Kök Hücre Haberleri

Kök hücre bağışına dikkati çekmek için 7 bin kilometre pedal çevirdi

Kök hücre bağışına dikkati çekmek için 7 bin kilometre pedal çevirdi

Yurthaber 13-10-2022 09:12

Akdeniz Üniversitesi kök hücre ve yapay organ üretim çalışmalarına başlayacak

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan: - "İleri Sağlık Araştırmaları altyapı projesi kapsamında, rejeneratif tıp ve kök hücre araştırmaları gerçekleştirilecek, biyoteknolojik yöntemlerle mikrobiyal biyoaktif bileşenler üretilecek ve yapay organ üretim çalışmalarına başlayacak olmamız beni ayrıca gururlandırmaktadır" -"Sağlık hizmetleri kalitesinde ve organizasyonundaki iyileştirmeler sayesinde yabancı hastaların da ilk tercihi haline gelen hastanemizin yabancı hastalardan elde ettiği gelirler yüzde 900'den fazla artmıştır"

Yurthaber 19-08-2022 14:33

Kalbi durmuş halde bulundu, uzun süre bitkisel hayatta kaldı! Gözde, hayata böyle tutundu

Tunceli’de yaşayan ve evinde kalbi durmuş halde bulunan, uzun süre beynine oksijen gitmediği için bitkisel hayata giren 26 yaşındaki Gözde Özgül'dan sevindiren haber geldi. Kök hücre tedavisi ile yeniden hayata tutunan Gözde'nin tedavi süreciyle ilgili konuşan Dr. Güneri Atalan, yemeye, içmeye ve konuşmaya başladığını söyledi.

Haber 19-08-2022 08:05

Görünce ne yapacağını şaşırdı! 'Kertenkele' gibi oldu

İngiltere Hampshire'den 59 yaşındaki Jayne Bowman, cildini sıkılaştırmak için Facebook'tan iletişime geçtiği bir güzellik uzmanıyla anlaştı. 5 bin sterline (108.361,20 Türk Lirası) anlaştıktan sonra prosedür için bıçak altına yattı. Kök hücre tedavisi de denilen fibroblast tedavisi yaptıran kadının cildi operasyon sonrası pul gibi görünmeye başladı.

Haber 18-08-2022 07:02

Kök Hücre

Kök Hücre Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kök Hücre Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Tekirdağ'da 23 haftalık doğan bebeğe kök hücre nakli yapıldı

Tekirdağ'da 23 haftalık doğan bebeğe kök hücre nakli yapıldı

Yurthaber 21-07-2022 14:41

Bu tedavi ortopedi hastaları için umut ışığı

Ortopedi hastalıkları tüm yaşamı etkileyerek gündelik aktiviteleri yapmayı bile zorlaştırabiliyor. Ortopedi hastalıklarının tedavisine büyük önem vermek gerekiyor. Uzmanlar ortopedi hastaları için kök hücre tedavisinin umut ışığı olduğunu belirtiyor.

Haber 09-06-2022 13:53

Genç kadın kök hücre yöntemiyle hamile kaldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu: - "Bu hastanın karnındaki yağ dokusundan elde edilen kök hücreleri laparoskopik yöntemle yumurtalıklarına verdik. İki ay sonunda yeniden yumurta geliştirme denemesinde bulunduk" - "Tüp bebek tedavisine de ihtiyaç kalmadan hastamız kendiliğinden gebe kaldı. Şu anda 10 haftalık normal seyrinde bir gebeliği var"

Yurthaber 21-04-2022 12:16

Parmak bebek Yavuz Selim kök hücre nakliyle hayata tutundu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden Uzman Dr. Mustafa Törehan Aslan: - "23'üncü gebelik haftasında 5,5 aylıkken erken doğum nedeniyle dünyaya gelen 495 gram ağırlığındaki bebeğimize akciğer gelişimini daha iyi sağlamak için kök hücre naklini başarılı bir şekilde yaptık"

