Damar Tıkanıklığı Haberleri

Her mutfakta var: Damarları tıkıyor, iltihaplanma yapıyor! Ağzınıza bile sürmeyin

Kalbe giden damarların tıkanmasına birçok şey sebep olabilmektedir. Yediklerimiz, sağlıksız yaşam, aşırı kilo ve benzeri şeyler kalp sağlığını büyük tehlikeye atıyor. Ama öyle bir besin var ki damarlarınızın tıkanmasına en büyük sebeplerden birisi bu. İçeriğinden emin olmadığınız tereyağı ve trans yağ içeren margarinler atardamarınız için hoş olmayabilir.

Haber 04-08-2023 08:47

Geceleri görülen bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün riskli habercisi

Yüksek kolesterol genellikle belirti vermeden ilerleyen ve sağlığı büyük oranda tehlikeye atan hastalıklar arasında yer alıyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol kalp krizi ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterolün geceleri görülen riskli belirtisi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 23-05-2023 15:01

Damar tıkanıklığında oksijen tedavisi uygulanabilir mi? Damar tıkanıklığı nedir, belirtileri nelerdir?

Damar tıkanıklığı son derece ciddi bir sağlık problemidir. Kan akışını önleyen bir durum olduğu için hem hücrelerin oksijensiz kalmasına hem de kan pıhtısının meydana gelmesine neden olur. Kan akışı durduğunda kandaki oksijen seviyesinde de düşüş gözlemlenir. Günümüzde damar tıkanıklığı tedavisinde birçok farklı yöntem uygulanır. Peki, damar tıkanıklığında oksijen tedavisi uygulanır mı?

Haber 28-04-2023 15:59

Sağlıklı sanılıyor ama damarları yağla doldurup tıkıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Beslenme alışkanlıklarımız tüm sağlığımızı etkisi altına alıyor. Sağlıklı sandığımız birçok yiyecek kan damarlarını tıka basa yağla doldurarak tıkanmasına neden oluyor. Bu da kolesterol ve kalp krizi gibi riskli hastalıkların oluşmasında önemli rol oynuyor.

Haber 13-01-2023 16:59

Sürekli olarak yiyorsanız dikkat! Damarları tıkayan yiyecekler... Kalp krizi ve felç riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda sağlığımız için büyük risk oluşturuyor. Lezzetli olduğu için tercih ettiğimiz zararlı yiyeceklerin dışında faydalı olan yiyecekler de çeşitli hastalıklar üzerinde risk oluşturabiliyor. Uzmanlar sıklıkla tüketilen bazı yiyecekler damarları tıkayarak kalp krizi ve inme riskini artırdığını belirtiyor.

Haber 21-12-2022 14:37

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor

Damar tıkanıklığı kalp krizi ve felç gibi çok riskli durumların riskini artıran önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalık riskini artıran bir sürü faktör bulunmaktadır. Yenilen zararlı yiyecekler hastalıkların oluşmasında önemli rol oynar. Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda damarların tıkanmasına neden olur. İşte yemeden önce tekrar düşünmeniz gereken o tehlikeli besinler...

Haber 12-12-2022 11:29

İlk sinyal bacaklardan geliyor! Sonrası kalp krizi, felç...

Bitkisel yağlar ile kızartılarak paketlenen cipsler, zararlı kan pıhtılarına yol açan damar sertliğine neden oluyor. Tuz oranı yüksek, içeriğinde genellikle trans yağ olan kızartılmış, paketli ürünler süper iltihaplanma olarak bilinen sağlık açısından çok zararlı bir duruma neden oluyor. Bu tarz yiyecekleri aşırı derecede tüketmek atardamarlarınızda hasara yol açarak zararlı pıhtılaşma riskinizi artırabilir.

Haber 08-11-2022 17:25

Her gün yediğimiz bu gıda damarları tıkıyor! Felç riskini artıyor

Kalp ve damar hastalıkları sağlığımız için büyük önem taşımaktadır. Damarların tıkanıklığını felç riskini artırır. Özellikle şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kolesterol gibi hastalıklara sahip olan kişilerin felç riski çok daha fazladır. Günlük yediğimiz ve oldukça sağlıklı olduğunu düşündüğümüz gıdanın inme riskini artırabileceği bulundu.

