Prof. Dr. Hasan Tezer

Prof. Dr. Hasan Tezer

Eğitim hayatının ilk bölümünü Antajya'da tamamlayan Prof. Dr. Hasan Tezer, 1997 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığı eğitimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı'nda Yandal İhtisasını bitirdi. Devlet Hizmet Yükümlülüğü'nü yapmak üzere Ankara Dışkapı Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ataması yapıldı. Nisan 2010'da Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Doçenti oldu. 2011 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD, Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı'na öğretim üyesi oldu. Febril Nötropeni, Çocuklarda Bağışıklama, Hastane Enfeksiyonları ve Zoonotik Hastalıklar özel ilgilendiği alanlar arasındadır. ayrıca koronavirüs ile mücadele için alınacak kararlarda yardımcı olması için bilim kurulu üyeliğine de seçilmiştir.

Prof. Dr. Hasan Tezer Haberleri

Prof. Dr. Hasan Tezer'den toplumsal bağışıklık açıklaması: Çocuklar da aşılanmalı

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, toplumsal bağışıklığı oluşturabilmek için nüfusun yüzde 20'sini oluşturan çocukların da aşılanmasının önemli olduğunu belirterek, "Toplumsal bağışıklık için toplumun yüzde 70'inin bağışık hale gelmesi gerekiyor. Burada çocuklar da önemli bir grubu oluşturuyor. Çocuklar çok hafif geçiriyor ama bulaşta faktör olabilirler, bu bulaşı engellemek için çocukların aşılanmaları oldukça önemli" diye konuştu.

Haber 09-05-2021 10:20

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tezer'den koronavirüs aşısı açıklaması

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Kovid-19 aşılarına ilişkin soruları yanıtladı. Tezer, grip ve zatürre aşılarının Kovid-19'a karşı koruduğunu gösteren bilimsel bir veri bulunmadığı, koronavirüse karşı korunmak için buna yönelik geliştirilen özel aşıların yapılması gerektiği bildirdi.

Haber 24-03-2021 19:51

Prof. Dr. Tezer: Yüzde 10-15-20'lik kesimin aşılanması bile virüsün dolaşımını kesecektir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, yaz ortasında yerli aşının devreye girebileceğini belirterek, "Hedeflenen virüsün dolaşımını durdurmak için toplumun yüzde 60-70'nin aşılanması. Ancak aşıladığınız yüzde 10-15-20'lik kesim bile virüsün dolaşımını kesecektir, durduracaktır" dedi.

Haber 15-02-2021 11:39

Bilim Kurulu üyesi Tezer: Ülkemize has mutasyonların olduğunu biliyoruz

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye'de şu anda 400 civarında insanın mutasyonlu virüs ile enfekte olduğunu söyledi. Tezer, "Güney Afrika ve İngiltere varyantlarının olduğunu biliyoruz. Ülkemize has mutasyonların olduğunu da biliyoruz; ama ülkemizdeki varyantlarının nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Yakın bir zamanda çalışmaların sonucu açıklanacaktır" dedi. Tezer ayrıca, mutasyonlu virüs artışının durdurulamadığı takdirde yenilerinin de geleceğini ekledi.

Haber 14-02-2021 10:23