Turşu Haberleri

Karışık turşu tarifi: Karışık turşu nasıl yapılır?

Siz de turşu olmadan sofra kuramayanlardansanız evinizden türlü türlü turşular eksik olmaz. Ancak marketlerden, çeşitli dükkanlardan almak yerine eğer isterseniz evde de kolaylıkla kendi turşunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Aşağıda malzemelerini ve adımlarını görebileceğiniz karışık turşu tarifimiz son derece pratik.

Yemek 21-02-2024 16:51

Kırmızı lahana (mor lahana) turşusu yapımı: Kırmızı lahana (mor lahana) turşusu nasıl yapılır?

Yemek sofralarının renklerinden olan turşular çeşit çeşit sebzelerden yapılır. Hazır olarak marketlerde veya çeşitli dükkanlarda kolaylıkla bulunabildiği gibi, evde de kısa süreler içinde ve eldeki malzemelerle turşu yapılmaktadır. Her yemeğin yanına her sofraya yakışan kırmızı lahana turşusu da bu lezzetlerden sadece bir tanesidir.

Yemek 14-02-2024 21:34

Turşu suyu faydaları nelerdir? Turşu suyu neye iyi gelir?

Günümüzde sağladığı faydalar yönünden tüketilen birçok farklı meyve sebze bulunmaktadır. Bu meyve veya sebzelerin sirke eşliğinde tuzlu su içerisinde belli bir süre bekletilmesi neticesinde turşu denilen bir besin elde edilir. Turşu tek başına atıştırmalık olarak tüketilebildiği gibi suyu da turşu suyu olarak içilebilmektedir. Turşunun kendisi kadar suyunun da insan sağlığı bakımından sayısız yararının olduğu bilinmektedir. Peki, turşu suyu faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 13-02-2024 14:38

Limon mu sirke mi? Ev yapımı turşu için bilmeniz gereken lezzet ipuçları

Limon mu, yoksa sirke mi? Ev yapımı turşu yaparken karar vermeniz gereken kritik bir soru olsa gerek. Limonun canlı ve taze aroması mı yoksa sirkenin keskin ve yoğun tadı mı? İşte tam da bu noktada her iki bileşenin turşu yapımındaki etkisine dair derinlemesine bir bilgi sunacağız. Hangisinin tercih edilmesi gerektiğine dair ipuçları ve ev yapımı turşularınızı mükemmelleştirmenin sırlarını derledik.

Yemek 09-02-2024 09:07

Diğer Haber Etiketleri

basur tedavisi biber turşusu belirtileri beslenme Çiftçi Doktor Milletvekili Turşucu Ekonomi Gastronomi armut ayran bal bamya karabiber kırmızı lahana kuruyemiş lahana limon maden suyu meyan kökü muz patates peynir portakal salatalık sarımsak sirke soğan süt zencefil yer fıstığı zeytin yoğurt zeytinyağı kan şekeri Meyve suyu Canan Karatay Avokado ilaç kabartma tozu nişasta Neşeli Günler filmi Kefir Sebze buz Karbonhidrat yarışma konserve silaj makinesi ekmek vitamin su hastalık İsot mutfak yaşlanma karşıtı krem bulyon kızartma Masterchef Bakteri Güneş Somer Sivrioğlu Mide‎ çikolata Ağrı Ankara Samsun Münir Özkul mantar cilt bakımı sigara kahve diyet biber kaşar peyniri baharat çorba Mısır badem sivilce Acı biber çörek otu yağı tedavi peeling greyfurt kalori İlkbahar tuz tarifi turşu tarifi tiktok alzheimer Bağışıklık Sistemi basur damar tıkanıklığı diyabet felç hazımsızlık kabızlık kalp krizi kanser mide ağrısı mide kanseri öksürük reflü tansiyon Adile Naşit çubuk damar dehidrasyon bağırsak fayda faydaları faydaları nelerdir festival fasulye filiz galeta unu güzellik gıda hayvan çiftliği hazır çorba içecekler iltihap hemoroid araştırma elektrolit yaşam yemek mon neşeli günler nasıl yapılır mineraller koronavirüs lor malzemeler margarin lahana turşu nasıl yapılır lahana turşusu lahana tursusu nasil yapilir lavaş puding püf noktası reflü nedir reflüye iyi gelen yiyecekler reflüye ne iyi gelir risk şişkinlik salamura yaprak salatalık turşusu sıvı yağ sodyum tarif tarım ve orman bakanı kaç kalori kimchi kültür kola kaşar kavanoz kaya tuzu trans yağ trend uzman uzun suyu lahana turşusu yapılışı turşucudan turşu tarifi yemek tarifi lahana turşusunun yapılışı acı biber turşu çeşitleri turşu kurmak turşu faydaları biber turşu çeşitleri aşlama püf noktaları turşunun faydaları turşu nasıl yapılır biber turşusu çeşitleri elektrolit nedir fermente ne demek kraker tüyo zarar zehir turşu malzemeleri nelerdir kırmızı soğan turşusu faydaları bozulmayan yiyecekler acı biber turşusu çeşitleri turşu yararları turşunun yararları yüz kırışıklığına ne iyi gelir evde hemoroid ağrısına ne iyi gelir hücreler kas kasılması basur ağrısına ne iyi gelir turşucular

