Risk Haberleri

Fatih Portakal 'Lütfen dikkatli dinleyin' diyerek uyardı, ardından tek tek saydı: O iller risk altında

Türkiye, 13 Şubat'ta Erzincan'da meydana gelen ve görüntüsüyle adeta bir çağlayanı andıran toprak kaymasını konuşmaya devam ediyor. 9 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları devam ederken Fatih Portakal yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çekti. Haberi, 'Lütfen dikkatli dinleyin' diyerek anons eden Portakal Türkiye'de riskli diğer madenleri sıraladı. İşte risk altındaki o iller...

Finans 16-02-2024 06:26

Piyasalardaki risk iştahı arttı, Bitcoin 45 bin doları aştı

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, küresel piyasalardaki risk iştihanın artması ve spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle yeniden 45 bin doların üzerinde işlem görüyor.

Finans 09-02-2024 08:40

IMF Başkanı'ndan risk uyarısı: Zamanlaması gerçekten çok önemli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankalarının para politikasında erken gevşeme riskine dair uyarılarda bulundu. Georgieva, "ABD'nin para politikasını gevşetme zamanlaması gerçekten çok önemli, ne çok erken ama aynı zamanda ne de çok geç" dedi.

Finans 02-02-2024 08:21

Bursa depreminin ardından paylaşıldı! İstanbul'daki riskli konut sayısı korkuttu

Önceki gün Bursa'da meydana gelen 5.1 ve 4.5 şiddetindeki depremler İstanbul'da da hissedildi. Olası 'Büyük Marmara depremi' tartışmalarını alevlerinden sarsıntının ardından İstanbul'daki riskli bina sayısı belli oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında da iş yeri bulunduğunu belirterek, yaklaşık 600 bin konutun riskli olduğunu söyledi.

Haber 05-12-2023 23:01

Diğer Haber Etiketleri

belirti beslenme Kardiyolog deprem hindistan cevizi yağı bitcoin anne sütü balık domates yumurta Hindistan cevizi ıspanak kuruyemiş omega 3 patates peynir sakız salatalık siyah çay süt zeytin yeşil çay zeytinyağı kan şekeri kolesterol şeker Canan Karatay dondurulmuş gıda maden ocağı makarna bebek ilaç buzdolabı Narenciye küf Baklagiller Karbonhidrat konserve ekmek kalp hastalıkları su hastalık uyku Pirinç aflatoksin bulyon Akciğer‎ Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Deri Göz Bursa Hakkari İstanbul Çay Körfez mantar hamilelik sigara Nargile kahve diyet barbekü mikroplastik baharat Pestisit tavuk Horlama bina kahvaltı tedavi IMF tuz kırmızı et Marmara Denizi fatih portakal penis akciğer kanseri alzheimer bunama demans diş eti kanaması diyabet enfeksiyon felç gıda zehirlenmesi grip hipertansiyon hormonal bozukluk inme (beyin krizi) kabızlık kalp krizi kalp yetmezliği kan basıncı kanser karaciğer yağlanması kene kısırlık koah lyme obezite pıhtı atması siroz tansiyon tümör uyku apnesi uykusuzluk virüs yüksek tansiyon zehirlenme Japonya Sudan Mehmet Özhaseki alara bacak bacak ağrısı böbrek bilim adamları biyolojik fayda felç belirtileri etiket endokrin gece göz kanlanması hamile gıda hata içecekler insülin hipertansiyon belirtileri anne ayak araştırma emzirme dinlenirken bacak ağrısı diş diş eti diş eti kanaması neden olur doymamış yağ doymuş yağ dsö dünya sağlık örgütü izmit körfez izmit körfezi kahve saç rengi kan grubu yüksek yüksek tansiyon belirtileri yiyecek yaş kene isırması kene ısırığı ketojenik ketojenik diyet mısır gevreği müshil nedir koronavirüs lyme hastalığı mantar faydaları margarin penis büyütme protein piyasa siyah çayın faydaları saklama alanı tehlike sodyum kabızlık nasıl geçer kadın kilo verme kimyasal kuru baklagiller kurabiye kızarmış tavuk patates kızartması patojen ölüm trans yağ uyarı uyku ilacı uykusuzluk nedenleri uzman uzuv toplantı keto diyeti kraker zaman zarar zehir eo müshil ilacı damarlar uyku açan şeyler uykusuzluk zararları

