Göz Sağlığı Haberleri

Göz hastalıkları nelerdir? Göz hastalıkları isimleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri

Gözlerimiz, dünyayı algılamamızı sağlayan en değerli duyu organlarımızdandır. Ancak, yaşla birlikte veya çeşitli nedenlerle göz sağlığı sorunları ortaya çıkabilir. Göz hastalıkları, gözlerin normal işlevlerini etkileyebilecek bir dizi rahatsızlığı ifade eder. Bu nedenle, göz sağlığını korumak ve göz hastalıklarını erken teşhis edip tedavi etmek hayati önem taşır.

Haber 30-07-2023 21:11

Göz kaşıntısı neden olur, nasıl geçer? Göz kaşıtnısı neye işarettir?

Göz kaşıntısı, birçok insanın zaman zaman karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Kaşınma hissi gözlerin etrafında veya iç kısımlarında ortaya çıkabilir ve genellikle ciddi bir sağlık sorununa işaret etmese de günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Göz kaşıntısının çeşitli nedenleri olabilir ve tedavi edilmesi için uygun önlemler alınmalıdır.

Haber 30-07-2023 19:33

Turuncu antioksidan: Kanser hücrelerine karşı savaşıyor! Faydalarını duyan şaşırdı

Bal kabağı genellikle tatlısı yapılarak tüketilirken içerisindeki çekirdeği de kuru yemiş olarak tüketilebiliyor. Bal kabağı ülkemizde sonbahar ve kış aylarında sıklıkla tüketilmektedir. Birçok faydası bulunan balkabağının bazı kanser hücreleriyle de savaştığı bilinmektedir. İşte turuncu antioksidan olarak anılan balkabağı mucizesi

Haber 30-11-2022 20:54

Bebeklerde görülebilen göz kanserine yönelik uyarılar

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Sevil Karaman: - "Göz bebeğinde beyazlık (lökokori), kızarıklık, gözde kayma, göz bebeğinde genişleme ve gözde ileri doğru çıkma gibi belirtiler göz kanserini işaret edebilir" - "Göz kanseri, sinir hücrelerinden kaynaklanan bir tümör olduğu için beyne doğru ilerleme yapabilir. Erken tanıda tedavisi mümkün olabildiği için çocuğunuzda bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz bir an önce göz doktorunuza başvurun"

Yurthaber 10-10-2022 10:04

Göz Sağlığı

Göz Sağlığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Göz Sağlığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzmanlar uyardı! Kirpiklerinize bunları yapmanız enfeksiyona yol açıyor

Kirpikler bakışların çok daha anlamlı ve güzel görünmesini sağlıyor. Kadınlar kirpiklerinin daha kıvrık, uzun ve yoğun görünmesi için çeşitli yöntemler deniyor. Bu yöntemlerin çoğu işe yarasa da uzun zamanda kirpiklerinizi kaybetmenize yol açarak göz sağlığınızı tehdit edebiliyor. Kirpik uzmanı kirpiklere zarar veren uygulamaları paylaştı.

Kadin 17-08-2022 16:20