Çılbır Haberleri

Çılbır tarifi: Çılbır nasıl yapılır?

Dünya çapında bilinen adıyla poşe yumurta ile karıştırılsa da çılbır aslında ülkemizin topraklarında 17. yüzyıldan bu yana yapılan bir lezzettir. Osmanlı saraylarında verilen ziyafetlerde de yeri olan çılbırı isterseniz siz de kendi mutfağınızda pişirebilir ve kahvaltılarda ya da diğer öğünlerde tüketebilirsiniz. İşte nefis çılbır tarifi!

Yemek 11-03-2024 20:10

Cezerye tarifi: Cezerye nasıl yapılır?

Türk mutfağında çeşitli tatlılar, yemekler, çorbalar dışında tarihi çok eskilere dayanan ve bol vitaminli, enerji deposu atıştırmalıklar da bulunur. Bunlardan biri de adını Arapça havuç anlamına gelen “cezer” kelimesinden alan cezeryedir. Adana ve Mersin bölgelerinde en yaygın olan tatlı türlerinden olan cezerye, çeşitli malzemeler kullanılarak evdeki imkânlarla da yapılabilir.

Yemek 24-01-2024 17:22

Süzme yoğurtlu çılbır tarifi: Süzme yoğurtlu çılbır nasıl yapılır?

Türk mutfağından doğan ve zaman içinde tüm dünyaya farklı isimlerle de olsa yayılan birçok lezzet vardır. Bu lezzetlerden biri de yumurta ile yapılan çeşitli yiyeceklerdir. Yumurtanın başrolde olduğu ve hem kahvaltılarda hem diğer öğünlerde tüketilebilecek olan çılbır, Osmanlı zamanından günümüze gelmeyi başaran eşsiz lezzetlerden biridir.

Yemek 24-01-2024 17:14

Tadı dillere destan oluyor... Nefis çılbır tarifi! Çılbır nasıl yapılır?

Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsanız ve klasik yumurta tariflerinden sıkıldıysanız çılbıra şans verebilirsiniz. Yoğurtlu yumurta olarak da bilinen çılbır yediden yetmişe herkesin seveceği bir lezzet. Evde çılbır nasıl yapılır merak ediyorsanız bu kolay çılbır tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 27-12-2022 09:39

Çılbır

Çılbır Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çılbır Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ispanaklı pastırmalı çılbır tarifi ve malzemeleri nedir? Ispanaklı pastırmalı çılbır nasıl yapılır?

Türk mutfağına özgü yemeklerden birisi olan çılbır hem kolay yapımı hem de farklı malzemelerle birlikte çeşitlendirilmesiyle sıkça tercih edilen tariflerden birisi. Farklı malzemelerle çeşitlendirebileceğiniz çılbırı ister kahvaltıda ister akşam yemeğinde tüketebilirsiniz. Hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde yiyebileceğiniz ıspanaklı çılbır tarifiyle sofranızı renklendirebilirsiniz. Püf noktalara dikkat ederek lezzetli bir pastırmalı çılbır yapabilirsiniz.

Yemek 14-12-2022 17:53

Yumurtanın en lezzetli hali: Görüntüsü ve tadıyla ilgi çekici çılbır tarifi

Yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar sağlıklı olmak ve gün boyu zinde kalmak için sabahları yumurta yemenizi öneriyor. Yumurtayı çok farklı çeşitlerde yemek mümkün olabiliyor. Görüntü olarak ve tat olarak en ilginç olan çılbır ise sevilerek tüketilen yumurta tarifleri arasında bulunuyor. Çılbır nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 30-09-2022 08:27