Haber 01-11-2022 11:09

Vakit kaybetmeyin doktora koşun! Kolesterolün damarlarınızı tıkamasının ilk işareti

Kolesterol her geçen gün riskli durumlar yaratmaya devam ediyor. Tedavi edilmeyen kolesterol felç ve kalp hastalıklarına yol açabiliyor. Bu nedenle kolesterolün erken belirtilerine dikkat ederek uygun tedavi yöntemini izlemek hayati önem taşıyor. Uzmanlar kolesterolün damarlarınızı tıkadığını gösteren ilk belirtiyi açıkladı.

Haber 26-10-2022 14:14

Rusların yaşam iksiri: Sarımsak ve limonun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız

Toplumda birçok kişi daha sağlıklı, kuvvetli olmak ve hastalıklardan korunmak için doğal kür tarifleri araştırıyor. Ruslar günlük yaşamlarında doğal ürünler ile yaptıkları karışımları kullanmayı seviyor. Rus doktorları ve Dr. İbrahim Saraçoğlu bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudu yenileyen çeşitli hastalıklardan koruyan doğal kür tarifi verdi.

Haber 07-10-2022 07:49

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarifi verdi: Damar tıkanıklıklarını açıyor

Lavantanın bir türü olan karabaş otu toplum tarafından fazla bilinmemektedir. Oysa ki karabaş otunun sağlık üzerinde saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu damar tıkanıklıkları için karabaş otu tarifini verdi. İşte karabaş otunun saymakla bitmeyen faydaları…

Haber 30-08-2022 10:04

Her gün bir kaşık yemek yeterli! Cinsel gücü arttırıyor

Vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan tahin pekmez birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Özellikle kahvaltılarda sürekli olarak tüketilen bu ikili çok çeşitli sağlık sorunlarına karşı mucizevi etkiler yaratıyor. Ancak uzmanlar tahin pekmez tüketirken dikkatli olunması hakkında uyarıyor. Fazla yenilen tahin pekmezin vücuda zararları bulunuyor.

Haber 30-06-2022 13:55

Bacaklarda damar tıkanıklığına neden olan 8 etken

Sigara, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, bazı kronik hastalıklar ve daha birçok etken nedeniyle bacaklarda görülme sıklığı her geçen gün artan damar tıkanıklığı, genellikle 50 yaş üzerinde yaygın olarak karşımıza çıkıyor.

Haber 26-05-2022 11:39

Damar tıkanıklığına ne iyi gelir? Evde doğal tedavi ile damar tıkanıklığı nasıl geçer?

Dengesiz beslenme, düzensiz uyku eğilimi, sigara ve alkol kullanımı insan bedenini hem psikolojik, hem de fiziksel olarak etkilemektedir. Tedavi için damar tıkanıklığının nedeninin bulunması gerekir. Sürecin konulan tanıya göre yönetilmesi gereken rahatsızlıkta aynı zamanda beslenmenin düzenlenmesi, yaşam alışkanlıklarının düzene sokulması da damar tıkanıklığı tedavisi için önemlidir. Damar tıkanıklığına iyi gelir? Damar tıkanıklığı için evde doğal tedavi yöntemi var mıdır?

Haber 12-05-2022 18:00

Kalbi delik ve damarları tıkalı hasta tek kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Ankara Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Erdal Şimşek: - "Bildiğim kadarıyla Türkiye'de ilk kez, tek kesi bölgesinden uygulanan kapalı ameliyatla hastanın kalbindeki deliği ve damarlarındaki tıkanıklığı aynı anda giderdik" - Hasta Ahmet Karagöz: - "Kapalı yöntemle yapılan ameliyatın ardından hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ameliyattan 8-9 saat sonra yürümeye başladım, 3-4 gün sonra da evime çıktım"

Yurthaber 23-03-2022 11:05

Bu faydasını hiç duymamıştınız! Mucizevi damar açıcı

Limon ve sarımsağın vücudu pek çok hastalığa karşı koruma konusunda oldukça etkili olduğu biliniyor. Yemeklerde, salatalarda sıklıkla kullanılan limon ve sarımsak eşsiz lezzetlerinin yanı sıra damarları açmakta da bire bir. Çok ciddi tehlikeler yaratabilen damar tıkanıklığını limon sarımsak kürü ile kontrol altına alabilirsiniz. İşte limon sarımsak kürü tarifi…

