Priz Haberleri

Priz nasıl yazılır? Priz mi piriz mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Elektrik ile ilgili metinlerden günlük konuşmalara varan pek çok bağlamda yer alabilen priz sözcüğü elektrik akımı almak için fiş takılan yuva şeklinde tanımlanır. Bu sözcüğün tanımının yer aldığı TDK güncel çevrim içi sözlüğü sayesinde priz kelimesinin doğru yazılışı da kolaylıkla öğrenilebilir. Daha sonra bu kelimenin yer aldığı cümle örnekleri sıralandığında ise priz ifadesinin doğru yazılışı yakından incelenebilir. Priz ilk hecesinde i sesi var mıdır?

Egitim 27-11-2023 19:23

Gittiğiniz her yerde priz uyumu sorununu çözecek seyahat adaptörü önerileri

Sık sık seyahat ediyor, ülkelerin kullandığı farklı priz türlerinden dolayı mağduriyet mi yaşıyorsunuz? Öyleyse doğru yerdesiniz. Bütün ülkelere uyumlu farklı adaptör çeşitleri olduğu gibi her ülkede çalışan çok fonksiyonlu modeller de var. Seyahatlerde yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz, priz sorununu kökten çözecek seyahat adaptörleri için okumaya devam edin!

Haber 27-09-2023 16:07

Yurt dışı seyahatlerinizde kurtarıcınız olacak universal priz dönüştürücüleri

Gelişen teknoloji ile seyahatlerde ve günlük yaşamda yanınızda taşıdığınız elektronik cihazlar da çeşitleniyor. Yurt dışı seyahatlerinizde dizüstü bilgisayarınızı, cep telefonunuzu veya tabletinizi yanınızdan ayırmak istemiyor olabilirsiniz. Özellikle yurt dışı seyahatlerinizde herhangi bir elektronik cihazınızı rahatlıkla şarj etmek için pratik bir çözüm arıyorsanız sizin için hazırladığımız universal priz dönüştürücü önerilerimize göz atabilirsiniz.

Haber 31-08-2023 11:26

Evinin duvarındaki prizi çıkartınca gördüklerine inanamadı! “Orada resmen yeni bir hayat alanı oluştu”

TikTok’tan yapılan paylaşımda Gina DeVivo isimli bir kadın evinin duvarlarındaki prizleri sökerek sosyal medya kullanıcılarına gösterdi. Kısa sürede 1.7 milyondan fazla izlenmeye ulaşan görüntülerde DeVivo prizini açtığında karşılaştığı manzarayla büyük bir şok yaşadı.

Trend 12-07-2023 09:36

Enerji tasarrufu sağlayarak faturalarınızın yarı yarıya düşmesine yardımcı olacak ürünler

Yaşamımızı sağlamayı ve sürdürmeyi sağlayan en önemli unsurların başında enerji yer alıyor. Ticaretten ekonomiye kadar yaşamın tüm alanlarında, verimli ve nitelikli bir günlük yaşantı için enerji, kilit bir rol oynuyor. Küresel ısınma problemiyle beraber gündemimize gelen enerjinin sürdürülebilirliği konusu enerji tasarrufu üzerine düşünmemize de yol açtı. Gelin, birlikte enerji tasarrufu sağlarken hem cebinize hem geleceğinize yatırım yapmanızı sağlayacak ürünlere göz atalım!

Haber 02-05-2023 15:29

Elektrik faturanızı anında yarıya indirecek tüyolar! Tasarruf yapmak için uzak durmanız gerekenler

Elektrik faturası hem yazın hem de kışın cebi en çok zorlayan faturalar arasında bulunuyor. Kışın doğal gaz faturalarının da eklenmesiyle birlikte göze batan yüklü elektrik faturasını düşürmek için etkili yöntemler aranıyor. Enerji uzmanları elektrik faturanızı düşürecek basit tüyoları paylaştı.

Kadin 09-01-2023 14:15

Amazon kullanıcılarından tam not alan ürün önerileri

Online alışveriş yapmak büyük bir zaman tasarrufu sağlıyor. Ancak kaliteli ürünü bulmak her zaman kolay olmuyor. Eğer siz de kaliteli ve kullanınca memnun kalabileceğiniz ürün arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Geniş ürün yelpazesiyle aradığınız her şeyi kolayca bulmanızı sağlayan Amazon'un kullanıcılardan tam not alan ürünlerini listeledik. Haydi gelin, bu ürünlere beraber bir göz atalım.

Haber 29-11-2022 15:45

Prizde fiş bırakmayın! Ay sonu faturaya yansıyan rakama inanamayacaksınız

Fişe takılı olan cihazlar kapalıyken de elektrik harcıyor. Bunların başında uydu alıcıları, televizyon, bilgisayar, ketıl, çay ve kahve makinası, çamaşır ve bulaşık makinası, klima ve sinema ses sistemleri geliyor. Ayrıca cep telefonu şarj aletleri de fişe takılı olduğu anlarda elektrik tüketiyor. Tüketim masrafı ise duyanları şaşırtacak türden...

Finans 14-10-2022 12:03

Evdeki priz ihtiyacını tamamıyla karşılayacak en iyi çoklu priz çeşitleri

Bulunduğunuz yerde çok az sayıda priz var ve onları kullanmak için diğer cihazların fişini prizden çekmeniz mi gerekiyor? Çoklu priz çeşitleri sayesinde artık buna gerek kalmayacak. Birçok markanın ürettiği oldukça kullanışlı çoklu prizler sayesinde ihtiyacınız olan tüm elektronik cihazları aynı anda kullanmanız mümkün. İşte karşınızda "Keşke daha önce alsaydım." dedirtecek en iyi çoklu priz modelleri!

Haber 07-10-2022 14:39