Jeoloji Mühendisi Haberleri

3 yıl önce o binaları işaret etmişti... Depremde tamamı yıkıldı! Bir uyarı daha 'Orası neresi biliyor musunuz?'

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden 3 yıl önce Jeoloji Mühendisi Mehmet Kuruçay, Kahramanmaraş'ın deprem riskine yönelik açıklamalar yapmış ve yaşanacak felaketin altını çizmişti. Kuruçay'ın o dönem dikkat çektiği binaların tamamı 6 Şubat'taki depremlerden sonra yıkıldı. Kuruçay, 3 yıl önceki yerde yeniden açıklamalarda bulunurken bir uyarı daha yaptı. Enkaz yığınlarının döküldüğü bölgeyle ilgili konuşan Kuruçay, "Orası neresi biliyor musunuz" diyerek tehlikeyi açıkladı.

Haber 29-03-2023 13:14

Dünyaca ünlü jeoloji uzmanları ‘Hepimiz için ders’ diyerek anlattı! “İskambil kağıdı gibi çöktü”

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler 10 ilde yaşayan milyonlarca kişi etkiledi. 10 ilde binlerce bina çökerken uluslararası bilim dünyası Türkiye’deki depremleri değerlendirdi. Depremin şiddetine dikkat çeken uzman isimler, depreme uygun olarak yapılmayan binalara dikkat çekti.

Trend 21-02-2023 15:03

Jeoloji mühendisi uyardı! 'Tehlikenin en büyük olduğu yerlerden biri'

Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi ve jeoloji mühendisi Can Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Yılmaz, Edirne’nin Saros Körfezi’nden başlayıp, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Aras Vadisi’ne kadar uzanan Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğindeki hattın Saros Körfezi sahil şeridinin 5 kilometre uzağında olduğunu belirtti. Yılmaz, “Depreme yakınlığını dikkate aldığımızda tehlikeli durumunun en büyük olduğu yerlerden bir tanesi” dedi.

Haber 21-02-2023 10:21

Emekli mühendis, araştırma için geldiği köyden 15 yıldır ayrılamıyor

Karaman'a 18 yıl önce arazi çalışması için gelen 71 yaşındaki jeoloji mühendisi, hayran kaldığı ve emekli olduktan sonra yerleştiği köyde 15 yıldır şehir stresinden uzak, doğayla baş başa bir yaşam sürdürüyor - Emekli Jeoloji Mühendisi Emrullah Özel: - "Yanı başımda güzel bir Göksu Nehri. Arazim içerisinde içilebilir bir kaynak suyum var. Burada yaşamamak için hiçbir neden yok. Her şey doğal. Ekip biçiyorum. Bahçemde her meyve ağacından 3-5 tane var. Kendi ürettiğim meyveyi yiyorum"

Yurthaber 03-11-2020 11:05

Diğer Haber Etiketleri

Jeoloji mühendisinden korkutan açıklama

"Bursa’da Kestel- Demirtaş-Görükle doğrultusunda bulunan 23 kilometrelik yeni fay büyük bir tehlike oluşturuyor"

Haber 14-12-2011 16:40

Binlerce kişi ölüm tehdidi altında yaşıyor

Konya'da binlerce vatandaş, kendilerini bekleyen tehlikenin farkında olmadan yaşıyor.

Yurthaber 06-05-2011 16:59