Cihaz Haberleri

Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi: POS cihazları bu yıl değişecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi için POS cihazlarının yenileneceğini söyledi. Şimşek, haziran ayına kadar bütün POS cihazlarının değişeceğini açıkladı. İşte detaylar...

Finans 08-03-2024 18:44

Van'da geliştirilen İriskop cihazı göz bebeğinden vücudun röntgenini çekiyor

Van'da, İranlı mühendis ile doktorlar tarafından gözün iris tabakasından çekilen fotoğrafla vücuttaki hastalıkların tespit edilmesini sağlayan yapay zeka destekli İriskop cihazı geliştirildi.

Yurthaber 30-01-2024 11:10

Bulgaristan sınırında yağışlı hava nedeniyle tır kuyruğu uzadı

Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarında, dorselerdeki karbondioksiti ölçen cihazın yağmurdan hassaslaşması kontrollerin uzamasına neden oluyor.

Yurthaber 27-11-2023 12:32

Eski Apple yöneticileri tarafından kurulan şirketin merak edilen cihazı yakında geliyor: Adı belli oldu!

2018'de eski Apple yöneticileri tarafından kurulan bir yapay zeka girişimi ilk ürününü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Cihazın taşınabilir ekranları geçmişte bırakmayı ya da en azından insanların günlük yaşamının bir parçası olmaktan çıkarmayı amaçladığı söyleniyor.

Haber 03-07-2023 15:03

Cihaz

Cihaz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cihaz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Faturanızı yarıya düşürebilir! Su faturasını düşürmek için yapılacak en etkili yöntemler

Günlük giderlere gelen zamların giderek artması ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kişilerin fatura tasarruf yöntemleri aramasına neden oluyor. Su faturaları da her mevsim bütçeyi zorlayan faturalar arasında yer alıyor. Ancak basit yöntemlerle su faturasını düşürmek oldukça kolay olabiliyor. Su faturasını düşürmek için etkili yöntemler arıyorsanız aşağıdaki tüyoları deneyebilirsiniz.

Kadin 17-03-2023 10:11

İstanbul Ataşehir'de kurulu! İlk defa veri alındı... Yeni nesil cihaz Düzce'deki depremi kaydetti

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul Ataşehir'deki yeni nesil titreşim ölçüm cihazı tarafından kaydedildi. Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, metro inşaatı ve kontrollü bina patlatmalarında ortaya çıkan etkileri tespit etmek için kullanılan cihazın tesadüfen ilk defa bir deprem için veriler sunduğunu belirtti. Depremin 59 saniye sürdüğü ve en etkili noktanın 22,5'inci saniyede oluştuğu bildirildi.

Haber 23-11-2022 19:59

Herkes bunu merak ediyordu! Yapılan araştırmalara göre ölüm anında hissedilenler...

Ölüm, toplumun en büyük korkuları arasında bulunuyor. İnsanların kafalarında ölüm hakkında oldukça fazla soru işareti bulunuyor. Geçmiş yıllardan günümüze kadar geçen süreçte birçok insan ölüm sırasında neler yaşandığını, ölen kişinin bu anları hissedip hissetmediğini merak ediyordu. Yapılan araştırmalar kalbi duran kişilerin ölümü hissettiklerini açıkladı.

Haber 17-11-2022 18:14

Üniversitede geliştirilen cihazlarla egzersiz yapan çocukların dikkat süresi uzadı

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Bulut: - "Cihazları 3 yıl boyunca 300 farklı çocuğun gelişiminde kullandık. Çocuklardan 80'ini düzenli takip ettik. Çocukların konsantrasyon süresinin arttığını, dikkatlerini daha fazla verebildiklerini, karar verme ile reaksiyon hızlarının daha da iyileştiğini gördük"

Yurthaber 20-10-2022 13:35

Ölüp ölüp diriliyor! 19 yılda tam 10 kez tekrarlandı, Hipertrofik Kardiyomiyopati nedir? Belirtileri nelerdir?

Ölüm insanların en büyük korkuları arasında üst sıralarda bulunuyor. Genellikle dokuz canlı oldukları düşünülen kediler olsa da ABD’de yaşayan bir kadın ölümden tam olarak 10 kez dönerek duyanları şaşırtıyor. 500 kişiden birinde görülen hastalığa sahip olan kadının ölümü sürekli olarak tekrarlanıyor.

Haber 15-08-2022 12:32