Kalp Hastalıkları Haberleri

Doktor bu sebzeyi her gün yiyin diyor! Kanser ve kalp hastalığı riskini azaltıyor

Bir doktor neden düzenli olarak soğan yediğini ve sağlığa olan faydalarını anlatıyor. Yediklerimiz genel sağlığımız üzerinde büyük bir rol oynar. Belirli bir diyete bağlı kalmak, bazı hastalıkların riskinizi artırabilir veya azaltabilir. Sağlığı koruma açısından çok çeşitli faydalar sağlayabilecek spesifik gıdalar bile var. Bir doktor, çoğu mutfakta bulunan yaygın bir kök sebzeye övgüler yağdırmak için sosyal medya platformu TikTok'u kullandı.

Haber

Dünyada bir ilk! Türk bilim insanları geliştirdi... O hastalıkları nefesten teşhis ediyor

Türk bilim insanları tarafından dünyada bir ilke imza atılarak, geliştirilen elektronik burun ile kalp hastalıkları nefesten teşhis edilebiliyor. Söz konusu çalışmada; kişilere 10 litrelik tek kullanımlık steril poşetler ve ağızlıklar verildi ve kişiler bunları üfleyerek nefesleriyle doldurdular. Ardından nefesler, içinde gaz sensörleri olan elektronik burun aracılığıyla bilgisayara veri halinde kaydedildi. Çalışmada nefeslerin yüzde 97,19 doğrulukla ayrıldığı sonucuna ulaşıldı.

Haber

Dünyadaki en sağlıklı ülke İspanya'nın sırrı ortaya çıktı! Hastalık kapılarına uğramıyor, daha uzun yaşıyorlar

Resmi olarak dünyanın en sağlıklı ülkesi olan İspanya'nın sağlıklı yaşam sırrı merak ediliyor. Konuya dair yapılan araştırmalara göre İspanya halkının neden bu kadar sağlıklı olduğu ve nasıl çok daha uzun yaşadıklarına dair sonuçlar ortaya çıktı. Bunama, kalp hastalığı ve kanser gibi hastalıkların en az sayıda görüldüğü halkın en çok önem verdiği şeyin aile ve arkadaşlarla birlikte uzun sohbet eşliğinde yenen yemeklerin olduğu öğrenildi.

Haber

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber

Kalp Hastalıkları

Kalp Hastalıkları Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kalp Hastalıkları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Her sabah yorgun uyanıyorsanız dikkat: Tehlikeli hastalıkların belirtisi olabilir!

Uyku, vücut sistemlerini yavaşlatarak ve rahatlatarak, kalktığınızda kendinizi fiziksel olarak daha güçlü hissetmenizi sağlıyor. Kaliteli ve düzenli uyku kişiye enerji ve verimlilik katıyor. Uykunun yetersiz kalması sonucu çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Uyku problemlerinin ortaya çıkmasının birçok sebebi vardır. Düzenli olarak uyku problemleri yaşıyorsanız doktora görünmenizde fayda var.

Haber

Anne babalar dikkat! Sakın göz ardı etmeyin, bu belirtiler varsa çocuğunuz kalp hastası olabilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanları her iki çocuktan birinde 'üfürüm' duyulabildiğini belirterek uyarıda bulunuyor. Kalpte duyulan üfürümlerin 6 dereceye ayrıldığına dikkat çeken uzmanlar, çocuğun bazı durumlarının hafife alınmaması gerektiğini belirtti.

Haber

Kahvaltılarda sık tüketiliyor ama verdiği zararlar inanılmaz! Kalp sağlığının bir numaralı düşmanı

Güne başlarken yediğimiz ilk öğün olan kahvaltılarda tükettiğimiz besinler sağlığımız açısından büyük önem arz ediyor. Uzmanlar sabah mutlaka kahvaltı edilmesini tavsiye ediyor. Ancak birçok kişi sabahları işe, okula yetişmek için kahvaltı öğününü poğaça türü besinlerle geçiştiriyor. İşte kahvaltıda poğaça tüketmemeniz için 5 neden...

