Necip Fazıl Kısakürek Haberleri Ve Son Dakika Necip Fazıl Kısakürek Haberleri

Necip Fazıl Kısakürek Haberleri Ve Son Dakika Necip Fazıl Kısakürek Haberleri

Şiirleri ve sözleriyle Türk Edebiyatı’nın sevilen isimlerinden olan Necip Fazıl Kısakürek, 1904 yılında İstanbul’da dünyaya gözlerini açmıştır.

1992 yılında ilk şiirleri Yeni Mecmua Dergisi’nde yayınlanan Necip Fazıl, eserleriyle adını duyurmuştur. 1924 yılında İstanbul Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünden mezun olmuştur. Ardından Fransa’da Sorbanne Üniversitesi felsefe bölümünü tamamlamıştır.

Örümcek Ağı isimli eseri basılan ilk kitabıdır. 1928 Kaldırımlar şiiriyle de adını duyuran şair, İş Bankası’nda müfettiş ve muhasebe müdürü olarak da çalışmıştır. Birçok okulda öğretmenlik mesleğini de yapan Kısakürek, Ben ve Ötesi adlı şiir kitabını 1932 yılında çıkarmıştır.

Kısakürek Türk tiyatrosuna Bir Adam Yaratmak, Tohum, Para gibi piyeslerle katkı sağlamıştır. Şair, birçok eseriyle ödüllere layık görülmüştür.

Türk Edebiyatı’nda önemli bir yere sahip olan Necip Fazıl Kısakürek 25 Mayıs 1983 yılında hayata gözlerini kapamıştır.

Necip Fazıl Kısakürek Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Süper Kupa finali' açıklaması! Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz sözünü hatırlatıp tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü oynanmayan Süper Kupa finali ve sonrasında yaşananlar için de, "Düne kadar 'Siz Atatürk'ün askeri değil itlerisiniz' diyenlerle kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur." ifadelerini kullandı.

Haber 30-12-2023 22:17

Antalya'da Necip Fazıl Kısakürek 40. Yıl Sakarya Türküsü konseri düzenlendi

Etkinlikte orkestrasıyla sahne alan AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen, "Kudüs işgal altında" şarkısını ilk kez seslendirdi.

Yurthaber 07-11-2023 07:28

Afyonkarahisar'da Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Konseri düzenlendi

Afyonkarahisar Belediyesince düzenlenen "Necip Fazıl Kısakürek'i Vefatının 40. Yılında Anma Konseri"nde AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen, orkestrasıyla sahne aldı.

Yurthaber 06-11-2023 07:10

Usta şair Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek son yolculuğuna uğurlandı

Şair Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek Eyüp Sultan Camii'nde son yolculuğuna uğurlandı. Kısakürek'in cenazesi Eyüpsultan Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Haber 22-10-2023 15:10

Necip Fazıl Kısakürek

Necip Fazıl Kısakürek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Necip Fazıl Kısakürek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek vefat etti!

Büyük Doğu Yayınları sahibi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek vefat etti. Kısakürek'in cenazesi yarın aile kabristanına defnedilecek.

Haber 21-10-2023 23:04

Yazar Üstün İnanç, Toz Kanatlı Kelebek Necip Fazıl Kısakürek'i anlattı

Yazar Üstün İnanç, Toz Kanatlı Kelebek Necip Fazıl Kısakürek'i anlattı

Yurthaber 08-10-2022 20:41

Necip Fazıl Kısakürek vefatının 39. yılında Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde hatim duası yapıldı

Necip Fazıl Kısakürek vefatının 39. yılında Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde hatim duası yapıldı

Yurthaber 26-05-2022 20:00

Yakınları Necip Fazıl Kısakürek'i anlattı

Kuzen Mustafa Ali Kısakürek: - "Aynı soy ismi taşıdığımız için çok büyük gurur duyuyorum ve bu gurur da ilelebet sürecek"

Yurthaber 25-05-2022 11:48

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'da önemli açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Zindandan Mehmet'e Mektup" sergisine katıldı. Erdoğan, sergi sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 13-05-2022 19:42

Adalet Bakanı Gül, hakim ve savcı adaylarıyla izlediği Reis Bey oyununu yorumladı:

"Oyunda adaletin merhametle iç içe geçtiğini hatırlatıyor. Adalet, merhamet birbirinden ayırt edilemez çok ulvi değerler, kutsal değerler. Adalet yeri göğü ayakta tutan temel değer" - "Sadece duruşma salonlarında değil, hayatın her alanında adalet ve merhametin egemen olduğu bir dünyayı insanlar, insanımız kuracaktır"

Yurthaber 05-01-2022 10:12

Necip Fazıl Kısakürek kimdir, ne zaman ve neden öldü? İşte Necip Fazıl Kısakürek şiirleri ve sözleri...

