Kıyma Haberleri

Esnaf anlaştı, fiyatlar yarı yarıya indi! Sıranın sonu görünmedi! 550 yerine 365 lira...

Ramazan önce peş peşe zamlarla artan et fiyatları için bu kez indirim haberi geldi. Bursa'da et toptancısı esnaflar ramazan ayı için anlaştı, fiyatlar yarı yarıya inince vatandaşlar et satan dükkanlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Mahalle kasaplarında fiyatı 500-550 lira olan kıymayı 365 liradan, kuşbaşıyı 700 lira yerine 415 liradan satılıyor.

Finans 12-03-2024 16:38

Kurban Bayramı'nda hisse yerine bozuk et ve salam dağıttıkları iddia edilen sanıklar yargılanıyor

Bursa'da kurban eti bekleyen yüzlerce vatandaşı şoka uğratan baba, oğlu ve kızı kendilerinin de mağdur olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz yıl meydana gelen olayda vatandaşlar hisseleri yerine bozuk kıyma, et ve salam dağıtıldığı gerekçesiyle isyan etmişti. 3 bin 660'ar yıla kadar hapsi istenen sanıklardan baba A.A. "20 milyon lira zarar ettik, 1 kuruş maddi menfaatim olmadı" diyerek tahliyesini istedi.

Haber 11-03-2024 15:03

Ramazan boyunca indirimli satılacak! Başkent Marketlerde et, kıyma, sucuk düzenlemesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi et, kıyma ve sucuk için yeni bir karar aldı. Ürünler ramazan ayı boyunca Başkent Marketlerde indirimli satılacak. İndirimli satış yarın başlıyor.

Finans 10-03-2024 12:11

Kilosu ‘600 TL’ iddiası sonrası canlı yayına ‘kıyma’ ile geldi! Şaban Sevinç'ten Hasan Öztürk'e yanıt: ‘Haftaya geldiğimde parasını ödeyeceğim…’

Gazeteci Şaban Sevinç ve CHP’li vekil Hasan Öztürk arasında kıyma fiyatları ile ilgili tartışma yaşanmıştı. Öztürk, 380 TL'ye aldığı kıymayı canlı yayında stüdyoya getirdi. Öztürk "Şaban Sevinç, kıyma 600 TL diyordu. Bende evimin altındaki marketten 380 TL’ye kıyma aldım. ‘Al getir parasını ben vereceğim’ dedi. Aldım getirdim, faturası cebimde duruyor” dedi. Sevinç ise Öztürk’e mesaj ile yanıt verdi. “Haftaya geldiğimde parasını ödeyeceğim…”

Finans 01-02-2024 08:22

'Kıyma' oyuncusu Ulaş Ünal kısa süre önce serbest kalmıştı! Bakın bu sefer hangi suçtan tutuklandı

Adana'da geçen aylarda hırsızlık suçundan tutuklanan Kıyma dizisiyle tanınan ve başka bir internet platformu dizisinde de rol alan Ulaş Ünal kısa süre önce serbest bırakılmıştı. Ünal'ın üzerinde bu sefer de uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan Ünal çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber 18-11-2023 11:32

Sıfır Bir ve Kıyma dizilerinde rol alan oyuncu hakkında şoke eden iddia! Hırsızlık anları kamerada…

Dijital bir platformlarda yayınlanan 'Kıyma' ve ‘Sıfır Bir’ gibi dizilerde rol alan U.Ü’nün Adana'da Avukat Yunus Levent Küfüdür'ün cüzdanını çalarak kayıplara karıştığı öne sürüldü. Dizi oyuncusu U.Ü.’nün hırsızlık anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Küfüdür yaşadıkları ile ilgili yaptığı açıklamada “Telefonumu ve cüzdanımı x-Ray’e koydum. Telefon geldi cüzdan gelmedi“ dedi. İşte akılalmaz hırsızlık olayı ile ilgili haberin detayları…

Haber 09-09-2023 14:16

Kurban eti ne zaman kıyma çekilir, hemen çekilir mi? Kurbanlık etten kıyma çektirmek için et kaç gün dinlenmeli?

