Dikkat Eksikliği Haberleri

Bu besinler dikkat ve konsantrasyonu arttırıyor! Yetişkinlerde ve çocuklarda bilişsel becerileri yükseltiyor

Günlük hayatta dikkat ve konsantrasyonun arttırılması, hem yetişkinler hem de çocuklar için önemli bir konudur. Beslenmenin bu konudaki rolünün üzerinde fazlaca duruluyor. Dikkat ve konsantrasyonu güçlendirmek isteyenler için mutlaka tüketilmesi gereken besinleri haberimizde derledik.

Kadin 02-02-2024 15:48

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedir? Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu için ne yapmalı?

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu rahatsızlığı daha çok küçük yaşlardaki çocuklarda rastlanılan ve nörogelişimsel düzeylerini etkileyen önemli bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bu rahatsızlık çoğunlukla erken dönemde teşhis edilebilmekte ve ona göre tedavisi yapılabilmektedir. Zamanında müdahale edilmediğinde ise bu durum ileri yaşlara kadar taşınabilir ve daha ciddi problemlere yol açabilir. Peki, çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedir, nasıl anlaşılır?

Haber 13-10-2023 20:15

Neredeyse her aile çocuğumda var deyip teşhis koyuyor, gerçek ise bambaşka!

Aileler hareketli çocuklarına ‘hiperaktif’, ders dinlemeyen çocuklarına ise ‘Dikkat eksikliği var’ deyip geçiyor. Ancak gerçekte dikkat eksikliği ve hiperaktivite çok farklı belirtilerle karşımıza çıkıyor. Dikkat eksikliği ile başlayan durum tedavi edilmezse bazı kaynaklara göre süreç şizofreniye kadar uzanıyor. Uzmanlar ise dikkat eksikliği ile başlayan süreci anlattı.

Haber 24-04-2022 13:16

Çocuk ve ergende dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu belirtileri nelerdir, tedavisi mümkün mü?

Çocuk ve ergende, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun 3 farklı eksen üzerinde değerlendirildiğini söyleyen Uzman Klinig Psikolog Aylin Özeren, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Kadin 07-07-2021 12:15

Dikkat Eksikliği

Dikkat Eksikliği Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dikkat Eksikliği Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için altın değerinde 8 öneri

İlk bulguları çocukluk çağında gözlenen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavi edilmezse kişinin tüm yaşamını etkiliyor. Dikkat eksikliğinin çocuklarda odaklanma yeteneğini etkilediğini belirten Uzman Klinik Psikolog Merve Öz, özellikle içinde bulunduğumuz şu dönem için çocukların dikkat sürelerini artırmaya yönelik 8 öneri verdi.

Kadin 26-05-2021 11:10

Çocuklarda dikkat eksikliği nasıl fark edilir?

Çocuklar yapıları gereği bir konuya odaklanmakta zorlanabilir, ders dinlemek, resim yapmak veya uyumaya çalışmak onlara sıkıcı gelebilir. Ancak bu durum çok sık yaşanıyor, çocuğun eğitim hayatını ve çevresiyle iletişimini etkiliyorsa acilen önlem almak gerekmektedir.

Kadin 06-05-2021 11:58

Dikkat toplama teknikleri ile hayatınızdaki sorunları yok edin! İşte 9 dikkat toplama önerisi

Çocuk, genç, yetişkin fark etmeksizin pek çok kişide gözlenebilen dikkat eksikliği sorunu yani odaklanma güçlüğü, kişilerin bazen derslerinde bazense işlerinde başarısız olmalarına neden olur. Bu sebeple dikkat eksikliğine ne iyi gelir diye araştırma yapılarak konunun çözülmesi için yöntemler aranır. Başarısızlığı ortadan kaldırarak daha sağlıklı bir yaşam geçirmek için önem taşıyan dikkat sorunu nasıl çözülür? Dikkat toplamak için neler yapmak gerekir? İşte 9 farklı dikkat toplama önerisi....

Haber 18-01-2021 15:49

Pasif dikkat eksikliği çocuklarda ne gibi sorunlara yol açar?

