Kansızlık Haberleri

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan kansızlık kürü tarifi! Demir eksikliğine karşı birebir

Kansızlık ve demir eksikliği, dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunudur. Kansızlık, vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin sayısının ve işlevinin azalması sonucu ortaya çıkar. Demir eksikliği ise kansızlığın en yaygın nedenlerinden biridir. Demir, vücutta hemoglobin üretiminde kritik bir rol oynar ve enerji seviyelerini, konsantrasyonu ve bağışıklık sistemini etkiler. Kan değerlerinizi yükseltmek ve demir eksikliğine son vermek için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun kür tarifini deneyebilirsiniz.

Haber 22-10-2023 10:32

Tiryakiler dikkat: Sağlığınızdan olmayın! Çay içmeden önce mutlaka bilmelisiniz

Dünya genelinde en çok popüler içeceklerden biri olan siyah çay özellikle ülkemizde oldukça fazla tüketiliyor. Günün her saati sevilerek tüketilen çay sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. İşte çay içmeden önce mutlaka bilmeniz gereken madde

Haber 15-10-2023 13:03

Kansızlık (anemi) nedir? Kan düşüklüğü neden olur?

Günümüzde birçok insanın karşılaştığı sağlık sorunlarından biri, kansızlık ya da tıbbi adıyla anemidir. Anemi, vücudun yeterince sağlıklı kırmızı kan hücresi üretemediği veya kan hücreleri normalden daha az oksijen taşıyamadığı bir durumu ifade eder. Bu durum birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir ve genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, kansızlık neden olur?

Haber 30-09-2023 03:46

Doğal ağrı kesici: Etten 25 kat fazla protein içeriyor! Uzun süre tok tutuyor

Vücudun enerji ihtiyacını karşılamak, hasarlı dokuları onarmak ve bağışıklığı güçlendirmek gibi görevleri olan protein, insan sağlığı için önem arz ediyor. Proteini en yüksek gıdanın et olduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü bu besin etten daha fazla protein içeriyor. Yüksek protein içeren bu besin sağlıklı beslenenleri favorisi olmuş durumda.

Haber 16-09-2023 09:05

Diğer Haber Etiketleri

belirti Doktor Gastroenteroloji b12 vitamini brokoli bulgur c vitamini yumurta ıspanak kavun kinoa incir limon mercimek nar pancar pekmez peynir portakal susam süt şalgam tahin turp yer elması yoğurt kan şekeri kolesterol saç dökülmesi Meyve suyu Canan Karatay Halsizlik Sebze kafein kereviz demir kuru üzüm hafıza meyve kalp hastalıkları hastalık probiyotik ağız ülseri Antioksidan Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Ağrı Çay sindirim sistemi Cinsellik D vitamini kemik hafıza kaybı çocuk sivilce dışkı tuvalet tedavi sağlıklı beslenme kırmızı et tırnak alerji alzheimer anemi Bağışıklık Sistemi baş ağrısı böbrek taşı bunama damar tıkanıklığı demir eksikliği depresyon diyabet down sendromu egzama enfeksiyon erken doğum grip kabızlık kalp çarpıntısı kan basıncı kanser kolon kanseri menopoz mide yanması migren nezle öksürük stres tansiyon uykusuzluk yorgunluk yüksek tansiyon cinsel b12 b12 eksikliği b12 eksikliği belirtileri bağırsak bağışıklık bağışıklık güçlendirme böbrek fayda faydaları enerji ibrahim saraçoğlu içecekler anemi belirtileri anemi hastalığı anemi nedir antioksidan besinler kansızlığa iyi gelen besinler kansızlığa ne iyi gelir kansızlık belirtileri yenileme nasıl yapılır koruma lokman hekim makatta ağrı makatta kanama protein şişkinlik şifa şalgamın faydaları teşhis kuru meyve kuru üzüm faydaları kolonoskopi ölüm öksürük için ne yapmalı gr kansızlık için dalak nasıl pişirilir zarar zayıflama zehir kuru dut faydaları şalgam faydaları akciğeri temizleyen besinler kansızlığa iyi gelen yiyecekler çekirdeğin faydaları kuru dutun faydaları çekirdeği faydaları kansızlık ne iyi gelir

Etten 25 kat daha fazla protein içeriyor! Doğal ağrı kesici olarak biliniyor

Protein, bağışıklık sistemini güçlendirmek, hasar alan dokuları onarmak için en önemli besin ögeleri arasında yer alıyor. Protein içeren gıdalar denildiğinde ilk akla et gelse de etten daha fazla protein içeren farklı gıdalar da bulunuyor. Özellikle sağlıklı beslenenlerin favorisi olan bir gıdanın da yüksek protein içerdiği öğrenildi.

