çalışmıyor ne yapmalıyım ve touchpad çalışmıyor sorunu nasıl çözülür?

Haber

Sultanbeyli'de park halindeki otomobilden hırsızlık yapan 2 zanlı tutuklandı

Sultanbeyli'de park halindeki otomobilden bilgisayar çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan yabancı uyruklu 2 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber

Bilgisayar bağımlılığını yendi, filografi bağımlısı oldu! Antidepresan kullananlar bu sanatla birlikte bıraktı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Zekeriya Metin, bilgisayar bağımlılığını filografi sanatı ile yendi. Şimdi ise filografi sanatına bağımlı olduğunu ifade eden Metin, “Filografi ile bilgisayar bağımlılığımı yendim” dedi.

Kadin

Hiç beklemediğiniz bir yerden gelebilir... Bilgisayar başında uzun süre çalışanlar dikkat! En çok uykuda oluyor 'Mutlaka gidin, kalıcı olabilir'

Diş sıkma şikayeti yaşıyor olabilir ya da pek çok kişiden bunu yaşadığını duymuş olabilirsiniz. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İpek Necla Güldiken, Türkiye'de diş sıkma görülme oranının ortalama yüzde 70-80 olduğunu belirtti. Güldiken "Günümüzde bu şikâyetlerle bize başvuran hasta sayısı oldukça arttı. Bunun olası sebepleri modern yaşamın getirdiği ağır çalışma koşulları, postür kaybına neden olan bilgisayar başında uzun süreli çalışma, yorgunluk ve psikolojik stres” dedi.

Kadin

Cep telefonu, bilgisayar tablet ve internet desteği için yeni açıklama! Bakan Bak sosyal medyadan paylaştı

Üniversiteli gençlere bilgisayar, tablet ve internet desteğiyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan açıklama geldi. Bakan Bak, başvuruların başladığını ifade etti. Başvuru şartları ise Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile belli olmuştu.

Finans

Adeta kesenin ağzını açtı! Birleşik Krallık'tan dudak uçuklatan 'yapay zeka süper bilgisayarı' yatırımı... 10 kat daha hızlı olacak

Birleşik Krallık, şimdiye kadarki en hızlı yapay zeka süper bilgisayarını yapmak için 273 milyon dolar harcıyor. Isambard-AI olarak adlandırılan bu bilgisayar, saniyede 200 katrilyon hesaplama yapabilecek. Bristol Üniversitesi'ne göre Isambard-AI, Birleşik Krallık'taki şu anki en hızlı süper bilgisayardan 10 kat daha hızlı olacak. Isambard-AI, devreye girdiğinde ise dünyanın en iyi yapay zeka süper bilgisayarları arasında yer alacak.

Haber

Okula bağışlanan bilgisayarları sattığı iddia edilen müdür hakkında inceleme başlatıldı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde gurbetçiler tarafından okula bağışlanan bilgisayarları sattığı öne sürülen müdür hakkında inceleme başlatıldığı bildirildi.

Yurthaber

Gaming Week bugün sona eriyor! Levet atlatan indirimleri kaçırmayın

Oyun ekipmanlarından konsollara, monitörlerden bilgisayarlara birçok üründe inanılmaz indirimler sunan Gaming Week, bugün sona eriyor. Hala indirimlerden yararlanmadıysanız, şimdi tam zamanı! Oyunlardaki performansınızı yükseltecek, yüksek teknoloji ürünlerine uygun fiyatlarla sahip olmak için acele edin.

Haber

Bilgisayarınızın performansını katlayacak iç ve dış donanım ürünleri

Bilgisayarınızdan alacağınız performansı artıracak ürünlere mi ihtiyacınız var? Öyleyse doğru yerdesiniz! Cihazınızın farklı bileşenlerini değiştirerek verimliliğini üst seviyeye taşıyabileceğiniz gibi kullanım ömrünü de uzatabilirsiniz. Böylece bilgisayarınız yorulmayacağından sizin alacağınız keyif de artar. Sizin için bilgisayarınızın performansını katlayacak iç ve dış donanım ürünlerini derledik.

Haber

Bilgisayarınızın ses performansını arşa çıkaracak en kaliteli ve uzun ömürlü bilgisayar hoparlörleri

Bilgisayarınızda ses deneyimini bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız ihtiyacınız olan şey, kaliteli ve iyi bir bilgisayar hoparlörü. Siz de oyun oynarken, müzik dinlerken ya da bir şeyler izlerken harika bir ses deneyimi yaşamak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Bilgisayarınızın ses performansını artıracak en iyi bilgisayar hoparlörü alternatiflerini derledik. Göz atmaya ne dersiniz?

