Necmettin Erbakan Üniversitesi Haberleri

Profesörün 'MS' makalesi gündem oldu! 'Allahtan gelen ceza' sözleri tepki çekti

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve çocuk nöroloji uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Çaksen'in, multipl skleroz halk arasında da MS olarak bilinen hastalıkla ilgili kaleme aldığı makale bilim dünyasının tepkisini çekti.

Haber 06-01-2024 10:46

Konya'da öğretim üyesi odasında silahla yaralandı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde, silahla yaralanan öğretim üyesi hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 05-10-2023 08:31

Profesöre dekanlık binasında silahlı saldırı! Aynı fakültedeki başka bir profesör gözaltına alındı... Rektörlükten açıklama geldi

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. T.U. (46), dekanlık binasındaki odasında silahlı saldırı sonucu ayağından yaralandı. Polis, olaya karıştığı öne sürülen aynı fakültedeki Prof. Dr. G.A.'yı gözaltına alırken, kardeşi İ.A.'nın yakalanması için çalışmalar sürüyor. Öte yandan, Prof. Dr. T.U. ile Prof. Dr. G.A. arasındaki anlaşmazlığın izin anlaşmazlığından kaynaklandığı ortaya çıktı. Rektörlük de yaşanan olayla ilgili açıklamada bulundu.

Haber 04-10-2023 20:46

Filtre kahve tiryakileri dikkat! Şoke eden hileyi uzman isim paylaştı: Kadın çorabıyla...

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, sahadaki gözlemlerinde bazı işletmelerde kahvelerin, sağlıksız ortamlarda demlendiğini tespit ettiklerini söyledi. Doç. Dr. Özcan, ''Filtre kağıdı kullanmak yerine, özellikle saç bonesiyle, kadın çorabıyla, maliyetleri düşürmek adına kahve demlemesi yapabiliyorlar. İçinde plastik barındıran ve sıcak suyla temas ettiğinde çözülen, kanserojen madde olan plastik içeren malzemeler kullanıyorlar'' dedi.

Haber 04-10-2023 19:35

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Necmettin Erbakan Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Konya'da kalp pili takılan 103 yaşındaki kadın sağlığına kavuştu

Konya'da baygınlık ve baş dönmesi şikayetiyle acil servise giden 103 yaşındaki Ayşe Ağaç, kalıcı kalp pili takılmasıyla kişisel ihtiyaçlarını giderebilir hale geldi.

Yurthaber 11-09-2023 11:21

Sıfır atık kampanyası kapsamında Konya'da 42 Bin İnci İçin Ben De Varım projesi tanıtıldı

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin de destek verdiği ilköğretim öğrencilerine sıfır atık bilinci oluşturmayı hedefleyen "42 Bin İnci İçin Ben De Varım" projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yurthaber 22-08-2023 12:17

Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu nereli ve kaç yaşında? Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cem Zorlu, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü oldu. Resmi Gazete'deki açıklamanın ardından birçok kişi arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki, Cem Zorlu kimdir? Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Cem Zorlu nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber 24-12-2022 09:05

Üniversiteli Ayşe resimlerini ayağıyla değil, protez kollarıyla çizmek istiyor

Konya'da doğuştan kolları olmayan üniversiteli Ayşe Yılmaz, ayağıyla yaptığı resimleri hayatının geri kalan döneminde protez kollarıyla çizmenin hayalini kuruyor.