Pasif dikkat eksikliği, küçük çocuklarda sık rastlanılan bir durumdur. Yapmaları gereken işte odaklanamadıkları için daha az verim alırlar. Peki pasif dikkat eksikliğinin semptomları nelerdir? Tüm merak ettikleriniz bu yazımızda sizlerle!

Haber 28-12-2020 10:56

Dikkat eksikliği: Neden olur, nasıl geçer?

Çağımızda dikkat eksikliği özellikle genç kesimde sıklıkla görülse de her yaştan insanları etkilemekte. Bunun nedenlerinin başında teknoloji çağına girilmesiyle birlikte bilgisayar ve telefon kullanımın artması geliyor. Bulunulan yerde dikkat dağıtıcı nesnelerin olması da bu durumu tetikleyen faktörler arasında.

Haber 24-06-2020 11:33

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedir? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavisi nasıl olur?

Daha çok çocuklarda görüldüğü zannedilen Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) yetişkinlerde %4 oranında görülüyor. Hızlı duygusal iniş çıkışlar, aşırı hareketlilik, yerinde duramama, bir işe uzun süre konsantre olamama – odaklanamama, zamanı iyi değerlendirememe, çok konuşma, trafikte kurallara uymakta zorlanma şeklindeki davranışlar DEHB habercisi olabilir. Kişinin yaşamını akademik - mesleki, sosyal ve duygusal olarak etkileyen DEHB, tedavi edilebiliyor.

Trend 23-10-2019 15:43

Hiperaktif öğrenciler sınıfta ön sıralara oturtulmalı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Durukan: - "Öğretmenler, hiperaktivite bozukluğu olan öğrencilerine yardım etmeye her zaman hazır olduklarını hissettirmelidir. Öğrenciye verilen ödevlerin basit, açık ve anlaşılır olmasına özen gösterilmelidir. Sınıfta ön sıralara ve sakin bir öğrencinin yanına oturtularak sık sık göz teması kurulmalıdır" - "Çantasını belli bir süre ebeveyninin gözetiminde hazırlayarak nasıl yapması gerektiğini öğrenmelidir. Ağlayarak istediği yaptırmaya çalıştığında kısa süreli sarılma ve ilgiyle yaklaşıp istediği şeyi neden alamayacağı açık olarak söylenmelidir. Ödevini yaptığında takdir edilmelidir"

Haber 06-09-2019 11:04

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunda önemli keşif

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) riskini artıran genetik varyasyonlar belirlendi

Haber 29-11-2018 12:05

Hiperaktivite nedir? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite belirtileri ve tedavisi nasıl olur?

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özellikle çocukluk döneminde görülen bir nörogelişimsel bozukluk olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle dikkat problemleri ve aşırı hareketliliğin hakim olduğu bu durum, bilinenin aksine, yalnızca çocuk ve ergenlerde değil, yetişkinlerde de görülebiliyor.

Haber 28-11-2018 12:22

AK Parti'den otistik ve down sendromlu çocuklar için önerge

AK Parti, down sendromu, otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ile özgül öğrenme güçlüğünün Türkiye'deki yaygınlığının incelenmesi ve önlemlerin alınması amacıyla Meclis araştırması açılmasını talep etti

Haber 02-11-2018 17:58

Özel çocuklara yoga ile terapi

Başkentte faaliyet gösteren bir merkez, özel çocukları yoga ve duyu bütünleme terapileriyle yaşama hazırlıyor - Merkezde, 0-18 yaş arası down sendromlu, otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği, özgül öğrenme yetersizliği bulunan çocuklara yoga ve duyu bütünleme terapisi uygulanıyor - Çocuk Gelişimi Uzmanı Nilgün Pekçağlayan: - "Yoga çocukların hayata katılımlarını, vücut farkındalıklarını ve diğer kişilerle olan ilişkilerini arttırmada çok faydalı oluyor"

Haber 12-08-2018 11:13

Hiperaktivitenin en önemli nedeni, genetik yatkınlık

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Durukan: - "Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun en önemli nedeni, genetik yatkınlıktır" - "Elde edilen veriler ve gözlemlere dayanarak dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tanısı konulur. Tanı konulduktan sonra ailelerin durumu kabullenmemesi sık rastlanan bir durumdur. Bunu önlemek için ilgili hekimin aileyi hastalığın nedenleri ve doğası, tedavi süreci ve gidişat hakkında bilgilendirmesi oldukça yararlı olmaktadır" - "Tanı konulduktan sonra anne babalar, çocuklarına karşı kararlı ve tutarlı olmalılar. Çocuklarına mutlaka net sınırlar konmalıdır"

Haber 26-04-2018 11:12

Okula uyum bir haftadan fazla sürüyorsa dikkat!