Haber

Dondurmanın bilinmeyen zararlarına dikkat! Yemeden önce tekrar düşünün

Yaz aylarında ferahlatıcı yiyecekler arayanların ilk tercihi olan dondurma küçükten büyüğe herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Birçok farklı çeşidi olan dondurmanın sağlık için büyük tehlike oluşturabildiği yeteri kadar bilinmiyor. Beslenme uzmanı marketten alınan dondurmalarda dikkat edilmesi gereken detayları paylaştı.

Haber

Severek yiyorsunuz ama felç riskini yüzde 14 artırıyor! Uzmanlar sağlık için riskli iki eti açıkladı

Kalp krizi ve felç riskini artıran yiyecekler denildiğinde ilk akla gelenler kızartılmış gıdalar olsa da bu gıdaların dışında kalan sağlıklı sanarak tükettiğimiz bazı yiyecekler de oldukça risk oluşturabiliyor. Yapılan araştırmalar felç riskini yüzde 14 arttırabilen iki et çeşidini açıkladı.

Haber

Çayın bilinmeyen faydası! Haftalar içinde mucizeler yaratıyor

Çay tüm dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak görülüyor. Çay tiryakileri gün içerisinde içtikleri çayın miktarını hesaplayamıyor. Fazla çay tüketimi kansızlık gibi sağlık problemlerine neden olsa da doğru miktarda tüketilen çayın oldukça riskli bir hastalık için haftalar içinde değişim yaratabildiği öğrenildi.

Haber

Kalp hastası olmak istemiyorsanız mutfağınızdan çıkarmanız gereken iki yiyecek! Kolesterol seviyelerini uçuruyor

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Yüksek kolesterol, çeşitli hastalıklar kalp hastalıkları riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar kalp hastalıkları risklerinin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekleri sıraladı. Neredeyse her mutfakta bulunan iki gıdanın kalp sağlığını oldukça tehlikeye attığı öğrenildi.

Haber

Her evde bulunuyor! Farkında değiliz ama vücudu çökertiyor

Sağlıksız gıdalar birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Zararlı yiyeceklerin genellikle paketli gıdalar olduğu düşünülse de her evde bulunan bir gıdanın zararları da görmezden gelinemeyecek kadar fazla. Uzmanlar bu gıda hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber

Limondan 10 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Her gün yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini hastalıklara karşı dirençli olmamız için büyük önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdaların limon, portakal gibi meyveler olduğu düşünülse de bu meyveler dışında kalan sık sık tüketmediğimiz bir gıdanın da yüksek C vitaminine sahip olduğu öğrenildi. Çayı da içilen bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber

Ağzınıza bile sürmeyin! Bu içecek milyonlarca kişinin erken ölüm riskini artırıyor

Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar sağlığımız için oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Uzmanlar neredeyse her mutfakta bulunan bir içecek türüne karşı yaptıkları araştırmalar sonucunda bu içeceklerin milyonlarca kişinin erken ölüm riskini arttırdığını tespit etti. Sıklıkla içilen bu içecekler hakkında acil uyarı verdiler.

Haber

Kalp sağlığını kalkan gibi koruyor! Protein deposunu sofranızdan eksik etmeyin

Kalp sağlığı için yediğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Zararsız olduğunu düşünerek yediğimiz bazı gıdalar kalp hastalıklarına zemin oluşturarak kalp krizi riskinin artmasına neden oluyor. Ancak yapılan araştırmalarda kalp krizi oranın düşük olduğu eskimoların fazlasıyla tükettiği bir besinin kalp sağlığını kalkan gibi koruduğu ortaya çıktı.

Haber

Diş temizliğinde yapılan bu hata kalp sağlığını bitiriyor! Uzmanlar riske karşı uyardı

Dişlerin temiz görünmesi ve sağlıklı olması sadece görünümü değil birçok hastalığı da etkiliyor. Diş hekimleri yaptıkları açıklamalarda diş temizliğinde yapılan ufak bir hatanın kalp sağlığı ve çeşitli hastalıklar üzerinde oldukça etkili olduğunu paylaşıyor.

Haber

Sağlıklı sanıyoruz ama değil! Kardiyolog kalp hastalıklarından korunmak için asla yemediği 6 yiyeceği açıkladı

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız hakkında belirleyici rol oynayabiliyor. Özellikle kalp sağlığı için tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı sandığımız birçok yiyecek ölümcül sonuçlara sebep olabiliyor. Bir kardiyolog kalbini tehlikelerden korumak için asla yemediği 6 gıdayı açıkladı. İşte kalp krizi ve kalp hastalıklarının riskini artırabilecek o riskli gıdalar...