Yurthaber 04-11-2022 11:10

Konya'da 2. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi ve Fuarı başladı

Konya'da "2. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi ve Fuarı" başladı

Yurthaber 01-10-2022 14:08

Konya'da 12 yıl bekledikten sonra böbrek nakledilen hasta, bağışçı aileye minnettar

Beyin ölümü gerçekleşen 30 yaşındaki Okan Eski'nin böbreği ile hayata tutunan Baylan: - "12 yıldır böbrek nakli bekliyorum. Bu sefer 4 kişi çağırıldık, benimki tam tuttu. Verici aileye çok teşekkür ediyorum"

Yurthaber 14-09-2022 17:01

Cezaevindeki mahkumun ney hayali karşılık buldu

Cezaevindeki mahkumun ney hayali karşılık buldu

Yurthaber 29-07-2022 13:46

Kadavradan nakille hayata tutunan hasta bağışçılara minnettar

Konya'da gerçekleştirilen böbrek nakliyle hayatında yeni bir sayfa açan 37 yaşındaki Muammer Gökçelik: - "Organı bağışlayan aileden Allah razı olsun. Kardeşimize Allah rahmet eylesin, Allah ailesine sabırlar versin" - Operasyonu gerçekleştiren ekipten Prof. Dr. Kültigin Türkmen: - "Ancak ikiz kardeşinden alabilecek düzeyde, altıda altı uyumu olan bir böbrek çıktı. Tabii bu belki milyonda bir olasılık. Hastamız için büyük bir şans"

Yurthaber 14-06-2022 11:11

Konya'da yapılan parmak nakli literatüre girdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesindeki ameliyatla, 19 yaşındaki gencin yüzük parmağı, iş kazası sonucu kopan baş parmağının yerine dikildi - Operasyonu gerçekleştiren öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bilsev İnce: - "Nakli başarıyla gerçekleştirdik, gayet iyi, fonksiyon görüyor. Hastamız, işine gücüne döndü. Yazı yazmak da dahil bütün ince becerilerini yapabilecek durumda" - "Göreceli olarak daha az kullanılan dördüncü parmak olan yüzük parmaktan nakil yaptık, başarılı oldu. Bu da Journal of Hand Surgery American Volume'de (Amerikan El Cerrahisi Dergisi) basıldı"

Yurthaber 15-09-2021 11:35

Erkeklerde daha yoğun diyerek duyurdu: Koronavirüs hastalarında saç dökülmesi görülüyor

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Ataseven, bazı koronavirüs hastalarında saç dökülmesi görüldüğünü belirterek, "Özellikle son zamanlarda hızlı artış var bu konuda. Her iki cinste de saç dökülmeleri mevcut ama erkeklerde daha yoğun" dedi.

Haber 01-05-2021 10:54

Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, sağlık çalışanlarına motivasyon kiti dağıttı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Vatansev: - "Bu maskelerle buralarda nefes alamıyoruz. Eğer halk bilinçlenirse bu maskeleri hep birlikte çıkaracağız ve daha sağlıklı yaşayacağız"

Yurthaber 31-12-2020 16:21

Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, sağlık çalışanlarına motivasyon kiti dağıttı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Vatansev: - "Bu maskelerle buralarda nefes alamıyoruz. Eğer halk bilinçlenirse bu maskeleri hep birlikte çıkaracağız ve daha sağlıklı yaşayacağız"

Yurthaber 31-12-2020 16:21

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Zorlu, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Zorlu, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Yurthaber 11-12-2020 15:07

NEÜ akademisyenleri, Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

NEÜ akademisyenleri, "Dünyanın en etkili bilim insanları" listesinde

Yurthaber 04-12-2020 16:22

Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastanesinde 19 yılda 456 organ nakli yapıldı

Prof. Dr. Kültigin Türkmen: - "2001'den bu yana NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde organ nakilleri yapıyoruz. 356 böbrek nakli, 100 karaciğer nakli yaptık" - "Organ nakli ameliyatlarında verdiğimiz immunsupresif ilaçlar, hastanın doğal bağışıklığını baskılandırıyor. Bu da Kovid-19 için ciddi bir risk oluşturuyor" - "Organ nakillerini Kovid-19 nedeniyle erteliyoruz. Sadece bazı özel merkezler nakil yapıyor. 2021 yılının şubat, mart ayı yavaş yavaş nakillere başlarız, diye tahmin ediyorum. O dönemde şartları tekrar gözden geçirmek lazım"

