Nemrut Gölü Haberleri

Nemrut Krater Gölü’nün eşsiz manzarası görenleri büyüledi! Kartpostallık görüntüler oluştu

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, sonbahar renkleriyle ayrı bir güzelliğe kavuştu.

Trend 14-10-2021 16:00

“Burası evim” diyor! Yarım asırdır Nemrut’a gönüllü bekçilik yapıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Serinbayır köyünde yaşayan 72 yaşındaki Musa Selgi, "evim" olarak adlandırdığı Nemrut'ta, 48 yıldır gönüllü bekçilik yaparak bölgenin korunmasına katkı sunuyor.

Trend 12-10-2021 17:05

Nemrut Krater Gölü’nde sonbahar güzelliği eşliğinde çevre temizliği

Bitlis sınırları içerisinde bulunan ve bir doğa harikası olan Nemrut Krater Dağı ve Gölü’nün eşsiz sonbahar güzelliğine büründü. Çevre gönüllüleri ise dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü Nemrut'un çevresini temizledi. UNESCO adayı Nemrut'tan yaklaşık 3 ton çöp toplandı.

Trend 12-10-2021 09:24

Nemrut Krater Gölü’nün gece manzarası görenleri mest etti! Kartpostalları kıskandıracak görüntüler oluşturdu

Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, dünyanın 2'nci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olan ve her yıl yüzlerce ziyaretçisi olan Nemrut Krater Gölü'nü gece görüntüledi. Nefes kesen kareler çeken fotoğraf ve belgesel sanatçısı Önen, Nemrut'un tanıtımına katkı sunmayı amaçladığını söyledi.

Trend 12-08-2021 13:41

Nemrut Krater Gölü yakınlarındaki ayılarla ilgili uyarı

Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, dünyanın 2’nci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olma özelliği taşıyan Nemrut Krater Gölü yakınlarında yaşayan ve geçen yıl vatandaşların elleriyle beslediği görüntülerle gündem olan ayılara dair önemli uyarılar yaptı. Önen, "Bunlar vahşi hayvanlar. Onları evcil hayvan gibi görüp beslemek ve yanaşmak doğru değil. Bir anda saldırarak insanlara ciddi zararlar verebilirler. Bunun birçok örneğini geçtiğimiz yıl yaşadık" dedi.

Haber 14-05-2021 16:55

Dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, kısıtlamada sessizliğe büründü!

Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırları içinde bulunan Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabancı turistlerin cazibe noktası haline gelmişti. Yıl içerisinde binlerce ziyaretçisini ağırlayan Nemrut Krater Gölü, kısıtlamalarda sessizliğe büründü.

Trend 05-05-2021 10:31

Dünyanın ikinci en büyük krater gölü Nemrut, karla kaplı görüntüsüyle büyüledi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, karla kaplı görüntüsüyle de kendine hayran bırakıyor.

Trend 16-04-2021 15:01

Sonbaharın cennet köşesi Nemrut Gölü renkleriyle büyülüyor!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sonbaharın güzelliklerini gözler önüne seren Nemrut Gölü, hafızalarda yer ediyor. Mevsimin renklerini bir araya toplayan krater gölü, sarı, yeşil ve kırmızının birbirinden farklı tonlarıyla buluştu. Muhteşem manzarasıyla ziyaretçileri ağırlayan Nemrut, dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olma özelliği taşıyor.

Haber 09-10-2020 16:15

Nemrut Gölü çevresinde 12 saatlik tur

Yerli ve yabancı turizmin ilgi odağı olan Nemrut Krater Gölü, doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Pandemi süreci sonrası soluğu Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında “Mükemmeliyet Ödülü” alan Nemrut Krater Gölü'nde alan doğaseverler ve fotoğraf tutkunları, gerçekleştirdikleri turu 12 saatte tamamladı.

Haber 10-06-2020 14:05