Türk edebiyat tarihinin en önemli isimlerinin başını çeken Necip Fazıl Kısakürek araştırılıyor. Peki eserleriyle ölümsüzlüğü yakalamayı başaran Necip Fazıl Kısakürek kimdir, ne zaman ve neden öldü? İşte Necip Fazıl Kısakürek şiirleri ve sözleri...

Haber 24-05-2021 21:18

Tarihin tozlu sayfalarına gömülen olayları gün yüzüne çıkartıyoruz! 25 Mart tarihte bugün neler oldu?

Tarihin sır dolu perdesini sizler için bir kez daha aralıyoruz. Mart ayı içerisinde tarihte gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Geçtiğimiz 25 Mart’ta tarihte neler yaşandı sizler için derledik. Dünya tarihine damga vuran 25 Mart olayları...

Trend 25-03-2021 12:28

Tarihin tozlu sayfalarına gömülen olayları gün yüzüne çıkartıyoruz! 24 Şubat tarihte bugün neler oldu?

Tarihin sır dolu perdesini sizler için bir kez daha aralıyoruz. Yeni yılın ilk haftasında tarihte gizemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Geçtiğimiz 24 Şubat’ta tarihte neler yaşandı sizler için derledik. Dünya tarihine damga vuran 24 Şubat olayları...

Trend 24-02-2021 11:48

Bakan Albayrak'tan 'Necip Fazıl'lı Ayasofya mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı Ayasofya paylaşımında, Necip Fazıl Kısakürek'in sözlerine yer vererek, "Ama bugün ama yarın Ayasofya açılacak" dedi.

Haber 10-07-2020 14:35

Bakan Koca’dan ‘Necip Fazıl Kısakürek’ paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vefatının 37’nci yılında Necip Fazıl Kısakürek’i andı.

Haber 25-05-2020 23:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuştu: (3)

"(Necip Fazıl Kısakürek) Onun hem hayatının hem de eserlerinin ilk göze çarpan özelliği reddiyedir, direniştir. Her zaman kolaycılığa karşı zorluğu, rahatlığa, konfora karşı meşakkati ve çileyi seçmiştir" - "Necip Fazıl, tarihi, akademik bir uzmanlık alanından ziyade çarpıtılmış, silinmiş, unutturulmuş hakikatleri gün yüzüne çıkarma mücadelesi olarak görmüştür. Çünkü o bu memleketin resmi tarihinin ülkenin asıl sahipleri tarafından değil, dışarıdan birileri ve onların içimizdeki uzantıları tarafından yazıldığına inanıyordu" - "Necip Fazıl'a göre tarih geçmişte olup bitenlerin defter edildiği bir masal albümü değildir. Ona göre tarihe bir kıymet katmayan her yaklaşım sadece bir gözlemciliktir" - "Uğur Derman Hocamız Türk İslam sanatlarına, bilhassa hat sanatına yıllarca büyük emekler vermiş bir isimdir"

Haber 21-12-2019 22:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde konuştu: (2)

"Bu bereketli topraklar, sayısız kültür ve sanat erbabını yetiştirmiş ve insanlığın istifadesine sunmuştur. Bu değerlerin tanınması, bilinmesi ve eserlerinden daha fazla kişinin istifade edebilmesi düşüncesiyle 2014'ten bu yana Necip Fazıl mükafatlarını sahipleriyle buluşturuyoruz" - "Dili, dini ve etnik kökeni birbirinden farklı onlarca milletin 21 milyon kilometrekareye ulaşan coğrafyada barış içinde yaşaması, Osmanlı'nın yönetim ve hukuk anlayışı sayesinde mümkün olmuştur. Birçok tarih araştırmacısını Osmanlı adliye kaynaklarına sevk eden sebep budur. Sayıları on binleri aşan kadı sicilleri işte bu kaynakların en önemlisidir" - "Kadı sicilleri sadece hukuk tarihi bakımından değil, Osmanlı Devleti'nin sosyal, siyasi, iktisadi ve kültürel tarihi bakımından da son derece zengin bir kaynaktır"

Haber 21-12-2019 21:29

Kahramanmaraş'taki Fikir, Sanat, Aksiyon; Necip Fazıl Kısakürek etkinliği tamamlandı

Kahramanmaraş'taki "Fikir, Sanat, Aksiyon; Necip Fazıl Kısakürek" etkinliği tamamlandı