Kurban eti ne zaman kıyma çekilir, sorusu Kurban Bayramı'nın gelmesiyle beraber merak edildi. Dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı'nda büyükbaş veya küçükbaş bir hayvan dualar eşliğinde kesiliyor. Dağıtılmak, pişirilmek ve buzlukta saklanmak üzere pay edilen etlerden kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar etin dinlenme süresini sorgulamaya başladı. Peki, Kurban eti ne zaman kıyma çekilir, hemen çekilir mi? Kurbanlık etten kıyma çektirmek için et kaç gün dinlenmeli?

Haber 28-06-2023 01:04

Et ve Süt Kurumu’ndan yeni hamle! Kırmızı et fiyatları böyle ucuzlayacak! Kasaplarda kıymanın ve kuşbaşının kilosu ne kadar olacak?

Kırmızı etteki artışları önlemeyi planlayan Et ve Süt Kurumu, İstanbul ve Ankara'daki marketlerle yaptığı anlaşmanın ardından Kasaplar Federasyonuyla da imzayı attı. Kurum kasaplara da et tedarik edecek. ESK ve Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, federasyon üyesi kasaplara uygun fiyattan kırmızı et sağlanacak. Peki kasaplarda Et ve Süt Kurumu’nun ucuz eti kaça satılacak? İşte detaylar…

Finans 03-05-2023 07:46

Birer adetle sınırlı! Protokol imzalandı kampanya başladı: Kıyma 140, kuşbaşı 150 lira...

Ramazan ayı öncesi et fiyatlarının yüksek olması gündem olmuştu. Et ve Süt Kurumu da kampanya adına Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri'yle protokol imzaladı. Raflarda yerini alan ambalajlı etlerden kuşbaşının kilosu 150, kıymanın kilosu ise 140 liradan satılacak. Tüm müşterilerin faydalanması adına isteyenler birer adet kıyma ve kuşbaşı alabiliyor.

Finans 22-03-2023 19:32

Ana yemeğe leziz bir alternatif: Patlıcanlı börek! İşte patlıcanlı börek malzemeleri ve tarifi

Patlıcan, kıyma, soğanla hazırlanan bu tarif hem kahvaltı sofralarında hem de öğle, akşam yemeklerinde servis edilebilir. 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanan bu tarif, lezzetli olmasının yanında pratik olmasıyla da ön plana çıkıyor. İşte patlıcan böreği malzemeleri ve tarifi...

Yemek 28-02-2023 17:40

Tarım kredi kooperatifi marketlerinde dev indirim! Salam 10 TL, kıyma 62,90 TL, sucuk 67,50 TL!

Tarım Kredi Kooperatifi marketleri aktüel ürünler kataloğunun yayımlanması ile birlikte 15 - 28 Şubat tarihleri arasında geçerli olan indirimli ürünler netleşmiş oldu. Salam, kıyma, sucuk, çay, makarna gibi birçok kahvaltılık, temel gıda ürünü indirimli fiyatıyla Tarım kredi kooperatifi marketlerinde müşterilere sunulacak. İşte 15 - 28 Şubat tarihleri arasında satılacak indirimli ürünler listesi ve detaylar...

Finans 27-02-2023 08:20

BİM 27 Aralık aktüel ürünler kataloğu yayınlandı: 1 kg dana kıyma 89,00 TL!

BİM marketlerinde 27 Aralık itibarıyla geçerli olan ürünler kataloğu yayınlandı. BİM'de 1 kilogram dana kıyma 89,90 TL'den satışa sunulacak. Katalogda birçok gıda ürünü uygun fiyatıyla yer aldı. İşte BİM 27 Aralık aktüel ürünler kataloğu!

Finans 26-12-2022 15:41

Burada 90 TL dışarıda 170 TL! Her sabah kuyruk olup saatlerce bekliyorlar ‘Bedava mı dağıtıyorlar…’

Artan fiyatlar, kırmızı et tüketmek isteyen her vatandaşı alternatif seçeneklere yönlendirmeye başladı. Bir süredir vatandaşların büyük çoğunluğu ucuz kıyma ve et alabilmek için Et ve Süt Kurumu'nun önünde sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruk olmaya başladı. Soğuğa aldırmadan kuyrukta bekleyenlerin yanı sıra o görüntüye 'Bedava mı dağıtıyorlar' tepkisini veren de var. Vatandaşlar, kıymanın burada 90 TL, kasaplarda 170 TL olduğunu söylerken bazen kıyma alamadan döndüklerini de anlattı.