Yurthaber 10-11-2020 11:10

I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu online ortamda başladı

"Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan: - "Kültür, din, gelenek ve mutfağın konuşulacak olduğu bu sempozyumun hem şehrimiz hem ülkemiz adına önemli olduğunu düşünüyorum"

Yurthaber 17-09-2020 14:13

I. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu online ortamda başladı

"Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan: - "Kültür, din, gelenek ve mutfağın konuşulacak olduğu bu sempozyumun hem şehrimiz hem ülkemiz adına önemli olduğunu düşünüyorum"

Yurthaber 17-09-2020 14:13

NEÜ Öğretim Üyesi Didem Şanver Akbaş, EAACI araştırma bursu kazandı

NEÜ Öğretim Üyesi Didem Şanver Akbaş, EAACI araştırma bursu kazandı

Yurthaber 28-08-2020 10:01

Kovid-19'da hata payını en aza indiren test kiti sağlık çalışanlarına uygulanıyor

Kovid-19 testlerinde hata payının en aza indirilmesi amacıyla Almanya'da üretilen ELISA testleri, Konya'daki sağlık personeline uygulanmaya başlandı - NEÜ Meram Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Tıbbi Viroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdemir: - "Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce yeterlilik belgesi alan bu kitleri ilk alan hastanelerden biriyiz. Bu test kitleri, yüzde 75 ile 80 arasında doğruluk payı vermesi bakımından kıymetli. Fiyatları şu an biraz yüksek. Ancak asemptomatik vakalarda çok işimize yarıyor" - "Sağlık çalışanlarımız koronavirüsle mücadelede hastalarla ilgileniyor. Tüm tedbirleri alsalar da ister istemez hastalarla yakın temasta bulunmaları gerekebiliyor. Semptomu olmayan yani asemptomatik sağlık çalışanlarının testlerinin en doğru şekilde yapılabilmesi için bu test kitleri gerekliydi"

Yurthaber 30-05-2020 11:09

Sanal serginin açılışı sosyal medyadan canlı yayınla yapıldı

Konya'daki Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından organize edilen sergide hat, tezhip, minyatür ve ebru eserleri yer alıyor

Yurthaber 12-05-2020 15:16

Koronavirüs Korkusu Ölçeği araştırması: Gençler de en az yaşlılar kadar korkuyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Dilmaç: - "Araştırma, gençlerin de en az yaşlılar kadar koronavirüsten korktuğunu gösteriyor. Eğitim düzeyi, koronavirüse karşı korkuyu azaltan ya da yükselten bir faktör değil. Eğitim düzeyi yüksek olan da düşük olan da aynı korku düzeyine sahip"

Yurthaber 24-04-2020 15:01

Konya'da sağlık çalışanları için enfeksiyon riskini en aza indiren cihazın prototipi üretildi

Konya'da sağlık çalışanları için enfeksiyon riskini en aza indiren cihazın prototipi üretildi

Yurthaber 21-04-2020 16:38

Kanser hastalarını sanatla motive ediyorlar

Konya'da KOMEK görevlileri, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören kanser hastalarına el sanatları dersi vererek, moral ve motivasyonlarını artırıyor - NEÜ Meram Tıp Fakültesi Onkoloji Polikliniğinde görevli Psikolog Sevgi Doğan: - "Katılımcılarımız kurslardan çok memnun, hastalıktan uzaklaşıyorlar. İçinde bulundukları ortamı sorgulamıyorlar"

Yurthaber 26-02-2020 11:12

AK Parti'li Usta: İnsan hakları mücadelesi Batı'da irtifa kaybetmeye başladı

"Bu mücadele hiçbir ülkenin, toplumun ve örgütün tekelinde değildir. Aslında insan hakları mücadelesi, herkesin katkı vermesi gereken çok önemli bir süreçtir” - "Türkiye eskiye göre koyduğu hedefler doğrultusunda epey bir yol almış durumda. Üniversite ve kamu kurumlarında yaşanan kıyafet yasaklarından tutun, sağlık alanında, sigorta sisteminde, ulaşımda ve gündelik hayatta birçok yenilik ve gelişmelerle ülkemiz ilerleme kaydetti"

