Dış Gebelik Haberleri

Uzman isimden kadınlara önemli uyarı! 'Dış gebelik ihmal edilirse ölüme yol açabilir'

Dış gebelik hakkında uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sami Şahin, “Dış gebelik hastanın tıbbi durumuna göre çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. Eğer ihmal edilerek zamanında tedavi edilmezse ölümcül sonuçları olabilir” dedi.

Kadin 16-02-2024 11:40

Akılalmaz olay! 84 yaşındaki bir kadın şiddetli karın ağrısıyla hastaneye gitti... Doktorlar gözlerine inanamadı!

Meksika'nın kuzeyindeki Durango eyaletinde 84 yaşındaki bir kadın şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Doktorlar yaşlı kadını muayene ettiğinde gözlerine inanamadı. Kadının karnında 40 yaşında olduğu düşünülen bir cenine rastlandı... İşte akılalmaz olayın tüm detayları!

Haber 17-08-2023 16:34

Dış gebelikte beta hCG değerleri kaç olur, nasıl artar? Beta HCG değeri ile dış gebelik anlaşılır mı, iki katına çıkar mı?

Dış gebelik embriyonun rahim dışında başka bir bölgede tutunması durumudur. Normalde döllenmiş yumurta rahim iç tabakasına yerleşir ve burada gelişir. Ancak bazen embriyo fallop tüplerinde, servikste, overlerde veya diğer karın organlarında tutunabilir. Dış gebelik genellikle fallop tüplerinde meydana gelir ve bu nedenle tubal gebelik olarak da adlandırılır. Peki, dış gebelikte beta HCG değeri kaç olmalı?

Kadin 15-06-2023 14:13

Sakın ihmal etmeyin: Sonucu ölüm olabilir! Dış gebelik belirtileri nelerdir?

Gebelik kadınlar için oldukça stresli ve heyecanlı bir süreç. Bu süreçte doktor kontrolleri hayati önem taşıyor. Gebelikte yaşanan ufak sandığınız problemler çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Fark etmediğiniz dış gebeliğin tedavi edilmemesi ölümcül sonuçlara neden oluyor.

Kadin 26-08-2022 16:17

Dış Gebelik

Dış Gebelik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dış Gebelik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Op. Dr. Müge Temel: Bebeği gerçek görüntüsü doğmadan belli oluyor

Gebelik döneminde ailelerin sıklıkla başvurduğu 4D (4 boyutlu) ultrason ile ilgili bilgiler veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Müge Temel, bebeklerinin kime benzediğini ve cinsiyetini merak eden anne-babaların sıklıkla 4D ultrasona başvurduğunu söyledi.

Haber 24-05-2021 12:51

Hangi durumlar dış gebeliğe neden olur? Cinsel temasla bulaşan hastalıklar ve spiral kullanmak...

Dış gebelik, anneden gelen yumurtayla babadan gelen spermin birleşerek oluşan embriyonun, normalde gelişmesi gereken rahim içinde değil, farklı bir bölgeye yerleşerek gelişim sürecini tamamlaması anlamındaki anormal bir gebelik durumudur. Peki dış gebelik durumunu nasıl anlarsınız, spiral kullanmak dış gebeliğe neden olur mu?

Kadin 17-02-2021 07:53