Yurthaber 10-03-2022 12:33

FETÖ, kök hücre nakliyle elebaşı Fetullah Gülen'in ömrünü uzatmaya çalışmış

Son dakika haberi: Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okul, dernek, vakıf benzeri kuruluşlardaki yapılanmasıyla, söz konusu yerleri örgüt adına nasıl kullandığını gözler önüne serdi. Kapatılan bir derneğin faaliyetleri arasında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e kök hücre nakli yapılarak ömrünü uzatmak amacıyla çalışmalar yürütülmesinin de bulunduğu ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları!

Haber 01-01-2022 15:32

Karaciğer hastalıklarının tedavisinde ilaç testleri için organ benzeri yapı geliştirildi

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Erdal: - "Hastalıkların insanda görülen etkilerini taklit edebilen organoidleri, tedaviye yönelik ilaç keşfi, etkinliği ve güvenilirliğinin test edilmesi için kullanmak mümkün"

Yurthaber 08-12-2021 10:43

Lenf kanserine yakalanan tıp öğrencisi, hastalıkla mücadelesini kazandı

Elif Azra Bulut: - "Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimime devam ediyorum. Bundan sonra yapacaklarıma odaklandım. Hastaları daha yakından anlayıp onlara destek olabilmeliyiz. İnsanlara bunu duyurarak kök hücre donörü olmalarını sağlamak istiyorum"

Yurthaber 19-11-2021 15:19

Lösemi hastası Deniz, tanımadığı bağışçıdan gelen kök hücreyle hayata tutundu

17 yaşındaki lösemi hastası Deniz Ünal: - "Nakil bekleyen lösemi hastalarının hayatı, uygun kök hücrenin bulunmasına bağlı oluyor. Bence imkanı olan herkesin bağışçı olması gerekiyor" - Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Namık Yaşar Özbek: - "Eğer aile ve akrabalardan uygun bağışçı bulunamazsa akraba dışı, nakil yapılabilecek uygun kişi arıyoruz"

Yurthaber 02-11-2021 11:08

Keşan'da böbrek yetmezliği olan Mischa adlı köpeğe kök hücre tedavisi yapıldı

Keşan'da böbrek yetmezliği olan "Mischa" adlı köpeğe kök hücre tedavisi yapıldı

Yurthaber 13-07-2021 14:16

Doku yenileme tedavisi nedir, nasıl yapılır?

Kök hücre ve büyüme, doku yenilemeyi sağlayan faktörlerdir. Vücudun herhangi bir yeri kesildiği zaman kanadıktan sonra kabuk bağlamasını, kabuğun düşmesini ve sonunda dokunun iyileşerek derinin rengini almasını sağlayan da bu faktörlerdir. Cildin kendini tedavi etmesi, saç dökülmeleri ve cilt yenilemeleri gibi durumlarda kullanılan doku yenileme tedavisi nasıl yapılır? İşte Medikal Estetik Hekim Dr. Emre Çiçek'in anlatımıyla merak edenler için doku yenileme tedavisinin tüm detayları...

Kadin 03-06-2021 14:31

Genç kadın kök hücre bağışıyla 3 yılda 2 bebeğe hayat verdi

Kocaeli'de yaşayan ve 2018'de kök hücre bağışlayarak nakil bekleyen bir bebeğin hayatını kurtaran Buket Demirkol, 3 yıl sonra başka bir bebeğe daha umut olmanın sevincini yaşıyor - Buket Demirkol: - "Verdiğim kanla beraber hayata tutunacak bebek için çok mutluyum. Hayatta yaşadığım en güzel duygulardan biri. Beni çok mutlu ve huzurlu hissettiriyor"

Yurthaber 27-05-2021 13:52

Yaşlanmanın izlerini kök hücre tedavisiyle durdurmak mümkün! Kök hücre tedavisi nedir?