Haber

Bilgisayar başından kalkmayan gamerların oyun keyfini artıracak ürünler

Profesyonel olarak ya da hobi amaçlı bilgisayar oyunlarına gönül veren kişiler, günün büyük bir kısmını oyun karşısında geçirirler. Sabit bir yerde oturup bilgisayara bakmak her ne kadar epey basit görünse de bir noktadan sonra yorucu bir hâl alabilir. Bilgisayar başında geçirdiğiniz zamanı daha konforlu hâle getirecek ürünleri sizler için derledik. Gelin, sadece gamerların değil, uzun süre bilgisayar başında çalışan kişilerinde ilgisini çekebilecek ürünlere beraber bakalım!

Haber

Fiyatı 50 binden 25 bine düşüyor! Erdoğan'ın seçim vaadiydi: Telefon, tablet ve bilgisayar için vergi muafiyeti geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatlerinden biri için yürütülen çalışmanın detayları gün yüzüne çıktı. Erdoğan, üniversite öğrencilerinin bir defaya özgü olmak üzere telefon, bilgisayar ve tablet alırken vergiden muaf tutulacağını duyurmuştu. Düzenlemeyle gençler ücretsiz internet kullanımına da sahip olacak. Öğrenciler de veliler de yasayı iple çekiyor ancak düzenleme tüm üniversite öğrencilerini kapsamayacak. ÖTV ve KDV muafiyetinin birlikte uygulanması durumunda fiyatlar yarı yarıya düşüyor.

Finans

Tüm işlemleri hızla tamamlayacak canavar gibi bir cihaz arayanlar için MacBook muadilleri

Güçlü teknik özellikleriyle sizi mest edecek bir bilgisayar mı arıyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz! Tasarımları ve donanımları ile MacBook'ları aratmayan bilgisayarlar hem gündelik ihtiyaçlarınızı hem performans gerektiren grafik işlerinizi rahatlıkla yapmaya hazır! Sizin için MacBook muadili olabilecek canavar gibi laptop alternatiflerini bir araya getirdik. Gelin, beğeninizi kazanacak ürünleri birlikte inceleyelim.

Haber

Bilgisayardan ses gelmiyor sorunu ve çözümü: PC bilgisayar hoparlöründen ses gelmiyor!

Etkin olarak çalışan bilgisayarlarda diz üstü ya da masa üstü olması fark etmeksizin türlü sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlar bilgisayarın uzun süredir kullanılıyor olmasından kaynaklı olabileceği gibi yanlış bir kullanımdan kaynaklı da yaşanabilir. Bilgisayar kullanıcılarının en sık yaşadığı sorunlardan biri de ses ile ilgili sorunlardır. Bir bilgisayardan ses gelmemesi farklı nedenlere bağlı olarak yaşanıyor olabilir.

Haber

Apple kurucuları tarafından 1970'lerde üretilmiş... Yaklaşık 200 bin dolara satılması bekleniyor!

Apple şirketinin kurucularından Steve Wozniak ve Steve Jobs tarafından 1976-1977'de üretilen "Apple 1" adlı bilgisayar, açık artırmayla satışa sunulacak. Wozniak tarafından 2017'de imzalanan "Apple 1"in, açık artırmada yaklaşık 200 bin dolara satılması bekleniyor. Öte yandan Apple 1'in yanı sıra, 19 Mart 1976'da Jobs ve Wozniak tarafından imzalanan çek de satışa çıkarıldı.

Haber

Teknolojide son nokta mı? Beş saatten kısa sürede, çalışan bir bilgisayar tasarlayabilen yapay zeka geliştirildi!

Çin'deki araştırmacılar dikkat çeken bir çalışmaya daha imza attı. Kendi kendini geliştiren makineler inşa etme yolunda önemli bir adım attıklarını ileri süren araştırmacılar, beş saatten kısa bir sürede çalışan bir bilgisayar tasarlayabilen bir yapay zeka aracı geliştirdi.

Haber

Bu bilgisayarlarla uzaya gidebiliyor muyuz? Araba fiyatlarıyla yarışacak en pahalı laptoplar

Laptoplar; iş programlarını etkin kullanmaktan tam performans oyun oynamaya, filmleri canlı ve akıcı görsellikle seyretmekten internette hızlıca gezintiye çıkmaya kadar birçok farklı amaç için kullanılabiliyor. Bazı laptoplar ise son teknoloji donanımları sayesinde nefes kesici bir deneyim yaşatıyor ancak bu modellerin fiyatları dudak uçuklatıyor. Gelin, dünyanın en pahalı ve bir o kadar da işlevsel laptoplarına beraber göz atalım!