Yurthaber 05-12-2019 20:32

Uluslararası Selçuklu Tarihi Coğrafyası Suriye-Filistin-Irak Sempozyumu başladı

Sempozyum süresince Selçukluların Asya'dan başlayarak Akdeniz'e uzanan sınırlarda ve bu coğrafya üzerinde oluşturulan hakimiyet süreci, Suriye-Irak-Filistin bölgesindeki varlığının kronolojik tespiti ele alınacak

Haber 25-10-2019 13:03

Uluslararası Selçuklu Tarihi Coğrafyası Suriye-Filistin-Irak Sempozyumu başladı

Sempozyum süresince Selçukluların Asya'dan başlayarak Akdeniz'e uzanan sınırlarda ve bu coğrafya üzerinde oluşturulan hakimiyet süreci, Suriye-Irak-Filistin bölgesindeki varlığının kronolojik tespiti ele alınacak

Yurthaber 25-10-2019 13:02

Türkiye'nin sayılı organ nakli merkezleri arasında yer alıyoruz

Canlı ve kadavradan; böbrek, karaciğer, kornea ve kemik iliği nakli ile bölgedeki illere de hizmet veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, 350 böbrek, 100 karaciğer, 500 kornea ve 60 kemik iliği nakliyle Türkiye'nin önde gelen merkezleri arasında yer alıyor - Hastanenin başhekimi ve Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar: - "Hastanemiz Türkiye'nin sayılı organ nakli merkezleri arasında yer alıyor. Yalnızca Konya'dan değil, Antalya, Karaman, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Niğde hatta Ankara gibi çevre illerden hastalar buraya geliyor"

Haber 22-10-2019 12:03

Türkiye'nin sayılı organ nakli merkezleri arasında yer alıyoruz

Canlı ve kadavradan; böbrek, karaciğer, kornea ve kemik iliği nakli ile bölgedeki illere de hizmet veren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi, 350 böbrek, 100 karaciğer, 500 kornea ve 60 kemik iliği nakliyle Türkiye'nin önde gelen merkezleri arasında yer alıyor - Hastanenin başhekimi ve Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tevfik Küçükkartallar: - "Hastanemiz Türkiye'nin sayılı organ nakli merkezleri arasında yer alıyor. Yalnızca Konya'dan değil, Antalya, Karaman, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Niğde hatta Ankara gibi çevre illerden hastalar buraya geliyor"

Yurthaber 22-10-2019 12:02

Ülkemize yaşatılanlar Avrupa'da yaşansaydı haritaları değişirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "Son 8-9 yılda ülkemize yaşatılan hadiseler, herhangi bir Avrupa ülkesinde yaşansaydı, Avrupa’nın haritası çoktan değişirdi. Batıdan doğuya göç dalgalarını görebilirdik. Ülkemiz, hamd olsun ekonomisiyle, kültürüyle, sosyal yaşamıyla, kaliteli eğitim hayatıyla kendi coğrafyasında adeta bir huzur adasıdır" - "(Barış Pınarı Harekatı) Dünya bilsin ki, bizler ne dün ne de bugün kapalı kapılar ardında plan kurmadık, kurmayız. Biz bütün tezlerimizi, hiçbir gizli ajandamız olmadan açık açık dünyaya ilan ederiz ve ettik. Güney sınırımızda bir terör koridoru istemiyoruz. Bedeli ne olursa olsun buna mani olacağız. Aziz milletimizi ve vatan topraklarımızı korumak istiyoruz"