Turşu

Turşu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Turşu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzun yaşamın sırrı! Faydaları saymakla bitmiyor! İşte yaşlanma karşıtı gıdalar...

Uzman isim iyi yaşlanmak için sağlıklı beslenmenin çok önemli bir unsur olduğunu belirtti. Dr. Mosley, yaşlanma sürecini yavaşlatmanın ve hatta tersine çevirmenin yollarını araştıran dünyanın önde gelen bilim adamlarından bazılarıyla konuştu. Bu araştırmalar sonucunda genetiğin yaşlanmada nispeten küçük bir rol oynadığı ve yaşam tarzının çok daha önemli olduğu sonucuna vardı.

Haber 04-12-2023 14:33

Şişkinlik ve kabızlığa son: Bağırsak dostu 5 besin!

Sağlıklı bir sindirim sistemi, genel sağlığımızın temel taşlarından biridir. Doğru beslenme bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim problemleri, günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilmektedir. Ancak, bağırsak dostu besinlerle doğru bir diyet, bu rahatsızlıkları hafifletebilir. İşte bağırsak sağlığı için önemli 5 besin...

Kadin 19-11-2023 12:10

Adile Naşit ve Münir Özkul'lu Neşeli Günler’in turşu tartışması araştırıldı! Yüzde 75'i onu tercih ediyor

Adile Naşit'li Münir Özkul'lun başrollerini paylaştığı Yeşilçam filmi Neşeli Günler'deki turşu tartışmasına yönelik araştırma yapıldı. Bin 100 kişinin katıldığı araştırmada vatandaşlara "Turşu sirkeyle mi, limonla mı yapılır?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 75,9'unun tercihi bakın hangi yönde oldu.

Kadin 14-11-2023 13:33

Ankara'nın Çubuk ilçesinde en hızlı turşu kurma ve yeme yarışması düzenlendi

Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen 16. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde, en hızlı turşu kurma ve yeme yarışması yapıldı.

Yurthaber 08-09-2023 15:49

Her yemeğin yanına yakışan sofraların olmazsa olmazı en iyi turşu markaları

Acısından tatlısına onlarca çeşidi olan turşu; dünyanın en kadim gıda saklama yöntemleri arasında yer alıyor. Hem lezzetli hem faydalı olan bu turşular taze sebzeleri kış döneminde de tüketmeyi sağlıyor. Eğer siz de lezzetli bir turşuya hayır diyemeyenlerdenseniz bir araya getirdiğimiz en iyi turşu seçeneklerine göz atmadan geçmeyin!

Haber 14-08-2023 16:40

Turşu yapımında kimsenin bilmediği detay! MasterChef Somer Sivrioğlu püf noktayı açıkladı, yiyen bağımlısı olacak

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8'de yayınlanan MasterChef'in sevilen jürisi Somer Sivrioğlu turşu yapımında kimsenin bilmediği püf noktayı açıkladı. Türk mutfağının en özel lezzeti turşuyu yaparken bu detayı atlamayan ev hanımları şeflere taş çıkartacak.

