Nişasta Haberleri

Dünyanın en zararlı yiyeceklerinden! Severek yiyoruz ama kansere yol açıyor

Severek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için büyük tehlike oluşturabiliyor. Uzmanlar kanser ve kalp hastalıkları gibi hastalıklara neden olan yiyecekler hakkında araştırmalar yapıyor. Yapılan araştırmalarda özellikle son yıllarda sıklıkla tüketilen o yiyeceğin kanserle bağlantılı olabileceği bulundu. Yiyeceğin içerisinde bulunan masum sandığımız birçok gıda büyük risk oluşturuyor.

Haber 23-01-2023 14:41

Zararlarını bilseniz asla yemezsiniz! Resmen kansere davetiye çıkartıyor

Lezzetli olduğunu düşünerek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızı tehlikeye atıyor. Yapılan araştırmalar sık sık tüketilen bazı gıdaların kanser, kalp hastalıkları gibi ciddi hastalıkların oluşumunda etkili olduğunu buldu. Özellikle yiyeceklerin daha lezzetli olması için yaptığımız bir hata tükettiğimiz sağlıklı gıdaları bile kimyasal bombaya dönüştürüyor. İşte asla yememeniz gereken akrilamid içeren gıdalar...

Haber 18-01-2023 09:06

Sağlıklı sanıyoruz ama kalp krizi, tansiyon riskini artırabilirler! Yemeden önce bir kez daha düşünün

Yediklerimiz ve içtiklerimiz sağlığımızı doğrudan etki altına alıyor. Daha sağlıklı olmak adına yediğimiz yiyecekler kalp krizi, felç, tansiyon gibi hastalıkların riskinin artmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre bu tehlikeli hastalıkların riskini artırabilecek sağlıklı diyerek yediğimiz sık tüketilen 4 gıda bulunuyor.

Haber 07-10-2022 07:25

Mantara neden oluyor, önleminizi alın! Ayak terlemesi için doğal çözümler

Terleme her açıdan rahatsız edici durumlara yol açıyor. Genellikle koltuk altı terlemesi yaşansa vücudun pek çok yerinde terleme meydan gelebiliyor. Ellerde ve ayaklarda yaşanan terlemelerde sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. El ve ayak terlemelerinden şikayetçiyseniz bu sorunu çözmek için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.

Haber 01-09-2022 10:17

Tatlılarda yaşanan en büyük sorun! Nişastanın topaklanmaması için ne yapılır? Nişasta ne işe yarar?

Nişasta tatlıların içerisinde sıklıkla kullanılan malzemeler arasında yer alıyor. Tatlının daha lezzetli ve kıvamlı hale gelmesini sağlayan nişasta topaklandığında istenmeyen durumlara yol açıyor. Nişastanın topaklanmaması için ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Yemek 11-08-2022 15:10

Sütlü tatlılarınızın daha güzel olması için bunları yapmaktan vazgeçin! Yanlış yapıyorsunuz…

Yaz aylarında şerbetli tatlılardansa sütlü tatlılar tercih edilmeye başlanıyor. Çok daha hafif olan sütlü tatlıları yapmanın oldukça basit olduğu düşünülse de yapılan ufak hatalar tüm tatlının lezzetini bozabiliyor. Farkında olmadan yapılan bu hatalar uğraşarak yaptığınız tatlının tadını istenilen lezzetten oldukça uzaklaştırabiliyor. Leziz sütlü tatlılar için tatlınızı yaparken aşağıdaki hatalara dikkat edebilirsiniz.

Yemek 28-05-2022 17:57

Topaklanmalara son! Tam kıvamında muhallebi yapmak için…

Muhallebi en hafif olan tatlılar arasında bulunuyor. İçerisine eklenen malzemeler ile oldukça çeşitlendirilebilen muhallebini yapımı kolay olsa da bazı noktalara dikkat edilmediğinde topaklanmalara neden olabiliyor. Güzel bir muhallebi için kıvamını tam olarak tutturmak gerekiyor. Tam kıvamlı muhallebi yapabilmek için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edebilirsiniz.

Yemek 20-05-2022 10:49

Latin kadınlarının çok gizli güzellik sırları!

Dünyanın her yerinde kadınlar güzellikleri için çeşitli yöntemler deniyor. Bazı güzellik sırları oldukça şaşırtıcı olsa da etkileri inanılmaz olabiliyor. Güzellik sırları nesillerden nesillere aktarılabiliyor. Latin kadınları büyüklerinden öğrenip kendilerinde denedikleri güzellik sırlarını açıkladılar. Çok etkili olan güzellik sırlarını bu haberi okuyarak öğrenebilirsiniz. Birçok saç ve cilt sorununuza karşı etkili çözümler bulabilirsiniz.

Kadin 10-05-2022 14:29

Aksaray'da sağlıksız ortamda üretilen 6 ton peynir ele geçirildi

Aksaray'da sağlıksız ortamda üretilen 6 ton peynir ele geçirildi

Yurthaber 18-02-2022 12:15

Undan sonra sıra ona geldi! Nişasta karaborsaya düştü: Zamları fiyatlara yansıtamıyoruz

Stokçuluk yapıldığı için yeterince un alamadıklarını söyleyen fırıncı esnaflarının ardından şimdi de nişasta karaborsaya düştü. Lokum Atölyesi Genel Müdürü Yunus Emre Koca zamları ürünlere yansıtamadıklarını söylerken, nişastayı karaborsadan günlük, haftalık olarak aldıklarını belirtti.

Finans 08-12-2021 14:11