Haber

Ramazan ayında en sık yapılan 10 hata! Yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları riskini artırıyor

Ramazan ayında beslenmenin değişmesiyle birlikte sağlık konusundan çeşitli problemler yaşanabiliyor. Her sene iftarda ve sahurda doğru beslenme üzerine çeşitli tavsiyeler veriliyor. Fark edilmeden yapılan ufak hatalar sağlığı büyük ölçüde tehdit edebiliyor. Beslenme uzmanı ramazan ayında en sık yapılan beslenme hatalarını paylaştı.

Haber

Sakın tüketmeyin: Kalp hastalığını artırıyor, damarları sertleştiriyor! Sağlığın bir numaralı düşmanı

Sağlıklı bir hayat sürmenin yolu beslenme ve egzersizden geçer. Sağlık ve egzersizle süren bir yaşam şeklinin kişiye hem psikolojik hem de fiziksel faydaları vardır. Tüketilmesi gereken birçok sağlıklı yiyeceğin yanı sıra sağlığa zararlı, mutfağa bile sokmamanız gereken birçok yiyecek bulunuyor. Sağlığınızı korumak ve hasta olmak istemiyorsanız bunları kullanmayı acilen bırakın!

Haber

Ağzınıza sürmeyin! Kalp krizi ve felç riskini artırıyor

Zararlı beslenmek çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Bu konuda yapılan çalışmalar günlük hayatta sık sık tükettiğimiz gıdaların obezite, kalp hastalıkları, felç gibi riskli durumlara neden olabileceğini gösteriyor. Yeni bir çalışmaya göre her mutfakta bulunan bir gıda sağlık için oldukça riskli olabiliyor.

Haber

Farkında değiliz ama kalp sağlığını bitiriyor! Uzmanından soğuk hava uyarısı

Kalp sağlığına etki eden birçok faktör bulunuyor. Kalp sağlığını korumak için çeşitli önlemler alınması gerekiyor. Uzmanlar kış aylarında artan soğuk havaların kalp sağlığını tehdit ettiğini belirterek uygulamanız gereken önlemleri paylaştı.

Haber

Bir tutamı bile yağları yok ediyor! Kansere karşı koruyor

İç organlarımızda biriken yağlar farkında olmasak bile diyabet, kalp hastalığı gibi riskli hastalıkların oluşmasına neden oluyor. İç organlardaki yağları etkili şekilde yok edecek bir baharat bulunuyor. Bu baharatın faydaları saymakla bitmiyor. Kansere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen bu baharatın her evde bulunması gerekiyor.

Haber

Sakın yemeyin! Kolesterolü uçuruyor, damarları tıkıyor

Günlük hayatta severek tükettiğimiz birçok yiyecek kalp krizi, diyabet, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıklarına neden olabiliyor. En sık tükettiğimiz yiyecekler kolesterolü yükselterek kalp damarlarının tıkanmasına yol açıyor. Aşağıda yer alan tehlikeli yiyecekleri tüketmeden önce tekrar düşünmeniz gerekiyor.

Haber

Uzmanı uyardı! Önlem alınmazsa şiddetli kalp krizlerine neden olabiliyor

Kalp krizi ve kalp hastalıkları sağlığımız için oldukça risk oluşturuyor. En çok ölüme sebep olan hastalıklar arasında yer alan kalp hastalıklarının riskini artıran birçok faktör bulunuyor. Uzman isim soğuk günlerde sadece dışarıda değil içeride de önlem alınmamasının kalp krizlerine neden olabileceğini belirtiyor.

Haber

Kahvaltıda yediğimiz bu yiyecekler çok zararlı! Her lokması zehir saçıyor

Kahvaltı öğünü en önemli öğünler arasında bulunuyor. Uzmanlar sağlıklı kahvaltı yiyen kişilerin hastalıklara karşı daha dirençli olduğunu bu nedenle düzenli olarak kahvaltı yapılması gerektiğini vurguluyor. Ancak her kahvaltılık sağlıklı olmuyor. Kahvaltıda yediğimiz bazı gıdalar büyük tehlike oluşturuyor. İşte pratik ve lezzetli diyerek yediğimiz o sağlıksız gıdalar...

