Hacker Haberleri

Eski telefonunu takas etti, hayatı kabusa döndü! Artık dayanacak gücüm de kalmadı, ne olur yol gösterin

Denizli'de 1 yıl önce eski telefonunu takas edip yeni telefon alan Mehmet Demir, eski telefonundaki bilgileri silmeyi unutunca yaklaşık 1 milyon lira borçlandırıldı, 15 farklı icrayla da karşı karşıya kaldı. Demir, gözyaşlarına hakim olamayarak, “Eski telefonlarınızı satmayın, kimseye vermeyin. Kırıp atın, gerekirse yakın. Ben yandım başkası yanmasın. Çok kötü sıkıntılı günler geçiriyorum” diye konuştu. Artık dayanacak gücünün de kalmadığını söyleyen Demir, "Ne olur yol, çare gösterin" dedi.

Haber 26-10-2023 16:28

ABD harekete geçti! Başına 10 milyon dolar ödül koydu

ABD, Rus bilgisayar korsanı Mikhail Pavlovich Matveev hakkında tutuklanmasını sağlayacak herhangi bir bilgi paylaşımında bulunana 10 milyon dolar ödül vereceğini duyurdu.

Haber 18-05-2023 18:19

Sosyal medya fenomeni kabusu yaşadı! Müstehcen pozları sızdırılarak şantaj yapıldı... “İnternette görmek çok zordu”

TikTok’ta 2 milyondan fazla takipçisi bulunan sosyal medya fenomeni Megan Eugenio, hackerların hedefi oldu. Milyonlarca takipçisi bulunan hesabının hacklendiğini söyleyen fenomen müstehcen fotoğraf ve videolarının çalınarak sızdırıldığını dile getirdi. Kendisine şantaj yapıldığını belirten Eugenio yaşadığı zor günlerden söz etti.

Trend 04-05-2023 07:48

Milyonlarca kişiye sahte mail tuzağı! Tek tıkla kimlik, adres, kredi kartı bilgilerini kaptırdılar... 11 ilde hackerlara 'Kalkan' operasyonu

Son dakika haberi: Diyarbakır merkezli 11 ilde hackerlara yönelik operasyon düzenlendi. 'Kalkan' isimli operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. Şirketler ile üst düzey kamu görevlilerini hedef alan hackerların, gönderdikleri sahte mailler ile milyonlarca kişinin bilgilerini ele geçirdikleri ve bunları sattıkları belirtildi. İşte detaylar...

Haber 13-04-2023 09:30

Sosyal medya kullanıcıları dikkat! Şifrenizi acil bir şekilde güncelleyin

Sosyal medya sitesi Facebook’un yeni bir açığının dolandırıcıların yeni yöntemi olduğu bildirildi. Habere göre, kullanıcıların hesaplarına erişen hacker'lar, gerçekleştirdiği paylaşımlar üzerinden binlerce insanı bu yoldan dolandırıyor. Uzmanlar sosyal medya hesaplarının şifrelerinin güncellenmesi gerektiği görüşündeyken, hacker'ların saldırısına uğrayan bir kişi "Bu konulara dikkat etmeniz önemle arz ediyor. Çünkü hacker'lar ya da kötü niyetli kişiler yepyeni bir yöntem bulmuşlar" diye konuştu.

Haber 23-12-2022 11:15

Eski Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'un hesabı çalındı! Öyle şeyler paylaştılar ki...

Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor, sosyal medyada şoku yaşadı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'e veda eden Rize ekibinin twitter hesabı hackerlar tarafından ele geçirilirken, Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse'ın tweetlerini RT etmeye başladı. İşte detaylar...

Spor 18-11-2022 21:33

Bir ülkede bilgisayar korsanlığı kabusu! Fidye talepleri reddedilince...

Avustralya'da bilgisayar korsanları, ülkenin en büyük sağlık sigorta şirketlerinden Medibank'ın müşterilerine ait çaldıkları kişisel verilerin bir kısmını 9,7 milyon dolar fidye talebinin reddedilmesi üzerine yayınladı.

