Meteor Yağmuru Haberleri

Öğrenince denemeden duramayacaksanız! Google'a o kelimeleri yazınca çıkıyor... Arama çubuğuna yazmak yeterli

Her geçen gün gelişen ve değişen arama motoru Google, yenilikler yapmaya devam ediyor. Kullanıcıları şaşırtacak bazı "özelleştirilmiş" Google aramaları ise oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Google'a yazdığınız bazı kelimelerden sonra ekranınızda ilginç değişimler oluyor. İşte sizi şaşırtacak o aramalar...

Haber 07-02-2024 17:41

Wirtanen enkazı adım adım yaklaşıyor! Uzmanlar uyardı: Yeni bir meteor yağmuru başlatabilir!

Bilim insanları, Dünya'ya yakın bir kuyrukluyıldızın enkazının gezegenin atmosferine girerek yeni bir meteor yağmurunu tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulundu. Adım adım yaklaşan Wirtanen enkazı için saat verildi. Peki, meteor yağmuru gerçekleşirse, hangi ülkelerde net bir şekilde görülecek? İşte detaylar...

Haber 12-12-2023 11:35

Perseid meteor yağmurunu fotoğraflayarak muhteşem görüntüler oluşturdu

Karabük’te hobi amaçlı fotoğraf sanatçılığı yapan Yusuf Halıcıol, arkadaşı ile birlikte yılın en etkileyici gökyüzü olaylarından Perseid meteor yağmurunu görüntüledi. Sosyal medyaya yüklenen görüntü, kısa sürede büyük beğeni aldı.

Haber 15-08-2023 14:51

Antalya'da turistler Perseid meteor yağmurunu izledi

Antalya'da konaklayan yerli ve yabancı turistler, 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'nda "Perseid meteor yağmuru"nu gözlemledi.

Yurthaber 14-08-2023 14:23

Meteor Yağmuru

Meteor Yağmuru Hakkındaki Haberler Mynet'te. Meteor Yağmuru Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Perseid meteor yağmuru başladı mı, meteor yağmuru nasıl olur? Perseid meteor yağmuru nereden izlenir? Gökyüzüne bakmayı unutmayın!

Perseid meteor yağmuru için heyecanlı geri sayım devam ediyor. Yılın en görkemli göktaşı olayını izlemek isteyen vatandaşlar 'Perseid meteor yağmuru canlı izle ve Perseid meteor yağmuru başladı mı?' ekranlarını sorguluyor. Peki, Perseid meteor yağmuru başladı mı, meteor yağmuru nasıl olur? Perseid meteor yağmuru nereden izlenir? Gökyüzüne bakmayı unutmayın!

Haber 12-08-2023 23:37

PERSEİD METEOR YAĞMURU TARİHİ VE SAATİ: Perseid göktaşı yağmuru ne zaman, saat kaçta, Türkiye'de nereden izlenir?

Perseid meteor yağmurunun ne zaman, saat kaçta gerçekleşeceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Geri sayım sürerken konuya dair bilgi edinmek isteyen birçok kişi arama motorlarında "2023 Perseid meteor yağmuru Türkiye'de nereden izlenir?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Perseid göktaşı yağmuru ne zaman gerçekleşecek, saat kaçta? İşte detaylar...

Haber 12-08-2023 14:09

'Depremi tetikleyecek' iddialarına uzman isimden yanıt! Gökyüzü meteor yağmuru ile ışıl ışıl olacak 'Çıplak gözle gözlemlenebilecek'

Her yıl Ağustos ayının 2. haftasında gerçekleşen meteor yağmurları için geri sayım başladı. Peki, meteor yağmuru nereden, ne zaman, saat kaçta izlenebilir? Doç. Dr. Tolgahan Kılıçoğlu merak edilenleri paylaştı. Öte yandan ortaya atılan iddialar nedeniyle "meteor yağmuru depremi tetikler mi" sorusu soruldu. Uzman isimden net yanıt geldi. Prof. Dr. Aysun Akyüz, bu gece ve yarın gece yaşanacak olan ‘Perseid Meteor Yağmuru'nun depremi tetikleyeceği iddialarının bilimle uyuşmadığını söyledi.

Haber 12-08-2023 10:50

Türkiye semaları hafta sonunda meteor yağmuru ile aydınlanacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tanrıver, hafta sonu yaşanacak yoğun meteor (gök taşı) yağmurunun ışık kirliliğinden uzak bölgelerde izlenebileceğini belirtti.

Yurthaber 10-08-2023 11:32

Hafta sonu için hazır olun! Saat verildi... Meteor yağmuru gökyüzünü aydınlatacak

Türkiye semaları hafta sonunda meteor yağmuru ile aydınlanacak. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tanrıver, hafta sonu yaşanacak yoğun meteor (gök taşı) yağmurunun ışık kirliliğinden uzak bölgelerde izlenebileceğini belirtti. Tanrıver, "Bunu en iyi şekilde seyredebilmemiz için ışıksız bir ortamda, gece karanlığında ya şehir dışında ya da yüksek yerlerde bulunmamız daha elverişli olacaktır" dedi.

Haber 10-08-2023 11:28

'Ejderhanın ateş topları' gökyüzünü aydınlatacak! Heyecanla beklenen gün geldi: Draconid meteor yağmuru başlıyor

Uzay gözlemcilerinin heyecanla beklediği gün geldi çattı. Gökyüzü bugün günlerce sürecek Draconid meteor yağmuruyla aydınlanacak. Uygun koşulları yakalayabilenler, 'ejderha'nın alev toplarını görme imkanına kavuşacak. Meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek.

Haber 08-10-2022 12:45

Meteor yağmurunu Erciyes Dağı'nda izlediler

Meteor yağmurunu Erciyes Dağı'nda izlediler

Yurthaber 12-08-2022 23:59

Meteor yağmuru: Her yıl aynı dönemde yaşanan benzersiz meteor yağmuru

Meteorların en görkemli gösterilerinden birini izlemek için bu yıl 12-13 Ağustos tarihinde gökyüzüne bakmanız yeterli. Perseid meteor yağmuru neden oluyor, büyüleyici gökyüzü gösterisini ne zaman ve nasıl izleyebilirsiniz?

Haber 08-08-2022 09:58