Haber

Kalbinizin bittiğini gösteren belirtiler! Hemen doktora başvurun

Kalp krizi ve kalp hastalıkları en fazla ölüme sebep olan hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülen kalp hastalıklarına bağlı ölümleri önlemek için kalp sağlığının tehlikede olduğunu gösteren belirtileri dikkat etmek gerekiyor. İşte kalbinizin riskli olduğunu gösterebilecek işaretler...

Haber

Mutfağın kapısından içeri sokmayın: Kalbinizi çürütüyor! Sağlığınız için en kötü yiyecekler

Sağlıklı olarak düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuza zarar verebiliyor. Kansere neden olabilen ve kalp sağlığı için büyük risk oluşturan yiyecekler bulunuyor. Uzmanlar aşağıda bulunan yiyeceklerin tüketimi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber

Kullanmadan önce tekrar düşünün! Temizlik yüzünden hayatından oluyordu...

Ağız ve diş bakımının önemi genellikle görünüm nedeniyle yapılsa da ağızımızdan giren bakteriler ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Ağız temizliğinde sıklıkla kullanılan bazı ürünler sağlığımızı riske atabiliyor. 59 yaşındaki bir hasta dilini temizlediği için ölümcül olabilen bir enfeksiyon kaptı.

Haber

Sağlığınızı bilerek tehlikeye atmayın! Yumurtayı bu şekilde yemek kalp sağlığının en büyük düşmanı

Kahvaltıda yenilen yiyecekler tüm günümüzü etkilediği gibi vücudumuzda kalıcı etkilere de sebep olabiliyor. Uzmanlar kahvaltı öğününün atlanmamasını ve kahvaltıda sağlıklı beslenmeniz gerektiğini belirtiyor. Ancak oldukça faydalı olmasıyla bilinen yumurtayı yanlış şekilde tüketmek çok tehlikeli hastalıklara neden olabiliyor.

Haber

Sakın yemeyin: Farkında değiliz ama ani krizlere neden oluyor! Baba ve oğlu aynı anda...

Gün içerisinde lezzetine bayılarak yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Zararlı olduğunu düşünmediğimiz yiyecekler kalp krizi, kanser gibi hastalıklara yol açabiliyor. Aynı yemeği yerken aniden kriz geçiren baba ve oğul tehlikenin ne kadar büyük olduğunu gösterdi.

Haber

Çöpe attığınız için pişman olacaksınız! İltihabı bitirir, kanserle savaşır

Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımızı güçlendirerek hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Bu meyve ve sebzelerin kabukları ve çekirdekleri genellikle çöpe atılıyor. Ancak bazı meyve kabuklarının faydaları duyanları şaşırtıyor. Kışın sık sık tüketilen narın kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor.

Haber

Pratik ama evinize bile sokmayın: Vücudu yerle bir ediyor! Etkileri zehirden farksız

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığı önemli ölçüde etkilediği her fırsatta belirtiliyor. Pratik ve lezzetli diyerek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızla oynuyor. Özellikle son yıllarda kullanımı oldukça artan bir gıdanın sağlığı tehdit ettiği belirtiliyor. İçinde bulunan kimyasallar resmen zehir etkisi yaratıyor. İşte asla yememeniz gereken o yiyecek...

Haber

Bu hatayı yapıyorsanız büyük tehlike altındasınız! Ölüm riskini %20 artırıyor

Günlük davranışlarımız, yediklerimiz, içtiklerimiz birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturuyor. Uzmanların uyarılarına rağmen sağlık için gerekli olan temel ihtiyaçların karşılanmaması büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmamıza neden olabiliyor. Sıklıkla yaptığımız o yanlış davranış ölüm riskini %20 artırıyor.

Haber

Bu kan grubuna sahipseniz dikkat! Kalp hastalıkları riskiniz yüzde 51 daha fazla

Hastalıklara yakalanma riskini artıran birçok zararlı yaşam koşulu ve hastalık bulunuyor. Ancak doğuştan gelen özellikler ve genetiğimiz de hastalık risklerini artırabiliyor. Yapılan araştırmalara göre kan grupları birçok hastalık için risk faktörü olabiliyor. Bazı kan gruplarının kalp hastalığına yakalanma riski çok daha fazla...