Haber 09-06-2023 17:02

Kansızlık baş ağrısı, sinirlilik, nefes darlığı yapar mı? İşte kansızlık belirtileri

Kansızlık vücutta yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücresi veya hemoglobin bulunmaması durumunda ortaya çıkan bir durumdur. Kansızlık belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, soluk cilt, nefes darlığı ve iştahsızlık yer alır. Bununla birlikte, kansızlık bazen baş ağrısı ve sinirlilik gibi semptomlarla da ilişkilendirilebilir. ansızlık nedeniyle vücuda yeterli oksijen taşınamaz ve beyinde oksijen eksikliği oluşabilir.

Haber 30-05-2023 22:37

Hamilelikte kansızlık neden olur, nasıl tedavi edilir? Hamilelikte kansızlığa ne iyi gelir?

Hamilelik döneminde kansızlık birçok kadının karşılaştığı bir sorundur. Kansızlık vücutta yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretilememesi veya eksik olması durumudur. Hamilelik sırasında anne adayının kan hacmi artar ve vücudun daha fazla demir ve diğer besin maddelerine ihtiyacı vardır. Eğer anne adayının demir, folik asit, B12 vitamini gibi önemli besin maddeleri eksikse, kansızlık ortaya çıkabilir.

Haber 30-05-2023 22:27

Kansızlığa iyi gelen yiyecekler: Demir açısından zengin besinler

Kansızlık vücutta yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretilememesi veya eksikliği durumunda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Kansızlığa karşı mücadelede doğru beslenme önemlidir. Bu besinleri düzenli olarak tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayabilir ve sağlıklı kan değerlerine sahip olabilirsiniz.

Haber 29-05-2023 00:28

Kansızlık belirtileri, nedenleri ve tedavisi: Kansızlığa ne iyi gelir, nasıl geçer?

Kansızlık vücutta yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretilememesi veya eksikliği durumunda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Kansızlık hâlsizlik, yorgunluk, soluk cilt, baş dönmesi, nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Ancak doğru teşhis ve tedavi ile kansızlık sorunu kontrol altına alınabilir. Kansızlığın birçok nedeni olabilir, bunlar arasında demir eksikliği, B12 vitamini eksikliği, folik asit eksikliği, kronik hastalıklar ve genetik faktörler yer alabilir.

Haber 29-05-2023 00:02

Etten daha fazla demir içeriyor! Lokman Hekim'in tüm hastalara içirdiği şifa karışımı

Lokman Hekim, çeşitli hastalıklar için önerdiği doğal şifa kaynaklarıyla hem yaşadığı dönemde hem de günümüzde popüler olan hekimler arasında yer alıyor. Vücuttaki kansızlığı gidermek için yüksek demir içeren karışımın tüketilmesini hastalarına tavsiye eden Lokman Hekim, doğal tarifiyle günümüze ışık tutuyor.

Haber 04-05-2023 09:02

Doğal antibiyotik olarak biliniyor: Cinsel gücü uçurur! Kansere yakalanma riskini azaltır...

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Sık sık yenilmeyen bazı yiyecekler sağlığımız için oldukça faydalı olabiliyor. Doğal antioksidan kaynağı olarak bilinen ve fazla tüketilmeyen bir gıdanın cinsel gücü artıran en doğal ilaçlar arasında yer aldığı öğrenildi. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Kanserden kolesterole kadar birçok hastalığa önemli ölçüde fayda sağlıyor.

Haber 05-01-2023 11:33

Sadece 2 kaşığı bile tüm vücudu yeniliyor! İltihabı silip süpürüyor

Vücudumuzun daha dinç ve sağlıklı olması için çeşitli besinler tüketiyoruz. Özellikle kış aylarında giderek artan hastalıklardan korunmak için yenilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bir gıda var ki resmen şifa dağıtıyor. Vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor.