İki haftalık sömestr tatilinin ardından çocuklarda okula uyum süreci bir hafta sürebilir. Uyku, beslenme ve ders çalışma düzeninin rutin hale dönüşmesi, alınacak bazı önlemlerle mümkün. Bu sürecin uzamasının çözülememiş sorunların habercisi olabileceğini belirten uzmanlara göre, ayrılma kaygısı, sosyal fobi, dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar, uzun bir aradan sonra tekrar evden aileden uzaklaşmakta zorlanırlar, okula karşı isteksizlik, korku ve okul fobisi yaşayabilirler.

Haber 06-02-2018 16:33

Dikkat eksikliğinin çaresi Batman kostümü

Dikkat eksikliği yaşayan çocukların Süperman, Batman, Örümcek Adam kostümü giyerek ders çalışması odaklanmalarını artırıyor.

Haber 19-12-2017 15:36

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaygınlaşıyor

”Koltukların üzerinden inmiyor, kapılara tırmanıyor!”, “Derslerine hiç dikkatini vermiyor, okul eşyalarını hep kaybediyor!”… Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’na işaret eden bu tür davranışlardan pek çok anne baba muzdarip. İstatistikler de dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu sorunun hızla yaygınlaştığını gösteriyor.

Haber 05-12-2017 11:34

Dikkat! 100 çocuktan 5’inde var

Psikolog Aslı Kızıltoprak Tuna, hiperaktivite ve dikkat eksikliğinin 100 çocuktan beşini etkilediğini söyledi.

Haber 26-03-2014 11:29

Erişkinlerde dikkat eksikliği

Geçmiş yıllarda sadece çocuklarda görüldüğü düşünülen Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’nun (DEHB) erişkinlik döneminde de devam ettiği belirtildi.

Haber 14-03-2012 10:32

Dikkat eksikliği sendromu nedir?

Dikkat Eksikliği Sendromu çocuğun, yaşamının her anını etkileyen nörobiyolojik bir bozukluktur.

Haber 17-08-2005 09:03

Dikkat eksikliğine eğitimle çözüm aranıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan çocuklara yönelik hazırladığı proje 14 pilot ilde uygulanıyor. Proje, Samsun'da Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nda uygulanmaya başlandı.

Haber 21-02-2005 10:54

Hiperaktivite ve dikkat eksikliği

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun, okul çağı çocuklarında yaklaşık yüzde 5 oranında görüldüğünü açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Sabri Ercan, bu rahatsızlığın önemli bir toplum sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Haber 04-02-2005 17:10

Dikkat eksikliği sendromu nedir?

Çocuğun, yaşamının her anını etkileyen nörobiyolojik bir bozukluktur.

Haber 21-11-2004 10:41

Aşırı TV izlemek, dikkat eksikliği sebebi

ABD'de yayılan bir araştırma, televizyon izlemenin küçük çocuklarda dikkat bozukluğuna yol açtığını ortaya koydu. Seattle'daki Çocuk Hastanesi ve Bölge Tıp Merkezi'nin yürüttüğü araştırma, okul öncesi dönemde çocukların günde televizyon izledikleri her saatin gelecek yaşamlarında yüzde 10'luk bir dikkat dağılımına neden olduğunu gösterdi.

Haber 30-11-1999 00:00

Dikkat eksikliği sendromu nedir?

Dikkat eksikliği sendromu hakkında merak ettikleriniz...

Haber 30-11-1999 00:00

Dikkat eksikliği sendromu nedir?

Çocuğun, yaşamının her anını etkileyen nörobiyolojik bir bozukluktur. Çocukların %5 inde. Erkek çocuklarda kız çocuklara oranla 3 kez daha fazla. Her sınıfta ortalama bir ya da iki öğrencide

Haber 30-11-1999 00:00