Risk

Risk Hakkındaki Haberler Mynet'te. Risk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Severek yiyorsunuz ama kalp krizi riskini artırıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Kalp krizi dünya üzerinde en çok karşılaşılan ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kalp krizi ani gelişen sağlık durumlarından olduğu için doğru müdahaleyi yapmak zorlayıcı olabiliyor. Ancak kalp krizi riskini artıran yiyeceklerden uzak durmak ve kalp krizi belirtileri hakkında bilinçli olmak hayatı kurtarabiliyor.

Haber 13-06-2023 09:02

Milyonlarca kişinin hayatını tehlikeye atıyorlar! Bu ilaçlar erken ölüm riskini artırıyor

Yaşadığımız sağlık problemlerini çözmek adına farklı ilaçlar kullanıyoruz. Doğru ilaç kullanımı sağlık sorunlarımızı ortadan kaldırarak yaşam kalitemizin artmasını sağlıyor. Ancak bilinçsizce kullanılan bir ilacın erken ölüm riskini yüzde 55 artırabileceği öğrenildi. Uzmanlar milyonlar kişinin kullandığı bu ilaca karşı uyardı.

Haber 09-06-2023 09:03

Tehlikesi yeteri kadar bilinmiyor! DNA'yı bozuyor, kanser ve kalp hastalığına zemin oluşturuyor

Tükettiğimiz gıdalar üzerine yapılan araştırmalar daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok gıdanın oldukça riskli olabildiğini tespit ediyor. Son yapılan araştırmalarda sevilen birçok yiyeceğin içerisinde bulunan bir maddenin DNA'yı bozarak kanser, diyabet, kalp hastalığı gibi riskli hastalıklara zemin oluşturduğu belirtiliyor.

Haber 05-06-2023 16:20

Severek yiyorsunuz ama felç riskini yüzde 14 artırıyor! Uzmanlar sağlık için riskli iki eti açıkladı

Kalp krizi ve felç riskini artıran yiyecekler denildiğinde ilk akla gelenler kızartılmış gıdalar olsa da bu gıdaların dışında kalan sağlıklı sanarak tükettiğimiz bazı yiyecekler de oldukça risk oluşturabiliyor. Yapılan araştırmalar felç riskini yüzde 14 arttırabilen iki et çeşidini açıkladı.

Haber 02-06-2023 16:14

Sigaradan 50 kat daha fazla hasar bırakıyor! Akciğer kanserine neden oluyor

Uzmanlar sigaranın zararlarını her fırsatta belirterek sigaraya karşı uyarılarda bulunuyor. Akciğer kanserinin en önemli nedeni olarak görülen sigaradan daha kötü etki taşıyan bir madde olduğu düşünülmese de özellikle gençler arasında giderek artan bir ürünün sigaradan 50 kat daha fazla zararlı olduğu öğrenildi.

Haber 31-05-2023 13:31

Çayın bilinmeyen faydası! Haftalar içinde mucizeler yaratıyor

Çay tüm dünyada sudan sonra en çok tüketilen içecek olarak görülüyor. Çay tiryakileri gün içerisinde içtikleri çayın miktarını hesaplayamıyor. Fazla çay tüketimi kansızlık gibi sağlık problemlerine neden olsa da doğru miktarda tüketilen çayın oldukça riskli bir hastalık için haftalar içinde değişim yaratabildiği öğrenildi.

Haber 29-05-2023 16:44

Anne sütü sadece bebeklere değil annelere de şifa dağıtıyor! Tehlikeli hastalıkların riskini azaltıyor

Uzmanlar anne sütünün şifa kaynağı olduğunu belirterek bu sütün bebeklerin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ve hastalıklara karşı koruduğunu belirtiyor. Ancak anne sütünün faydaları sadece bebeklerle sınırlı kalmıyor. Annelere olan faydaları da saymakla bitmiyor.