Haber 23-12-2022 11:05

Kan değerlerini artıya çevirir, kansızlığın önüne geçer

Kansızlık genelde demir minerali, B12 ve B19 vitamin eksikliğine bağlı olarak gözlemlenen bir sağlık sorunudur. Toplum içerisinde sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Kan değerlerini arttıran besinler ile kansızlık sorununuzu çözebileceğinizi biliyor muydunuz?

Haber 14-12-2022 07:05

En güçlü probiyotiklerden: Düzenli olarak içenler kışın hastalık yüzü görmüyor

Kış aylarında artış gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı ve Covid-19 hastalıklarından korunmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Grip olmak tüm yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Gripten korunmak için evde yapabileceğiniz çok güçlü bir probiyotik bulunuyor. Üstelik bu içecek sadece gribe değil birçok hastalığa şifa dağıtıyor.

Haber 25-11-2022 08:30

Her gün bir avuç yemek şifa dağıtıyor: İyi gelmediği hastalık yok! Kolesterolü düşürüyor, kalp hastalıklarını önlüyor

Sağlıklı beslenme denildiğinde ilk akla gelenler sebze ve meyveler olsa da kuruyemiş ve kuru meyveler de sağlık için etkili sonuçlar sağlıyor. Birçok hastalığın oluşmasını önlüyor, vücudu koruyor. Her gün bir avuç yenilen dut kurusunun faydaları duyanları şaşırtıyor. Özellikle kış aylarında düşen vücut direnciniz için yarattığı etki hiç bilinmiyor.

Haber 18-10-2022 13:40

Bağışıklık için olmazsa olmaz: Tansiyonu düzenliyor, kanseri önlüyor

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte sağlıklı sebzelerde artış görülüyor. Sebze tüketiminin artırılması sağlık için büyük önem taşıyor. Çok fazla tüketilmeyen pancar sebzesi de çok faydalı olan sebzeler arasında bulunuyor. Pancarın faydalarını merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 30-09-2022 08:22

Hak ettiği değeri görmüyor! Yer elmasının mucizevi faydaları saymakla bitmiyor

Uzmanlar sağlık için dengeli beslenirken meyve ve sebze tüketimine özen göstermeniz gerektiğini vurguluyorlar. Düzenli olarak tükettiğimiz yiyeceklerin dışında kalan yiyecekler de sağlığımız için etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Yer elması da sıklıkla tüketilmeyen ama mucizevi faydaları bulunan gıdalar arasında bulunuyor.

Haber 28-09-2022 11:03

Bu ikili öksürüğü anında kesiyor! Gribe ve nezleye karşı etkili sonuçlar sağlıyor

Kış aylarına yaklaşırken grip ve nezleye yakalanma riski atıyor. İnanılmaz bir yorgunluğa neden olan gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmekten geçiyor. Pekmez ve limon karışımı grip ve çeşitli hastalıklar için çok etkili sonuçlar veriyor.

Haber 28-09-2022 10:18

Bu belirtiyi görüyorsanız doktora koşun! Kolokteral kanserinin habercisi olabilir

Kanser en korkulan hastalıklar arasında yer alıyor. Her geçen yıl kanser hastalarında artış görülüyor. Ölümcül sonuçlara yol açan kanseri erken teşhis etmek hastalığın seyrinde oldukça önem taşıyor. Erken teşhis ile hayatınızı kurtarmak mümkün olabiliyor.

Haber 22-09-2022 15:59

Artık çöpe atmayın: Kavun çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor! Kansızlığı, öksürüğü, saç dökülmesini önlüyor!

Kavun yazın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Serinleten lezzetiyle sık sık tüketilen kavun mis gibi kokusuyla her sofrada bulunuyor. Kavunun faydaları genel olarak biliniyor. Peki kavun çekirdeğinin faydalarını biliyor musunuz? Kavun çekirdeğinin faydalarını öğrendikten sonra çekirdekleri çöpe atmadan bir kez daha düşüneceksiniz.

Haber 26-08-2022 16:58

Kansızlığınızın altında yatan neden eksiklik olabilir

Kansızlık toplumda sıklıkla görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Özellikle kadınlarda daha fazla görülen kansızlık fazla önemsenmese de tedavi ettirilmemesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kansızlığı tedavi ettirmek için altında yatan nedeni öğrenmek gerekiyor.