Haber 10-11-2022 17:43

Her detayı şaşkına çevirdi! Doktorun sistemini ele geçirip rapor yazdılar... 'Gebe' erkek, 'penis yoksunluğu', 'ölü ve çalışır'

Zonguldak'ta özel bir hastanede görevli doktorun sistemini ele geçiren kişi ya da kişiler, yazdıkları raporlarla herkesi şaşkına çevirdi. Genel Cerrah Opr. Dr. Turgay Tuğ, kendisine gelen telefonlar sonrası sisteme girip geçmişe baktığında, birbirinden alakasız raporları gördü. Hiç tanımadığı insanlara yazılan raporlara bakınca büyük şok yaşayan doktor şikayetçi oldu. Raporların bazılarında, erkek hastalar "gebe" dendiği, birinde ise "penis yoksunluğu" yazıldığı dikkat çekti.

Haber 04-11-2022 15:19

Antalya merkezli 12 ilde hacker operasyonunda 23 şüpheli yakalandı

Şüphelilerin oltalama yöntemiyle çok sayıda vatandaşın kimlik bilgilerini ele geçirdiği ve ücret karşılığı sattığı iddia edildi - Zanlıların, bilgilerini ele geçirdikleri insanlar hakkında asılsız ihbarlarda bulundukları belirlendi

Yurthaber 14-10-2022 13:02

Marmara Üniversitesi'nde hacker şoku! 5 binin üzerinde kişinin verileri ele geçirildi

Marmara Üniversitesi'nin veri sistemi bir hacker tarafından hacklendi. 17 yaşındaki 'YUBA' rumuzlu bilgisayar korsanı toplam 5 bin 698 kişinin bilgilerini aldı. SMS ile yetkilileri uyaran hacker, "Devletime zarar verecek hiçbir şey yapmıyorum. Sadece web sitesinde açık buldum ve hackledim. Yetkili kişi lütfen benimle irtibata geçsin. Açığı söyleyeyim, kapatın" dedi.

Haber 28-09-2022 08:09

Türkiye’nin en büyük siber saldırısı olabilir! 'Aktörler, şarkıcılar, futbolcular, siyasi şahsiyetler…'

Kişisel bilgilerin sızıntısı ile ilgili hackerlar tarafından Türkiye’nin en büyük saldırısının yapıldığı iddia edildi. Bir grup hackerın Türkiye’deki hemen herkesin telefon numarasını ve açık adres bilgilerini ele geçirdiği öne sürüldü. İddiaya göre mağdurlar arasında aktörler, şarkıcılar, futbolcular, siyasi şahsiyetler gibi pek çok ünlü isim de yer alıyor. İşte Türkiye’nin en büyük siber saldırısı ile ilgili konuşulan iddiaların detayları…

Haber 26-09-2022 07:43

Diyarbakır merkezli 7 ildeki hacker operasyonunda 6 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır merkezli 7 ildeki hacker operasyonunda 6 şüpheli tutuklandı

Yurthaber 24-09-2022 10:34

Japonya hükümetinin internet portalına siber saldırı

Japonya hükümetinin internet portalının siber saldırıya uğradığı ve geçici olarak erişilemez hale geldiği açıklanırken, olayın sorumluluğunu Rus yanlısı bir hacker grubu üstlendi.

Haber 07-09-2022 09:17

Rusya'nın başkentinde kaos! Uygulama hacklendi, bütün taksiler aynı adrese çağrıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da herkesi şaşırtan bir olay yaşandı. Hackerlar, bir Rus taksi uygulamasını hedef alarak Moskova trafiğinde kaos yaşattı. Çünkü yüzlerce taksi aynı adrese gönderildi. Şehir merkezinde büyük bir trafik sıkışıklığına yol açan hackerlar, birçok Rus sürücüyü ise öfkelendirdi. Uygulamanın sahibi olan şirket bir açıklama yaparak yaşananları doğrularken, sosyal medyada paylaşılan olaya ilişkin görüntüler gündem oldu.

Haber 02-09-2022 16:32

Kara borsada satılıyor! Çalıntı kredi kartı bilgileri 2 dolar, sağlık verileri 363 dolar

Sağlık kuruluşları tarafından toplanan kişisel sağlık bilgileri siber saldırıların hedefi haline geliyor. Öyle ki, kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgiler karaborsada 2 dolara satılıyorken, sağlık verileri 363 dolara kadar satılabiliyor. Uzmanlar, tıbbi kayıtların oldukça değerli olduğu çünkü siber suçluların, e-posta, telefon veya SMS yoluyla kişilerin rahatsızlıklarını öne sürerek onları hedef aldığı belirtiyor. İşte uzmanından sağlık verisi ihlallerine karşı alınabilecek önlemler...