Haber

Teknoloji tutkunlarının müthiş fiyatlarla sahip olabileceği tablet ve bilgisayar modelleri

Teknoloji tutkunlarının ilgisini çekecek işlevsel tablet ve bilgisayar modelleri, çok cazip fiyatlarla Bahar Fırsatları kapsamında satışa sunuluyor. Kendinize veya sevdiklerinize satın alabileceğiniz birbirinden kaliteli, kullanışlı bilgisayar ve tabletler arasından indirimde olanları sizler için derledik. İşte o ürünler!

Haber

Şaşkına çevirdi: 'Dünyanın en büyük dizüstü bilgisayarı'nı yaptılar!

YouTube'un ünlü kanallarından Evan ve Katelyn, 'dünyanın en büyük dizüstü bilgisayarı' olduğunu iddia ettikleri bir bilgisayar tasarlayarak şaşkına çevirdi. İkili bilgisayar hakkındaki süreçleri bir video halinde YouTube'da yayınladı. Söz konusu bilgisayarın en dikkat çeken yanlarından biri de 43 inçlik dev ekranı oldu. Şimdi bilgisayarın gerçekten de, tam da ikilinin iddia ettiği gibi, dünyanın en büyük dizüstü bilgisayarı olup olmadığı merak ediliyor.

Haber

Bilgisayarınızın ısınmasını önleyerek ömrünü uzatacak en iyi termal pedler

Bilgisayarların ömrünü uzatmak için birçok yol olsa da en etkili yöntemler arasında parçaların ısınmasını önlemek var. Bunun için etkili bir fan sistemi ve kaliteli bir termal ped kullanmak gerek. Bilgisayarınızın eskisinden çok daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayacak termal ped modellerini incelemek için okumaya devam edin.

Haber

Kağıthane'de araçtan dizüstü bilgisayar çalan zanlı yakalandı

Kağıthane'de bir otomobilden dizüstü bilgisayar çaldığı ileri sürülen zanlı gözaltına alındı.

Yurthaber

Günlük işlerinizde bilgisayar yerine tablet kullanmanız için 8 sebep

Kompakt tasarımları sayesinde kolay taşınan ve işlevsellik vadeden tabletler, birbirinden başarılı özellikleriyle her işin pratik biçimde halledilmesinde önemli rol oynuyor. Bu cihazlar, günlük işlerini gerçekleştirmek isteyenlere uzun pil süresi, rahat taşıma, hız ve performans başta olmak üzere bir dolu avantaj sağlıyor. Gelin, okudukça ihtiyacınız olduğunu fark edeceğiniz tabletlerin avantajlarına beraber göz atalım!

Haber

Bilgisayarda oyun oynayanlar dikkat! Steam'de 400'den fazla oyuna zam geldi... Yüzde 700'e varan fiyat farkı

Oyun sevdalılarına kötü haber! Steam'de 400'den fazla oyun ve ek paketin fiyatları zamlandı. Gelen son fiyat güncellemelerinin ardından yeni fiyatlarla eski fiyatlar arasında yüzde 700'e varan farklar meydana geldi.

Haber

78 numaralı Apple-1 açık artırmada satıldı! Satış fiyatı ise dudak uçuklattı

Apple-1 bilgisayarları, Apple hayranları tarafından koleksiyonluk olarak görülüyor. Bir müzayede evi ise geçtiğimiz günlerde Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs'ın eliyle numaralandırılmış çalışır bir Apple-1 bilgisayarı açık artırmayla satışa sunmuştu. Koleksiyonluk 78 numaralı bilgisayara ödenecek rakamın 375 bin doları aşması bekleniyordu. Söz konusu Apple-1 sonunda satıldı. Apple-1'in satış fiyatı ise dudak uçuklattı.

Haber

2022 senesinin en güçlü ve en iyi donanımlı laptopları ve markaları

Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik cihazların başında gelen laptoplar, kompakt tasarımları ve kolay taşınabilir yapılarıyla kullanıcılara önemli avantajlar sağlıyor. Bu yıl birçok başarılı laptop markası 2022 yılının yıldızı olan birbirinden kaliteli ve kullanışlı laptop çeşitleriyle adından söz ettirdi. Gelin, her ihtiyaca uygun 2022'nin öne çıkan laptop markalarını ve modellerini beraber inceleyelim.