Haber 21-08-2022 17:18

Geçmeyen yorgunluğunuza son! Kansızlığa iyi gelecek besinler

Kansızlık toplumumuzda en sık rastlanan hastalıklar arasında yer almaktadır. Günlük aktiviteleri yaparken bile zorlayıcı olabilen kansızlığın mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Kansızlık için yediğiniz yemeklere dikkat edebilirsiniz.

Haber 17-08-2022 14:54

Her gün bir avuç tüketin! Kuru üzümün faydaları nelerdir?

Kuru üzüm kurabiyelerde ve keklerde sıklıkla kullanılıyor. Doktorlar kuru üzümü tüketmeyi sıklıkla öneriyor. Enerji deposu kuru üzüm birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Kuru üzümün faydalarını öğrenmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 14-08-2022 09:27

Severek içtiğiniz çay sağlığınıza zarar verebilir! İçmeden önce...

Çay tüm dünyada sevilerek tüketiliyor. Ancak ülkemizde çay içme oranı birçok ülkeye göre çok daha yüksek. Oldukça fazla tüketilen çayın faydaları olsa da kahvaltılarda veya yemekte içilen çay sağlığınızı olumsuz etkileyebiliyor. Çay içmeden önce yemek saatinizi ayarlamanız gerekiyor.

Haber 11-08-2022 10:01

Canan Karatay, çayın bilinmeyen zararını açıkladı! Çok üzüleceksiniz

Prof. Dr. Canan Karatay, halk sağlığıyla ilgili yaptığı açıklamaların yanı sıra besinlerin içerikleri ile ilgili az bilinen bilgileri kamuoyu ile paylaşıyor. Canan Karatay, Türkiye’de en çok tüketilen içeceklerin ilk sıralarında yer alan çay ile ilgili açıklamasıyla tiryakileri bir hayli üzdü. Çay tiryakilerini uyaran Canan Karatay, sürekli tüketilen siyah çayın önemli bir zararı hakkında bilgilendirme yaptı.

Haber 10-08-2022 07:19

Kolorektal kanserinin en büyük belirtisi…

Kanser, günümüzde en sık rastlanan hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Her yıl milyonlarca insan kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Kolokrektal kanseri hakkında bilinçli olmak, yaşam alışkanlıklarını sağlıklı hale getirmek ve düzenli olarak doktora görünmek hayat kurtarıyor.

Haber 01-07-2022 15:48

Her gün bir kaşık yemek yeterli! Cinsel gücü arttırıyor

Vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan tahin pekmez birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Özellikle kahvaltılarda sürekli olarak tüketilen bu ikili çok çeşitli sağlık sorunlarına karşı mucizevi etkiler yaratıyor. Ancak uzmanlar tahin pekmez tüketirken dikkatli olunması hakkında uyarıyor. Fazla yenilen tahin pekmezin vücuda zararları bulunuyor.

Haber 30-06-2022 13:55

Hiç geçmeyen yorgunluğunuz varsa altında yatan neden…

Yorgunluk çok sık yaşanan bir durum olsa da gün sonunda veya uykudan uyandıktan sonra yorgunluk etkilerinin azalmış olması gerekiyor. Hiç geçmeyen ve tekrarlayan yorgunluk hissi sağlık hakkında uyarıcı belirtiler arasında bulunuyor. B12 eksikliği hiç geçmeyen yorgunluk ve çeşitli belirtiler ile kendini gösteriyor.

Haber 27-06-2022 10:29

Beyinde hasara yol açabiliyor! B12 vitamini içeren bu gıdaları mutlaka tüketin

B12 eksikliği toplumda sıklıkla görülen vitamin eksiklikleri arasında yer alıyor. B12 eksikliği hastanın çok sayıda problem yaşamasına neden olabiliyor. Uzmanlar hastalıklardan korunmak ve ilerlemelerini önlemek adına sağlıklı beslenmenin önemini vurguluyorlar. B12 vitamini eksikliği için aşağıda yer alan gıdaları tüketebilirsiniz.

Haber 20-06-2022 10:17

Kansızlığa ne iyi gelir? Kansızlık belirtileri ve kansızlığa iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Göğüs ağrısı, halsizlik, adet düzensizliği, nefes darlığı hatta cinsel isteksizlik kansızlık belirtilerinden sadece bir kaçıdır. Çoğunlukla kadınlarda görülen kansızlığa ne iyi gelir? Kansızlık belirtisi görülen kişilerde kansızlığa iyi gelen yiyecekler tüketilmesi dışında nasıl tedavi uygulanır? Kansızlık tedavisi için dikkatle uygulanması gereken adımlar...

