Yapay Zeka Haberleri

Krisp nedir, ne işe yarar? Krisp ücretsiz mi?

Krisp, uapay zeka yardımıyla arka plandaki gürültü ve yankıyı algılayabilen bir yazılımdır. Gürültü azaltma opsiyonunda Discord kullanıcılarının da karşısına çıkan bu yazılım internet üzerinden indirilebilir. Ardından herhangi bir görüşme esnasında aktifleştirilebilen Krisp kullanılmayacağı zaman ise kolaylıkla kapatılabilir.

Haber

Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Bu bölümler gelecekte de yapay zekadan etkilenmeyecek

Öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği YKS ve LGS sonuçları açıklandı. Artık tercih döneminin başlanması bekleniyor. Günümüzde yapay zekanın yaygın olarak kullanılması tercih yapacak öğrencileri seçeceği meslek konusunda oldukça endişelendiriyor. Üniversite tercih döneminde gençlere yardımcı olabilmek adına, Altınbaş Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve Marka Yönetimi Koordinatörü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dicle Yurdakul, dikkat çeken tavsiyelerde bulundu.

Haber

Yapay zekalı telefon nedir? Yapay zeka destekli telefonlar nelerdir?

Yapay zeka destekli akıllı telefonlarda sanal asistan, akıllı öneriler ve kamera iyileştirme gibi pek çok özellik vardır. Bu nedenle teknoloji tutkunları yapay zeka algoritmalarının telefonlardaki kullanıcı deneyimlerini nasıl şekillendirdiğini detaylı bir şekilde inceler. Dolayısıyla yapay zeka algoritmalarıyla tasarlanan telefonların diğer modellerden farkı, ne gibi özelliklere sahip olduğu ve hangi markalar tarafından üretildiği gibi konular ayrı başlıklar altında ele alınmalıdır.

Haber

DALL-E nedir, nasıl kullanılır? DALL-E ücretsiz mi?

Metin girdisini görüntüye dönüştürme özelliği olan DALL-E bir yapay zeka programı olarak OpenAI tarafından geliştirilmiştir. Bu yapay zeka aracına nasıl erişim sağlandığı merak edilir. Milyonlarca görüntüyü içeren bir veri tabanına sahip olan bu yapay zeka programını keşfetmek isteyen kişilere detaylı bilgi aktarılması için DALL-E kayıt, giriş ve kullanım aşamalarına değinilmelidir.

Haber

Yapay Zeka

Yapay Zeka Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Yapay Zeka Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

İlber Ortaylı yapay zekanın sorusunu beğenmedi! Ortaya eğlenceli anlar çıktı: Yapay zekayla muhatap olmam

İlber Ortaylı katıldığı bir programda ChatGPT'in kendisine yönelttiği soruyu beğenmeyince ortaya eğlenceli anlar çıktı. Yapay zekayla muhatap olmayacağını dile getiren Ortaylı, "Ya böyle okul sorusu Allah aşkına. Muhatap olmam. Benimle ya da bir başkasıyla tartışamaz" dedi.

Trend

Vatandaşları mağdur ediyorlar! Uzmanı uyardı: Türkiye değil dünya çapında olan bir dolandırıcılık yöntemi bu

Dolandırıcılar internet siteleri ve uygulamalar üzerinden vatandaşları daha kolay ağlarına düşürmek için gelişen teknolojiyi kullanmaya başladı. Uzmanlar, yapay zeka teknolojisini kullanıp, haberleşme uygulamaları üzerinden ünlü kişilerin kılığına giren dolandırıcıların vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde ettiklerine dikkat çekti. Dolandırıcıların bu ağına takılmamak için ise arayan kişinin kesinlikle teyit edilmesi noktasında uyarıda bulunuluyor.