Haber

Üzüme benziyor ama değil: Cinsel gücü tavan yaptırıyor! En güçlü antioksidanlardan

Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.

Haber

Araştırma sonuçları şaşırtıcı: Cinsel performans için Viagra'dan daha etkili! Cinsel sorunları çözen doğal ilaç

Cinsel sorunlar toplumda oldukça büyük problemlere neden olmaktadır. Bu sorunların konuşulmaması ve kulaktan dolma bilgilerle çeşitli tedavi yöntemlerinin uygulanması cinsel sorunların çok daha büyük bir problem olmasına neden olmaktadır. Araştırmalar her evde bulunan şifa kaynağının cinsel performansı yaygın olarak kullanılan ilaçlardan daha fazla artırabileceğini buldu.

Haber

Yıllardır kurtulmaya çalışıyoruz ama şaşırtan faydası çıktı! Bunamaya ve inmeye karşı koruyabilir

Vücutta bulunan fazla yağların birçok hastalığa karşı risk oluşturduğu biliniyor. İdeal kilodan uzaklaştıran fazla yağlar obezite, kalp hastalıkları, karaciğer hasarı gibi hastalıklara yol açıyor. Ancak yapılan araştırmalara göre vücudun bazı bölümünde yer alan yağlanmaların tehlikeli hastalıklara karşı koruma sağladığı bulundu.

Haber

Uzmanlar uyarıyor! Bu basit hareketi 1 dakika içerisinde yapamıyorsanız ölüm riskiniz yüzde 84 daha fazla

Vücudumuzda gelişen bazı değişimler fark etmediğimiz hastalıklar hakkında uyarıcı olabiliyor. Uzmanlar hastalıkları erken teşhis etmek ve ölüm riskini azaltmak için vücudunuzda yaşanan değişimler hakkında bilinçli olmanız gerektiğini belirtiyor. Evde yapacağınız basit bir test fiziksel sağlık için daha fazla dikkat edilmesi gereken bir alan olup olmadığının fark edilmesini sağlayabilir.

Haber

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetine dikkat! Kalp krizi ve erken ölüm riskini artırıyor

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak görülüyor. Kahvaltı yapılmasının şart olduğu her fırsatta belirtilse de kahvaltıda yenilen yiyecekler de sağlığımız için önem taşıyor. Hemen hemen her kahvaltıda tüketilen ve oldukça faydalı olduğu düşünülen bir gıdanın kalp krizi ve erken ölüm riskini artırdığı bulundu.

Haber

Çalışma sonuçları şaşırtıcı: Her kaşığı şifa dağıtıyor! Kan şekerini dengeler, kolesterolü düşürür

Kolesterolün ve kan şekerinin yükselmesi başta kalp sağlığı olmak üzere birçok organa hasar vererek hastalıkların oluşmasında büyük rol oynamaktadır. Kalp krizi ve felç riskini artıran bu durumlardan uzaklaşmak için yenilen gıdalara dikkat etmek oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalara göre diyetinize ekleyeceğiniz bir besin kolesterolü ve kan şekerini düşürmeye yardımcı oluyor. Üstelik faydaları bunlarla sınırlı kalmıyor.

Haber

Uzmanlar uyardı: Kalp hastalıkları çocuklarda da yaygınlaşıyor!

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, obezite, yetersiz uyku ve stres derken kalp hastalıkları son yıllarda çocuklarda da giderek yaygınlaşıyor. Dr. Sinem Altunyuva Usta, “Ebeveynlerin yoğun iş temposunun da etkisiyle beslenme tarzı doğallıktan uzaklaşarak, yapay tatlandırıcılar ve katkı maddeleriyle lezzet oranları artırılmış paketli ve işlenmiş gıda tüketimine kaymıştır. Kalp sağlığını tehdit eden obezitenin, çocuklarda sık görülen kronik hastalık haline gelmesinde önemli rol oynamaktadır” diyor.