Haber 01-09-2022 11:27

WhatsApp kullananlar dikkat edin! Basit ama çok tehlikeli

WhatsApp kullanıcılarına önemli bir uyarı yapıldı. Hacker'ların WhatsApp'ın güvenliğini aşmak için kullandıkları basit ama çok tehlikeli bir dolandırıcılık yöntemini kullandığı öğrenildi.

Haber 26-05-2022 18:01

Büyük şok! Google milyarlarca kişiyi uyardı, Chrome kullananlar endişeye kapıldı

Google, milyarlarca Chrome kullanıcısını, tarayıcının bilgisayar korsanlarının hedefi olduğu konusunda uyardı. 30 yeni güvenlik açığı ortaya çıkarken, bunlardan yedisinin kullanıcılar için 'yüksek' tehdit oluşturduğu açıklandı. Peki sorunu çözmek için neler yapılması gerekiyor?

Haber 28-04-2022 14:48

FBI'yı hedef almışlar! Dünya devlerine kabus yaşatan tehlikeli Lapsus$ grubu yine gündemde

Son dönemde Ubisoft, Apple'ın ortağı Globant ve Okta'yı hedef aldığı öne sürülüp dünya devlerine kabus yaşatan Lapsus$ hacker grubunun Alman GSM operatörü T-Mobile'ın sistemlerini ihlal ettiği bildirildi. T-Mobile'ın saldırıyı doğruladığı söylendi. Hacker'ların ayrıca FBI'ın T-Mobile hesaplarına girmeye çalıştığı da öne sürüldü.

Haber 24-04-2022 17:35

625 milyon dolarlık kripto para soygununun arkasındaki ismi açıkladılar: Çok tanıdık!

Axie Infinity oyununun blok zinciri Ronin Network'ten 625 milyon dolarlık kripto para çalınmıştı. ABD Hazine Bakanlığı, 625 milyon dolarlık kripto para soygununu Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus'u sorumlu tuttu. Lazarus, The Interview filmini sızdırmasıyla tanınmıştı.

Haber 15-04-2022 09:40

e-Devlet hacklendi mi? e-Devlet altyapısından veri sızıntısı mı yapıldı? e-Nabız kimlik bilgileri çalındı mı?

e-Devlet hacklendi mi? Sorusunun yanıtı sosyal medyada çıkan iddialar sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İddialar sonrası telaş yapan birçok kişi internette e-Devlet hacklendi mi? e-Devlet altyapısından veri sızıntısı mı yapıldı? e-Nabız kimlik bilgileri çalındı mı? sorularının yanıtına ulaşmak için internette araştırma yapıyor. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı e-Devlet Kapısından açıklama geldi. İşte detaylar...

Haber 13-04-2022 08:50

Dünyanın en büyük hacker platformlarından RaidForums çökertildi

Avrupa Birliği (AB) Polis Teşkilatı (Europol), dünyanın en büyük hacker platformlarından biri olan "RaidForums"u çökertti. Platformunu altyapısına el kondu ve yöneticisi ile iki suç ortağı tutuklandı.

Haber 12-04-2022 22:26

Kremlin’e büyük vurgun! 1 milyon e-posta sızdırıldı

Hacker topluluğu Anonymous, Kremlin hükümetine karşı siber saldırılarını yoğunlaştırıyor. Daha önce de Rusya’ya benzer siber saldırılarda bulunan topluluğun bu kez Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Kremlin’e yapılan en büyük saldırı olabileceği tahmin edilen bu saldırıda 900.000 e-postayı ele geçirdiği iddia edildi. E-postaların savaş boyunca propaganda yapmakla suçlanan büyük bir Rus medya ağından alındığı tahmin ediliyor.

Haber 07-04-2022 09:43

Lapsus$ grubu geri döndü! Tutuklamalar onları durdurmamış: Bu kez Globant'ı hedef aldıklarını söylüyorlar

İngiliz polisinin geçtiğimiz günlerde üyeleri olduğundan şüphelendiği 7 kişiyi tutuklayarak harekete geçtiği ünlü Lapsus$ hack grubu, geri döndü. Nvidia, Samsung ve Microsoft gibi şirketlere kabus yaşatıp veri çaldığını iddia eden grup, şimdi de dünyanın en büyük şirketlerinin müşterisi olduğu bir yazılım geliştirme firması olan Globant'tan 70 GB veri çaldığını iddia etti.