Yaş almak kaçınılmaz bir son olsa da güzelliğimizi koruyarak yaşlanmanın izlerini saklamak yaşadığımız çağda mümkün oluyor. Her geçen gün gelişen estetik alanı, özellikle kadınlar için birçok çözüm sağlıyor. Yakın zamanda oldukça popüler olan kök hücre tedavisi de bu çözümlerin içinde yer alıyor.

Kadin 16-04-2021 17:48

Kök hücreden kalp kapakçığı geliştirildi

İngiltere'de Harefield hastanesinden bir grup bilim adamının, kök hücreden kalp kapakçığı dokusu geliştirdiği açıklandı.

Haber 02-04-2007 10:10

Kalp krizi için kök hücre nakli

Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi'nde 6 yıllık bir çalışması sonucu hücresel tedavi yöntemi, 56 yaşındaki bir erkek hastaya uygulandı.

Haber 26-07-2006 16:30

Kök hücre çalışmasının bilimselliği teyit ediliyor

Kopyaladığı ceninlerden kök hücre elde ettiği yolundaki makalesi bilimsel dergi Science'da yayımlanan ancak, meslektaşlarınca sahtekarlıkla suçlanan Güney Koreli bilim adamı Hwang Woo-suk, bu makalede konu edilen hücrelerin öldüğünü ancak, elindeki başka hücreler üzerinde yapılacak testler sonucunda çalışmasının bilimselliğinin teyit edileceğini söyledi.

Haber 17-12-2005 00:55

Ceninden kök hücre elde edilecek

Amerikalı araştırmacılar, ceninlere zarar vermeden cenin kök hücresi elde etmek amacıyla iki yöntem geliştirdi.

Haber 18-10-2005 01:03

ABD'de kök hücre çalışmalarına destek

ABD Temsilciler Meclisi, insan embriyonundan alınan kök hücre çalışmalarına daha çok federal sermaye ayrılmasını öngören yasayı onayladı.

Haber 26-05-2005 03:04

Kök hücre naklinde umut verici çalışmalar

Günümüzde kan ve lenf kanserleri, bazı çocukluk kanserleri ve irsi kan hastalıkları yanında kalp krizi sonrası ölü kalp dokusunun onarımı için kök hücre tedavisi yapılıyor. Üstelik kök hücrelerin, bugün için tedavisi zor olan birçok kronik hastalıkta gelecek yıllarda kullanılabilmesi yönünde araştırmalar sürdürülüyor.

Haber 19-05-2005 11:26

Soru ve yanıtlarıyla 'kök hücre nakli'

Başta kanser, diyabet, parkinson olmak üzere günümüzde tedavisinde güçlükler yaşanan birçok hastalığa karşı kök hücre transplantasyonun gelecekte en uygun tedavi yöntemi olacağı öngörülüyor.

Haber 10-05-2005 10:00

Kök hücre yerine yetişkin hücre

Burun mukozasından alınan yetişkin hücrelerin, tedavi amacıyla ceninden elde edilen kök hücrelerin yerini tutabileceği bildirildi.

Haber 23-03-2005 06:10

Omurilik hastalarına umut

Kök hücrelerin, omurilik zedelenmesinin neden olduğu felç vakalarının tedavisinde kullanılmasına yönelik araştırmalarda yeni bulgular elde edildiği bildirildi.

Haber 09-02-2005 12:15

Omurilik hastalarına umut ışığı

Bilim adamları kök hücrelerin omurilik zedelenmesinin neden olduğu felç vakalarının tedavisinde kullanılmasına yönelik araştırmalarını sürdürüyor.

Haber 31-01-2005 09:48

'Kök hücre' ile takma dişe veda

Kök hücre denen, genetik yollardan insan hücresi üretme deneylerinde insan dişi üretmek için 1 milyon dolar fon ayrıldı. Fareler üzerinde başarıya ulaşan çalışmalar, insanlar üzerinde de denenecek.

Haber 30-11-1999 00:00