Haber

Yapay zeka seslendirme nedir, nasıl yapılır? Yapay zeka seslendirme uygulamaları

Teknoloji, içerik üretiminde önemli bir değişim yaratır. Yapay zeka destekli ses üreticileri, yazılı metinleri sadece okumakla sınırlı kalmaktan çıkarıp onları canlı, duygusal seslere dönüştürebilir. Bu da kullanıcılarla daha derin bağlar kurmaya olanak tanır. Yapay zeka destekli ses üreticileri, çeşitli dil seçenekleri sunarak uluslararası bir izleyici kitlesiyle etkileşim kurma imkanı sağlar. Peki, yapay zeka seslendirme nedir, nasıl yapılır? Yapay zeka seslendirme uygulamaları nelerdir?

Haber

Yapay zeka ile nasıl video oluşturulur? Yapay zeka ile video yapma uygulaması

Görüntüleme yaparak video oluşturma, artık sosyal medya platformlarında sıkça rastladığımız bir içerik türüdür. Hem kullanım kolaylığı hem yaratıcılığı hem de ücretsiz olmasıyla dikkat çeken yapay zeka destekli video düzenleme yazılımları, birçok kullanıcı için vazgeçilmez hâline gelmiştir. Bu kapsamda yapay zeka ile video yapma süreci araştırılmaktadır.

Haber

Sosyal medya devleri yine sessiz kaldı! Yapay zeka dolandırıcılarının son hedefi oldular: Bu kez Mansur Yavaş ve Murat Ülker...

Sosyal medya şirketlerinin almadığı tedbirler nedeniyle dolandırıcılara açık kapı bırakılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda son hedef İş İnsanı Murat Ülker oldu. Ülker, sosyal medyada yapay zekâ yöntemleri ile adını kullanan dolandırıcılara isyan etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi de Mansur Yavaş'ın sesinin taklit edildiği sahte görüntülere karşı uyardı.

Finans

ChatGPT geliştirici modu nedir, nasıl açılır?

ChatGPT, gelişmiş yetenekleriyle dikkat çekerken, aynı zamanda gizli komutlar içeren bir yapay zekâ aracı olarak da öne çıkmaktadır. Geliştiricilere sağlanan API erişimlerinin yanı sıra, sohbet botunda özel bir geliştirici modu (dev mode) bulunduğu da söylenmektedir. Peki, ChatGPT geliştirici modu nedir ve nasıl açılır?

Haber

Windows 11'de Copilot nasıl kapatılır? Windows 11'de Copilot'u devre dışı bırakma

Windows 11'de bulunan Microsoft Copilot, Microsoft'un işletim sistemleri ve programlarında sunulan bir yapay zeka tabanlı yardımcı asistandır. Ancak, bazı kullanıcılar gizlilik veya güvenlik endişeleri nedeniyle Copilot'u devre dışı bırakma yoluna gidebilirler. Bu kapsamda Windows 11 Copilot kapatma işleminin nasıl yapılacağı araştırılmaktadır. Peki, Windows 11'de Copilot nasıl kapatılır?

Haber

Yapay zeka fenomeni Milla Sofia, Avrupa Futbol Şampiyonası havasına girdi... Forma ve şortuyla poz verdi

Almanya'da devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası tüm dünyayı etkisi altına almışken yapay zeka fenomeni Milla Sofia'da bu coşkudan nasibini aldı. Sosyal medyada 150 bini aşkın takipçisi bulunan fenomen isim futbol forması ve şortuyla poz verince kullanıcıların beğenisini kazandı.

Trend

Apple Intelligence nedir? Apple Intelligence destekli cihazlar nelerdir?

Apple, dünya genelinde popüler olan, bünyesinde çeşitli teknolojik ürün ve hizmet bulundurulan çok uluslu bir Amerikan firmasıdır. Apple tarafından geliştirilen ve tasarlanan çok sayıda teknolojik cihaz mevcuttur. Bu cihazlar arasında iPhone, iPad, iPod gibi cihazlar yer almaktadır. Firma, belirli aralıklarda cihazlara yeni özellikler getirmektedir. Bu yeniliklerden biri de Apple Intelligence özelliğidir. Peki, Apple Intelligence nedir ve Apple Intelligence destekli cihazlar nelerdir?