Haber 07-11-2019 16:23

Reis Bey Kahramanmaraş'ta seyirciyle buluştu

"Reis Bey" Kahramanmaraş'ta seyirciyle buluştu

Yurthaber 06-11-2019 23:52

Kahramanmaraş'ta Fikir, Sanat, Aksiyon; Necip Fazıl Kısakürek etkinliği

Anadolu Mektebi tarafından düzenlenen program, 19 ilden 60 öğrencinin katılımıyla başladı

Magazin 05-11-2019 15:39

Kahramanmaraş'ta Fikir, Sanat, Aksiyon; Necip Fazıl Kısakürek etkinliği

Anadolu Mektebi tarafından düzenlenen program, 19 ilden 60 öğrencinin katılımıyla başladı

Yurthaber 05-11-2019 15:39

İstanbul'da Bir Tatlı Huzur etkinliği

Nesrin Çaylı Sanat ve Okuma Evi öğrencilerinin yıl boyunca aldığı sanat ve şiir yorum derslerindeki performansları, "İstanbul'da Bir Tatlı Huzur" adlı sergi ve şiir dinletisiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu - Ressam ve yazar Nesrin Çaylı: - "Topluma yeni neslin öz güven kazanabileceği dinamikler armağan ediyoruz"

Haber 17-06-2019 22:22

Necip Fazıl Kısakürek kabri başında anıldı

Doğumunun 115, vefatının 36. yılı olan Necip Fazıl Kısakürek için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi - Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken: - "Kendisini görmeyenler bile bugün onun eserleriyle kendilerine bir nüve buluyorlarsa, bu önemli bir iz bıraktığını gösterir" - TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Necip Fazıl kendi nesline, Müslüman insanın bir davası olması gerektiğini hatırlattı ve mücadele yollarını gösterdi"

Haber 26-05-2019 20:10

Altun'dan Necip Fazıl paylaşımı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun: - "Türk edebiyatının üstadı Necip Fazıl Kısakürek'i 36. vefat yıl dönümünde rahmetle anıyorum"

Yurthaber 25-05-2019 20:50

Altun'dan Necip Fazıl paylaşımı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun: - "Türk edebiyatının üstadı Necip Fazıl Kısakürek'i 36. vefat yıl dönümünde rahmetle anıyorum"

Haber 25-05-2019 20:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Necip Fazıl paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefatının 36. yılında Necip Fazıl Kısakürek'i "Canım İstanbul" şiiriyle andı

Haber 25-05-2019 19:04

Necip Fazıl, vefatının 36. yılında kabri başında anıldı

Necip Fazıl, vefatının 36. yılında kabri başında anıldı

Haber 25-05-2019 16:20

Bakan Ersoy, Necip Fazıl'ı andı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Necip Fazıl Kısakürek kendisi olmaktan hiç vazgeçmemiş, yokluk da yorgunluk da onu davasından döndürememiştir" - "Varlık gösterdiği her alanda abideleşmesi aslen milletimizin onu ne kadar benimsediğinin göstergesidir"

Haber 25-05-2019 13:37

Çile şairi vefatının 36’ncı yılında anıldı

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Mektebi tarafından düzenlenen "Fikir, Sanat, Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek" panelinde öğrenciler, şairin düşünce dünyasını ve bakış açısını anlattı

Yurthaber 24-05-2019 16:16

Çile şairi vefatının 36’ncı yılında anıldı

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Mektebi tarafından düzenlenen "Fikir, Sanat, Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek" panelinde öğrenciler, şairin düşünce dünyasını ve bakış açısını anlattı

Haber 24-05-2019 16:13

Necip Fazıl Kısakürek müthiş bir babaydı

Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Osman Kısakürek: - "O kadar çok şey var ki burada. Bakarken tüylerim diken diken. Hani derler ya 'Gözlerim doldu, ağzım kilitlendi'. Öyle bir halde oluyorsun" - "Yapılacak işlerinin listesi olurdu. Bir, matbaaya gidilecek. İki, baskı takip edilecek. Üç, gazeteye yazı gidecek. Dört. Beş. Altı, yedi, sekiz dokuz. Maddeler bitince, onuncu madde ise 'İş düşünülecek. Yeni yapacak işi düşüneceksin. Benim söylememe gerek yok.' derdi" - "Kızdığı zaman hiddetlenmezdi. Görmezdik ki biz. Belki kızardı ama bizim yanımızda hiç olmamıştır"