Yemek 07-08-2023 09:35

Turşu kilo aldırır mı? Hangi turşu kaç kalori?

Turşu lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak sofralarımızda sıkça yer bulan fermente sebzelerdir. Kırmızı biber, salatalık, lahana, havuç gibi farklı sebzelerin sirke, tuz ve baharatlarla bir araya gelerek oluşturduğu bu lezzetli atıştırmalık pek çok kişi için vazgeçilmez bir tadı temsil eder. Turşu düşük kalorili ve düşük yağ içeriğiyle genellikle kilo kontrolü konusunda tercih edilen bir besindir. Peki, turşu kilo aldırır mı?

Haber 30-06-2023 20:16

Uzun yaşamın anahtarı! Bu yaşlanma karşıtı gıdalar ömrünüze ömür katıyor

Uzun yaşamın sırrı çok eski zamanlardan itibaren araştırılan konular arasında bulunuyor. Daha uzun yaşamak için çeşitli yöntemler aranıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar doğru beslenmenin yaşamı uzatabileceğini gösteriyor. Doktor Michael Mosley, insanların daha uzun yaşamasını sağlayabilecek gıdaları açıkladı.

Haber 02-05-2023 17:05

Turşunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ev turşusu hangi hastalıklara iyi gelir, zararları var mı?

Turşu, sebzelerin tuz, su ve sirke gibi sıvılar içinde fermantasyon yoluyla saklanması işlemidir. Genellikle kornişon turşusu, lahana turşusu, domates turşusu, salatalık turşusu ve pancar turşusu gibi çeşitli sebzeler turşu olarak hazırlanır. Turşulama işlemi, sebzelerin ömrünü uzatmak, besin değerlerini arttırmak ve lezzetlerini yoğunlaştırmak için kullanılır. Probiyotik bakteriler açısından zengin bir gıda olan turşu sindirim sistemine de iyi gelir.

Haber 07-04-2023 15:33

Yüzdeki kırışıklıkları geçirmek için turşu kullanıyorlar! Doktorlar yaşlanma karşıtı tüyonun işe yarabileceğini söyledi

Yüzdeki kırışıklıkları geçirmek için tek yolun botoks olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Evde bulunan bazı malzemeler de yüzdeki kırışıklıkları geçirmek için etkili sonuçlar sağlayabiliyor. TikTok'ta trend haline gelen yaşlanma karşıtı cilt bakım tüyosu görenleri şaşırtsa da doktorlar bu yöntemin işe yarayabileceğini belirtiyor.

Kadin 07-04-2023 11:43

Severek tükettiğiniz yiyeceklere dikkat! Tansiyon için büyük risk oluşturabilir

Severek tükettiğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor. Bu yiyecekler faydalı olsalar bile bazı hastalıkların tetiklenmesine neden olabiliyorlar. Uzmanlar tansiyonu yükselten tiramine sahip olan sıklıkla tüketilen yiyecekleri sıralayarak belirli bir ilaç kullanan kişilerin dikkat etmesi gerektiğini açıkladı.

Haber 02-04-2023 17:11

Silaj nedir, nasıl depolanır? Mısır silajı nasıl yapılır, mısır silajı kaç dönüme kaç ton verir?

Silaj kelimesi İngilizcedeki "silage" kelimesinin karşılığıdır. Mayalanan hayvan yemi anlamına gelen silaj, hayvancılıkta oldukça kullanışlı ve elzemdir. Hayvan yemlerinin havasız bir ortamda fermantasyon işleminden geçerek depolanmasına silolama işlemi denir. Bu işlemden elde edilen hayvan yemine silaj adı verilir. En kolay silolanan bitki mısırdır. Ayrıca en kaliteli silaj yemi mısırdan üretilir. Peki, silaj nedir, mısır silajı nasıl yapılır ve depolanır?