Haber

Afra Saraçoğlu, Selçuk Bayraktar, Ekrem İmamoğlu... Bu tuzağa dikkat! Ünlülerin seslerini ve yüzlerini kopyalıyorlar: Uzman isimlerden uyarı

Dolandırıcılar artık insanları tuzaklarına düşürmek için yapay zekayı kullanıyor. Uzman isimlerden yapay zekayla oluşturulan sahte içeriklere karşı vatandaşlara uyarı yapıldı. Dolandırıcılar, vatandaşları ağlarına düşürmekte özellikle ünlü isimlerin görüntü ve seslerini yapay zeka yardımıyla klonlayarak sahte reklamlarda kullanıyor.

Haber

Türkiye'nin konuştuğu genç sevdiği kız uğruna başını yakmış! YKS'deki yapay zekalı kopya düzeneğinin arkasından sevda çıktı

Türkiye; YKS'ye sınav tarihinde görülmemiş kopya düzeneğiyle girip soruları yapay zekaya çözdürürken suçüstü yakalanan genci konuşuyor. Hazırladığı kopya düzeneğiyle akıllara durgunluk veren M.E.E.'nin (23) özellikle tıp fakültesini hedeflemesinin nedeni herkesi şaşırttı. Arkadaşlarının anlattığına göre, sevdiği kızı babasının vermemesi ihtimali M.E.E.'yi yiyip bitiriyormuş...

Haber

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan 'yapay zeka' uyarısı: 'Güvenlik açıkları ortaya çıkabilir'

ABD Hazine Bakanı Yellen, "Yapay zeka modellerinin karmaşıklığı ve şeffaf olmaması, yapay zeka risklerini hesaba katan risk yönetimi çerçevelerinin yetersizliği ve birçok piyasa katılımcısının aynı verilere ve modellere güvenmesinden kaynaklanan bağlantılar nedeniyle belirli güvenlik açıkları ortaya çıkabilir" uyarısını yaptı.

Finans

Dikkat çeken sözler! Şu anda yapay zeka teknoloji dalgasının içine girmiş bulunuyoruz

McKinsey & Company Associate Partner Sertan Eratay, yapay zeka ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 2024'ten itibaren aslında yapay zekanın ve üretken yapay zekanın şirketlerin hayatında çok hızlı bir şekilde yer edindiğini ve şirketleri dönüştürmeye başladığını görmeye başladıklarını söyleyen Eratay, "Şu anda yapay zeka teknoloji dalgasının içine girmiş bulunuyoruz ve bu özellikle üretken yapay zeka ile beraber çok hızlı bir şekilde bir dönüşümü başlatıyor." ifadelerini kullandı.

Haber

Yapay zeka üniversitede: YÖK Başkanı duyurdu! 20 üniversitede yapay zeka bölümü açılacak

Yapay zeka üniversite sıralarına geliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 20 üniversitede yapay zeka bölümünün açılacağını duyurdu. Özvar, "Açılan yeni programlar, YÖK’ün önümüzdeki dönemde istihdamı önceleyen vizyonunun da bir göstergesi olacak." diye konuştu.

Egitim

Robotlar eğitiliyor! Kafa nakli gerçek mi oluyor? Alphan Manas yanıtladı 2030'da doğanlar %50 oranında ölümsüzlüğü yakalayacak

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sağlık alanında da gelişmeler yaşanıyor. Mesut Yar ile Gece Hattı programına konuk olan girişimci ve iş insanı Alphan Manas, 'Kafa nakli gerçek mi oluyor?' sorusunu yanıtladı. İlerleyen teknolojini sağlık üzerindeki etkileri hakkında ön görülerde bulunan Manas, 2030 yılında doğan kişilerin %50 oranında ölümsüzlüğü yakalayabileceklerini iddia etti.

Manşet

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Stratejimizin odağı yapay zeka teknolojilerine ilişkin insan kaynağımızı geliştirmek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizde halihazırda yaklaşık 750 yapay zeka odaklı girişim startup var ve kamu destekleri sayesinde bu sayının önümüzdeki dönemde hızla artmasını bekliyoruz." dedi. Yılmaz, "Stratejimizin odağında yapay zeka teknolojilerine ilişkin insan kaynağımızı geliştirmek, teknik altyapımızı kuvvetlendirmek ve kaliteli veriye erişimi kolaylaştırmak var." ifadelerini kullandı.

