Cennet Hurması Haberleri

Nefis cennet hurmalı pasta tarifi! Gelinim Mutfakta Trabzon hurmalı pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Trabzon hurmalı pasta tarifi, Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından gündemde yer aldı. Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurmasıyla yapılan bu pasta tarifi farklı tarif arayanlardan tam puan alıyor. Peki, Trabzon hurmalı pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylı tarifi...

Yemek 26-01-2024 14:58

1 asırdır aynı yöntemle Bilecik'in köylerinde yapıp tüketiyorlar! Yurt dışına bile satılıyor... Beğenmedikleri üründen mucize çıkıyor: Kabızlık, kansızlık, enfeksiyon son buluyor

Bilecik’in Başköy, Küplü ve Bekdemir köylüleri, yaklaşık bir asırdır atalarından bugüne kadar gelen aynı yöntemle hurma pekmezi yapmaya devam ediyor. Hurma pekmezinin kabızlık, kansızlık, dikkat dağınıklığı ve enfeksiyon gibi problemlere iyi geldiği biliniyor. İşte hurma pekmezinin faydaları...

Kadin 17-01-2024 13:15

Cennet hurması (Trabzon Hurması) nedir? Cennet Hurması faydaları nelerdir?

Doğal beslenme diğer adı ile organik olarak beslenme insan sağlığı için son derece faydalı bir beslenme şekli olarak öne çıkar. Bu alanda uzman doktorların da önerdiği şekilde beslenerek çok daha sağlıklı yaşamak mümkün olabilmektedir. Çeşitli takviyeler, vitaminler ya da ilaçlar yerine; direkt olarak bu ilaçların ve takviye besinlerin ham maddeleri olan meyve ya da sebzeleri tüketmek birçok uzmanın da tavsiye ettiği bir beslenme şekli olarak bilinir.

Haber 11-01-2024 20:33

Anti kanser özelliği taşıyor! Hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Günlük hayatımızda yediğimiz meyve ve sebzelerin dışında kalan gıdalar da vücudumuz için oldukça faydalı olabiliyor. Sağlıklı beslenen ve rafine şekerden uzak duranların favorisi olan bir meyvenin de saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Oldukça tatlı olan bu meyve birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor.

Haber 09-05-2023 10:05

Cennet Hurması

Cennet Hurması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cennet Hurması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sadece bir tanesi bile ömrünüze ömür katıyor! Değeri yeteri kadar bilinmiyor

Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımız için büyük önem taşıyor. Meyve tüketiminin azalması hastalıklara açık hale gelmemizi sağlıyor. Sık tüketilen meyvelerin dışında kalan bir meyve var ki faydaları saymakla bitmiyor. Bu meyvenin faydalarını duyanlar hemen manava koşuyor.

Haber 12-01-2023 17:12

Kendisi faydalı ama yoğurtla karıştırınca harikalar yaratıyor! Metabolizma hızını iki katına çıkarır

Bağışıklığı güçlendirdiği bilinen cennet hurması, diğer adıyla Trabzon hurması sağlığa sağladığı faydalarıyla ön plana çıkan güçlü bir meyve. Şifa deposu olan Trabzon hurması özellikle yoğurtla tüketildiğinde harikalar yaratıyor.

Haber 10-12-2022 10:30

Faydaları hiç bilinmiyor ama resmen şifa dağıtıyor! Kanser riskini önlüyor, iltihabın kökünü kurutuyor

Hastalıklardan korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Günlük hayatımızda yediğimiz besinlerin dışında kalan fazla tercih edilmeyen gıdaların sağlık için mucizevi etkileri bulunabiliyor. Sonbahar ve kış aylarının şifa dağıtan meyvesi cennet hurmasının faydaları da duyan herkesi şaşırtıyor.

Haber 30-11-2022 15:01

Günde bir tanesi hayatınızı değiştirir: Kan basıncını düzenler, kalp krizini önler, bağışıklığı güçlendirir, bağırsakları motor gibi çalıştırır

Cennet hurması olarak da bilinen Trabzon hurması oldukça zengin antioksidan kaynağıdır. C vitamini bakımından zengin olan Trabzon hurması, beyaz kan hücrelerinin sayısını arttırarak bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Trabzon hurması lif içeriği bakımından zengin olduğundan mide ve bağırsak sağlığını destekler. Bağırsak hareketliliğinin artmasına, bağırsakların çalışmasını düzenlemede oldukça yarar sağlar.

Haber 12-11-2022 16:12

Denizli'deki bahçelerde cennet hurması hasadı başladı

Denizli'nin Honaz ilçesinde 13 bin dekar arazide üretilen yaş ve kuru olarak da satışı yapılan cennet hurmasının hasadı başladı.

Haber 03-11-2022 13:32

Armut diye ekti, ortaya çıkan şey şaşırttı! İlçe, ilk kez bu meyveyle tanıştı

Hakkari'de bahçesine armut diye aldığı fidanı diken Beşir Yılmaz ortaya çıkan meyveyle köy halkının da şaşırmasına neden oldu. Yılmaz, yaptığı araştırmalar sonucu 2 fidanın halk tarafından ‘cennet hurması’ diye bilinen Trabzon hurması olduğunu belirlerken şimdi bu meyvenin yetiştiriciliğini de yapmaya başladı. Yılmaz, ''Armut fidanı diye aldık, değişik yaprak verince armut olmadığını fark ettik. Derecik ilçesinde hiç rastlamadığımız bir meyve vermeye başladı'' diyerek yaşananları anlattı.

Haber 03-11-2022 09:23

Bilecikli köylüler ürettikleri cennet hurmasını kurutarak pazarlıyor

Bilecik merkeze bağlı Küplü, Bekdemir ve Başköy köyleri ile İnhisar ilçesinde yaklaşık 1400 dekar alanda üretilen cennet hurması kurutularak yurt içi ve dışına satılıyor.

Haber 02-11-2022 12:25