Kadin 16-05-2022 17:29

Zihinsel gelişimi etkiliyor! Meyve suyu tüketin

Kansızlık her yaşta sıklıkla görülüyor. Kansızlık çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Özellikle çocuklarda kansızlık nedeniyle ortaya çıkan demir eksikliği zihinsel gelişimi engelliyor. Demir emilimini engellemek için C vitamini tüketmek gerekiyor. Kansızlık için meyve suyu tüketilmesi etkili oluyor.

Haber 28-03-2022 16:01

Tırnak lekesi deyip hafife almayın! Tırnak lekesinin altında çok önemli hastalıkların belirtileri olabilir...

Zaman zaman tırnaklarımızda çeşitli boyutlarda beyaz veya grimsi lekeler görürüz. Lökoniki olarak adlandırılan bu durum, beyaz noktalar şeklinde olabildiği gibi beyaz çizgiler şeklinde de olabilir. Peki bu lekeler neden oluşur? İşte tırnak beyazlamasına neden olan etkenler ve geçmesi için yöntemler...

Haber 02-11-2021 09:58

Yaz mevsiminde üşümek hastalık belirtisi olabilir

Yaz kış demeden sürekli üşüyenlerden misiniz? Çevrenizdekiler sıcaktan bunalırken siz şalla oturuyorsanız bu durumu hafife almayın. Vücut ısınızın düşük olması hastalık belirtisi olabilir!

Kadin 26-08-2021 15:35

Çocuklarda kansızlık ve demir eksikliği belirtileri nelerdir, neden olur? Bu sorunlara hazır olun

Kansızlık ve demir eksikliği çocuklarda bir takım belirtilerle kendini gösterir. Başta iştahsızlık, büyüme ve gelişmede geriliğe neden olan kansızlık ve demir eksikliği belirtileri arasında halsizlik, sık hastalanma, sinirlilik, davranış bozukluğu da yer alır. Peki demir eksikliği ve kansızlık neden olur? Çocukların gelişimini etkileyen kansızlık ve demir eksikliği ile ilgili bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Özgeneci, konu ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Kadin 01-07-2021 08:17

Kansızlık nedir, belirtileri arasında göğüs ağrısı da var!

Alyuvarların içerisinde oksijen taşınması görevini üstlenen hemoglobin ismindeki maddelerin, yaşa ve cinsiyete göre belirli değerlerin altına indiği durumlar kansızlık olarak adlandırılır. Kadınlarda 12 gr/dl değerinin altı, erkeklerde de 14 gr/dl değerinin altı kansızlık olarak tanımlanır. Peki kişiler kansızlık belirtileri yaşadıklarını nasıl anlar? İşte kansızlık tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 28-05-2021 15:01

Demir eksikliği ve kansızlık doğru beslenme ile önlenebilir

Güçsüzlük, yorgunluk ve bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabilen demir eksikliği insan vücudu için çok önemli mineraller arasında yer alıyor. Bu noktada kırmızı et, sakatat, yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar, pekmez ve kuru meyve gibi demir bakımından zengin besinler tüketmek gerekiyor. Bu besinlerin C vitamini ile birlikte tüketilmesi, demirin emilmesi ve vücutta kullanılmasını artırıyor.

Haber 06-04-2021 17:43

Kansızlık neden olur? Kansızlık belirtileri nelerdir? Kansızlığa ne iyi gelir? Hangi yiyeceklerde demir var?

Pek çok kişinin dönem dönem şikayet ettiği rahatsızlıklardan olan kansızlık insanlar tarafından araştırılıyor. Bu doğrultuda kansızlık neden olur ve belirtileri nelerdir sorularının yanıtı araştırılıyor. Dr. Mesut Ayyıldız, kansızlıkla alakalı önemli bilgiler verdi. Peki, kansızlığa ne iyi gelir? Hangi yiyeceklerde demir var? İşte detaylar...

Haber 11-02-2021 16:20

Demir eksikliği belirtileri nelerdir? Demir eksikliği tedavisi nasıl olur?