Haber

Bakanlık duyurdu: 4 bin 205 hektar yapay zeka katkısıyla sulanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce (DSİ) Adana, Afyonkarahisar ve Denizli'de toplam 4 bin 205 hektar alanda yapay zeka destekli sulama otomasyon sistemlerinin tamamlanarak devreye alındığını açıkladı.

Finans

Yapay zekâya soru sorma: Yapay zekâya nasıl soru sorulur, yapay zekâya nasıl soru sorabilirim?

Yapay zekâ, insanların düşünme şekillerini taklit etme yeteneğiyle verilen komutları yerine getirmeye programlı yazılımsal sistemdir. İngilizce kısaltmasıyla AI, her türlü işlemi hızlı, verimli ve hatasız bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlar. Ayrıca büyüyen veri havuzuyla birlikte edindiği veriler sayesinde kendini de geliştirmekte ve iyileştirmektedir. Peki, yapay zekâya nasıl soru sorulur?

Haber

Yapay zekâ uygulamaları nelerdir? En iyi ve ücretsiz yapay zekâ uygulamaları

İngilizce kısaltması ile AI (Artificial Intelligence) yapay zekâ teknolojisi, insan beyninin düşünme şekillerini taklit ederek, verilen komutları yerine getiren yazılım destekli sistemlerdir. Yapay zekâ, işleri hızlandırmayı, verimliliği arttırmayı ve hataları azaltmayı amaçlar. Yapay zekâ teknolojisi, edindiği veriler sayesinde kendini geliştirmekte ve iyileştirmektedir. Peki, yapay zekâ uygulamaları nelerdir?

Haber

Suno AI nedir, ne işe yarar? Suno AI ücretli mi?

Yapay zekâ teknolojisinin hızlı bir şekilde ilerlemesiyle birlikte artık orijinal bir müzik yapmak da teknolojinin becerilerinden biri hâline gelmiştir. Bu noktada araştırılan Suno AI, müzikle ilgilenen kişilere, yapay zekâ sayesinde müzik yapma deneyimi sunmaktadır. Peki, Suno AI nedir, ne işe yarar? Suno AI ücretli mi?

Haber

Anneler Günü için Dreame'den muhteşem kampanya!

Dreame, 12 Mayıs tarihine kadar geçerli olacak Anneler Günü kampanyası kapsamında robot süpürge satın alımlarına özel Hair Glory, Hair Straightener veya Hair Gleam saç bakım ürünlerinden birini hediye ediyor.

Kadin

Yapay zekâ hiç bu kadar çarpıcı olmamıştı: Tamamen yapay zekâ görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip yayınlandı!

Bağımsız sanatçı Washed Out'un yeni müzik videosu tamamen yapay zekâ görüntüleriyle üretildi. Video, tamamen yapay zekâ tarafından oluşturulan en uzun video klip olarak kayıtlara geçti. Klibin arkasından ise OpenAI'nın metinden video oluşturan yapay zekkâ modeli Sora'nın ismi çıktı.

Haber

Yapay zeka fenomeni Milla Sofia gerçeği aratmadı! Ayırt etmekte zorlandılar... Bu nasıl fizik?

Yapay zeka tarafından oluşturulan bir karakter olmasına rağmen sosyal medyada hızla takipçi sayısını arttırmayı başaran Milla Sofia gerçeği aratmayan pozlarından dolayı viral olmaya devam ediyor. Fenomen ismin son olarak beyaz bir bluz ve kot etekle poz verdiği anları paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları Sofia'nın kusursuz fiziğini övmelere doyamadı.

Trend

Yapay zeka önümüzdeki 20 yılın Süper Lig şampiyonlarını açıkladı! Zirvede eşitlik var

Yapay zeka, son 20 yılda Süper Lig'de şampiyon olacak takımları tahmin ederken listede Hatayspor, Gaziantep FK, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Alanyaspor da yer aldı. İşte detaylar...