Haber 24-05-2019 12:29

Davamız, Üstadın asliyetini muhafaza davasıdır

Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek: - "Her şeyin dejenere olduğu bu devirde onun bütün asliyetini muhafaza ile mükellef addettik kendimizi. Bu şuuru gayet diri tutarak bugünlere kadar geldik. Yani Üstadın asliyetini ve keyfiyet bütününü yarınki nesillere olduğu gibi intikal davasındayız" - "Bunları çok zor şartlar altında koruduk. Apartman dairelerinde, mahzenlerde muhafaza ettik. Çünkü bütün davamız Üstadın asliyetini muhafaza davasıdır. Eşyaları da eserleri de fikri ve sanatı da buna dahildir. Biz 36 senedir bu mükellefiyet altında, bu diri şuur içinde yaşıyoruz"

Haber 24-05-2019 12:10

Necip Fazıl Kısakürek anılacak

Necip Fazıl Kısakürek, Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen programla kabri başında yad edilecek

Haber 22-05-2019 14:27

Tiyatrocu İkiler Hüsrev ile son kez sahnede

Yazar, yönetmen ve oyuncu Mehmet Tahir İkiler, "Bir Adam Yaratmak" adlı tiyatro oyununda 23 yıldır canlandırdığı "Hüsrev" rolü ile son kez sahneye çıktı

Haber 28-04-2019 17:19

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde sona doğru

Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl ekolüyle bir neslin yetişmesini sağlayan şairler ve düşünce adamlarından oluşan "Yedi Güzel Adam"ın yolunun kesiştiği 169 yıllık tarihi lisenin edebiyat müzesine dönüştürülmesi için yürütülen restorasyon çalışmaları, büyük ölçüde tamamlandı - Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılında açılması planlanan müzede, Türk edebiyatına damga vuran Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Alaeddin Özdenören'in isimleri yaşatılacak - Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı: - "Yedi Güzel Adam müzemize gelecek ziyaretçiler, Türk ve dünya edebiyatını yaşayarak öğrenecek"

Haber 29-01-2019 00:31

Devlet Tiyatrolarında perde Reis Beyle açıldı

Devlet Tiyatroları, ilk kez sahnesine taşınan, şair-yazar Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü tiyatro eseri "Reis Bey" ile perdelerini açtı

Haber 02-10-2018 23:45

Devlet Tiyatrolarında perde Reis Beyle açılıyor

Devlet Tiyatroları, ilk kez sahnesine taşınan, şair-yazar Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü tiyatro eseri "Reis Bey" ile yarın sezon açılışını gerçekleştirecek - Yönetmen Özer Tunca: "Oyunlarımı bütün kitleleri içine alacak şekilde yapmaya çalışıyorum. Çünkü bıçak sırtı. Biz sadece tiyatro yapıyoruz, seyirciye bir dünya kuruyoruz, bunu da tiyatro diliyle anlatıyoruz. O yüzden belli bir kitleye değil de bütün seyirciye ulaşmayı hedefliyoruz" - "Necip Fazıl'ı çok seviyorum, çok güzel bir dili var. Zaten çok iyi bir şair, tiyatrosunun duygusunu da çok güçlü buluyorum. Amacım bu güçlü duyguyu seyirciye aktarmak" - "Yerli yazarlar mutlaka yetişmeli. Mesela çocuk tiyatrosunda gerçek anlamda tekst yok. Çok şablon, ucuz çocuk oyunları oynanıyor"

Haber 01-10-2018 11:02

Necip Fazıl Ödülleri 2018

"Necip Fazıl Ödülleri 2018"

Haber 28-09-2018 17:21

Reis Bey ilk kez DT sahnesinde

DT Genel Müdürlüğü, Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü tiyatro eseri "Reis Bey"i ilk kez tiyatro sahnesine taşıyacak - Oyunun ilk gösterimi, Ankara DT aracılığıyla 2018-2019 tiyatro sezonunun açılışında Küçük Tiyatro'da yapılacak

Haber 15-08-2018 13:24

Necip Fazıl davasından bir milim sapmadı

Şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 114. yılında "Şiirin, Düşüncenin, Davanın Zirvesi" konferansında yad edildi - Eğitimci-yazar Muzaffer Doğan: - "Üstat Necip Fazıl devamlı hakikati söyleyen biriydi ve davasından bir milim sapmadı. Ben bu ülkenin yeni Necip Fazıllar da çıkaracağına inanıyorum" - "Onun methedilmeye ihtiyacı yok. 110 cilt eser yazmış. Bu vakti nasıl buldu Allah biliyor. Bu eserleri ona övgü için yeterlidir zaten" - "O gün cenaze sabote edildi. Yaklaşık 800-900 kişiydik ve bizi tutukladılar. Bizi o gece sorguladılar ama sorgulama biçimleri çok dehşetliydi. Kafamıza birer çuval geçirip kalın bir sopayla vurdular" - Araştırmacı-yazar Dr. Şakir Diclehan: - "Üstat, 'Biz hohlaya hohlaya buz dağlarını erittik, şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor.' demiştir. Eğer bugünleri görseydi farklı bir şekilde konuşacaktı. Maalesef hem Müslümanlar hem İslam ülkeleri bin parça oldu"

