Lavanta Yağı Haberleri

Yumuşatıcı kullanmadan çamaşırlarınızı mis gibi kokutma yöntemleri!

Çamaşırlarınızın mis gibi kokmasını sağlamak için yumuşatıcı kullanmak yaygın bir uygulama olsa da, bazı kişiler kimyasal içeriklerden kaçınmayı tercih eder. Çamaşırlarınızı yumuşatıcı kullanmadan da doğal yollarla taze ve hoş bir kokuyla doldurabilirsiniz. Temiz içeriklerle evde çamaşırlarınızı nasıl ferah ve hoş kokulu yapabileceğinizi merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Doğal kokular ile çamaşırları güzel kokutma yöntemleri haberimizde.

Kadin 27-10-2023 10:56

Lavanta yağı cinsellikte nasıl kullanılır? Lavanta yağı cinsel gücü artırır mı?

Alternatif tıp alanında kullanılan çeşitli bitki türü vardır. Bu bitkilerden biri pek çok yararı ile öne çıkan lavantadır. Ballıbabagiller ailesine mensup olan lavanta, çok senelik bir bitki çeşidi olarak bilinir. Bu bitkinin özünden çıkarılıp imal edilen yağ formu, özellikle alternatif tıp alanında sıklıkla kullanılır. Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağ şifalı olduğundan cinsellikte de kullanımı yaygındır. Peki, lavanta yağı cinsellikte nasıl kullanılır?

Haber 16-08-2023 19:18

Sivrisineklerden kurtulmanın en etkili yolu! Bu doğal yöntem sivrisineklerin kabusu olacak

Sıcak yaz günlerinin gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber sivrisinekler de artmaya başladı. Sinek kovucu spreyler içeriğinde bulunan kimyasallar sebebiyle tercih edilmeyebiliyor. Bunun yerine doğal yöntemlerle de sineklerden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. İşte sivrisineklerin kabusu olacak doğal yöntem...

Kadin 14-07-2023 09:41

Edirne'de lavanta yağı için hasat zamanı

Edirne'de, tarlalarda olgunlaşan lavantanın çiçeklerinden uçucu yağ çıkarma işlemi başladı.

Yurthaber 20-06-2023 11:38

Sinekleri kovan en ucuz ve etkili yöntem! Kokusunu aldıkları an kaçarlar

Sinek kovucu ürünler sağlığı ve evin havasını olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle sineklerden kurtulmak için doğal sinek kovucu yöntemlere başvuruluyor. Yaz aylarının işkencesi sineklerden en hızlı ve uygun şekilde kurtulmanın etkili yolları bulunuyor. İşte doğal sinek kovucu yöntemler...

Kadin 05-06-2023 17:14

Lavanta yağı saça faydaları: Lavanta yağı saça nasıl uygulanır?

Lavanta yağı güzel kokusu ve birçok faydasıyla bilinen popüler bir bitkisel yağdır. Lavanta bitkisinin çiçeklerinden buhar distilasyonu yöntemiyle elde edilen yağ aromaterapi uygulamalarında sıklıkla kullanılır. Lavanta yağının en belirgin özelliği rahatlama ve stres azaltma etkileridir. Lavanta yağıyla yapılan masajlar veya aromaterapi uygulamaları sakinleştirici etkisiyle zihni ve bedeni rahatlatır.

Haber 28-05-2023 21:05

Her derde deva olan en iyi lavanta yağı ve markaları

Lavanta yağı, güzel kokusu ve rahatlatıcı özelliğiyle kullananları kendine hayran bırakmayı başaran aromaterapi yağlarından biri. Saymakla bitmeyen faydaları sayesinde özellikle son yıllarda epey rağbet görüyor. Geniş kullanım alanı da lavanta yağını iyice cazip hâle getiriyor. Haydi gelin, her derde deva olan lavanta yağı çeşitlerini hep birlikte yakından inceleyelim.

Haber 23-05-2023 17:33

Lavanta yağı faydaları nedir, nasıl kullanılır? Lavanta yağı ne işe yarar, nasıl yapılır?

Lavanta yağı lavanta bitkisinin çiçeklerinden elde edilen doğal bir yağdır. Yüzyıllardır lavanta yağı aromatik özellikleri nedeniyle tıbbi, kozmetik ve terapötik amaçlar için kullanılmıştır. Lavanta bitkisi Akdeniz bölgesinde yetişen çalımsı bir bitkidir ve genellikle güzel mavi veya mor renkli çiçekleri ile tanınır. Lavanta yağı bu çiçeklerin damıtılmasıyla elde edilen uçucu bir yağdır ve birçok faydalı bileşen içerir. Peki, lavanta yağı ne işe yarar?

Haber 28-03-2023 17:26

İstenmeyen tüylerden acısız kurtulmanızı sağlayacak doğal çözümler

Yüzde ve vücutta çıkan istenmeyen tüyler birçok kadın için büyük problemler arasında yer alıyor. İstenmeyen tüyleri almak için epilasyona tonlarca para vermek istemeyen ve ağdanın acısından hoşlanmayan kadınlar istenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal yöntemler arıyor. Aşağıda yer alan doğal karışımlar ile tüylerinize veda edebilirsiniz.

Kadin 23-01-2023 11:56

Çözümü mutfaktan geçiyor! Ayak mantarını yok edecek etkili kürler

Ayak ve el mantarları görünüm olarak oldukça rahatsız edici olabiliyor. Ayak mantarı nasıl geçer sorusu sıklıkla aratılıyor. Ayak mantarından kurtulmak isteyenler çeşitli doğal çözümler arıyor. Ayak mantarını yok edecek malzemeler mutfaktan geçiyor. Her evde bulunan malzemeler ile ayak mantarından kurtulabilirsiniz.

Haber 14-12-2022 10:44

Çarşaflarınız tertemiz kokacak! Çamaşır makinesine kesinlikle ekleyin

Yeni yıkanmış temiz çarşaflarda uyumak kadar rahatlatıcı bir şey yoktur. Ancak bu rahatlık maalesef tek bir gün sürmektedir. Çarşafların uzun süre temiz ve güzel kokması için çeşitli yöntemler aranıyor. TikTok'ta paylaşım yapan bir kadın çarşafları mis gibi kokutan tüyosunu paylaştı.

Kadin 05-12-2022 09:51

Isparta ve Burdur'un mor bahçelerinde hasat telaşı

Kuyucak köyü muhtarı Gürol Yılmaz: - "Köyümüzde lavantadan bu sene 7-8 ton civarında yağ elde etmeyi bekliyoruz. Tabii sadece yağ olarak kalmıyor, tohumunu, demetini her şekilde değerlendiriyoruz"

Yurthaber 23-08-2022 16:02

Kadın girişimci kıraç araziyi lavantayla geçim kaynağına dönüştürdü

Kütahya'da yaşayan Emine Daşgın, ailesinden miras kalan bir dönüm kıraç arazide başladığı lavanta yetiştiriciliğinde 40 dönüme ulaştı - Kadın girişimci Daşgın: - "Gençlerimiz köylerini terk etmesinler, toprakta hayat var. Gelip bu toprakları işlesinler"

Yurthaber 30-07-2022 11:02