Haber

Steve Jobs'ın eliyle numaralandırılmış Apple-1 açık artırmaya çıktı: Beklenen satış fiyatı ise dudak uçuklatıyor

Apple-1 bilgisayarları 1976'da Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından sadece 200 adet üretilmişti. Şimdi bir müzayede evi, Steve Jobs'ın eliyle numaralandırılmış çalışır bir Apple-1 bilgisayarı açık artırmayla satışa sundu. Koleksiyonluk 78 numaralı bilgisayarın beklenen satış fiyatı ise dudak uçuklatacak cinsten. Daha önce bazı örnekleri ise130 bin dolar ila 815 bin dolar arasında satılmıştı.

Haber

Şeytanın bile aklına gelmez! İnternetten 72 bin liraya bilgisayar aldı, parasını ödemeden önce kargo şirketinden çaldı

Sarıyer’de internet üzerinden bilgisayar satın alan şüphelinin yaptığı "şeytanın bile aklına gelmez" dedirtti. Satıcıyla 72 bin lira karşılığında anlaşan şahıs, kargo geldikten sonra ödeme yapacağını beyan etti. Şüpheli daha sonra, bilgisayarın geldiği kargo şirketine giderek paketi çalarak olay yerinden kaçtı.

Haber

Kasım indirimlerinden alabileceğiniz yaşam alanınızı güzelleştirecek en iyi ürünler

Alışveriş tutkunlarının heyecanla beklediği, indirimleriyle meşhur kasım ayı geldiğine göre ihtiyaç listelerinizi gözden geçirip indirimleri değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Pek çok kategoride, binlerce üründe yapılan indirimler sizin de ilgi odağınız hâline geldiyse doğru yerdesiniz. Yaşam alanlarınıza yenilik getirebilecek birçok farklı indirimli ürünü listeledik. Gelin, evinizi ya da ofisinizi değiştirecek bu ürünler neler, birlikte bakalım!

Haber

Zamanının büyük kısmını bilgisayar başında geçirenler için çok amaçlı monitör stantları

Dijitalleşmenin her alana yayılmasıyla bilgisayar kullanımı oldukça arttı. Pek çok işlemin bilgisayar üzerinden kolayca takip edilebiliyor olması, masa başında fazlasıyla zaman geçirmeye neden oluyor. Masa seviyesinde duran monitörünüz sağlığınız için sorun yaratmaya başladıysa rahat etmeniz için bir stant alma vaktiniz gelmiş olabilir. İşte, sizin için derlediğimiz birbirinden kullanışlı stant modelleri...

Haber

CoD MW2 oyunu hangi bilgisayarlarda oynanabiliyor? İşte Call of Duty’nin yeni macerası Modern Warfare II’nin sistem gereksinimleri!

CoD MW2 oyununun hangi bilgisayarlarda oynanabileceği merak konusu oldu. Oyunun 28 Ekim 2022 Cuma günü itibarıyla oyunseverlere sunulması bekleniyor. Oyun hem bilgisayarda hem de PlayStation 4 ile PlayStation 5'te, ayrıca Xbox One, Xbox Series X ve Xbox Series S modellerinde oynanabilecek. Peki, CoD MW2 oyunu hangi bilgisayarlarda oynanabiliyor? İşte Call of Duty: Modern Warfare II'nin sistem gereksinimleri...

Haber

Ekran kartı özelliklerine bakma adımları: Bilgisayarda ekran kartı özellikleri nasıl öğrenilir?

Ekran kartları bilgisayarların en önemli ve en işlevsel donanım birimleri arasında yer alır. Türlü sebepler ve bilgisayarlarda karşılaşılan sorunları giderme amacıyla ekran kartlarında güncelleme, değişim, resetleme gibi işlemler yapılır. Bu işlemlerden önce ekran kartının özellikleri bilinmelidir. Bilgisayara uygun olacak ekran kartı seçiminde de alınacak ekran kartının teknik özelliklerini bilmek önemlidir. Ekran kartı özelliklerine bakma adımlarını anlattık.

Haber

xinput1_3 dll hatası nedir, neden olur? xinput1_3 dll hatası çözümü nasıl yapılır?

Her bilgisayar kullanıcısı, günlük kullanım sırasında farklı nedenlerden kaynaklanan ve sıklıkla kolay çözümlere sahip hatalar ile karşılaşmaktadır. Farklı alanlarda çalışan her uygulama, xinput1_3 dll gibi bir hata verebilmektedir. xinput1_3 dll hatası nedir, neden olur ve nasıl çözülür?