Spor

Sosyal medya fenomeni Apollonia Llewellyn yapay zekayla oluşturulan müstehcen pozlarına isyan etti! Ben bile inandım

Sosyal medya fenomeni Apollonia Llewellyn yapay zekayla oluşturulan müstehcen pozlarını internette gördüğünde büyük bir şaşkınlık yaşadığını dile getirerek duruma isyan etti. Özellikle hayranlarına üstsüz fotoğrafları için uyarıda bulunan fenomen isim, "Ben bile inandım. Bu gerçekten çok mide bulandırıcı" ifadelerini kullandı.

Trend

Yapay zekanın nasıl bir güzellik tanımı öğrenmesini istiyoruz?

Dove Gerçek Güzellik kampanyasının 20. yılında kadınlar ve genç kızların güzelliği nasıl deneyimledikleri incelenen bir rapor yayınladı. Buna göre her 5 kadından 1'i ideal güzellik tanımına ulaşabilmek için hayatının 5 yılından vazgeçebileceğini belirtiyor. Araştırma güzelliğin gerçek dışı temsilinde yapay zekaya dikkat çekti ve yapay zekanın nasıl bir güzellik tanımı öğrenmesi istenildiği sorgulanıyor. Birce Akalay "Yapay zekaya gerçek ve çeşitli güzellik tanımlarının öğretilmesi gerek" dedi.

Kadin

Grok nedir, ne işe yarar? Grok nasıl kullanılır?

Yapay zekâ çeşitli kavramları ve terimleri de günlük hayata sokmayı başarmıştır. Genel olarak Elon Musk ile ortaya atılan çeşitli girişimler ve teknolojik gelişimlerden biri de yapay zekâ ifadesiyle hayatımıza giren Grok olmuştur. Peki, Grok nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Haber

Yapay zeka 2103 yılına kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak takımları tahmin etti! Listede 2 Türk takımı da var

Yapay zeka teknoloji futbol dünyasında da yaptığı tahminlerle konuşulurken, son olarak oldukça ilginç bir tahminde bulunuldu. Buna göre 2103 yılına Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacak takımlar tahmin edilirken listede Süper Lig'den iki takım da yer aldı. İşte detaylar...

Spor

Kimse gerçeğiyle ayırt etmeyi başaramıyor! Yapay zeka modeli pozlarıyla ayda 15 bin sterlin (yaklaşık 603 bin TL) kazanıyor

Yapay zeka modellerinin sayısı her geçen gün artarken sosyal medyadaki varlıklarıyla birlikte kazançları da gündeme gelmeye geldi. Yapay zeka fenomenlerinin en popülerinden biri de Lily Rain. Fenomen isim aylık 15 bin sterlin (yaklaşık 603 bin TL) kazanarak platformun en popüler isimlerinden biri oldu.

Trend

İstanbul Bilgi Üniversitesinde Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği konuşuldu

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve e-Kaynaklar, 60. Kütüphane Haftası kapsamında "Yapay Zeka Çağı ve Kütüphanelerin Geleceği" başlıklı panel düzenledi.

Yurthaber

Yapay zekâ mühendisliği nedir, yapay zekâ mühendisi nasıl olunur? Yapay zekâ mühendisi ne iş yapar? Yapay zekâ mühendisi maaşları

Teknoloji alanındaki gelişmeler ile birlikte insan yaşamına yalnızca teknolojik cihazlar değil, birbirinden farklı yeni nesil meslek grupları da girmeye başlamıştır. Yapay zekâ mühendisliği de bu yeni nesil meslek gruplarından biri olarak bilinmektedir. Yapay zekâ mühendisliği, ciddi kazançların elde edilmesini sağlayan bir meslek olarak da görülmektedir. Peki, yapay zeka mühendisliği nedir, yapay zeka mühendisi nasıl olunur, ne iş yapar ve maaşları ne kadardır?

