Gribal Enfeksiyon Haberleri

Geçmeyen öksürüğe dikkat! KOAH veya kanserin habercisi... Zaman kaybetmeden tedaviye başlanmalı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Adem Yılmaz, genellikle solunum yolu enfeksiyonlarının neden olduğu öksürüğün bazen yaşamı tehdit eden önemli hastalıkların belirtisi olabileceğini bu nedenle uzun süre geçmeyen öksürük şikayetlerinde altta yatan nedenin mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.

Kadin 01-03-2024 07:58

Eczacılar gribal enfeksiyonlara karşı uyardı: “Gerekirse maske takın”

Eczacılar etkili olan soğuk havalar nedeniyle artan salgınlara karşı vatandaşları tedavi sürecini ertelememeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Kadin 19-02-2024 11:41

Lokman Hekim'in tavsiyesi! 'Yılda en az 1 kez yiyin ya da tarlasının yanından geçin' Mucize yiyecek! Kansere karşı, gribe birebir, kilo vermeye yardımcı

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, sofraların vazgeçilmezi olan şalgamın insan sağlığına da birçok etkisinin olduğunu söyleyerek özellikle bağışıklık seviyesini arttırdığı için gribal enfeksiyona karşı birebir olduğunu söyledi. İşte Lokman Hekim'in yılda en az bir kez yenilmesi ya da bu mümkün olmazsa hiç değilse şalgam tarlasını yanından geçilmesi şeklinde bir tavsiyesinin bulunduğunun geleneksek halk anlatılarında belirtildiği mucize besin şalgamın faydaları...

Kadin 29-01-2024 12:43

Gribal enfeksiyonlara karşı en doğal ilaç! Satış rekorları kırıyor

Gaziantep’te kış aylarında soğuk algınlığına ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal ilaç olarak bilinen zahter çayına ilgi arttı. İlginin yoğun olduğu zahter çayı siyah çaya rakip oldu.

Kadin 23-12-2023 14:19

Gribal Enfeksiyon

Gribal Enfeksiyon Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Gribal Enfeksiyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Faydalarını duyanlar markete koşuyor! Vücuttaki zehri söküp atıyor

Tükettiğimiz bütün besinlerin sağlığımız üzerinde çeşitli etkileri var. Birçok hastalığa şifa olan ve vücuttaki zehri atarak iyileşmeyi kolaylaştıran bazı besinlerde bulunmakta. Bu besinlerin başında vücutta toksin bırakmayan tahin geliyor. Tahin başta olmak üzere vücuttaki zehri atan gıdaları sizler için derledik...

Kadin 23-03-2023 16:19

Tarçın süt yapar mı? Tarçın anne sütünü artırır mı, anne sütünü artırmak için tarçın nasıl kullanılır?

Emzirme döneminde kadınlar oldukça stresli zamanlar geçirebilir. Bu süreçte sütlerinin bebeklerine yetip yetmeyeceği endişesi yaşayabilirler. Bu nedenle beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir. Çünkü annelerin yiyip içtiği her şey sütlerinin verimine ve kalitesine etki eder. Özellikle süt artırıcı besinler tüketmelidirler. Tarçının anne sütü üzerindeki etkisini de pek çok kadın merak etmektedir. Peki, anne sütünü artırmak için tarçın nasıl kullanılır?

Kadin 07-03-2023 17:52

Maske gribal enfeksiyonlara da kalkan oldu!

Covid-19'da en büyük koruyucumuz olan maske, üst solunum yolu enfeksiyonlarında da kalkan oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Davut Akduman, hastalıklardan korunmak için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Haber 18-02-2021 11:55

Gribal enfeksiyon belirtileri görülüyorsa dikkat! Kendimizi nasıl koruyacağız?

Covid-19 pandemisi ile ilgili savaşın devam ettiği şu günlerde gribal enfeksiyon belirtileri bulunan kişilerin Covid-19'a yakalanmış olma riskini de göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyleyen uzmanlar, bu süreçte sağlıklı kalmanın önemine değindi. Covid – 19 ve gribal enfeksiyon semptomlarının birbirine benzediğine dikkat çeken uzmanlar, tüketilecek gıdaların lifli, protein oranı yüksek, mineral ve antioksidan bakımından zengin olmasının önemine vurgu yaptı.

Haber 10-12-2020 11:39

İzmir İl Sağlık Müdürü Öztop'tan Çin'den döndükten sonra rahatsızlanan hastayla ilgili açıklama:

"10 gün önce Çin'e iş seyahatinde bulunan bir kişi yeni tip koronavirüs şüphesiyle tek kişilik odada gözlem altına alındı ancak hastada ateş ve solunum sıkıntısı bulgusuna rastlanılmadı"

Yurthaber 27-01-2020 14:37

Uzmanlardan velilere grip uyarısı

Okulların açılması ile birlikte çocukların kalabalık, kapalı ve havasız ortamlarda birlikte olduklarını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Özgür Yurttaş, çocukları sonbahar mevsiminde gribal enfeksiyonlardan korumak için ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Kadin 23-09-2019 17:10

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu rahatsızlandı

Programlara katılmak üzere geldiği Tokat'ın Erbaa ilçesinde gribal enfeksiyon nedeniyle rahatsızlanan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na kaldığı oteldeki odasında serum tedavisi uygulandı

Yurthaber 18-09-2019 11:56

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu rahatsızlandı

Programlara katılmak üzere geldiği Tokat'ın Erbaa ilçesinde gribal enfeksiyon nedeniyle rahatsızlanan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na kaldığı oteldeki odasında serum tedavisi uygulandı

Haber 18-09-2019 11:52

Çocukları hastalıktan korumak için alabileceğiniz basit önlemler!