Haber 20-03-2023 17:44

Milyonlarca kişi denedi! Kaşar ve turşu trendinin püf noktaları

TikTok'ta ortaya çıkan yemek trendleri kısa süre içerisinde milyonlarca kişiye ulaşıyor. En son akım haline gelen kaşar ve turşu videoları dünyada birçok kişi tarafından denendi. Bu trendi deneyen sosyal medya kullanıcılar ortaya çıkan lezzet karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yemek 24-02-2023 16:22

Kütür kütür lahana turşusu tarifi! Evde lahana turşusu nasıl yapılır?

Lahana turşusu kış aylarında sofraların göz bebeği olarak görülüyor. Birçok yemeğin yanına yakışan lahana turşusu kütür kütür lezzetiyle en sevilen turşu tarifleri arasında bulunuyor. Evde yapılan lahana turşusunun turşucudan alınmış gibi olmadığını düşünüyorsanız bu lahana turşusu tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 20-02-2023 11:43

Gerçek turşucudan kütür kütür turşu tarifi! Turşuların erimemesi için...

Turşular kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak görülüyor. Ancak evde yapılan turşuların kolayca bozulması ve erimeye başlaması istenmeyen durumlar arasında bulunuyor. Turşucuların turşuları kütür kütür yapmak ve uzun süre dayanmasını sağlamak için özel bir tüyosu bulunuyor.

Yemek 29-01-2023 17:14

Sağlıklı sanıyoruz ama dişleri teker teker döküyorlar! Diş çürümesine neden olan yiyecekler

Dişlerimiz yediklerimiz ve içtiklerimizden kolayca etkilenebiliyor. Diş çürümesine, tartarına ve dişlerin kaybına neden olan yiyeceklerin sadece şekerli gıdalar olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Günlük hayatta sağlıklı diyerek yediğimiz birçok yiyecek diş kaybına neden olabiliyor. İşte diş sağlığı için en tehlikeli yiyecekler...

Haber 16-01-2023 14:48

İçenler kışın doktor yüzü görmüyor! En doğal probiyotik: Vücudu zırh gibi koruyor

Kışın artış gösteren hastalıklar yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Grip, soğuk algınlığı nedeniyle birçok kişi iş ve okula gitmekte zorluk çekiyor. Bu tarz hastalıklara yakalanmamak için bağışıklığı güçlü tutmak ve kalabalık ortamlarda korunmak oldukça önem taşıyor. Hemen hemen her evde bulunan bir içecek birçok hastalığın şifası oluyor.

Haber 15-12-2022 09:22

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor

Damar tıkanıklığı kalp krizi ve felç gibi çok riskli durumların riskini artıran önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalık riskini artıran bir sürü faktör bulunmaktadır. Yenilen zararlı yiyecekler hastalıkların oluşmasında önemli rol oynar. Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda damarların tıkanmasına neden olur. İşte yemeden önce tekrar düşünmeniz gereken o tehlikeli besinler...

Haber 12-12-2022 11:29

Lezzetli olduğu için yeniliyor ama zehirden farksız! Damarların tıkanmasına neden oluyor

Sodyum vücudumuz için önemli olan minerallerdendir. Suyun vücuttaki dağılımına yarayarak asit- baz dengesini korumasına yardımcı olur. Ancak yemeklerin içerisinde bulunan fazla sodyum çok ciddi hastalıklara yol açabilmektedir. Farkında olmadan yediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde yüksek miktarda sodyum bulunmaktadır.

Haber 30-11-2022 07:24

1 bardağı kan şekerini dengeler, enerji verir, kanserle savaşır...

Turşu suyu, sevilen yiyeceğin en sevilen kısmıdır. Turşunun her zerresi hem lezzetli hem de faydalıdır. Turşu suyunun lezzetli olduğu kadar faydalı olduğunu çok az kişi biliyor. Turşu suyu sodyum, magnezyum ve potasyum doludur. Adeta mucize gibi olan turşu suyunun faydalarını öğrenince daha çok seveceksiniz.