Egitim

Yapay zeka modellemeleri için bedenini çaldıklarını söyledi! Vücudum artık benden daha popüler

Instagram'da yaklaşık 2 milyon takipçisi bulunan Ines Trocchia isimli bir fenomen yıllarını kamera önünde geçirdiğini söyledi. Yaptığı paylaşımların yapay zeka aracılığıyla yeniden canlandırıldığını ifade eden Trocchia, "İnsanlar yapay zeka modelleri yapmak için bedenimi çalıyor, artık benden daha popülerler" ifadelerini kullandı.

Trend

Çok sahibi olmak isteyen aileler dikkat! Tüp bebek tedavisinde yapay zeka dönemi başladı

Çağın küresel sağlık sorunlarından birine dönüşen kısırlığın tedavi yöntemlerini geliştirme ihtiyacını da beraberinde getirdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Hakan Özörnek hızla gelişen teknolojiyle birlikte tüp bebek tedavisindeki başarı oranın da arttığını belirtti.

Kadin

Kaç tane yapay zekâ vardır? Yapay genel zekâ (AGI), dar yapay Zekâ (ANI) ve süper yapay zekâ (ASI) nedir?

Teknoloji genel olarak ekonomiden kültüre, sanattan eğlenceye, iletişimden ulaşıma kadar birçok farklı alanda önemli izler bırakmış ve bırakmaya da devam eden, insanların hayatlarını kolaylaştıran fırsatlar bütünü olarak tanımlanabilir. Teknolojinin insanlara sunduğu pek çok farklı uygulama mevcuttur. Bu uygulamalardan biri de yapay zekâ modelleridir. Peki, kaç tane yapay zekâ vardır, yapay genel zekâ (AGI), dar yapay zekâ (ANI) ve süper yapay zekâ (ASI) nedir?

Haber

Üretken yapay zekâ nedir? Üretken yapay zekâ nasıl çalışır, ne işe yarar?

Teknoloji alanındaki gelişmelerle birlikte insan hayatını kolaylaştıran pek çok farklı özelliğe sahip yapay zekâ uygulaması mevcuttur. Bilgisayar yönetiminde olan bir robotun insan aklına benzer nitelikler taşıması ve bu niteliklerini kullanarak çeşitli işlevleri, görevleri yerine getirmesi, yapay zekâ olarak ifade edilir. Bu yapay zekâ çeşitlerinden biri de üretken yapay zekâ modelidir. Peki, üretken yapay zekâ nedir, nasıl çalışır ve ne işe yarar?

Haber

Devin Al nedir? Devin Al nasıl kullanılır?

Teknoloji alanında sürekli olarak çalışmalar yapılmakta ve bu çalışmalar neticesinde insanların karşınıza yepyeni teknolojik programlar çıkmaktadır. Bu teknolojik programlardan biri de yapay zekâ teknolojisidir. Yapay zekâ, insan gücüne ihtiyaç duyulan işlevleri otomatikleştirmekte ve bunun sonucunda da üretkenlik artmaktadır. ilk yapay zeka yazılım mühendisi olma niteliğini taşıyan Devin Al da yapay zekâ programlarından biri olarak karşımıza çıkar. Peki, Devin Al nedir ve nasıl kullanılır?

Haber

Reklam amaçlı olarak yüzünün çalındığını iddia etti! Yapay zekayla yeniden düzenlendi...İlişki hapları tanıttığım bir reklamda kullanıldı

TikTok'ta bir kadın cinsel ilişki haplarının reklamında yüzünün izinsiz bir şekilde kullanıldığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. TikTok'ta 'michel.c.janse' kullanıcı adıyla paylaşım yapan kadın erektil disfonksiyon hapı şirketinin daha önce kanalında yayınladığı bir videoyu yapay zekayla yeniden düzenlediklerini iddia etti.

Trend

Kocamın metresi var diyerek isyan etti: Gerçek bile değil! Yapay zeka uygulamasındaki sevgilisi için servet harcadı

Reddit'te paylaşım yapan ve ismini açıklamak istemeyen bir kadın kocasının kendisini bir yapay zeka uygulamasıyla aldattığı öğrenince duruma isyan etti. Kadın, kocasının telefonunda alışılmadık bir banka ödemesi fark ettikten sonra her şeyin nasıl çözüldüğünü paylaştı. Kadının paylaşımına sosyal medyadan yorum gecikmedi.