Haber 31-03-2022 09:55

Apple ve Meta'ya dev tuzak iddiası! Kolluk kuvvetleri görevlisi gibi davranıp...

ABD'li teknoloji şirketlerinden iPhone'ların üreticisi Apple ve Facebook'un ana şirketi Meta'nın kendini "kolluk kuvvetleri görevlisi" gibi tanıtan ve sahte yasal taleplerde bulunan bilgisayar korsanlarına müşteri verilerini sağladığı iddia edildi.

Haber 31-03-2022 09:11

Şimdiye kadarki en büyük hacklerden biri! Ronin Network'ten yaklaşık 625 milyon dolar değerinde kripto para çalındı

Popüler kripto oyunu Axie Infinity'nin altyapısındaki Ronin Network'ten yaklaşık 625 milyon dolar değerinde kripto para çalındı. Bilgisayar korsanlarının 625 milyon dolarlık soygunu, merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki şimdiye kadarki en büyük saldırılardan biri olarak gösteriliyor.

Haber 30-03-2022 10:41

Putin'e büyük şok! Açık açık tehdit ettiler: Hiçbir sır güvende değildir, her yerdeyiz

Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrası neredeyse tüm dünyada tepkilerin odağı haline gelen Putin, bu kez de dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous'un odağındaydı. Rusya Merkez Bankası’nı hackleyen grup, "Vladimir Putin, hiçbir sır güvende değildir. Her yerdeyiz..." mesajını bıraktı.

Haber 26-03-2022 07:15

ABD peşine düştü: Evgeny Viktorovich Gladkikh'in başına 10 milyon dolar ödül koyuldu

ABD Dışişleri Bakanlığı, başlarına bela olan Rus asıllı bilgisayar korsanı Evgeny Viktorovich Gladkikh'in peşine düştü. Bakanlık, Gladkikh hakkında bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu.

Haber 25-03-2022 10:43

16 yaşındaki genç, beyni olabilir denilmişti! Kabus yaşatan Lapsus$ grubu için tutuklama

Nvidia, Samsung ve Microsoft gibi dünya devi şirketlere kabus yaşattığı ve 16 yaşındaki bir gencin arkasında olduğu iddia edilen son zamanların en ünlü hack grubu Lapsus$ için yeni bir adım atıldı. Lapsus$ grubu olduğuna inanılan bir bilgisayar korsanlığı grubuyla bağlantılı olduğundan şüphelenilen yedi genç İngiltere'de tutuklandı.

Haber 25-03-2022 10:16

ABD ödül koydu: Bilgi verene 10 milyon dolar

Rus asıllı bilgisayar korsanı Evgeny Viktorovich Gladkikh'in başına ödül koyuldu. ABD'de yapılan açıklamada, Gladkikh hakkında bilgi verene 10 milyon dolara kadar ödeme yapılacağı açıkladı.

Haber 25-03-2022 06:33

Dünya devlerine kabusu yaşattı! Lapsus$ grubunun beyni 16 yaşında olabilir

Nvidia, Samsung, Ubisoft, Okta ve hatta Microsoft'un verilerine eriştiğini iddia edip dünya devlerine kabus yaşatan ve son dönemin en çok konuşulan siber saldırı iddialarına imza atan Lapsus$ hack grubunun beyni 16 yaşındaki bir çocuk olabilir.

Haber 24-03-2022 10:38

FBI'dan çarpıcı uyarı: Saldırabilirler!

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI)'dan flaş bir uyarı yapıldı. FBI, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Rus bilgisayar korsanlarının ABD’deki enerji şirketlerine saldırı riskinin artabileceği uyarısında bulundu.

Haber 23-03-2022 11:32

Rusya devlet haber ajansı TASS'a siber saldırı şoku!

Rusya'nın devlet haber ajansı TASS'ın internet sitesi siber saldırıya uğradığı açıklandı. Siteyi ziyaret etmek isteyenler savaş karşıtı bir mesaj ile karşılaştı. Söz konusu mesajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna işgalini durdurmasına yönelik ifadeler yer aldı.