Yurthaber 14-10-2019 13:11

Ülkemize yaşatılanlar Avrupa'da yaşansaydı haritaları değişirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "Son 8-9 yılda ülkemize yaşatılan hadiseler, herhangi bir Avrupa ülkesinde yaşansaydı, Avrupa’nın haritası çoktan değişirdi. Batıdan doğuya göç dalgalarını görebilirdik. Ülkemiz, hamd olsun ekonomisiyle, kültürüyle, sosyal yaşamıyla, kaliteli eğitim hayatıyla kendi coğrafyasında adeta bir huzur adasıdır" - "(Barış Pınarı Harekatı) Dünya bilsin ki, bizler ne dün ne de bugün kapalı kapılar ardında plan kurmadık, kurmayız. Biz bütün tezlerimizi, hiçbir gizli ajandamız olmadan açık açık dünyaya ilan ederiz ve ettik. Güney sınırımızda bir terör koridoru istemiyoruz. Bedeli ne olursa olsun buna mani olacağız. Aziz milletimizi ve vatan topraklarımızı korumak istiyoruz"

Haber 14-10-2019 13:08

Türk bilim insanlarından meme kanserine yeni ilaç

Konya'da Türk bilim insanlarınca yürütülen çalışmalar sonucunda, meme kanseri tedavisinde kullanılması amacıyla ilaç geliştirildi - Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Fizik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Türkkan: - "Çalışmalarımızı yaklaşık 2 yıldır sürdürüyorduk. Bu zaman diliminin sonunda meme kanserinin tedavisinde etkili olan ve kanserli hücreleri öldüren bir ilaç geliştirdik. Bu gerçekten ülkemizde yapılan kanser araştırmalarını yukarıya taşıyan ve dünyada da dikkatleri üzerimize çeken bir çalışma oldu" - "Patenti için başvuruda bulunduk. İnşallah patentini de aldıktan sonra, seri üretime geçmesini sağlayarak, ülkemizin ve insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz"

Yurthaber 06-10-2019 12:16

Türk bilim insanlarından meme kanserine yeni ilaç

Konya'da Türk bilim insanlarınca yürütülen çalışmalar sonucunda, meme kanseri tedavisinde kullanılması amacıyla ilaç geliştirildi - Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Fizik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Türkkan: - "Çalışmalarımızı yaklaşık 2 yıldır sürdürüyorduk. Bu zaman diliminin sonunda meme kanserinin tedavisinde etkili olan ve kanserli hücreleri öldüren bir ilaç geliştirdik. Bu gerçekten ülkemizde yapılan kanser araştırmalarını yukarıya taşıyan ve dünyada da dikkatleri üzerimize çeken bir çalışma oldu" - "Patenti için başvuruda bulunduk. İnşallah patentini de aldıktan sonra, seri üretime geçmesini sağlayarak, ülkemizin ve insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz"

Haber 06-10-2019 12:15

Yerli hidro-şekillendirme presi ekonomiye katkı sağlayacak

Konya'da bir şirketin, akademisyenlerin katkısı ve TÜBİTAK'ın desteğiyle geliştirdiği yerli hidro-şekillendirme presi, uçak, füze ve otomobillerin sac parçalarının üretilmesini sağlayacak - Proje Koordinatörü ve Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Halkacı: - "Bu presler, dünyada uçak gövdesi, füze ve otomobil parçalarının yapımında kullanılıyor. Yerli ürettiğimiz presler, ülkemize büyük katkı sağlayacak" - "Bu preslerle hem zamandan kazanıyoruz, hem de kalıp maliyeti düşüyor ve daha kaliteli ürün elde ediyoruz"

Yurthaber 15-09-2019 11:06

Yerli hidro-şekillendirme presi ekonomiye katkı sağlayacak

Konya'da bir şirketin, akademisyenlerin katkısı ve TÜBİTAK'ın desteğiyle geliştirdiği yerli hidro-şekillendirme presi, uçak, füze ve otomobillerin sac parçalarının üretilmesini sağlayacak - Proje Koordinatörü ve Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Halkacı: - "Bu presler, dünyada uçak gövdesi, füze ve otomobil parçalarının yapımında kullanılıyor. Yerli ürettiğimiz presler, ülkemize büyük katkı sağlayacak" - "Bu preslerle hem zamandan kazanıyoruz, hem de kalıp maliyeti düşüyor ve daha kaliteli ürün elde ediyoruz"