Haber 07-03-2022 13:40

Dinmeyen ağrıları nedeniyle hastaneye gitti, göz kapağının düşme nedenini duyunca şaşkına döndü

Kalp atardamarının yüzde 75'i ameliyatla değiştirilen 59 yaşındaki Ziynet Akbulut, 7 yıldır yaşadığı hastalık nedeniyle işkenceye dönen hayatından hastalığın teşhisi sonrası gerçekleştirilen tedavi ile kurtuldu. Kalp damarındaki 7 cm’lik baloncuktan kurtulması için kan dolaşımı 45 dakika durdurulan Akbulut'un damarları değiştirildi.

Haber 20-10-2021 10:32

Damar tıkanıklığına iyi gelen bitkisel karışımlar ölüme neden oluyor!

Damar tıkanıklıklarını açan karışımlarla ilgili hurafelere dikkat çeken Prof. Dr. Barış Çaynak, ameliyat önerilen hastaların önce başka yollar aradığını, bu süreçte de hastaların zaman kaybı sebebiyle yaşamlarını yitirdiğini söyledi.

Haber 12-10-2021 09:33

Huzursuz bacak sendromu nedenleri arasında demir eksikliği de var! İşte huzursuz bacak sendromu belirtileri

Huzursuz bacak sendromu uykusuzluk nedenleri arasında yer alıyor. Akşam saatlerinde başlayan ve gece şiddetlenen huzursuz bacak sendromunda belirtilerin takibi önem taşıyor. Huzursuz bacak sendromu belirtilerinden birinin bile yaşanması durumunda uzmanlara başvurulması gerekiyor. Peki huzursuz bacak sendromu neden kaynaklanıyor? İşte hastalıkla ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 23-09-2021 10:30

Varis tedavi edildikten sonra tekrarlar mı?

Varis tedavisi bazen varis çorabı kullanımı bazen ilaç bazense ameliyatla gerçekleştirilebilir. Varis tedavisinde travmalara maruz kalınması ve genetik yatkınlığa bağlı olarak varisler tekrar edebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur, varis tedavisi sonrası yaşanan tekrarların farklı damarlarda meydana geleceğine dikkat çekti.

Haber 27-07-2021 12:05

Varis başlangıcı nasıl belli olur? Varis tedavisine nasıl karar verilir?

Varis başlangıcı ve ileri evre varis tedavisi hakkında bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur, varis belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 27-07-2021 10:48

Ağrısız tedavi doğal bypass nedir, nasıl yapılır?

Doğal bypass, damar darlığı nedeniyle yeterli kan alamayan dokulara kan getiren ince kılcal damarların oluşmasıdır. Ağrısız, acısız gerçekleştirilen doğal bypass tedavisi sırasında yalnızca baskı hissedilir. Kan dolaşımının canlanarak organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olan doğal bypass tedavisi nasıl uygulanır, kimlere yapılır? İşte Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı'nın anlatımıyla doğal bypass tedavisi uygulaması ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 03-06-2021 10:34

Koronavirüsle artışa geçen yan hastalıklara dikkat!

Kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra koronavirüs sürecinde yan hastalıkların da arttığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Harman, koronavirüs döneminde ritim bozuklukları, kalp kası tutulumu, kalp damar hastalıkları, pıhtılaşma, akciğer pıhtılaşması, kalp krizi biraz daha fazlasının görüldüğünü söyledi.

Haber 09-05-2021 12:10

Stent uygulaması hakkında tüm merak edilenler

Damar tıkanıklığı tedavisinde kullanılan stent uygulamaları kalbe giden kan akışını rahatlatan tedavi yöntemlerinden biri olarak bilinir. Risk faktörü altında bulunan kişilere yapılan anjiyografi sonucu kalp damarlarında daralma saptanması halinde uygulanan bu yöntem hakkında tüm merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Haber 31-12-2020 14:09

Çocukluk çağında üfürüme dikkat: Kalp üfürüm belirtileri nelerdir?