Haber 28-02-2022 14:52

Anonymous, Rus devlet televizyonunu hackledi, Ukrayna'daki görüntüleri yayınladı

Tüm dünya dehşet içinde Rusya'nın Ukrayna işgaliyle ilgili son dakika haberlerini taip ederken, hacker grubu Anonymous, Rus devlet televizyonuna siber saldırı düzenledi. Devlet televizyonunu hackleyen Anonymous, Ukrayna'daki saldırıları yayınladı. Anonymous ayrıca Rusya’da yayın yapan Ren TV gibi özel kanalların ağlarına da sızarak, aynı görüntüleri yayınladı.

Haber 27-02-2022 07:51

Milyarlarca dolar değerinde... ABD kripto paralara el koydu!

ABD'de Bitfinex'in 2016'da hacklenmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD Adalet Bakanlığı kripto para borsasını hackleyen kişileri yakaladı. Bakanlık, 3,6 milyar dolarlık kripto paraya ise el koydu.

Haber 08-02-2022 23:05

İtalya Ligi'nde görev yapan hakem Diana Di Meo'nun fotoğrafları basına sızdırıldı! 'Depresyona girdim'

İtalya Ligi'nde görev yapan Diana Di Meo'nun telefonuna gizlice erişim sağlayıp fotoğraf ve videolarını ele geçiren hacker grubu güzel hakemin özel bilgilerini herkesle paylaştı. Özel fotoğraf ve videolarını da ünlü internet sitesi Reddit'te paylaşan hacker grubu geri adım atmadı. Ünlü hakemden bu konuyla ilgili açıklama geldi.

Spor 25-01-2022 12:42

Büyük şok! En kötüsünü bekleyin ve korkun mesajıyla Ukrayna'ya saldırdılar: Sorumlusu Rusya mı?

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim sürerken, bilgisayar korsanları, Ukrayna'da birçok devlet kurumunun internet sitelerine büyük bir siber saldırı düzenledi. Siteleri geçici olarak devre dışı bırakan hacker'lar, ziyaretçilere " en kötüsünü bekleyin ve korkun" mesajı bıraktı. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Bunun arkasında kimin olduğunu tahmin edebiliyoruz” dedi.

Haber 14-01-2022 15:47

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları 2021'de '400 milyon dolar değerinde kripto para çaldı'

Blockchain analiz firması Chainalysis, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geçen yıl kripto paraların alınıp satıldığı platformlara en az 7 siber saldırı düzenlendiğini iddia etti. Chainalysis'e göre saldırıları gerçekleştiren bilgisayar korsanları, yaklaşık 400 milyon dolar değerinde kripto para çaldı.

Haber 14-01-2022 08:17

Twitter'da olay oldu! Anlattıkları ise şoke etti: Onlarca Tesla'yı hack'ledi

David Colombo isimli 19 yaşındaki bir genç, Twitter'dan anlattıklarıyla Tesla sahiplerini şoke etti. Colombo, bir dizi tweet'te 13 ülkede 25'ten fazla Tesla markalı otomobile uzaktan erişim sağladığını öne sürdü. Öyle ki dediğine göre, bu yol ile araçların kapılarını dahi açabiliyor.

Haber 13-01-2022 16:37

PKK'nın hackerları her şeyi itiraf etti! Bilgileri Avrupa'ya göndermişler

Bölücü terör örgütü PKK'nın hacker grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, hackledikleri kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinden ele geçirdikleri verileri örgüt mensuplarına ilettiklerini itiraf etti.

Haber 18-12-2021 18:58

PKK'nın 'hacker' gruplarına operasyon! 9'u itirafçı oldu... 7 tutuklama

Ankara'da, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren 'hacker' gruplarına yönelik soruşturma kapsamında yakalanan 27 şüpheliden 7'si tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 9'unun ise itirafçı olduğu ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığı öğrenildi.

Haber 17-12-2021 22:31

Facebook'tan çağrı: Beni hack'leyin

Facebook beni hackleyin çağrısı yaptı. Şirket özellikle şu sıralar çok fazla donanım piyasaya sunuyor. Piyasaya sunulan ürünlerin bazı hatalara sahip olduğu biliniyor. Fakat burada asıl önemli olan uzman kişilerin hataları tespit edebilmesi.