Haber 15-09-2019 11:02

Kriz Bölgelerinde AID ve Hekim konferansı

Uluslararası Doktorlar Derneği Başkanı Mevlit Yurtseven: - "Suriye krizinde baştan beri bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. Gönüllülük esasına dayanarak çalışan doktorlarımız sürekli sahada. Suriye tarafında kurduğumuz sağlık merkezlerimiz özellikle kadın ve çocuklar olmak üzere binlerce kişiye hizmet vermeye devam ediyor"

Yurthaber 11-03-2019 15:16

Kriz Bölgelerinde AID ve Hekim konferansı

Uluslararası Doktorlar Derneği Başkanı Mevlit Yurtseven: - "Suriye krizinde baştan beri bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. Gönüllülük esasına dayanarak çalışan doktorlarımız sürekli sahada. Suriye tarafında kurduğumuz sağlık merkezlerimiz özellikle kadın ve çocuklar olmak üzere binlerce kişiye hizmet vermeye devam ediyor"

Haber 11-03-2019 15:14

Yartu ile veriler yurt içinde kalacak

Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği, dosya depolama, ofis ve e-posta hizmetini tek bir arayüz üzerinden sunan "Yartu" adını verdikleri internet tabanlı server platformu, verilerin yurt içinde kalmasına imkan tanıyor - Proje yürütücüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mücahit Büyükyılmaz: - "Şu anda kullanılan ürünlerin tamamı yabancı menşeili. Bunu kullandığımızda verilerimizi yurt dışına çıkartmış oluyoruz. 'Bunu nasıl önleriz, verilerimizi nasıl koruruz' diye bir TÜBİTAK projesi yazdık. TÜBİTAK desteğiyle ürünümüzü geliştirdik" - Proje danışmanı NEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Çıbıkdiken: - "En büyük özelliğimiz, verilerimizi istediğimiz yerde tutabiliyoruz. Serverları kurum istediği yerde bulundurabilir"

Haber 30-01-2019 11:36

İnşaat kazısında Danyal Peygamber kabartması bulundu

Konya'nın Doğanhisar ilçesinde ev inşaatı sırasında bulunan ve Akşehir Müzesi'ne teslim edilen taş eserin Danyal Peygamber kabartması olduğu tespit edildi - NEÜ Edebiyat Fakültesi Erken Hristiyan ve Bizans Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mimiroğlu: - "Danyal Peygamber kabartması milattan sonra 5. ve 6. yüzyıllardan günümüze kadar gelen bir taş eser. Erken Hristiyanlık döneminde, yani İslamiyetten hemen önce Hristiyanlar bu eseri, Hristiyanlığın bir gereği olarak geçmişteki peygamberleri sevdikleri için yapmış. Bu eserin nerede kullanıldığının tespiti için çalışmalarımız devam ediyor" - "Beyşehir'de bulunan ve Danyal Peygamber kabartması ile aynı döneme ait Hazreti Yunus'u yutan balık figürü de alışılmışın dışında kullanılan bir mezar taşıdır. Bu eser de geçmişteki peygamberleri anmak için Hristiyanlar tarafından yapılmış" - "İnanç turizmi açısından bu eserler çok önemli. Konya, çok ciddi bir potansiyele sahip. Bu eserlerle ilgili çalışmaları yurt dışındaki sempozyumlarda anlattığımızda şaşırdıklarını gördük"

Haber 13-12-2018 11:37

Dekandan skandal kadın aday açıklaması! 'İlan ediyorum' dedi sosyal medyadan duyurdu

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı, yerel seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini açıkladı. Sosyal medyadan paylaşım yapan Karalı, 'ev hanımı' olmanın ‘bakan, başkan ya da başarılı bir iş kadını' olmaktan daha ‘elzem' olduğunu savundu.