Dünyada en sık rastlanan kansızlık türünden olan ve tedavi edilmediği takdirde anemi rahatsızlığına yol açan demir eksikliği neden olur biliyor musunuz? Sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir durum olan demir eksikliğiyle ilgili tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik.

Haber 24-12-2020 15:43

Bu belirtilere dikkat! Nedeni bilinmeyen kansızlık...

Nedeni bilinmeyen kusmalar, kansızlık, kabızlık, dışkıda kan bulunması gibi nedenler bir hekime başvurmak için önemli belirtilerden. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün, endoskopinin sanıldığı gibi acılı bir işlem olmadığını, gerekli tedbirler alınarak orta düzeyde anestezi verildiği için hastanın her hangi bir ağrı ve acı duymadığını söyledi.

Haber 09-11-2020 11:07

Çok çay içmek kansızlığa sebep olur mu? Uzmanlardan önemli bir uyarı geldi...

Dünya üzerinde en çok tüketilen ikinci içecek olan çay, birçok kültürün de temelinde yer alıyor. Türkiye'deki çay tüketimi, beş çayıyla meşhur İngilizleri de sollamış durumda. Siyah, yeşil ve aromalı sunumuyla çay, en sağlıklı içeceklerden bir tanesi olsa da; aşırı tüketimi, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 19-08-2020 09:51

Kansızlık: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Yorgunluk ve halsizlik şikayetleriyle doktora gittiğinizde büyük ihtimalle doktorun ilk aklına gelen teşhis kansızlık olur.

Haber 24-06-2020 10:25

Gebelikte hangi durumlarda doktora başvurulmalı?

Hamilelikte doktor kontrolleri ilk 28 hafta boyunca dört haftada bir olarak ayarlanır.

Kadin 23-06-2020 14:16

Kansızlık yaşlıları daha çok etkiliyor

Medicana Bursa Hastanesi Hematoloji Uzmanı Dr. Ömer Önder Savaş, kansızlık (anemi) hakkında bilgi verdi.

Trend 05-12-2019 12:35

Kansızlık hastalığı, en çok kadınları etkiliyor

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sena İlin Kansızlık (Anemi) hastalığı hakkında bilgi verdi. Kansızlığın her yaşta görülebilen bir hastalık olduğunu, fakat bu hastalığın en çok 15-45 yaşları arasında ki kadınları daha fazla etkilediğini, hastalığın tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık problemlerine yol açabildiğini ve kan hastalıkları içerisinde en sık görülen hastalığın kansızlık (anemi) hastalığı olduğunu belirtti.

Kadin 23-10-2019 11:58

Kadınların en büyük sorunlarından! Demir eksikliği kadınları aşktan da soğutuyor

Psikiyatri Uzmanı Dr. Murat Altın, kadınlarda cinsel isteksizliğe psikolojik sebeplerin dışında demir eksikliği, B12 ve D vitamini yetersizliklerinin yol açabileceğini söyledi. Dr. Altın, “Demir eksikliği kadınları aşktan soğutuyor” ifadelerini kullandı.

Kadin 20-08-2019 09:41

Talasemi hakkında doğru bilinen 10 yanlış!

Kalıtsal bir kan hastalığı olan talasemi, Akdeniz Bölgesi’nde yoğun olarak görülmesi sebebiyle halk arasında Akdeniz anemisi olarak anılıyor. Ayrıca Arap kökenli kişilerde ve Balkan göçmenlerinde de sıkça rastlanan talasemi, ülkemizde yaklaşık yüzde 2 civarında görülüyor.

Trend 07-05-2019 10:19

Bu 3 neden kilo vermeyi engelliyor

‘Kilo veremiyorum’ diyenler dikkat!

Haber 20-10-2016 11:36

Bulgurun Faydaları

Bulgurun içeriğinde bulunan ham maddesinin buğday olması dolayısı ile, bulgurun pirinçten daha faydalı bir besin olduğu söylenebilir.

Yemek 03-04-2016 17:25

Kansızlığa İyi Gelen Yiyecekler

Kansızlık ya da anemi, toplam kırmızı kan hücresi yani alyuvar (eritrosit) miktarının azalması ya da eritrositlerin içinde bulunan hemoglobin miktarının azalmasına bağlı olarak gelişen bir hastalıktır.

Yemek 03-04-2016 17:23