Haber 27-05-2018 13:08

Sultanu'ş Şuara: Necip Fazıl Kısakürek

Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 114, vefatının 35. yılında anılıyor

Haber 25-05-2018 12:35

Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 114. yılında anılacak

Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 114. yılında anılacak

Haber 24-05-2018 12:03

Avlu dizisinde Nazım Hikmet ve Necip Fazıl Kısakürek damgası

Star TV'nin sevilen dizisi Avlu'nun 8. bölüm final sahnesi ses getirdi. Ecem Demir'i canlandıran Eslem Akar'ın diziye veda edip etmeyeceği merak konusu olurken, dün geceye Nazım Hikmet ve Necip Fazıl Kısakürek şiirleri damga vurdu. İşte Avlu dizisinin 8. bölümündeki şiirlerden şarkılara son bölüm detayları..

Magazin 18-05-2018 15:33

İNFOGRAFİKLİ-68 yıla 60 kitap sığdıran yazar-mütefekkir: Salih Mirzabeyoğlu

Mütefekkir, yazar ve şair Salih Mirzabeyoğlu, lise yıllarında Necip Fazıl Kısakürek ile yollarının kesişmesiyle ilk yazılarını Babıali'de Sabah gazetesinde yayınlayarak, 68 yıllık ömrüne yaklaşık 60 kitap sığdırdı

Haber 16-05-2018 13:34

Necip Fazıl Kısakürek'ın doğumunun 114. yılı

Şair, yazar, fikir ve aksiyon adamı Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 114. yılında gerçekleştirilen özel etkinlik ile anıldı

Haber 10-05-2018 17:18

Üstad simsarlığına çıkanlarla aynı yekün çizgisi altında toplanmak istemedim

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı Kurucusu Mehmed Kısakürek: - "Mayıs ayı geldiğinde elinde çantalarla 'Üstad' simsarlığına çıkan insanlarla aynı yekün çizgisi altında toplanmak istemedim. Bunu zaman içerisinde bir prensip edindim" - "Bir dekovil gibi Üstadımın arkasına takıldım, onun gösterdiği ve emrettiği yolda bugünlere kadar geldim" - "1983’te Üstad'ın masasına oturduğum zaman, kan kokusu almış köpek balıkları gibi etrafımızda fikir tüccarları, simsarları ve kitap tüccarlarının bize müthiş bir tasallutu söz konusu oldu" - "Üstad'ın şahsiyet ağırlığı, herhangi sıradan bir insan için kolay kolay tahammül edilir bir ağırlık değildir. Bir saat yanında kalır ve ona muhatap olursunuz. Sonra 'Ben neredeyim? Benim 'ben'im nerede? Ben kimim?' diye düşünmeye başlarsınız"

Haber 15-03-2018 11:59

İBB'den Necip Fazıl Müzesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal: -"Kısa zamanda İstanbul'a kazandıracağımız Necip Fazıl Kültür Evi, Necip Fazıl Müzesi için Necip Fazıl'ın ailesiyle çalışacağız"

Haber 10-03-2018 23:01

Bir Şiir Bir Hayat Çile sergisi açıldı

Necip Fazıl Kısakürek'in eşyaları ve fotoğrafları, "CNR 5. Uluslararası Kitap Fuarı" kapsamında açılan "Bir Şiir Bir Hayat Çile" sergisinde meraklılarını bekliyor

Haber 10-03-2018 18:59

Oğlu itiraz etti, büst kaldırıldı

Gökçay Mesire Alanı'nda bulunan Necip Fazıl Kısakürek büstü, oğlu Kısakürek'in avukatları aracılığıyla belediyeye gönderdiği ihtarname üzerine kaldırıldı. İhtarnamede, büstün izinsiz yapıldığı ve Necip Fazıl'ı tam anlamıyla yansıtmadığı gibi, uydurma bir tipleme ile kamuoyuna sunularak kişilik haklarının ihlal edildiği belirtildi. Belediye tarafından 2002'de mesire alanındaki Tarih Yolu'na Türk tarihine damgasını vuran ünlü düşünürler, sanatçılar ve yazarların büstleri konulmaya başlanmıştı.

Haber 30-05-2017 16:24