Pankreas İltihabı Haberleri Ve Son Dakika Pankreas İltihabı Haberleri

Pankreas İltihabı Haberleri Ve Son Dakika Pankreas İltihabı Haberleri

Vücutta bir bölgede meydana gelen hasar sonucunda inflamasyonun meydana gelmesidir. İnflamasyon, iltihaplanma anlamına gelir. Pankreasın zarar görmesi durumunda oluşan pankreas bezi iltihabına ise pankreatit ismi verilir. Pankreas aynı zamanda glukagon ve insülin gibi birçok hormonal üretim ve salınımını gerçekleştirmeye yardımcı olur.
Anatomik olarak da karın bölgesinde midenin arka kısmında yer alır. İnsülin hormonu, beslenme sonrasında yükselen kan şekeri kontrollerinde görev alır. Glukagon hormonu ise düşük bir şekilde seyreden kan şekerini normalleştirir. Kan şekeri düzenlenmesi bütün organlar için büyük bir rol oynar. Aynı zamanda pankreastan salgılanan bütün bu hormonların dengeli bir şekilde salgılanması ve fonksiyon göstermesi için büyük bir rol oynar.

Pankreas Iltihabı Haberleri

Pankreas iltihabı, önemsenmediğinde organ iflasına yol açıyor

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca: - "Çok ciddi iltihaplı hastalık olması nedeniyle tedavide etkinlik sınırlı olup vücutta hasarlar kalabilir. Belli oranda pankreatitlerin ölüme yol açabildiği unutulmaması gereken en önemli noktadır"

Yurthaber 15-08-2022 12:41

Sırta vuran karın ağrısının nedeni pankreas iltihabı olabilir

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Yaprak, dokularda çürümeye hatta ölüme kadar götürebilen pankreatitin belirtilerine karşı “Pankreasın akut iltihabında ‘kemer tarzında’ olarak nitelendirdiğimiz ve sırta vuran bir karın ağrısı söz konusudur. Ağrıya genellikle şiddetli bulantı ve kusma eşlik eder” uyarısında bulundu.

Trend 24-12-2019 14:05

Şarkıcı Ceylan'ın yeğeni Nazlıcan Arkan son yolculuğuna uğurlandı

Pankreas iltihabı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Ceylan’ın yeğeni Nazlıcan Arkan, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Ceylan'ı dostları ve sanat camiasından arkadaşları yalnız bırakmazken, ünlü şarkıcı yeğenin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Magazin 22-12-2019 14:52

Diğer Haber Etiketleri

Pankreas Iltihabı

Pankreas İltihabı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Pankreas İltihabı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.