Mide Ekşimesi Haberleri

Hamilelikte adet sancısı olur mu, adet sancısı ile hamilelikte belirtileri arasındaki fark nedir? Gebelikte adet sancısı gibi ağrı neden olur, nasıl geçer?

Hamilelik süreci bir kadının vücudunda bir dizi fiziksel ve hormonal değişikliklere yol açar. Bu değişiklikler birçok kadında hamilelik boyunca çeşitli ağrılar ve rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Hamilelikte yaşanan ağrılar genellikle normal kabul edilir, ancak bazı durumlarda ciddiyet gerektirebilir. Peki, hamilelik döneminde adet sancısı olur mu, adet sancısı ile hamilelikte belirtileri arasındaki fark nedir?

Kadin 25-05-2023 09:21

Çocuğun olamaz denmişti! Hamile olduğunu yatakta doğum yaparken anladı

Polikistik over sendromu kadınların çocuk sahibi olmalarını zorlaştıran hastalıklar arasında yer alıyor. Polikistik over sendromu olan bir kadına çocuk sahibi olma ihtimalini düşük olduğu söylenmişti. Emily Graham isimli genç kadın hamile olduğunu yatakta doğum yaparken anladığını açıkladı. Emily'nin yaşadıkları birçok kadını şok etti.

Kadin 08-03-2023 10:10

Hamilelikte mide yanması neden olur, ne zaman başlar? Mide yanması hamilelik belirtisi mi, nasıl geçer?

Mide, vücudumuzdaki en çabuk etkilenen organlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Özellikle gebelik gibi hassas olan dönemlerde hamileliğin ilk belirtilerinden birisi olan mide bulantısı ve mide yanması oldukça sık karşılaşılan bir rahatsızlıktı olarak karşımıza çıkar. Özellikle hamilelik döneminde görülen ilk belirtilerden bir tanesidir. Bebek anne karnında büyüdükçe anne adayının mide yanması şikâyetleri de artabilir. Peki, hamilelikte mide yanması neden olur?

Kadin 07-03-2023 17:57

Hamilelikte mide yanması ne zaman başlar, nasıl geçer? Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir?

Hamilelik döneminde yaşanması muhtemel çeşitli durumlar vardır. Mide yanması şikâyeti de yaşanabilecek durumlar arasındadır. Anne adaylarını zorlayan süreçlerden olan mide yanması sıklıkla karşılaşılan şikâyetler arasındadır. Hamilelik sürecini daha kolay geçirebilmek amacıyla mide yanması sorununun çözümleri anne adayları tarafından araştırılır. Peki, hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir?

Kadin 03-03-2023 17:15

Kalp krizinin bu belirtisini kimse bilmiyor! Aylar önce midede başlayan uyarı hayat kurtarıyor

Kalp krizi en fazla ölüme sebep olan hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Kalp krizi belirtisinin göğüs sıkışması, terleme gibi problemler olduğu biliniyor. Ancak uzmanlara göre kalp krizi yaşanmadan aylar önce midede ortaya çıkan çeşitli belirtiler bulunuyor.

Haber 22-02-2023 16:45

Her şey yemek yerken yaşanıyor! Yemek sırasında görülen kanser belirtileri

Kanserin türüne göre belirtileri de değişiklik gösteriyor. Genel kanser belirtilerinin yorgunluk, iştah kaybı, geçmeyen vücut ağrıları olduğu bilinse de bazı tehlikeli kanserlerin belirtileri görmezden gelinebiliyor. Özofagus kanseri belirtileri de önemsiz görülebiliyor veya başka hastalıklarla karıştırılabiliyor. Uzmanlar yemek sırasında görülen kanser belirtilerine karşı uyarıyor.

Haber 22-01-2023 16:31

Hiç duymadınız! Karbonatın hayat kolaylaştıran yararları şaşırtıyor

Karbonatın yemeklerde kullanımı en çok bilinen faydaları arasında bulunuyor. Kekleri, poğaçaları kabartmak isteyenler karbonattan yararlanıyorlar. Ancak karbonatın faydaları sadece mutfakla sınırlı kalmıyor. Hayatımızın birçok alanında hayat kolaylaştırıyor. Hiç bilmediğimiz karbonat kullanım alanları bulunuyor.