Haber

Google DNS ayarları yapılandırma: Google public DNS nedir, nasıl kullanılır, güvenli mi?

Türkçesi ‘alan isimlendirme sistemi’ anlamına gelen ve İngilizce ‘domain name system’ sözcüklerin kısaltılması ile elde edilen DNS’in ayarlarının değiştirilmesinin altında yatan asıl amaç, web taramasını hızlandırmak ve etkileşimi engellenen sitelere giriş imkanı yaratmaktır. Google DNS ayarları değişikliği nasıl yapılır?

Haber

Her bilgisayarda oynanabilecek düşük sistem gereksinimli oyunlar ve özellikleri nelerdir?

Düşük sistemli bilgisayar oyunları, her türlü seviyedeki bilgisayarın çalıştırabileceği oyunlar anlamına gelir. Bilgisayara ulaşımın kolaylaşmasıyla birlikte bilgisayar oyunlarına yönelik ilgi de artmıştır. Ancak bazı oyunlar düşük sistemli bilgisayarlar tarafından çalıştırılamamakta ve akıcı bir oyun deneyimi yaşanamamaktadır. Böyle durumlarda düşük sistem gereksinimli oyunlar tercih edilmektedir. Düşük sistemli PC'ler için oynanabilecek en iyi oyunlar hangileridir?

Haber

Monitör Power Saving Mode hatası ve çözümü nedir? Monitör Power Saving Mode hatası neden olur?

Bazı durumlarda bilgisayarlarımız karşımıza farklı hatalar çıkararak uyarılarda bulunur. Bu uyarı niteliği taşıyan hatalardan bir tanesi de sıklıkla karşılaşılan monitörün güç tasarrufu moduna geçmesidir. Monitör power saving hatası olarak bilinen bu hata için farklı çözüm yöntemleri denenebilir. Monitör power saving hatası nedir, nasıl kapatılır?

Haber

Küçükten büyüğe bayt ölçü birimleri sıralaması: Bayt depolama birimleri nelerdir, nasıl sıralanır?

Depolama alanı veri saklamada önemli bir kavramdır. Bir alanın veri kapasitesi ölçü birimleri ile ifade edilir. Ölçü birimleri ise boyutlarına göre çeşitli kategorilere sahiptir. Küçükten büyüğe doğru sıralanan bu ölçü birimleri veri depolama sırasında hesaplamalarda kullanılır. Bayt ölçü birimleri nelerdir?

Haber

1 KB kaç MB, GB, TB, PB, EB, ZB, YB eder? KB'ı diğer depolama birimlerine çevirme

Bilgisayarlara kaydettiğimiz her bir dosyanın bir kapasitesi vardır. Bu kapasite çeşitli değerlerle adlandırılır. Depolama birimlerinin hesaplamalarında çeşitli bayt değerleri kullanılır. Kilobayt, sıralamada en küçük bayt değeridir. Peki, 1 KB kaç MB, GB, TB, PB, EB, ZB, YB eder?

Haber

Offline telefon ve bilgisayar oyunları ile özellikleri: En iyi internetsiz oyunlar hangileri?

Bilgisayar oyunları dünya genelinde eğlenceli zaman geçirmek için en çok tercih edilen oyunlardır. Online oyunların dışında oldukça popüler hale gelen offline oyunlar da bulunmaktadır. İnternet olmayan ortamlarda tercih edilen bu oyunlar; PC'lerde, Android ve iOS özellikli telefonlarda oynanabilir. PC bilgisayarda oynanan en iyi internetsiz oyunlar hangileri?

Haber

Bilgisayar RAM modeli öğrenme işlemi adımları: RAM bellek marka ve modeli nasıl öğrenilir?

RAM, bir bilgisayarın hızlı biçimde çalışmasını sağlayan yegane parçalarındandır. Her bilgisayarın içinde bulunur. Bir süzgeç olarak nitelendirilebilecek RAM, üzerine gelen bilgileri süzüp ana belleğe iletir. İlettiği bilgileri geçici olarak kendinde depolar ve bir köprü görevi görür. Taşıdığı veriler sistem hızını artırır. Bilgisayarda RAM modeli öğrenme nasıl yapılır?

Haber

Windows mavi ekran hatası neden olur, nasıl çözülür? Windows bilgisayar neden mavi ekran verir?

Mavi ekran hatası, pek çok Windows işletim sistemi kullanıcısının karşılaştığı hatalar arasındadır. Mavi ekran hatasının diğer ismi donma hatasıdır. Windows mavi ekran hatası neden olur? Mavi ekran hatası nasıl çözülür?

Haber