Çevremizde sıkça duyduğumuz hemen hemen her bebekte görülebilen üfürüm aslında zamanla iyileşmesi mümkün olan bir durumdur. Kesin ve doğru teşhis ile üfürümden korkmaya gerek yoktur. “Kalpte üfürüm nedir, neden oluşur? Kalp üfürüm belirtileri nelerdir?” gibi sık merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylar…

Haber 23-12-2020 15:08

İnmeyi önlemek mümkün! Uzmanlardan hipertansiyon uyarısı

İnme ve felç gibi en büyük engellilik durumunun yaşanmasına neden olan beyin damarlarında yaşanan tıkanıklık ya da beyin kanaması kardiyovasküler hastalıklar ve kanserden sonra üçüncü ölüm sebebi olarak biliniyor. Ancak uzmanlar bu sorunları erken tanımanın ve önlem almanın kişilerin hayatını kurtaracağını ve sakatlık derecesini düşüreceğini söylüyor.

Haber 29-10-2020 15:38

Anjiyografide görülemeyen kalp damarına baypas yapılan hasta iyileşti

Konya'da, anjiyografide görülemediği için "kalp damarına baypas yapılması olanaksız" denilen hasta, tedavisinin ardından sağlığına kavuştu - Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Özergin: "Genellikle 1 milimetrenin altındaki damar çaplarında yapılan baypas işlemi sağlıklı sonuç vermez ve erken dönemde tıkanırdı. Dolayısıyla yapılan işlem başarısız olurdu. Gelişen tıp sayesinde bu damarları temizleyerek yaklaşık 2,5 ila 3 milimetre çapında bir damar yolu açabiliyor ve çok rahatlıkla baypas yapabiliyoruz. Bu damarlar çok uzun süre açık kalabiliyor"

Yurthaber 30-06-2020 11:29

Yürürken aniden gelen ağrı damar tıkanıklığı habercisi

Bacak damar tıkanıklıklarının en sık görülen belirtisinin yürürken gelen ani ağrı olduğunu söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Soner Sanioğlu, ilk etapta ilaç tedavisinin uygulandığını ifade etti. Sanioğlu, tıbbi tedavi ve yaşam şekli değişikliğiyle geçmeyen tıkanıklık için balon, stent ve cerrahi yaklaşımların uygulandığına dikkat çekti.

Trend 05-12-2019 12:02

Derin ven trombozu nedir? Derin ven trombozu belirtileri nelerdir? Derin ven trombozu tedavisi nasıl olur?

Derin ven trombozu, vücuttaki bir ya da daha fazla derin damarda pıhtı (trombüs) oluşumu ile meydana gelen tıkanıklığa verilen isimdir. Bu tıkanıklık özellikle vücudun uyluk ve bacak bölgesindeki derin damarlarda oluşur.

Trend 07-11-2019 10:28

En tehlikeli 4 damar hastalığı

damar hastalıklarının tedavi edilmediği takdirde tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Cem Arıtürk, kaliteli bir yaşam için damar yapısının ve fonksiyonlarının ne denli önemli olduğunu anlattı.

Trend 06-11-2019 07:40

Ailevi kolesterol hastalığı genç yaşta damarları tıkayabiliyor

Genç yaşta damar tıkanıklığı çok rastlanan bir durum değil ancak uzmanlar uyarıyor. Ailevi kolesterol hastalığı ya da yağ metabolizma hastalıkları çok genç yaşlarda damar tıkanıklığına neden olabiliyor

Trend 23-08-2019 10:06

Sertleşme sorunu damar hastalığının habercisi olabilir

Türk Androloji Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de 40 yaş üzeri her 2 erkekten 1’inde farklı derecelerde sertleşme bozukluğuna rastlanıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Binbay, bu sorunun önemli bir damar hastalığının habercisi olabileceğini söyledi.

Trend 18-05-2019 10:09

Damar tıkanıklığı nedir, belirtileri nelerdir? Damar tıkanıklığı tedavisi nasıl yapılır?

Genelde erkeklerde kadınlara göre daha sık rastalanan damar tıkanıklığında, kişinin yaşam kalitesi düşüyor ve ciddi olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Vücudun her bölgesinde tehlikeli sonuçlar doğurabilen damar tıkanıklığı, vücuttaki atardamar sisteminde gelişen dejenerasyon sonucu oluşuyor. İşte damar tıkanıklığına bağlı gelişen şikayetler ve dikkat edilmesi gerekenler...