Haber 19-11-2022 15:55

Bu lezzeti tadanlar vazgeçemiyor: Mantar turşusu tarifi! Mantar turşusu nasıl yapılır?

Turşu her mevsim sofraların favori lezzetleri arasında bulunuyor. Hemen hemen her yemeğe yakışan turşunun birçok farklı çeşidi bulunuyor. Turşunun genellikle salatalık, lahana, havuç gibi çeşitleri tercih edilse de mantar turşusunu deneyenler bu lezzetten vazgeçemiyor. Mantar turşusu nasıl yapılır? Merak ediyorsanız bu mantar turşusu tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 18-11-2022 10:49

Turşunun çok az bilinen zararı: Böbrek ve mideyi zehirliyor! Ev yapımı turşunun faydaları

Turşu, kültürümüzün en önemli ve sevilen yiyeceklerinden biridir. Turşu önemli bir probiyotiktir ve özellikle yaz aylarında sıklıkla tüketilir. Fermente yiyecekler arasında faydasıyla ön plana çıkan turşunun aslında kontrollü tüketilmesi gerekiyor. Turşu, fermente özelliğiyle ön plana çıksa da içeriğindeki tuz sağlığa zarar verebilir. Turşu seviyorsanız ev yapımı olanları tercih etmeniz sağlığınız için daha faydalı olacaktır.

Yemek 10-11-2022 16:41

Kavanozlara euro ve dolarları koydu, turşu yaptı! 'Belki ateşleri düşer'

Samsun'da turşuculuk yapan Zakir Tozlu, 110 çeşit turşunun yanında, bir de dolar ve euro turşusu kurdu. Tozlu, ''Bu yıl da farklı türde turşularımızı hazırladık. Yumurta turşusu ve en çok ilgi çekenler arasında olan euro ve dolar turşularını yaptık. Tabii ki de euro ve dolar turşuları yenmeyecek durumdalar. İkisinin de fiyatı ateşli olunca biz de sirke ve tuzlu suyun içine koyalım belki ateşini düşürürüz diye o şekilde bir espri yapalım dedik'' açıklamasında bulundu.

Haber 09-11-2022 09:46

Et yemekleriyle ayrılmaz ikili olacak! Soğan turşusu tarifi! Soğan turşusu nasıl yapılır?

Soğanın yemeklere, salatalara kattığı lezzet herkes tarafından biliniyor. Yoğun kokusuna rağmen sevilerek yenilen soğanın turşusu da bambaşka bir lezzet sunuyor. Soğan turşusu et yemeklerine, salatalara oldukça yakışıyor. Sadece bir günde hazır olan kırmızı soğan turşusu nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulamalısınız.

Yemek 31-10-2022 23:15

Turşuların çabuk bozulmaması için yapılması gerekenler! Turşunun içerisine neden nohut eklenir?

Turşu yaz, kış sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Turşu kurulan günlerde birçok kadın 'turşu nasıl kurulur?' 'turşuların çabuk bozulmaması için ne yapılmalı?' diye araştırmalarda bulunuyor. Hevesle beklenen turşuların bir anda bozulması oldukça can sıkıcı olabiliyor. İşte turşuların çabuk bozulmaması için yapmanız gerekenler...

Yemek 28-10-2022 10:16

Kanser olmak istemiyorsanız uzak durun! Sandığımızdan çok daha fazla tüketiyoruz

Kanser en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan kanserin etkilerini azaltmak için doğru beslenmek önem taşıyor. Bilerek veya bilmeden yediğimiz birçok yiyecek kansere davetiye çıkarıyor. Mide kanserinin oluşmasına yol açabilen etkenlerden olan tuzlu yiyecekleri düşündüğümüzden çok daha fazla tüketiyoruz.

Haber 10-10-2022 12:00

Sağlıklı sanıyoruz ama kalp krizi, tansiyon riskini artırabilirler! Yemeden önce bir kez daha düşünün

Yediklerimiz ve içtiklerimiz sağlığımızı doğrudan etki altına alıyor. Daha sağlıklı olmak adına yediğimiz yiyecekler kalp krizi, felç, tansiyon gibi hastalıkların riskinin artmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre bu tehlikeli hastalıkların riskini artırabilecek sağlıklı diyerek yediğimiz sık tüketilen 4 gıda bulunuyor.

