Kafa Travması Haberleri

Künt kafa travması nedir? Künt tramvası nasıl olur?

Başa alınan darbe ya da fiziksel saldırıların neden olduğu travma çeşidi olan künt kafa travması sonucu ölüm meydana gelebilir. Kuvvet travması olarak da bilinen künt travması, yüksek hız etkisinden de yaşanabilir.

Haber 14-10-2021 15:59

Düşme sonrası bu belirtilere dikkat! Doğru tetkik hayat kurtarıyor

Kar yağışı, buzlanma ya da sadece denge kaybı ile yaşanan düşme, vücutta beklenmedik ağrılara neden olabilir. Düşmeyi önemsemeyen kişilere ortaya çıkan belirtiler hakkında dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Acil Tıp Uzmanı Dr. Hasan Aldinç, özellikle küçük yaştaki çocuklar ve yaşlılarda düşme sonrası oluşabilecek semptomlara dikkat etmenin önem taşıdığını anlattı. İşte düşme sonrası yaşanan belirtiler, tetkikler ve risklerle ilgili bilgiler...

Haber 14-06-2021 08:10

Karlı havada yürürken bu uyarıları dikkate alın! Hangi ayakkabıları seçmeliyiz?

Kar yağışıyla birlikte artış gösteren sakatlanmaların önlenmesi için bazı önerilerde bulunan uzmanlar, kaymayan ayakkabı tabanlarının seçilmesi ve yürürken ellerin cebe sokulmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Haber 16-02-2021 16:50

Kafa travması geçiren bebek ve çocuklarda nelere dikkat edilmelidir?

Çocuklarda ilk 7 yaş dönemine kadar kafa travması, dengeyi sağlayamadıkları ve hareketli olmaları nedeniyle sık görülmektedir. Genellikle bu yaşlarda olan kafa travmaası çok ciddi sorunlara yol açmazken tedbir olarak mutlaka doktora başvurulması gerekir. İşte düşme veya yaralanma durumlarında çocukta ve bebekte dikkat edilmesi gereken davranışlar.

Haber 19-12-2018 10:03

Diğer Haber Etiketleri

Kafa Travması

Kafa Travması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kafa Travması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Her kafa travması beyni etkiliyor!

Her kafa travmasının beyin sağlığı için bir tehlike olduğunu vurgulayan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, motosiklet kullanırken kask takılmasını, boks gibi aktivitelerden uzak durulmasını öneriyor. Tanrıdağ, 'Eğitim düzeyi düşüklüğü, öğrenmemek, depresyona girmek, uyuşturucu ve alkol kullanmak beyin sağlığını tehdit ediyor' uyarısında da bulunuyor

Haber 12-03-2018 17:20

Yaşlılarda kafa travması

Yaşlı bireylerde kafa darbesi yani travma sonucu oluşabilecek komplikasyonlar, daha fazla ve şiddetli olabiliyor ve buna bağlı olarak yaşlı kişilerin yatış süreleri uzayabiliyor. Okan Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Prof. Dr. Murat İmer, kafa tasına alınan darbenin, yaşlılarda travma şiddetinden bağımsız olarak beyin kanamalarına yol açabileceğini söylüyor.

Haber 27-11-2017 10:30