Kadin 07-11-2022 13:12

Yaşadığınız problemlerin kaynağı yemekler değil! Tedavi edilmezse durum ciddi

Kansere neden olan birçok etken bulunmaktadır. Çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alan kanserden korunmak için hastalık belirtilerine dikkat ederek bu hastalıkları erken teşhis etmek hayati önem taşır. Günlük hayatta yaşanılan geğirme, mide ekşimesi gibi durumlar ciddi hastalığın yaygın belirtileri olarak bilinir.

Haber 26-10-2022 07:52

Midenin en büyük düşmanı! Soğanı sakın bu şekilde yemeyin

Çoğu kişinin şikayet ettiği mide yanmasının en büyük nedeni yediklerimizdir. Özellikle sıklıkla mide yanması yaşayan kişilerin bazı besinlerden kesinlikle uzak durması gerekiyor. Gastrit ve reflünün belirtileri benzerlik gösterse de bu ikisinin de en büyük belirtisi mide ekşimesidir. Özellikle Türk mutfağının en sevilen temel malzemesi soğanı bu şekilde yerseniz mide rahatsızlığınızı tetikleyecektir.

Haber 23-09-2022 16:05

Sakın bu şekilde kullanmayın! Kansere ve kısırlığa neden olabiliyor

Pantolonunuzun belini daraltmak için veya giydiğiniz kıyafeti tamamlamak için kullandığınız kemer sağlığınız için tehdit oluşturabilir. Uzmanlar takılan kemerlerin fazla sıkılmasının kansere ve kısırlığa yol açabildiğini belirtiyor. Kemerin sebep olacağı hastalıklardan korunmak için kemerinizi sıkmak yerine yeni kemer almanız veya pantolonunuzu değiştirmeniz gerekiyor.

Haber 28-06-2022 14:11

Herkes bu sorunu yaşıyor: Çözümü çok basit! Mide ekşimesine iyi gelen besinler

Mide ekşimesi halk arasında çok sık rastlanan bir şikayettir. Mide ekşimesi normal bir durum değildir ve ilk fırsatta müdahale edilmelidir. Mide ekşimesi, çoğu hastalıkta olduğu gibi yanlış beslenmeden ötürü ortaya çıkmaktadır. Hayat kalitesini oldukça düşüren mide ekşimesi aynı zamanda reflünün ilk sinyali de olabilir. Mide yanmasıyla karıştırılan aslında aynı şey olmayan mide ekşimesi, günlük hayatı çok etkiliyor. İşte mide ekşimesine iyi gelen besinler...

Haber 21-05-2022 07:35

Ne varsa doğallıkta var! Mide ekşimesini anında geçiren yiyecekler

Yemeklerden sonra yaşanan mide ekşimeleri, şişkinlikler tadımızın kaçmasına neden olabiliyor. Bazen saatlerce süren mide ekşimeleri oldukça rahatsız eden bir durum yaratıyor. Ancak mide ekşimelerinden kolayca kurtulmanızın birçok yolu var. Doğallıktan yana olanlar mide ekşimesi için önerilen bu besinleri mutlaka kullanmalılar.

Yemek 18-05-2022 09:37

Mide ekşimesine ne iyi gelir? Mide ekşimesine neden olan yiyecekler nelerdir?

Mide ekşimesi, çeşitli mide sorunlarının sonucu olarak ortaya çıkan bir sağlık problemidir. Özellikle ağır ve yağlı besinlerle beslenme sonucunda mide ekşimesi meydana gelir. Mide ekşimesine ne iyi gelir? Mide ekşimesinin önüne geçmek için ne yapmak gerekir?

Haber 13-05-2022 18:59

Mide yanmasına ne iyi gelir? Mide yanması için evde doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

Mide yanması, özellikle yetişkinlerde görülen bir rahatsızlıktır. Bu hastalıktan muzdarip olanlar mide yanmasına ne iyi gelir diye araştırırlar. Ancak bundan önce kişilerin ilk yapması gereken mideye dokunan yiyecek ve içeceklerden uzak durmaktır. Mide yanmasına iyi gelen yiyecekleri bilinmesi halinde ise mide yanması tedavisi için evde doğal bir çözüm üretilebilir. Mide yanması neden olur, sebepleri nelerdir? Evde doğal yöntemlerle mide yanması tedavisi için neler yapmak gerekir?

Kadin 13-05-2022 12:20