Trend

Sosyal medya kullananlar dikkat! Yapay zeka ile 'çıplak' şantaj: Müstehcen videolar hazırlayıp...

Yapay zeka teknolojisinin hızla gelişmesi, yeni bir tehlikenin kapılarını araladı. Son günlerde birçok kişiye yapay zeka ile hazırlanan müstehcen videolarla şantaj yapılmaya başlanırken mağdurlar da giderek arttı. Kişilerin fotoğrafları veya sosyal medyada yer alan bilgileri bir şekilde ele geçiriliyor ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak sahte videolar oluşturuluyor. Uzmanlar, bu kişilerin bir an önce savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini belirtti.

Haber

Beşiktaş - Galatasaray derbisinin sonucu için Google'ın yapay zekası tahminde bulundu!

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında 3 Mart Pazar günü oynanacak derbi karşılaşmasında her iki takım, golcüleriyle sonuç almaya çalışacak. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren dev derbinin skorunu Google'ın yapay zekası günler öncesinden tahminde bulundu.

Spor

Tehlikeyi göze alan satıp para kazanıyor: Emeksiz, çabasız 20 bin lira! Artık ses sanatçısı olmaya gerek kalmadı

Sadece sesini satarak para kazananların sayısı günden güne artıyor. Sesinin yapay zeka şirketlerince kullanılmasında sakınca görmeyen birçok vatandaş bu yola sıcak bakıyor. Ekstra bir çaba gerektirmeyip yalnızca sesini kaydedip internete yüklemek yeterli. Ancak her ses onaylanmıyor! Uzmanlar bu yöntemin tehlikesinin altını çizerken sesini satanların kazandığı miktarlar da dikkat çekti.

Finans

Sosyal medyada kendisinin paylaşmadığı fotoğraflarını gördü! Yapay zekayla bambaşka bir görüntü oluşturulmuş... 'Gerçeğinden ayırt etmez imkansız'

TikTok'ta 'jewelspringer' kullanıcı adıyla paylaşım yapan Jewel ismindeki bir kadın yapay zekayla oluşturulan fotoğraflarını gördüğünde şaşkına döndüğünü anlattığı bir paylaşım yaptı. Bir adamın kendisine Reddit'te fotoğraflarını gördüğünü söylemesi üzerine şaşırdığını dile getiren Jewel, "Gerçekten çok korkunçtu. Gerçeğinden ayırt etmez imkansız" dedi.

Trend

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı ALESTA ile Singapur'da yarışacak

Adana Fen Lisesi öğrencileri, deniz madenciliği ve mikrobiyoloji çalışmalarına katkı sunmak amacıyla tasarladıkları otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da düzenlenecek yarışmaya katılacak.

Yurthaber

İYİ Parti'den CHP'ye 'yapay zeka' göndermesi! 'Keşke 14 Mayıs'tan önce de...'

İYİ Parti'den, CHP'nin bazı belediye başkan adaylarının belirlenmesinde yapay zekadan faydalanmasına ilişkin çok konuşulacak bir yorum geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Böyle teknolojilerin siyasete uyarlanması faydalı bir şey. Ama keşke bu anlayışı, 14 Mayıs'tan önce, İYİ Parti bu kaygılarını ortaya koyduğunda, Sayın Meral Akşener; o masada bu iddiasını, bu teklifini getirdiğinde de yapmış olsalardı bugün belki çok farklı bir Türkiye'ye uyanmış olacaktık" dedi.

Haber

Türkiye'den peş peşe yapay zeka hamleleri! ChatGPT'ye bir rakip daha: ASEL GPT

Dünyadaki yapay zeka teknolojileri dikkat çekerken Türkiye'de HAVELSAN'ın ardından Aselsan da yerli ve milli yapay zeka modeli geliştireceğini duyurdu. ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, "ASELSAN Yapay Zeka Stratejisi hazırlıyoruz. ASEL GPT dediğimiz bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Bu tür kalıcı projelerle sektörümüze yön vermeye çalışıyoruz" dedi.

Haber