Haber 23-12-2022 10:15

Sucuk ve kıyma sahtekarlığı mide bulandırdı... İçinde yok yok! Kasap böyle uyardı: Hepsini karıştırırsan nükleer bomba olur

Dana kıymaya taşlık ve tavuk göğsü, sucuğa ise sakatat ve et artığı katıp piyasaya sunuyorlar. En sık tüketilen etlerde hilekarlık yaparak insan sağlığını hiçe sayıyorlar. Etlerde göz boyayarak istenen fiyata kıyma yapıyorlar. Et ürünlerinde para hırsıyla yapılan sahtekarlık akıllara durgunluk verdi. Kasap Zafer Kadife, Afyon sucuğu adı altında satılan ürüne karıştırılanlar için "Bunları karıştırırsan nükleer başlıklı bomba olur" derken zehirlenme uyarısı yaptı.

Haber 09-12-2022 09:49

Parmak yedirten lezzet: Nefis siron tarifi! Siron nasıl yapılır?

Akşam yemeğine yapacak kolay ama lezzetli bir tarif arıyorsanız siron yemeğini kesinlikle denemelisiniz. Yufka, kıyma ve sarımsaklı yoğurdun buluştuğu bu enfes lezzet adeta parmak ısırtıyor. Siron nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu siron tarifine bakabilirsiniz.

Yemek 01-11-2022 14:10

Pastaneden alınmış gibi: Nefis kır pidesi tarifi! Kır pidesi nasıl yapılır?

Kır pidesi en sevilen pastane, börekçi lezzetleri arasında bulunuyor. Oldukça yağlı olmasına rağmen sabahları sıklıkla tüketilen kır pideleri sıcak çayla muhteşem bir uyum sağlıyor. Pastaneden alınanların lezzetinde evde kır pidesi nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu kır pidesi tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 24-10-2022 09:11

Vakit kaybetmeden deneyin: Nefis kıymalı patlıcanlı börek tarifi! Kıymalı patlıcanlı börek nasıl yapılır?

Börek her yaştan insanın favori yiyecekleri arasında bulunuyor. Her çeşidi ayrı lezzetli olan böreğin patlıcanlı kıymalı olanını denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz! Patlıcanlı kıymalı böreğin öyle bir lezzeti var ki yiyenler bayılıyor. Patlıcanlı kıymalı börek nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 21-10-2022 09:00

Bazı yerlerde 160 lira bazı yerlerde 200! Üretici bir bir kesime gönderiyor, kırmızı et ve süt fiyatlarına yeniden zam!

Kırmızı et ve süt fiyatlarına yeniden zam gelebilir! Besiciler çiğ süt fiyatı sabit kalınca süt ineklerini tek tek kestirmeye başladı. İzmir, Çanakkale, Bursa... Süt üretiminin yoğun olduğu şehirdeki kesimhanelerde yoğunluklar yaşanıyor. Süt Konseyi, çiğ süte zam yapmadı. Besici, süt ineklerini bir bir kestirmeye başladı.

Finans 22-09-2022 07:53

Piliç budu köfte nasıl yapılır? Piliç budu köfte malzemeleri neler?

Piliç budu köfte tarifi araştırılıyor. Ana yemek olarak servis edilebilen bu lezzet hem besleyici hem de doyurucudur. Peki piliç budu köfte nasıl yapılır? Piliç budu köfte malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 30-08-2022 17:16

Böyle fiyatların olması imkansız diyerek uyardı! En az 130 TL olmadı

Et fiyatlarının yüksek olması, fırsatçıları da harekete geçirdi. Ucuz et ve kıyma konusunda uyarılarda bulunan kasaplar odası başkanı, şu günlerde kıyma fiyatının en az 130 TL olması gerektiğini belirterek vatandaşları, ucuz kıyma satan kasaplarda konusunda uyardı.

Finans 27-08-2022 10:29