Firavun Haberleri

Yılda sadece 2 kez gerçekleşiyor! Firavun'a güneş vurdu

Yılda sadece iki kez gerçekleşen doğa olayına yerli ve yabancı turistler akın etti. Mısır'ın Asvan kentindeki Ebu Simbel Tapınağı'nda bulunan Firavun II. Ramses'in heykeline güneş ışığı vurdu. Söz konusu tarihi olay sadece, II. Ramses'in "doğum günü" kabul edilen 22 Ekim ve "taç giyme günü" olduğu belirtilen 22 Şubat'ta gerçekleşiyor ve 20 dakika sürüyor.

Haber 22-02-2024 20:36

Firavun kimdir, kime denir? Antik Mısır krallarına neden firavun denir, Mısır'ın ilk firavunu kimdir?

Milattan önce var olan medeniyetlerden biri de Mısır’dır. Tarihi boyunca iki yüze yakın kral görmüş olan Mısır krallığı 30 hanedan görmüş ve farklı isimler verilerek sınıflandırılan 4 farklı dönem yaşamıştır. Yaklaşık 7 bin yıllık tarihi olan Mısır, firavunları ile bilinmektedir. Mısır tarifinde birçok firavun yaşamış ve her biri tarihe farklı izler bırakmıştır. Peki, firavun kimdir, kime denir?

Egitim 10-03-2023 17:02

İlber Ortaylı, Firavun Tutankhamun dönemini anlattı: Kadınlar sarayda tangayla geziyor, çıplak görünmekten sıkıntıları yok

Ölümünün üzerinden 3 bin 300 yıldan fazla zaman geçen Firavun Tutankhamun'un kral mezarında bulunan hazineler İstanbul'da ziyaretçileri ağırlayacak. Serginin basın toplantısı tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın katılımıyla yapıldı. Sergiyi gezen Ortaylı, Firavun döneminden bir heykeli göstererek, "Bu hatunların kılığı, sarayda tangayla geziyorlar. Afrika'nın kabileleri gibi çıplak görünmekten sıkıntıları yok" dedi.

Haber 19-01-2023 11:14

Firavun bile çok değer veriyordu, işte İbn-i Sina'nın şifa dağıtan o tavsiyesi! Ne ağrı kalır ne de...

İbn-i Sina asırlar önce verdiği tavsiyeler günümüze ışık tutuyor. Tıp alanında yaptığı kürler ve öneriler tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor ve okullarda okutuluyor. İslamiyet'in en önemli alimlerinden olan İbn-i Sina'nın doğal antibiyotik tavsiyesi hem hastalıklardan koruyor hem de ağrıları geçiriyor.

Haber 27-10-2022 15:00

Firavun

Firavun Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Firavun Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Çocuk firavun Tutankamon'un mezarı böyle keşfedilmiş! İşte 10 yıl süren kazıda ismi anılmayan kahramanlar

1922 yılında Krallar Vadisi'nde Mısır kralı Tutankamon'un bozulmamış mezarını ortaya çıkarılması, modern tarihin en ünlü arkeolojik keşifleri arasında gösteriliyor. Bugünlerde Oxford Üniversitesi'nde keşfin 100. yılı anısına yapılan bir sergi, bu keşfin ismi anılmayan kahramanlarına ışık tutuyor. İngiliz cerrah Douglas Derry, Tutankamon'un mumyalanmış bedenine ilk kesiği atan isim olurken, Tutankamon'un altın maskesi, mezarda bulunan en ikonik objelerden biriydi.

Haber 11-05-2022 09:50

Mısır'da Firavunlar dönemine ait Koç Başlı Sfenks Yolu törenle açıldı

Mısır'ın güneyindeki Luksor kentinde, Firavunlar dönemine ait iki meşhur tapınağı birbirine bağlayan ve tarihi 3 bin yıl öncesine kadar uzanan Koç Başlı Sfenks Yolu'nun açılışı törenle gerçekleştirildi.

Haber 26-11-2021 07:41

3.000 yıl önce yaşadığını iddia etti! Reenkarnasyonun sorgulanmasına neden olan bir kadın: Dorothy Eady

16 Ocak 1904 yılında Londra’da doğan Dorothy Eady, İngiliz antika bekçisi olarak tarihe adını yazdırdı. Ancak onu diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise eski bir Mısır rahibesinin reenkarnasyonu olduğunu iddia etmesiydi. Hatta uzmanlara daha önce bilinmeyen tarihi yerleri bulması konusu yardımcı olarak herkesi şaşırttı. Hayatı ve çalışmaları birçok makaleye, televizyon belgeseline ve biyografiye konu oldu.

Trend 06-07-2021 15:10

Tarihçiler bu sorulara cevap arıyor! Keşfedilmesine rağmen hala açıklanmayan Antik Mısır gizemleri

Antik Mısır uygarlığı, binlerce yıllık keşiflerin ardından hala gizemini korumayı başaran nadir tarih olaylara ev sahipliği yapıyor. Tarihin tozlu sayfalarından çıkan ve keşfedilen kimi olaylar bazen aydınlatıcı olmak yerine kafa karıştırmaya devam ediyor. Sizler için Antik Mısır’ın gizemini koruyan olaylarını araştırdık.

Trend 10-05-2021 10:05

Mezarını korumak için tuzaklarla dolu bir piramit inşa ettiren Mısır firavunu: III. Amenemhat

Labirent olarak bilinen Hawara piramidi, antik dönemin en görkemli ve kapsamlı yapıları arasında yer alıyor. Antik Mısır denildiğinde pek çok kişinin aklına dış yüzeyleri üçgen olan tek bir noktada birleşen piramitler gelir. Dünyanın çok sayıdaki noktasında farklı medeniyetler tarafından inşa edilen birçok piramit bulunuyor. Hiç şüphesiz en çok bilinenleri ise Mısır’da karşımıza çıkıyor. Bu piramitlerin en önemli nedeni ise firavunların mezarlarını korumak istemesidir.

Trend 26-04-2021 10:07

Firavunların Altın Geçidi şovunda rekor!

Mısır'da, büyük ilgiyle izlenen 18 kral ve 4 kraliçe mumyasının 'Firavunların Altın Geçidi' olarak adlandırılan kortejle Kahire'deki müzeden Giza'daki yeni müzeye taşınmasının maliyetinin yaklaşık 10 milyon TL olduğu açıklandı.

Haber 06-04-2021 11:39

Mısır'da 'Firavunların Altın Geçidi' şovunun maliyeti: 10 milyon TL

Mısır'da, büyük ilgiyle izlenen 18 kral ve 4 kraliçe mumyasının 'Firavunların Altın Geçidi' olarak adlandırılan kortejle Kahire'deki müzeden Giza'daki yeni müzeye taşınmasının maliyetinin yaklaşık 10 milyon TL olduğu açıklandı.

Haber 05-04-2021 21:30