Lgs Tercihi Nasil Yapilir Haberleri

LGS'de 1. tercihte yerleşenler 2. tercihi yapabilir mi? 2023 LGS 1. ve 2. nakil takvimi

LGS'de 1. tercihte yerleşenler öğrencilerin 2. tercihi yapıp yapamayacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin detayları öğrenmek isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları inceliyor. Peki, LGS'de 1. tercihte yerleşenler 2. tercihi yapabilir mi? İşte, 2023 LGS 1. ve 2. nakil takvimi...

Egitim 2023-07-24 13:24:39

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 2023-02-21 08:56:45

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 2022-09-08 09:18:53

LGS sınavında yüzde 1'lik dilime girenlerin tercihi; Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Teknopark İstanbul bünyesindeki Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi MTAL, dünyada yaşanan siber saldırıların Türkiye'ye olan etkisinin en aza indirilmesi; kalıcı, sürdürülebilir, yerli ve milli çözümler üretilmesi için gerekli olan eğitimin verilmesi amacıyla kuruldu

Yurthaber 2022-07-28 13:18:05

LGS tercih robotu: LGS tercihi nasıl yapılır?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınav geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. LGS sınav sonuçlarının tamamlanmasının ardından ise öğrenciler lise tercihlerini beklemeye başladı. Açıklanan takvime göre LGS için tercih yapacak adaylara, LGS tercih erkanı erişime açıldı. 5 Temmuz tarihinde açılan LGS tercih robotu ile beraber öğrenciler LGS tercihleri nasıl yapılır? Sorusunun cevabını arıyor. Peki LGS tercihi nasıl yapılır?

Haber 05-07-21 12:45

İstanbul nitelikli Fen Liseleri hangileri? 2021 İstanbul fen liseleri yüzdelik dilimleri

6 Haziran tarihinde tamamlanan 2021 LGS’nin sınav sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ise lise tercihi yapacak olan adaylar, 2021 LGS sınavı için İstanbul’daki nitelikli okulları araştırmaya başladı. Fen liselerini tercih etmek isteyen 8.sınıf öğrencileri İstanbul’da bulunan Fen liselerinin yüzdelik dilim ve taban puanlarını merak ediyor. İşte İstanbul’daki nitelikli Fen liseleri yüzdelik dilimleri…

Haber 30-06-21 14:54

LGS'ye girmeden liseye gidilir mi? Adrese dayalı okul tercihi nasıl yapılır| İşte LGS'nin önemi

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Bugün gerçekleştirilen sınavın ardından adaylar, sınav sonuçları ve tercih sürecine ilişkin araştırmalar yaparken, diğer yandan ise LGS'ye girmeden liseye gidilip gidilmeyeceği merak ediliyor. Peki LGS'ye girmeden liseye gidilir mi? İşte LGS'nin önemi...

Haber 07-06-21 00:56

Şampiyonun tercihi yine Gaziantep Kolej Vakfı

LGS Türkiye birincisi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencisi Merve Nida Ekin, başarısının sırlarını paylaştı.

Yurthaber 19-07-20 10:36

Piazza’dan öğrencilere “tercih danışmanlığı hizmeti

Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrencilere tercih danışmanlığı desteğini sürdürüyor.Gençlerin gelecekleri için en doğru tercihi yapmalarına yön vermek amacıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi Danışmanlarının rehberliğinde Piazza’da kurulan “Tercih günleri standı” öğrencilerden ve velilerden yoğun ilgi görüyor.On binlerce öğrenciyi tercih ve meslek seçimlerinde yalnız bırakmayan AVM’de 1 Temmuz günü LGS’ye öğrenciler, kurulan standa giderek yetkililerden yardım alıyor.

