Mehter Takımı Haberleri

Bolu kampını tamamlayan milli güreşçilere, mehter takımıyla uğurlama sürprizi

Bolu kampını tamamlayan milli güreşçilere, mehter takımıyla uğurlama sürprizi

Yurthaber 06-09-2022 17:08

Okula devam sorunu müzik ile çözülen öğrenciler müzisyen olmak istiyor

Edirne Merkez Meriç İlkokulu Müdürü Azize Firdevs Turan: - "Halk Eğitim Merkezinden gelen hocalarımızın yönlendirmesiyle mehter takımını kurduk. Okula gelmeyen, okulu sevmeyen çocuklarımız okula gelmeye ve mehter takımında görev almak için çaba sarf etmeye başladı. Okulu sevdikleri için devamsızlık yapmamaya başladılar ve böylelikle devamsızlığı yok etmiş olduk" - 3. sınıf öğrencisi Hakkı Yerkabartan: - "Mehteran sayesinde okulumu daha çok sevdim. Derslerime de çok ilgi gösteriyorum. İleride orkestralarda çalmak istiyorum"

Yurthaber 15-02-2022 13:11

Vali Tutulmaz: Kapalı salonlarda Çav Bella ile cumhuriyet kutlamıyoruz

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Mehter takımının konser vermesi ile ilgili eleştirilere "Biz sadece kapalı salonlarda Çav Bella ile cumhuriyet kutlamıyoruz. Biz cumhuriyeti, halkımızla kutluyoruz" diyerek cevap verdi.

Haber 31-10-2021 19:29

Kırıkkale'de tır dorsesinde mehter takımlı 29 Ekim kutlaması

Kırıkkale'de tır dorsesinde mehter takımlı "29 Ekim" kutlaması

Yurthaber 29-10-2021 17:12

Mehter Takımı

Mehter Takımı Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Mehter Takımı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Almanya'da ilginç görüntü! Mehterle kız istemeye gittiler

Osmanlı’nın yüzyıllar boyunca savaşa giderken kullandığı mehter takımı bu kez farklı bir görev için kullanıldı. Almanya'da çekildiği öne sürülen görüntülerde mehteran takımı eşliğinde kız isteme töreni gerçekleştirildi.

Haber 13-10-2021 09:39

Mehter takımıyla yurt dışına giden 20 kişi geri dönmedi

Adana'nın Karataş Belediyesi'nin mehter takımıyla gri pasaportla yurt dışına çıkardığı 30 kişiden 20'sinin geri dönmediği ortaya çıktı. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, "Yurt dışına belediyemizden katılan herkes yurda dönüş yapmıştır. Eğer yurda dönmeyen olduysa bu belediyemizin değil dönmeyen şahısların sorumluluğudur" dedi.

Haber 04-06-2021 13:51