Derin Ven Trombozu Haberleri

Profesör açıkladı Toplardamar pıhtılarında kritik süre ilk 15 gün

Toplardamar pıhtılarının tedavi edilerek hastaların sağlığına kavuşması için ilk 15 günün çok kritik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Levent Oğuzkurt, "İlk 15 gün içerisinde anjiyo ile damardan müdahale edilirse o pıhtıyı tamamen yok etme şansınız var. Hasta bize 25 gün sonra geldiği zaman bu pıhtıyı temizleyemiyoruz. Şansımız azalıyor, 1 aydan sonra artık imkânsız hale geliyor. İlk birkaç gün kahve telvesi gibidir, içerisini girip çekebiliriz. 15 gün diyoruz ama ne kadar erken o kadar iyi" dedi.

Kadin 07-02-2024 17:48

DVT hastaları için Ramazan’da dikkat edilmesi gerekenler

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte derin ven trombozu tedavisi gören hastaları da aklında aynı sorular var. “Derin ven trombozu tedavisi görüyorum ve havalar çok sıcak. Oruç tutabilir miyim? Damarım yeniden tıkanır mı?

Haber 27-04-2020 15:54

Korona virüs kadar tehlikeli! Derin ven trombozu nedir?

Koronavirüsle mücadele kapsamında evde kalan insanları derin ven trombozu hastalığına karşı uyaran uzmanlar, derin ven trombozu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 09-04-2020 17:25

Derin ven trombozu hastaları için altın değerinde koronavirüs önerileri

Derin ven trombozu hastaları için koronavirüs salgınından korunma yolları ile ilgili bilgi veren uzmanlar, altın değerinde önerilerde bulundu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mert Dumantepe, konuyla ilgili merak edilen soruları da cevapladı.

Haber 30-03-2020 16:15

Derin ven trombozu nedir? Derin ven trombozu belirtileri nelerdir? Derin ven trombozu tedavisi nasıl olur?

Derin ven trombozu, vücuttaki bir ya da daha fazla derin damarda pıhtı (trombüs) oluşumu ile meydana gelen tıkanıklığa verilen isimdir. Bu tıkanıklık özellikle vücudun uyluk ve bacak bölgesindeki derin damarlarda oluşur.

Trend 07-11-2019 10:28

Derin ven trombozu riskli midir?

Derin ven trombozu, akciğere pıhtı atması (pulmoner emboli) riski nedeni ile tehlikeli olabilmektedir. Bu hastalarda akciğer damarlarının pıhtı ile tıkanması ciddi şikayetlerle seyreden ve acil tedavi gerektiren bir durumdur.

Haber 28-12-2018 09:34

Kalp-damar kaynaklı ölümlerin dörtte birinin sebebi pıhtı

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tankut Akay: "Kalp ve damar hastalıklarından kaynaklı ölümlerin dörtte biri damarlarda oluşan pıhtılar nedeniyle gerçekleşiyor" - "Damarlardaki tıkanıklık akciğerlerde ve vücudun diğer organlarında hasara yol açıp ölüme neden olabiliyor" - "Yeterli sıvı alamayan, şiddetli ishal nedeniyle susuz kalan, uzun süre yatmak zorunda kalan veya uzun süre yolculuk edenlerde bu sorunla karşılaşılabilir"

Haber 13-10-2018 11:08

Bacak ağrılarına köprü yöntemiyle son veriliyor

Toplardamardaki pıhtı hastalığı "derin ven trombozu"nun tedavisinde uygulanan "köprü damar" cerrahisi yöntemi, bacak ağrısı yaşayan hastalara umut oldu - Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Damar Cerrahı Doç. Dr. Doğancı: - "Yeterli kan akımı gelemeyecek durumda olan hastalarda 'stent' ve 'balonla' tıkanıklık bölgelerini açtıktan sonra o bölgeye kan akımını artırmak için hastanın atardamarından bir miktar kanı toplardamara köprü yaparak stentin açık kalmasını sağlayabiliyoruz" - Ameliyat olan Berk: - "Gece sabahlara kadar bacaklarımın ağrısından ağlıyordum. 22 yıl önce doğum yaptım. Doğumdan on gün sonra bacağımda şişme ve morarma oldu. Tedavi ettiler, hiçbir yerde fayda görmedim. Ameliyattan uyandım, hiçbir ağrım kalmadı"

Haber 07-04-2018 11:29

Kan pıhtısının uyarı işaretleri! Önemsenmemesi ölüme neden oluyor

Kan pıhtıları, sıvı halden jele dönüşen kan kümeleridir. En tehlikeli türü derin ven trombozudur. (toplardamarda pıhtı oluşması) Bu kan dolaşımınızda "trafik sıkışıklığına" neden olabilir. Kan pıhtısı ciğerlerinize ya da kalbinize ulaşırsa çok ciddi sonuçlar doğabilir. İşte kan pıhtısının belirtileri ve dikkat etmeniz gereken en belirgin işaretler...

Kadin 02-02-2018 10:34

Derin ven trombozu, geç kalındığında ölümcül olabilir

Halk dilinde “toplardamarda pıhtı oluşması” olarak bilinen derin ven trombozu, vücudun herhangi bir bölgesinde ana toplardamarların pıhtıyla tıkanması anlamına geliyor. Genellikle 40 yaş üzerinde görülse de, ender olarak gençlerde de ortaya çıkabilen derin ven trombozu en sık bacaklarda ya da kalçanın uyluk bölümünde gelişiyor. Hastalık nedeniyle bacaklarda oluşan şişlik ve ağrı tedavide geç kalındığında kronikleşerek yaşam boyu sürebiliyor.

Haber 20-06-2017 12:20