Trend 28-03-2019 09:08

Kalp damarınızda sorun varsa bacak ve boyun damarınızda da olma olasılığı yüksek

Başarılı kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Yusuf Kalko uyardı! “Damar sertliği bir bütün. Eğer kalp damarlarınızda sorun varsa, bacak ve boyun damarlarınızda da olma olasılığı yüksek. Ya da boyun damarınızda darlık tespit edildiyse mutlaka bacak ve kalp damarlarınıza da baktırınız.” İşte o hayati ayrıntılar.

Trend 08-03-2019 16:08

Damar tıkanıklığı neden olur? Damar tıkanıklığı belirtileri nelerdir? Damar tıkanıklığı tedavisinde son yöntemler neler?

Damar tıkanıklığı toplumda en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Damar tıkanıklığı tedavisi hastaların aksatmaması gereken durumların en başında geliyor. Damar tıkanıklığında ampute gerekmeden hastaları iyileştirebilmek için çaba harcayan sağlık uzmanları damar tıkanıklığı tedavisinde uygulanan son yöntemleri anlattı. İşte detaylar...

Trend 01-02-2019 09:31

Damar sertliği (ateroskleroz) nedir? Damar tıkanıklığı neden olur, belirtileri ve tedavisi nasıldır?

Damar sertliği tıpta yaşanan gelişmelere rağmen hala insanların yaşamını kaybetmesine neden olabiliyor. Damar sertliğinin çoğunlukla belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyleyen uzmanlar, genellikle ilk belirtilerin bacaklarda ağrı olduğunu, kişinin belli bir efor harcadıktan sonra mutlaka dinlenme ihtiyacı duyduğu zamanlarda ortaya çıkıyor.

Haber 15-12-2018 08:48

Tavuğu derisiyle tüketenler dikkat! O hastalığa davetiye çıkarıyor

Bir atasözüyle cümleye başlamak isteriz; tavuğun en lezzetli yeri derisiyle gerisi derler :) Evet, bu konuda yanılmamışlar ancak lezzetli diye yediğimiz tavuk derisi vücudunuza ciddi zararlar verebiliyor... Vücutta gereksiz yağ birikmesi damar tıkanıklığına neden olabiliyor, bu durum ise kalp krizini tetikliyor. Tavuk derisi buna sebep olan gıdalardan sadece biri. İşte damar tıkanıklığına neden olacak o gıdalar.

Yemek 16-11-2018 14:22

Yürüyerek geldiği hastaneden cenazesi çıktı

Antalya'da 24 yaşındaki Fatma Oral, bacağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle gittiği hastanede, anjiyonun ardından yaşamını yitirdi.

Haber 26-02-2015 13:50

Damar tıkanıklığı tedavisinde en etkili yöntem bypass

Koroner damarlarda oluşan darlık ve tıkanıklıkların kalp krizine yol açabileceğini ifade eden Prof. Dr. Esat Akıncı,bu gibi durumlarda başvurulacak en etkili yöntemin bypass ameliyatı olduğunu söyledi

Haber 02-05-2014 09:28

Kalp sağlığına dair bilmeniz gereken 6 gerçek

Herkesin kalbi aynı atsa da kalp hastalıklarının oluşum nedenleri ülkelere göre farklılık gösteriyor.

Haber 25-09-2012 14:45

Ödem hastalıkların nedeni değil, sonucu!

Kadın, erkek ve yaş farkı gözetmeden herkeste görülebilen ödem, vücut sıvısının dokular arasında artmasıyla ortaya çıkıyor.

Haber 09-03-2012 12:17

Denktaş'ın durumu iyiye gidiyor

Kalpteki ritm bozukluğuna bağlı olarak beynine giden damarlardan birinde tıkanıklık sonucu sol tarafı felç olan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Denktaş'ın durumunun iyiye gittiği, riskin azaldığı açıklandı.

Haber 27-05-2011 18:27

Sigaranın zararları saymakla bitmiyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Bengisun, sigaraya bağlı olarak küçük çaplı atar damarların tıkanmasıyla oluşan Buerger hastalığının uzuv kayıplarına yol açabileceğini bildirdi.

Haber 30-05-2007 10:17

Ölümlerin yarısı kalp ve damar hastalıklarından

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi ve Türk Kardiyoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün çalışmalarına göre, Türkiye'deki ölümlerin yaklaşık yarısının kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığını söyledi.

Haber 06-11-2005 09:15