Kırmızı Lahana Haberleri

Kırmızı lahana (mor lahana) turşusu yapımı: Kırmızı lahana (mor lahana) turşusu nasıl yapılır?

Yemek sofralarının renklerinden olan turşular çeşit çeşit sebzelerden yapılır. Hazır olarak marketlerde veya çeşitli dükkanlarda kolaylıkla bulunabildiği gibi, evde de kısa süreler içinde ve eldeki malzemelerle turşu yapılmaktadır. Her yemeğin yanına her sofraya yakışan kırmızı lahana turşusu da bu lezzetlerden sadece bir tanesidir.

Yemek 14-02-2024 21:34

Kırmızı lahana faydaları nelerdir, ne işe yarar? Kırmızı lahanada hangi vitaminler var, nasıl yenir?

Kırmızı lahana lahana ailesine ait bir sebzeye benzer ancak koyu kırmızı renkli yaprakları vardır. Yüksek miktarda C vitamini, K vitamini, lif ve antioksidanlar içerir. Ayrıca, düşük kalorili bir sebze olduğu için kilo verme diyetlerinde sıkça tercih edilir. Kırmızı lahana, yemeklerde kullanılabileceği gibi, çiğ olarak da tüketilebilir. Çiğ kırmızı lahana salataların vazgeçilmez bir malzemesidir ve özellikle diyet yapanlar için ideal bir seçenektir. Peki, kırmızı lahanada hangi vitaminler var?

Haber 08-05-2023 13:19

Bafra Ovası'nda kırmızı lahana hasadı başladı

Türkiye'de tarımsal üretimde önemli merkezler arasında yer alan Bafra Ovası'nda kırmızı lahana hasadına başlandı.

Yurthaber 16-11-2022 11:54

Yüzlercesi tek tek incelendi! İşte en sağlıklı besin

Sağlıklı yaşamın anahtarı sağlıklı beslenme, bol hareket ve sağlıklı hayat tarzından geçiyor. Doğadaki besinlerin birçoğu insan vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerle doludur. Son yıllarda artışa geçen sağlıklı yaşam trendi yükselişe geçince sağlıklı gıdalar üzerine araştırmalar çoğaldı. Bilim insanları binlerce besin arasından en sağlıklı ilk beş besini açıkladı.

Haber 02-03-2022 11:52

Diğer Haber Etiketleri