Dondurulmuş Gıda Haberleri

Verdiği zararları bilseniz asla yemezsiniz! Kalp krizi riskini artıran yiyecekler

Zararsız olduğunu düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuz için çok riskli durumlara sebep oluyor. Yemeklerin içerisine kattığımız gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Kalp krizi riskini arttıran zararlarını bilmediğimiz yiyecekler bulunuyor.

Haber 02-03-2023 09:13

Sakın yemeyin: Farkında değiliz ama ani krizlere neden oluyor! Baba ve oğlu aynı anda...

Gün içerisinde lezzetine bayılarak yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Zararlı olduğunu düşünmediğimiz yiyecekler kalp krizi, kanser gibi hastalıklara yol açabiliyor. Aynı yemeği yerken aniden kriz geçiren baba ve oğul tehlikenin ne kadar büyük olduğunu gösterdi.

Haber 12-01-2023 08:36

Asla yememeniz gereken dondurulmuş yiyecekler! Resmen ölüm saçıyor

Dondurucu hayatımızı kolaylaştıran mutfak aletleri arasında yer alıyor. Yiyecekleri çok daha uzun süre korumamızı sağlayan dondurucular sıklıkla kullanılıyor. Ancak uzmanlar dondurulmuş yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. Dondurulmuş bazı yiyecekler resmen ölüm saçıyor. Yol açtığı hastalıklar göz korkutuyor.

Haber 11-01-2023 08:38

Her lokması adeta zehir! Yavaş yavaş ölüme götürüyor: En zararlı yiyecekler

Hastalıklardan korunmak için beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Uzmanlar günlük hayatımızda sıklıkla yediğimiz yiyeceklerin kanser, kalp hastalıkları, diyabet, karaciğer yağlanması gibi birçok hastalığa yol açtığını belirtiyor. İşte mutfağa bile sokmamız gereken yiyecekler...

Haber 25-10-2022 07:59

Kalp krizi riskinizi artırmak istemiyorsanız uzak durun! Masum gibi görünüyorlar ama tehlike oluşturuyorlar

Her yıl milyonlarca insan kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp hastalıkları ve kalp krizi hayati risk oluşturuyor. Kalp krizine neden olan birçok etken bulunuyor. Yanlış beslenme kanser gibi tehlikeli hastalıkların riskini artırdığı kalp krizi riskinde de önemli rol oynuyor. İşte kalp krizi riskinizi artıran yiyecekler ve davranışlar...

Haber 07-10-2022 15:25

Pişirmeden önce kesinlikle yıkamamanız gereken yiyecekler! Yavaş yavaş zehirliyor, yemeğin tadını bozuyor

Mutfakta yapılan basit hatalar sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Yemek yapmadan önce bazı gıdaların yıkanması gerekiyor. Bu daha sağlıklı ve hijyenik olsa da her yemeğin kesinlikle yıkanmaması gerekiyor. Bu yiyecekleri yıkamak emeğinizi çöpe atarak yemeğin tadının kötüleşmesine ve gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. İşte yıkanmaması gereken yiyecekler...

Yemek 04-10-2022 07:37

Düdüklü tencere kullanıyorsanız bunlara dikkat! Mutlaka bilmeniz gerekiyor

Düdüklü tencere yemeklerin çok daha kısa sürede pişmesini sağlıyor. Yemeklerin daha hızlı pişmesi için kullanılan düdüklü tencere toplumda yıllardır korkulara neden oluyor. Hala daha düdüklü tencere kullanmaya çekinen insanlar bulunuyor. Ancak düdüklü tencere ile ilgili önemli noktaları öğrendikten sonra kullanmanız hayatınızı kolaylaştırıyor.

Yemek 24-05-2022 16:28

Donmuş et nasıl çözülür? Bu hata bakteri üretmesine neden oluyor

Toplu yapılan alışverişlerde fazla alınan et yemeklik parçalara bölünerek dondurucuda muhafaza ediliyor. Yemek yapılacağı zaman pratik olan bu yöntem, yanlış uygulandığında zarar verici olabiliyor. Donmuş etin çözülmesi ile ilgili farklı farklı yöntemler var. Dondurma yöntemi besinlerdeki faaliyetleri azaltıyor. Herkesin yaptığı oda sıcaklığında bekletme yöntemi ise en sağlıksız olanı. İşte en sağlıklı donmuş et çözdürme yöntemi...

Yemek 24-05-2022 07:07

Bu hatayı sıklıkla yapıyorsunuz! Sağlınızı tehlikeye atıyor…

Gıdaları dondurucuya koymak ve oradan alıp pişirmek hayatımızı kolaylaştıran pratik çözümler arasında yer alıyor. Ancak dondurulan yiyecekleri çözdürürken birçok yanlış yapılıyor. Bilinmeden yapılan yanlışlar sağlığınızı riske atıyor. Dondurulmuş etleri yanlış çözdürmek çok büyük hatalara yol açabilir.

Yemek 18-05-2022 10:17

Yanlış yöntemler besin zehirlenmesine sebep olabilir! Dondurucudan çıkarılan gıdalar nasıl çözdürülmeli?

Gıdaların uzun süre dayanabilmesi için dondurulması gerekiyor. Bazı sebze ve meyveler, mevsimleri geçtikten sonra da tüketilebilmeleri için derin dondurucularda saklanıyor. Konserve işlemlerine göre daha zahmetsiz olan bu yöntem, bazen ne yemek yapacağına karar veremeyenler için kurtarıcı oluyor. Peki, dondurulmuş yiyecekler nasıl çözdürülmeli?

Haber 13-11-2021 14:53

Buzluktan çıkan yiyecekleri bu yöntemlerle hızlıca çözdürebilirsiniz! Ama sakın bu hataları yapmayın

Son yıllarda dondurucular evin en önemli elektronik aletleri haline geldi. Çünkü yaz gıdalarını kışın, kış gıdalarını ise yazın yemek için dondurucuya koymaya başladık. Böylece dilediğimiz gıdayı dilediğimiz zaman tüketebilir hale geldik. Peki, dondurucuya koyduğumuz gıdaları hızlıca çözdürmek için neler yapmalıyız?

Yemek 21-05-2021 12:11

Gıdaları nasıl dondurmanız gerekiyor?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Üstün, gıdaları en iyi saklama koşulunun dondurarak saklama olduğunu belirterek, "Dondurulmuş bir üründen daha iyisi ancak tazesidir" dedi.

Haber 30-11-1999 00:00