Kış aylarında artan özellikle çocuklarda görülen ateşli gribal enfeksiyonlarda artış görülmektedir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak çocuklarda karın ağrısı, mide bulantısı, kusma gibi şikâyetler görülebilir. Bu durumda ebeveynler paniğe kapılmadan uzman hekime başvurmalıdır.

Haber 23-01-2019 11:24

Hastaya konulan kanser teşhisinin grip çıktığı iddiası

Erzurum'da, 3 yıl önce gittiği hastanede kanser tanısı konulup bir süre kemoterapi gören ve kanser olmadığını öne süren Yılmaz Kızıloğlu, sorumluların cezalandırılması için Danıştay'a müracaat etti - Yılmaz Kızıloğlu: - "Erzurum'da 5. kür tedavisini alacağım zaman kardeşim Solmaz beni arayıp Ankara'da yapılan tahlillere göre kanser olmadığımı, hastalığımın gribal enfeksiyondan kaynaklandığını söyleyince çok sevindim ve kanser tedavisi almadım. Bu durumu hastane yönetimine iletince beni ve kardeşimi dikkate almayıp özür bile dilemediler. Biz de avukat aracılığıyla konuyu 3 yıl önce adli makamlara taşıdık" - Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü: - "Atatürk Üniversitesi şikayet sonrası süreçte hukuki süreci titizlikle yürütmüştür. Tamamı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimlerinden müteşekkil bilirkişi heyeti konuyu incelemiş ve tanı ve tedavi sürecinde görev yapan hekimlerin kusurlarının bulunmadığı yönünde kanaat belirtmişlerdir. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü bilirkişi raporuna istinaden konuyla ilgili soruşturmaya gerek olmadığı kararı vermiştir"

Haber 10-10-2018 20:32

Meteroloji'den 'fırtına' ve 'hastalık' uyarısı!

İzmir Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kentte hızı karada 50-60 km, denizlerde ise 80-90 km'ye varan kuvvetli poyrazın, bugün ve yarın akşam saatlerine kadar fırtınaya dönüşeceği bildirildi.

Haber 26-09-2018 14:19

Yaz gelmeden fazla kilolarınızdan kurtulun!

Taze meyve ve sebze çeşitliliğinin azaldığı, alerjik reaksiyonların ve gribal enfeksiyonların arttığı sonbaharda yazın verdiği rehavetle kendini toparlayamayan pek çok kişi kışa fazla kilolarıyla giriyor. Ancak metabolizmanın hızlandığı kış aylarında formda kalmak ve sağlıklı kilo vermek oldukça kolay. Uzm. Dyt. Nesrin Eriş, kışın formda kalmanın ve sağlıklı kilo vermenin püf noktalarını paylaşıyor.

Haber 28-02-2018 17:03

Doç. Dr. Gündoğan: İyi beslenerek gripten korunun

Vücut savunması zayıf olan kişiler ciddi sıkıntılara yol açan gribal enfeksiyonlardan doğal ve düzenli beslenmeyle korunabilir.

Haber 13-01-2016 12:24

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon şikayeti 34 kat arttı

Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Doç. Dr. Ahmet Sebe, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon şikayetiyle hastaneye başvuruların 3-4 kat arttığını söyledi.

Haber 30-12-2015 11:42

Ani hava değişimi hastalıklara neden oluyor

Ani hava değişiminin soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona neden olabileceği belirtildi.

Haber 24-09-2013 11:49

Bebekleri gribal enfeksiyondan koruyun

Havaların soğumasıyla birlikte enfeksiyon hastalıklarında belirgin bir artış gözlenmesi üzerine uzmanlar, özellikle bebeklerin söz konusu hastalıklara karşı korunmaları uyarısında bulundu.

Haber 16-10-2007 10:18

Mevsim değişikliklerine dikkat

İyi giden havaların aniden değişerek soğumasının gribal enfeksiyonlarda artışa neden olduğu belirtilerek mevsim değişikliklerine dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

Haber 04-04-2005 14:04

Gribal enfeksiyonlar tehlike saçıyor

Havaların soğuması ile birlikte gribal enfeksiyonların arttığını ve buna rağmen söz konusu hastalık için hastaneye ciddi anlamda bir müracaat almadıklarını belirten Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Sarı, "Giribal enfeksiyona yakalanan vatandaşlarımızın en yakın sağlık kurumana müracaat etmesinde fayda vardır" dedi.

Haber 09-12-2004 15:00

Grip uyarısı

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, hava değişikliğiyle ortaya çıkan solunum enfeksiyonları ile çok çabuk bulaşabilen gribin, özellikle 65 yaş üzerindekiler için ölüm riski taşıdığını belirtti.

Haber 30-11-2002 14:12

Gribal enfeksiyonlara karşı grip aşısı

Tokat Tabipler Odası Başkanı Dr. Mete Bayburtlu, astım, bronşit gibi hastalıkları olan ve 55-60 yaş üzeri kişilerin bir doz grip aşası yaptırması gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00