Hak-İş Konfederasyonu Haberleri

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan kıdem tazminatı açıklaması! Çağrıda bulundu: 'Bunun için ne gerekiyorsa...'

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, kıdem tazminatının Türkiye'de ciddi bir sorun olduğunu ifade ederek "Kıdem tazminatı konusunda var olan haklarımızı güvence altına alalım ama var olan sorunları da çözelim. Bunun için ne gerekiyorsa fonsa fon, bunun üzerinde tartışalım ve her emekçi, işçi şartlar ne olursa olsun kıdem tazminatını alsın" dedi.

Finans

En az 25 bin TL istiyorlardı, İstanbul'da görüşmeler tıkandı! 5 bin 500 çöp transfer işçisi greve gidiyor: Çöp yığınları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSTAÇ ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı. En az 25 bin TL'lik talep karşısında anlaşma çıkmadı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada 5 bin 500 çöp transfer işçisi greve gitmeye hazırlandığını söyledi.

Finans

İstanbul'da çöp transfer işçileri greve hazırlanıyor

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ilçelerden toplanan çöpleri geri dönüşüm tesislerine aktarmakla görevli İSTAÇ AŞ'de taleplerinin karşılanmaması halinde greve çıkacaklarını bildirdi.

Yurthaber

Son dakika: Asgari ücret ne kadar olacak! İkinci toplantı öncesi son açıklama: 'Ciddi bir iyileştirmeyle belirlemek gerekiyor'

Yılın bitmesine sayılı günler kala işçi ve işverenin gözü asgari ücretin ne kadar olacağına çevrildi. Milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret için ilk toplantı yapılmıştı. İkinci toplantı ise 14 Aralık'ta yapılacak. Toplantı öncesi asgari ücrete yapılan açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Asgari ücretle ilgili son açıklama, Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan geldi. İşte son dakika asgari ücret haberinin detayları...

Finans

HAK-İŞ, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

HAK-İŞ, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

Yurthaber

HAK-İŞ Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümünü kutladı

HAK-İŞ Malazgirt Zaferi'nin 951. yıl dönümünü kutladı

Yurthaber

Hak-İş'ten asgari ücrete zam çağrısı! Temmuz ayı için harekete geçtiler

'Asgari ücrete temmuzda zam olacak mı?' sorusu son günlerin en merak edilen konuları arasında yer alıyor. Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücretle ilgili Hak-İş harekete geçti. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun temmuz ayında toplanmasını ve ocak ayında olduğu gibi asgari ücrete enflasyonun üzerinde bir artışın yapılmasını istediklerini söyledi. Arslan, "6 aylık enflasyonun üzerinde bir zam hakkaniyetli olur" dedi.

Finans

Hizmet-İş Sendikası'nın 44. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Hizmet-İş Sendikası'nın 44. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Yurthaber

DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ’ten eş zamanlı asgari ücret açıklaması

DİSK, TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ 'Asgari Ücret' ile ilgili yarın Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması yapacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı 1 Aralık'ta yapılacak.

Finans

Asgari ücret ne kadar olacak? Bir sendika daha talebini açıkladı

2022 yılına girmemiz son 2,5 ay kalırken, asgari ücret zamlarıyla ilgili gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çevrildi. HAK-İŞ’in ardından Türk-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da taleplerini belirtti.

Finans

Hak-İş selzedeler için Türk Kızılaya bağışta bulundu

Hak-İş selzedeler için Türk Kızılaya bağışta bulundu

Yurthaber

Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak? 2021 en düşük işçi maaşı ne kadar olacak?

700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren zamlar hakkında görüşmeler devam ediyor. 31 Mayıs tarihinde başlayan görüşmeler için bu hafta yeni bir görüşme bekleniyordu. Toplu sözleşme ile ilgili olarak önerilerini sunan sendikalar, binlerce kamu işçisinin alacağı zam oranını da açıkladı. Bu hafta yapılması planlanan görüşme ise ertelendi. Peki 2021 en düşük işçi maaşı ne kadar olacak?

Finans

Türk-İş ve Hak-İş'ten flaş talep! | Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak? İşçilerin maaşları ne kadar olacak?

Türk-İş ve Hak-İş, toplu iş sözleşmesi için ortak kararlarını açıkladı. Talepleri hakkında bilgi veren konfederasyonlar, tüm kamu işçilerinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL olmasını istedi. Sendikalar ilk 6 ay içinse yüzde 20 zam talebinde bulundu.

Finans

Son Dakika! Türk-İş ve Hak-İş'ten kamu işçisi için maaş talebi: Brüt 4 bin 800 TL!

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL'ye yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay %20, diğer 6 aylar için enflasyon+%3 refah payı talep etti.

Finans

İşçilere ne kadar zam yapılacak? Türk İş ve Hak İş ortak taleplerini belirledi

İşçilere ne kadar zam yapılacağı, sendikalar ve hükümet arasında yapılan pazarlıkların sonunda belli olacak. Son sözleşmede yaklaşık 200 bin işçiyi kapsayan sözleşmeler bu dönem 700 bin işçiyi kapsayacak. Bu nedenle işçilere yapılacak zam konusunda Türk İş ve Hak İş ortak taleplerini belirledi…

Finans

Kamu işçisinin gözü zam pazarlığında! Türk-İş ve Hak-İş zam görüşmelerine ne zaman başlayacak?

Türk-İş ve Hak-İş, kamudaki 700 binden fazla işçinin ücretine 2021-2022'de yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler öncesi ortak taleplerini belirledi.

Finans

Hak-İş Ulusal ve Uluslararası Boyutuyla İş Sağlığı ve Güvenliği Raporu hazırladı

Genel Başkan Mahmut Arslan: - "Bu dönemde en çok da iş sağlığı ve güvenliği yönünden alınacak önlemlere ihtiyacımız var. Bu önlemlerin başında birçok ülkenin de üzerinde çalıştığı bir konu olan Kovid-19'un meslek hastalığı listesine dahil edilmesi geliyor"

Yurthaber

Türk-İş, Hak-İş, TİSK ve TOBB'dan Cumhurbaşkanı'na kısa çalışma ödeneği teşekkürü

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Finans

Hak-İş üyesi gençlerin emeği ebru çalışmalarına yansıyacak

Konfederasyonun Kültür Sanat Komitesince hayata geçirilen "Gençlerin Emeği Ebrunun Renklerine Yansıyor" projesi kapsamında, genç üyeler ile eş ve çocuklarına 3 gün boyunca ebru eğitimi verilecek

Yurthaber

Gaziantep'te belediye işçilerinin maaşına yüzde 20,6 zam!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ sendikası tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediye işçilerinin maaşına yüzde 20,6 zam yapıldı.

Finans

Seçim tarihi açıklansın

Hak-iş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, siyasi belirsizliğin ve Ankara'daki başdöndüren gelişmelerin artık son bulmasını vurgulayarak, "Türkiye'nin bu kadar vakit kaybına tahammülü yoktur. TBMM hemen toplantı yapmalı ve biran önce seçim programını belirlemelidir" dedi.

Haber

ATO Başkanı Aygün'den HAK-İŞ Genel Başkanı Uslu'ya ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, siyasi partiler kanunu (SPK) ve Seçim Kanunu'nda değişiklik yapılması amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu'yu ziyaret etti.

Haber