Kalp Hastalığı Belirtileri Haberleri

Araştırma sonucu: Yüksek düzeyde alındığında kalp hastalığı riskini artırıyor! İltihaplanmayı tetikleyerek kan damarlarına zarar veriyor

Et, balık, kuruyemişler, zenginleştirilmiş tahıllar ve ekmeklerde bulunan aşırı miktardaki B3 vitamini iltihaplanmayı tetikleyebilir ve kan damarlarına zarar verebilir. Yeni araştırmalara göre, önemli bir B vitamini olan yüksek düzeydeki niasin, iltihaplanmayı tetikleyerek ve kan damarlarına zarar vererek kalp hastalığı riskini artırabilir.

Haber 20-02-2024 10:38

Zararları saymakla bitmiyor! Kalp hastası olmak istemiyorsanız o 2 yiyeceği ağzınıza sürmeyin

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamaya göre Türkiye’de ölümlerin yüzde 40’ı kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanıyor. Kalp hastalıklarına ilişkin risklerin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekler konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, bilhassa 2 gıdayı işaret etti. Kalp hastası olmak istemiyorsanız o 2 yiyeceği mutfağınızdan çıkarın. İşte detaylar...

Haber 25-10-2023 13:06

Anne babalar dikkat! Sakın göz ardı etmeyin, bu belirtiler varsa çocuğunuz kalp hastası olabilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanları her iki çocuktan birinde 'üfürüm' duyulabildiğini belirterek uyarıda bulunuyor. Kalpte duyulan üfürümlerin 6 dereceye ayrıldığına dikkat çeken uzmanlar, çocuğun bazı durumlarının hafife alınmaması gerektiğini belirtti.

Haber 02-10-2023 11:23

Her mutfakta var: Damarları tıkıyor, iltihaplanma yapıyor! Ağzınıza bile sürmeyin

Kalbe giden damarların tıkanmasına birçok şey sebep olabilmektedir. Yediklerimiz, sağlıksız yaşam, aşırı kilo ve benzeri şeyler kalp sağlığını büyük tehlikeye atıyor. Ama öyle bir besin var ki damarlarınızın tıkanmasına en büyük sebeplerden birisi bu. İçeriğinden emin olmadığınız tereyağı ve trans yağ içeren margarinler atardamarınız için hoş olmayabilir.

Haber 04-08-2023 08:47

Bacak ağrısı deyip geçmeyin! Kalp hastalığının bilinmeyen 5 belirtisi

Kalp krizi ve kalp hastalıkları her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Kalp hastalıkları belirtisinin genel olarak göğüs sıkışması, terleme olduğu bilinse de bu hastalıklar vücudun farklı yerlerinde belirti verebiliyor. Kalp hastalıklarının bilinmeyen 5 belirtisi bulunuyor.

Haber 18-04-2023 09:09

Kalbinizin bittiğini gösteren belirtiler! Hemen doktora başvurun

Kalp krizi ve kalp hastalıkları en fazla ölüme sebep olan hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülen kalp hastalıklarına bağlı ölümleri önlemek için kalp sağlığının tehlikede olduğunu gösteren belirtileri dikkat etmek gerekiyor. İşte kalbinizin riskli olduğunu gösterebilecek işaretler...

Haber 24-01-2023 14:06

Hemen kontrol edin! Kulakta ortaya çıkan bu durum tehlikeli hastalığın habercisi olabilir

Vücudumuzda oluşan farklılıklar çeşitli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Genellikle fark edilmeyen bu değişimler tehlikeli hastalıkların önceden teşhis edilmesini sağlayabiliyor. Uzmanlara göre kulaklarınızda görülen değişim kalp hastalıkları hakkında uyarıyor olabilir. İşte kalbin tehlikede olduğunu gösterebilen o işaret...

Haber 09-01-2023 09:18

'Ev alma komşu al' diyen haklı çıktı! Durduk yerde hasta ediyor

Apartmanda oturan herkes komşu gürültüsüne zaman zaman maruz kalmıştır. Bilim insanları yaptıkları bir çalışma sonucu komşu gürültüsünün, sokaktan gelen diğer seslerden daha rahatsız edici olduğunu buldu. Yapılan çalışmada ayakları yere vurmak ve bir şeyleri yere düşürmek en sinir bozucu sesler olarak ön plana çıktı.

Haber 08-12-2022 10:51

Ağzınızda bunu görüyorsanız büyük risk altındasınız demektir!

Ağız sağlığına ve hijyenine dikkat etmeyenlerin kalp hastalığı için daha fazla risk altında olduğu ortaya çıktı. Dünyanın bir numaralı ölüm nedeni olan kalp hastalıklarının önüne geçmek için başta beslenme olmak üzere yapılması gereken birçok değişiklik var. İyi bir kalp sağlığı için ağız sağlığı ve hijyenine de önem göstermek gerekiyor.

Haber 29-09-2022 22:31

Tespiti çok zor olabiliyor! Çocuklarda görülen kalp hastalıkları belirtileri önem taşıyor

Kalp hastalıkları en tehlikeli hastalıklardan görülüyor. Özellikle çocuklarda ve yaşlılarda görülen kalp hastalıkları büyük risk taşıyor. Ebeveynlerin çocuklarında görülen değişimlerin farkında olup doktora gitmesi kalp hastalıkları için büyük önem taşıyor. Çocuklardaki kalp hastalıklarının en çok görülen belirtilere karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Kadin 27-09-2022 09:54

En tehlikeli yiyecekler, hemen hayatınızdan çıkarın: Kalbinizi çürütüyor!

Kalp sağlını olumsuz anlamda etkileyen besinler hayatı büyük risk altına sokuyor. Sadece kalp sağlığı ile kalmıyor. Sodyum, şeker ve yüksek oranda trans yağ ile hazırlanan gıdalar kansere davetiye çıkarıyor. Kardiyologların, kalbi çürüttüğünü söylediği besinler maalesef her yerde. Sağlığınıza dikkat etmek istiyorsanız başta trans yağ ile hazırlanan yiyecekler olmak üzere şekerli ve tuzlu gıdaları acilen hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Kalbi çürüten gıdalar ise şu şekilde...

Haber 13-08-2022 11:59

Yanına bile yaklaşmayın: İnanılmaz miktarda katkı maddesi içeren yiyecekler

Sağlıklı bir yaşamın anahtarı sağlıklı beslenmektir. Fast food yiyecekler, şekerli, tuzlu, yağlı yiyecekler ve gazlı içeceklerin aşırı tüketimi sağlığınızı bozarak hastalıklara davetiye çıkarır. Market raflarını kaplayan işlemiş gıdalar herkes için tehlike arz ediyor. Cipsler, çikolatalar uzak durmak isteseniz de etrafımızı sarmış durumda. İşte asla almamanız gereken, düşündüğünüzde daha fazla katkı maddesi içeren 13 yiyecek.

Haber 30-07-2022 07:07