Yurthaber 26-07-19 12:00

LGS'nin başarılı ikizleri ve üçüzleri Kartal AİHL'yi tercih etti

LGS'de 500 tam puan alarak birinci olan Adil Karadağ ve 470 puan alan Yunus Karadağ isimli Karslı ikiz kardeşler ile Balıkesirli üçüzlerden 500 puan alan Nazmiye Kübra Dağ ve 483 puan alan Hayrullah Enes Dağ kardeşlerin tercihi Kartal AİHL oldu - Okul Müdürü Mithat Tekçam: - "Bu sene Türkiye genelinde LGS'de 565 birincimiz var. Bunlar içerisinde okulumuzu tercih edenler oldu. Özellikle Kars'taki ikizler ve Balıkesir'deki üçüzlerin okulumuzu tercih etmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Onları bir üst eğitim kurumuna hazırlarken güzel bir şekilde hayata da hazırlayacağız" - LGS şampiyonlarından Nazmiye Kübra Dağ: - "Hem sosyal aktivite hem de akademik anlamda çok güzel bir lise. Dil eğitiminde de İngilizce ve Arapça'nın yanı sıra başka dilleri de öğretiyorlar. O yüzden tercihim Kartal İmam Hatip Lisesinden yana oldu"

Haber 12-07-19 11:09

LGS tercihlerinde Mesleğim Hayatım portalı başucu kaynağı oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca açılan "Mesleğim Hayatım" portalı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında meslek lisesi tercihi yapacak adayların başucu kaynağı oldu.İş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı vermek amacıyla kurulan "Mesleğim Hayatım" portalı, 1 milyondan fazla sayfa görüntülenme sayısına ulaştı.

Haber 04-07-19 15:59

LGS tercihlerinde başucu kaynağı Mesleğim Hayatım portalı oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca açılan "Mesleğim Hayatım" portalına, LGS kapsamında meslek lisesi tercihi yapacak adaylar büyük ilgi gösterdi - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer: - "Portal, 1 milyondan fazla sayfa görüntülenme sayısına ulaştı. Ayrıca 230 bin tekil kullanıcı tarafından ziyaret edildi" - "Portalın sosyal medya hesaplarına 2 milyon 807 bin 820 erişim sağlanırken, adres 11 milyon 954 bin 36 kez gösterildi" - "Portala en çok İstanbul, Bursa ve Ankara'dan erişim sağlandı"

Haber 04-07-19 13:27

LGS tercih başvuruları başladı (Son tercih günü ne zaman?)

Liselere Geciş Sistemi (LGS) kapsamında lise tercihleri için başvurular bugün başladı. 12 Temmuz'a kadar sürecek başvurularda yerel yerleştirme tercihi yapmak zorunlu olacak.

Haber 01-07-19 15:25

Tatildeki öğrencilere LGS rehberlik hizmeti

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, LGS’ye giren öğrencilere okul tercihi yapma aşamasında rehberlik hizmeti veriyor.

Haber 01-07-19 13:28

Üniversite ve meslek seçiminin ilk adımı doğru lise tercihi

Öğrencilerin Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre yapacakları lise tercihleri konusunda tavsiyelerde bulunan Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve AR-GE’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, yayınlanacak tercih kılavuzunun dikkatlice okunması ve doğru seçim yapabilmek için liselerin iyi araştırılması gerektiğini belirtti.

Haber 24-06-19 11:12

Doğru lise tercihi, üniversite ve meslek seçiminin ilk adımıdır

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden açıklandı.

Haber 24-06-19 10:59

İhop Isparta Temsilcisi Akçil: “birincilerin Tercihi İmam Hatipler”

İmam Hatip Okulları Platformu (İHOP) Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil, Liselere Giriş Sınavı (LGS) nakil süreci...

Yurthaber 28-08-18 13:54

Eğitim Uzmanı Daban, LGS tercihi yapacak öğrencileri uyardı

ADANA'da eğitim uzmanı Korkut Daban, LGS tercih süresinin bitimine 2 gün kaldığını belirterek, öğrencilerin aldığı puanlarla girdikleri yüzdelik dilimin tercihlerdeki önemini vurguladı.

Haber 11-07-18 11:47

Tercih Yapacak Olan Öğrenciler Bilgilendirilecek

Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) giren öğrencilerin lise tercihi yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği ‘Çocuğum İçin...

Yurthaber 06-07-18 16:48