Kavurma Haberleri

Porsiyonu 120 lira! Kızgın sac üzerinde 7 saniyede pişiriyor... Talep arttı, son 2 usta kaldı!

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.

Yemek 05-02-2024 12:05

7 saniyede pişiyor, porsiyonu 120 liradan satılıyor! İlçede sadece 2 ustası kaldı: Eşsiz bir lezzet

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, yaklaşık yarım asrı aşkın süredir pişirilen yaprak kavurma 1 yıl önce coğrafi işaret alarak tescillendi. Dana eti kullanılan ve kızgın sac üzerinde sadece 7 saniyede pişirilen kavurmadan yemek için ülkenin dört bir yanından gelenlerin sayısı artarken ilçede sadece 2 kavurma ustası kaldı.

Finans 04-02-2024 09:53

Tokat'ta Ahilik Haftası'nda 2 bin kişiye pilav ikram edildi

Tokat'ta Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 2 bin kişiye ahi pilavı ikram edildi.

Yurthaber 20-09-2023 15:30

400 yıldır haftada bir kez yapılıyor! Kavurma ve güveç yemek için akın ediyorlar

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde 400 yıldır haftada bir kez pişen kavurma ve güveci yemek için ziyaretçiler ilçeye akın ediyor. Cuma günlerinde taze olarak kesilen kuzu ve keçi etinden yapılan tonlarca kavurma ve güveç, ilçeyi ziyaret eden lezzet tutkunları tarafından kısa sürede tüketiliyor. İlçe, bu günlerde nüfusunun 7 katı ziyaretçiyi ağırlıyor.

Haber 09-07-2023 12:30

Kavurma

Kavurma Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kavurma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gelinim Mutfakta Ankara kavurma tarifi! Leziz kavurma nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında çarşamba günü Ankara kavurması tarifi verildi. Kavurma en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri Ankara kavurması nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte Ankara kavurması tarifi...

Yemek 14-06-2023 13:50

Kilolarca çaldılar! Yetkililer çareyi fotoğraflarını asmakta buldu: Kavurma Hırsızları kamerada

Sultangazi'de market önünde bulunan dolabı gözlerine kestiren hırsızlar kilolarca kavurma çaldı. Hırsızlığın önüne geçemeyen market yetkilileri ise çareyi hırsızların fotoğrafını dolap üzerine asıp "Kavurma Hırsızları" yazmakta buldu.

Haber 29-01-2023 13:07

Zararlarını bilseniz asla yemezsiniz! Resmen kansere davetiye çıkartıyor

Lezzetli olduğunu düşünerek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızı tehlikeye atıyor. Yapılan araştırmalar sık sık tüketilen bazı gıdaların kanser, kalp hastalıkları gibi ciddi hastalıkların oluşumunda etkili olduğunu buldu. Özellikle yiyeceklerin daha lezzetli olması için yaptığımız bir hata tükettiğimiz sağlıklı gıdaları bile kimyasal bombaya dönüştürüyor. İşte asla yememeniz gereken akrilamid içeren gıdalar...

Haber 18-01-2023 09:06

Yüzlerce yıllık ocaklarda pişiyor, saatler içinde tükeniyor! Gelenler yer bulamıyor: Bu lezzeti başka yerde tatmadık

Bursa'da yüzlerce yıllık ocaklarda haftada bir gün pişen kavurmalardan yemek için şehir dışından gelenler oluyor. Pazarda taze etler kavurmaya dönüştürülüyor ve kısa sürede tükeniyor. Tarihi mekana şehir dışından gelenlerin sayısı artarken, vatandaşlar sıra beklemek durumunda kalıyor. Bir vatandaş ise "Burada yenen etin lezzeti bir başka. Bu lezzeti başka yerde tatmadık" ifadelerini kullandı.

Haber 07-01-2023 12:10

Daha lezzetli oluyor diye yapıyorsanız dikkat! Kanser riskini artırıyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Uzmanlar kansere neden olan etkenler arasında yanlış beslenmenin önemli bir yeri olduğunu vurguluyor. Farkında olmadan yapılan bazı hatalar kanser riskini çok daha fazla artırabiliyor. Uzmanlar yiyeceklerde ortaya çıkan akrilamid hakkında uyarıyor.

Haber 15-12-2022 11:06

Gelinim Mutfakta Kavurmalı humus tarifi! Lezzeti dillere destan kavurmalı humus nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın başında Pazartesi günü kavurmalı humus yapılıyor. En sevilen mezelerden olan humus kavurmayla birleşince enfes bir lezzet ortaya çıkarıyor. Oldukça pratik bir şekilde yapılan kavurmalı humus tarifi davetlerinizin favori lezzetlerinden olacak. İzleyiciler 'Kavurmalı humus nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte nefis kavurmalı humus tarifi...

Yemek 05-12-2022 13:39