Haber 19-11-2018 15:43

Buhara’dan Konya’ya İrfan Mirası Sempozyumu

Buhara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Kadirov: - "İnsanlığın eğitim ve öğretimi için çok önemli bir yere sahip olan tasavvuf, yüzyıllar boyunca milletimizin maneviyatının ve ahlakının gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Tasavvuf eğitiminin gayesi de insanın ruhunun temizlenmesi ve ilahi aşka ulaşmasıdır" - NEÜ Rektörü Muzaffer Şeker: - "Fitne ateşinin kaynatıldığı ve Müslüman'ın Müslüman'ı kırdığı bir dönem yaşıyoruz. Bu cehaletin de bir an önce irfanla söndürülmesi gerekiyor"

Haber 15-11-2018 13:32

Siyasetin temeli ahlaktır

Malezya Teknik Üniversitesi İslam, Bilim ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi Direktörü Doç. Dr. Khalif Muammar: - "Siyasetin temeli ahlaktır. Yoksa siyaset, ahlakın temeli değildir. Dolayısıyla siyasete yön veren de ahlaktır. Bunun için siyasetle ahlakın iç içe geçmesi gerekiyor"

Haber 06-11-2018 16:41

Diş tedavisinde stres, ses sinyalleri ile azaltılıyor

Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli diş hekimleri, 1970'den beri tıbbın çeşitli alanlarında kaygının giderilmesi, öğrenme güçlüğü ve uykusuzluğa karşı kullanılan "binaural beats" yönteminden, dünyada ilk kez diş tedavisinde hastaların stresini azaltmak için faydalandı - NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kubilay Işık: - "Dünyada kullanılan 'binaural beats' kavramını çift kulaktan verilen ses sinyalleri olarak tanımlayabiliriz. Biz de bu yöntemi diş hekimliğindeki hastaların kaygısını azaltmak için kullandık ve dünyada tıp literatürüne girdik" - "Cerrahi operasyonlardan önce hastalarımıza mobil cihazdaki yazılım sayesinde 10 dakika boyunca çift kulaktan ses sinyallerini dinlettik. İşlemden önce ve sonra hastaların anksiyetesini ölçtük ve çok ciddi fark olduğunu gördük"

Haber 03-11-2018 12:24

YÖK üyelerinden Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne ziyaret

YÖK üyelerinden Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne ziyaret

Haber 20-10-2018 11:57

İki üniversite arasında 'FETÖ'cü' kavgası!

Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki mobbing iddiaları ile başlayan büyük tartışma kenti karıştırdı. Tartışma, Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Gökce ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektör Yardımcı Prof. Dr. Önder Kutlu arasında 'FETÖ'cü ve Yahudi' kavgasına dönüştü. İşte iki üniversite arasında yaşanan 'FETÖ'cü kavgasından' detaylar...

Haber 09-10-2018 14:48

Tüketilen gıdanın DNA'ya net etkileri tespit edildi

Necmettin Erbakan Üniversitesinde, 2 yıl süreyle 12 emziren anne ile yürütülen araştırma sonucunda, besin kaynaklı "mikroRNA"ların insan DNA'sına etki ettiği, gıdalardaki miRNA'nın bazı hastalıklarla ilişkilendirilebileceği belirlendi - NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gürbilek: - "Diyetleri, beslenmelerine ilişkin annelere neler yediğini sorduk. Soya, pirinç, elma ve buğday gibi besinlerden aldıkları miRNA'ları tespit ettik. Yaptığımız çalışmada pirinç miRNA'sı insan kanında tespit edildi. Anne sütünde de görüldü. GDO'lu bir ürünse direkt çocuğa da aktarıldığını ortaya koyduk"

Haber 24-09-2018 12:53