Haber

Uzun yaşamak istiyorsanız yapmaktan vazgeçin! Erken ölüm riskini artırıyor

Sağlıklı ve uzun yaşamak herkesin hayalleri arasında bulunuyor. Birçok kişi 90 yaşına kadar yaşayan insanların yaşam alışkanlıklarını araştırarak bu alışkanlıkları hayat düzenlerine katmaya çalışıyor. Sağlıklı sanılarak yapılan bazı durumlar çok ciddi risk oluşturabiliyor. Uzmanlara göre sıklıkla yapılan bir davranış erken ölüm riskini üçte bir oranında artırabilir.

Haber

En önemli ölüm sebebi: Görülme sıklığı çok arttı! Damar sertliği neden olur, nelere dikkat edilmeli?

Toplumların gelişmiş ve endüstrileşmiş olması ile kronik olan hastalıkların görülme sıklığı artmıştır. Bu hastalıkların başında kalp-damar hastalıkları ve kanserler gelmektedir. 20. yüzyılın başlarında en önemli ölüm sebebi enfeksiyon hastalıkları iken şu anda kalp-damar hastalıkları ve kanserler başı çekmektedir.

Haber

Gözlerdeki farklılıklara dikkat! Kalp hastalığı hakkında uyarı veriyor

Kalp hastalıkları yaşamı tehdit eden en riskli hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Uzmanlar kalp hastalıklarını erken teşhis etmenin hayati önem taşıdığını belirtiyor. Vücudumuzda fark etmediğimiz ufak detaylar çeşitli hastalıklar hakkında uyarıcı olabiliyor. Araştırmalara göre gözlerde bulunan 'ksantelazmalar' sağlıksız kalbi işaret ediyor olabilir.

Haber

Bu görüntünün altında korkunç bir gerçek var! Sizde de varsa doktora koşun

Yaşlanma belirtisi olarak görülen kırışıklar, aslında kötü bir hastalığın ilk işaretleri olabilir. Genetik duruma göre daha erken yaşlarda da oluşabilen alındaki kırışıklıklar, tehlikeli bir hastalığın habercisi olabilir. Özellikle alın bölgesinde ve kaş etrafında oluşan derin kırışıkları fark ettiğiniz zaman anında doktora gitmeniz hayatınız açısından önemli bir hamle olabilir.

Haber

Sakın görmezden gelmeyin! Uzmanlar bilinmeyen ciddi kalp hastalığı belirtilerini açıkladı

Kalp hastalığı nedeniyle her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. En ciddi hastalıklar arasında bulunan kalp hastalığı hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor. Uzmanlar bazı ciddi kalp hastalığı belirtilerinin görmezden gelindiğini belirtiyor. Aşağıda yer alan belirtilerden birine veya birkaçına sahipseniz doktora gitmeniz gerekiyor.

Haber

Çürük dişin taşıdığı inanılmaz risk! Hayati önemi var

Çürük diş ağız sağlığını kötü etkilemesinin yanında kalp sağlığını da etkileyebiliyor. Çürük dişlerin kalp sağlığına olan etkileri oldukça fazladır. Diş sağlığı genel anlamda herkes için önemli olmakla birlikte özellikle doğumsal kalp hastalığı olan çocuklarda ve kalp kapak rahatsızlığı olan erişkinlerde çok daha büyük önem kazanmaktadır.

Haber

Uzmanlar üstüne basarak uyarıyor! Alışkanlıklarınızın sonu ölümcül olabilir

Felç ve kalp krizi tüm yaşamı etkisi altına alıyor. Ölümcül sonuçları olabilen bu durumlara neden olacak birçok etken bulunuyor. Uzmanlar duş alışkanlıklarınızın çok ciddi problemlere yol açabileceğini belirtiyor. Kış aylarında bu tehlikeli alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor.

Haber

Dikkat! Soğuk hava kalbe vuruyor

Bilimsel yayınlara göre hava soğudukça kalp ve damar hastalıklarının görünme sıklığı artmaktadır. Özellikle kalp hızının ve tansiyonun soğuk hava nedeniyle artması kalbin yükünü de arttırmaktadır. Artan yük özellikle ağır yemekler ve ağır iş temposu ile birleşince kalp krizi kaçınılmaz olabilmektedir. Bu nedenle soğuk havada çok dolaşmak sakıncalıdır. Kısa süreli ve molalı yürüyüşler yapmak, kalbi ve tansiyonu çok yormamak önerilir. 

Haber