Haber 13-12-2021 11:44

Ankara TEM ekiplerince PKK'nın hacker gruplarına yönelik operasyon düzenlendi

Terör örgütü PKK üyesi bilgisayar korsanlarının yakalanması amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat birimleri ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca ortaklaşa oluşturulan siber mücadele grubunun çalışmaları sonucunda 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 26 şüpheli gözaltına alındı - Terör örgütü PKK tarafından oluşturulan hacker gruplarının 2020 ve 2021'de 294’ü Türkiye kamu kurum ve kuruluşlarına ait olmak üzere 2 bin 754 Türk kamu-özel internet sitesine yetkisiz erişim eylemini gerçekleştirdikleri tespit edildi - Yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 900 mağdur kişi, kurum, şirket ve kuruluş temsinin ifadesine başvuruldu

Yurthaber 07-12-2021 10:50

Tarihin en büyük kripto para soyguncusu kıskıvrak yakalandı

Tarihin en büyük kripto para vurgunu olarak nitelendirilen soygunun arkasındaki ABD’li bir hacker tuhaf bazı olayların yaşanmasına neden oldu.

Haber 22-11-2021 12:08

Telefon sahiplerine hacklenme uyarısı: 3 yaygın hatayı yapmayın!

Akıllı telefonlar, en az bilgisayarlar kadar siber saldırganların hedefinde. Mobil cihazlar sahiplerinin ise siber suçluların akıllı telefonlara erişmesini sağlayan 3 yaygın hataya dikkat etmesi gerekiyor.

Haber 18-11-2021 12:25

Conti'den mücevher mağazası Graff'a siber saldırı! Zengin ve ünlü kişilerin bilgileri tehlikede

İngiltere merkezli mücevher mağazası Graff'ın Conti olarak bilinen bir Rus hacker çetesi tarafından siber saldırıya uğradığı açıklandı. Yaklaşık 11 bin müşteriyle ilgili bilgiler içeren 69 bin dosya yayınlayan çetenin büyük bir fidye talep ettiği öne sürülürken; Donald Trump, Oprah Winfrey, David Beckham, Sir Philip Green ve Alec Baldwin gibi pek çok ünlü kişinin kurbanlar arasında yer aldığı bildiriliyor.

Haber 01-11-2021 16:44

Ortaya çıktı! Sinoplu 'hacker'dan Trump'a büyük şok

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın internet sitesini hackleyip sitede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu bir videoyu yayınlayan Türk hacker ortaya çıktı. Yaptığı eylemi hacktivistlik olarak tanımlayan Türk hacker, ABD’nin İslam ve Türkiye düşmanlığı ile Fetullah Gülen’i teslim etmemesine tepki koyduğunu belirtti. Trump’ı muhbir olmaya davet etti.

Haber 20-10-2021 17:33

Twitch hacklendi mi? Flaş açıklama geldi! Twitch verileri çalındı mı?

Justin Kan ve Emmett Shear tarafından 2011 senesinde kurulan popüler sosyal medya platformu Twitch, oyun yayınlarıyla ön plana çıkan popüler platformlar arasında bulunuyor. Aylık 140 milyona yakın aktif kullanıcısı bulunan Twitch hakkında 'hacklendi' iddiaları gündeme gelmişti. Şirketten konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Peki Twitch hacklendi mi? Twitch verileri çalındı mı? İşte ayrıntılar...

Haber 07-10-2021 13:01

Eğitim kurumları siber saldırıların hedefinde! Uzmanından uyarı geldi

Haksız kazanç elde etmek için her yolu deneyen hacker'ların yeni hedefinde çocukların kişisel verileri bulunuyor. Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan, “Bilgileri çalınan çocuğun verileri ilerde dolandırıcılıkta kullanılabilir” dedi. Siber saldırganların hedefinde eğitim kurumlarının yer aldığını söyleyen Demircan, veli ve öğrencilerin kişisel verilerinin çalınması konusunda uyarılarda bulundu.

Haber 04-10-2021 12:33

Zoom hacker saldırıları giderek artıyor

Birçok kişinin endişelendiği konular içerisinde yer alan Zoom hacker saldırıları giderek artıyor. Neredeyse her toplantıya çöken bilgisayar korsanları işleri sabote ediyor.

Haber 27-09-2021 09:46