Haber 07-10-2022 07:25

Severek yiyoruz ama kanser riski çok yüksek! Turşu yemek zararlı mı?

Uzmanlar beslenmenin sağlık üzerindeki etkilerini sık sık belirtiyorlar. Severek yediğimiz yiyecekler sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Bazı yiyeceklerin faydası olmasına rağmen çeşitli hastalıklara yol açtığı görülebiliyor. Herkesin severek tükettiği turşu ve salamura yiyecekler de kanser riskini artıran gıdalar arasında bulunuyor.

Haber 23-09-2022 07:43

Emeklerinizi çöpe atmayın! Turşuların erkenden bozulmaması için bunlara dikkat edin

Turşu herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Yazın alınan turşuluk malzemeler kurularak kışa hazır hale getiriliyor. Faydaları saymakla bitmeyen turşular oldukça emek verilerek yapılıyor. Ancak bazı durumlarda turşularda erkenden bozulmalar meydana gelebiliyor. Turşuların bozulmaması için püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Yemek 18-09-2022 11:56

Severek yiyorsunuz ama resmen zehir saçıyor! Sağlığınızdan olmak istemiyorsanız evinize sokmayın

Sağlık için beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Doğru beslenme hastalıklardan korunmamızı sağlarken sağlıksız beslenmek birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Severek tükettiğimiz yiyeceklerin zararları birçok insan tarafından bilinmiyor. Yediğimiz gıdalar yavaş yavaş hasta olmamıza neden oluyor. Asla yememeniz gereken gıdaları öğrenmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-09-2022 08:12

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde 500 ton turşu satıldı

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde 500 ton turşu satıldı

Yurthaber 13-09-2022 15:32

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde yöresel yemekler yarıştı

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde yöresel yemekler yarıştı

Yurthaber 11-09-2022 16:47

Neden daha önce yapmamışım diyeceksiniz: Bamya turşusu tarifi! Bamya turşusu nasıl yapılır?

Bamya sebzesini sevenler ve sevmeyenler çok net bir şekilde ayrılıyor. Bamyayı sevenler bamyanın hem yemeğini hem de kızartmasını severek tüketiyor. Oldukça lezzetli olan bu sebzenin turşusunu daha önce denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor. Bamya turşusu nasıl yapılır? merak ediyorsanız çok az malzemeyle evde hazırlayabilirsiniz.

Yemek 05-09-2022 15:29

Salatalık turşusu nasıl yapılır? Salatalık turşusu malzemeleri neler?

Sevilen lezzetlerden biri olan turşu denilince akla ilk salatalık turşusu gelir. Yemeklerle iyi giden bu tarifi evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için nohut, salatalık, dereotu gibi malzemelere ihtiyacınız olacak. Peki salatalık turşusu nasıl yapılır? Salatalık turşusu malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 01-09-2022 17:31

Reflü şikayetlerinizi kökten kurutacak! Reflüye ne iyi gelir?

Reflü yaşam kalitesini oldukça etkileyen sağlık sorunları arasında bulunmaktadır. Sıklıkla görülen reflü şikayetleri zaman zaman artmaktadır. Reflü bir hastalıktır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Reflü şikayetlerini azaltmak için ise çeşitli doğal yöntemler bulunmaktadır. İşte reflü yanmalarını azaltacak gıdalar…

Haber 31-08-2022 12:03

Acısını çeken biliyor! Basurun verdiği rahatsızlık hissini geçirmek için yapılması gerekenler

Hemoroid halk arasında bilinen adıyla basur çekilmez acılara sebep olabiliyor. Toplumda en sık görülen rahatsızlıklardan olan basur sorunu her yaşta görülebiliyor. Basur kanamalara ve rahatsızlık hissine sebep oluyor. Bu sebeple yaşam kalitesini artırmak adına basurun kesinlikle tedavi edilmesi gerekiyor.

Haber 25-08-2022 10:42

Biber turşusu nasıl yapılır? Biber turşusu malzemeleri neler?

Sofraları süsleyen, ana yemeğin yanında harika ikili olan biber turşusunun tarifi araştırılmaya başlandı. Haberimizdeki tariften yararlanarak evinizde hazırlayabilirsiniz. Tarifteki ölçüler 3 litrelik kavanoza göre verildi. Peki biber turşusu nasıl yapılır? Biber turşusu malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 23-08-2022 01:16

Vücudunuzdaki elektrolit seviyesini düzenli seviyede tutacak yiyecek ve içecek önerileri

Vücudumuzda çalışan sistemlerin doğru ve düzgün işleyebilmesi için bazı vitamin ve minerallere ihtiyacı var. Bu minerallerden biri olan ve çözünmüş hâlde bulunan elektrolitler, sıvı dengesinden kas ve organların düzgün çalışmasına kadar birçok önemli görevi yerine getirir. Elektrolit dengesini korumak için doğru ve düzgün bir beslenme programı gerekir. Zahmetsiz bir şekilde gün içerisinde kaybettiğiniz elektrolitleri almak için listelediğimiz ürünlere göz atabilirsiniz.

Yemek 19-08-2022 15:40

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline doğru

8-11 Eylül'de düzenlenecek festival öncesinde belediye başkanı, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

Yurthaber 18-08-2022 17:47

Koronavirüs vakaları artınca, satışları hız kazandı

Koronavirüs vakalarının artışı endişe yaratıyor. Koronavirüs vakaları tırmanınca turşu satışları da hız kazandı. Son dönemde koronavirüs vakalarında yaşanan artış, bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılan turşu ve turşu suyuna yoğun talebe sebep oldu.

Haber 13-08-2022 15:42

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci’nin eşi Hanife Kirişci Çubuklu kadınlarla turşu kurdu

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci’nin eşi Hanife Kirişci Çubuklu kadınlarla turşu kurdu

Yurthaber 04-08-2022 12:09

Canan Karatay, o üçlüyü işaret etti: Her derde deva

Her açıklamasıyla yankı uyandıran Prof. Dr. Canan Karatay, obezite karşıtlığının yanı sıra doğal beslenme önerileri ile de ön plana çıkan isimlerin başında yer alıyor. Son zamanlarda sık sık basında yer alan Canan Karatay, her geçen gün artan yaz hastalıklarıyla ilgili önemli bir tavsiye verdi. 3 besini işaret eden Karatay, hastalıklara karşı etkili olduklarını dile getirdi.

Haber 02-07-2022 14:47

Reflü oluşumunu engellemek çok kolay! Sadece iki bardak içerek…

Reflü hastaları gündelik yaşamda birçok sıkıntı yaşamaktadırlar. Reflü hastaları için bazı yiyecekleri yemek oldukça sorunlara neden olabilmektedir. Hastalığın gösterdiği problemleri azaltmak adına beslenmeye dikkat etmek gerekmektedir. Uzmanlar reflü hastalığının tedavisi için yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesini öneriyorlar.

Haber 20-06-2022 12:30

Turşunuzu yanlış kuruyor olabilirsiniz! Turşularınızı kütür kütür yapacak püf noktalar

Turşu en sevilen gıdalardan. Her sene kurulan turşular bazen istenilen tada sahip olmayabiliyor. Turşuların çabuk bozulmamasını, kütür kütür olmasını istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Turşu kurmanın püf noktalarına dikkat ederek kuracağınız turşular çok daha lezzetli olacak. Herkes ev yapımı turşunuzun nasıl bu kadar lezzetli olduğunu merak edecek.

Yemek 25-05-2022 07:46

Ağrılıların heliz otu mesaisi başladı

Havaların ısındığı, karların eridiği ve doğanın canlanmaya başladığı Ağrı'da vatandaşlar, dağlarda kilometrelerce yol yürüyerek turşu yapımında ve yemeklerde kullanılan heliz otunu topluyor

Yurthaber 08-05-2022 11:06