Kadin 29-05-2023 16:00

Uzmanı uzak durulması gereken yiyecekleri açıkladı! Severek yiyorsunuz ama tansiyonu uçuruyor

Yüksek tansiyon hastalığı tedavi edilmezse böbrek, kalp ve damar hastalıklarına, felçlere ve görme kaybına sebep olabilir. Toplumda sıklıkla görülen yüksek tansiyon hastalığından korunmak için tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Kalp uzmanı yüksek tansiyon için riskli olan yiyecekleri sıraladı.

Haber 24-05-2023 16:50

Bahar ve yaz aylarında artan 'Sessiz katil' hastalığına dikkat! Belirti vermeden ilerliyor

Bahar ve yaz aylarında artış gösteren hastalıklar sağlığı büyük oranda riske atıyor. Lyme hastalığı da yaz aylarının riskli hastalıkları arasında yer alıyor. Uzmanlar lyme hastalığının belirti vermeden ilerlediğini ve eklem romatizması ve kalp iltihabı gibi sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Haber 22-05-2023 10:14

Bu tehlikeli hastalık her 10 kişinden 3'ünde görülüyor! Kalp krizi ve felce neden oluyor

Hayatımızı etkisi altına alan hastalıklardan olan hipertansiyon genellikle ciddi sonuçlar verene kadar teşhis edilemiyor. Önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan hipertansiyon hastalığı hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor. Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Selim Topcu, hipertansiyon hastalığına karşı uyarılarda bulundu.

Haber 17-05-2023 17:08

Kalp hastası olmak istemiyorsanız mutfağınızdan çıkarmanız gereken iki yiyecek! Kolesterol seviyelerini uçuruyor

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Yüksek kolesterol, çeşitli hastalıklar kalp hastalıkları riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar kalp hastalıkları risklerinin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekleri sıraladı. Neredeyse her mutfakta bulunan iki gıdanın kalp sağlığını oldukça tehlikeye attığı öğrenildi.

Haber 16-05-2023 16:25

Uykuda yaşanan bu duruma dikkat! Felç ve diyabet riskini artırıyor

Uyku sırasında yaşanan problemler önemsiz sanılsa da oldukça tehlikeli hastalıkların belirtisi olabiliyor veya başka sağlık sorunların oluşma riskini artırabiliyor. Yapılan araştırmalar göre milyonlarca kişi kalp hastalığı, inme ve diyabet riskini artıran bir uyku bozukluğundan mustarip olduğunun farkında olmayabilir.

Haber 11-05-2023 17:03

Tedavi edilmezse kalp krizi ve felç riskini artırıyor! Gözlerde görülen bu belirtiye dikkat

Yüksek tansiyon hastalığı gerekli testler yapılmadığı müddetçe teşhis edilmesi zor olan hastalıklardan. Oldukça sinsi bir hastalık olan yüksek tansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Uzmanlar yüksek tansiyonun gözde ortaya çıkan belirtisi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 11-05-2023 09:02

Sağlıklı sanılıyor ama kolesterol seviyelerini mahvediyor! Kardiyolog riske karşı uyardı

Sinsice ilerleyen ve birçok kişinin hasta olduğunu fark ettirmeyen kolesterol, kalp krizi ve felç gibi çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kolesterolün oluşmasına yol açan en önemli etkenlerin yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam olduğu biliniyor. Bir kardiyolog kolesterol riskini artıran sağlıklı olduğunu düşündüğümüz o gıda hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 09-05-2023 17:14

Karaciğer sağlığını yerle bir ediyor! Yemeden önce tekrar düşünün

Yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Özellikle karaciğer tüketilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında bulunuyor. Yağlı karaciğer hastalığından korunmak için bazı gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Uzmanlar karaciğeri yağlandıran riskli gıdalar hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-2023 09:02

Adeta protein bombası! Alzheimer ve kanser riski için büyük önem taşıyor

Yediğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara yakalanma riskini düşürebiliyor ve bazı hastalıklar için şifa kaynağı olabiliyor. Sağlıklı yüksek protein içeren bir gıdanın sağlık için oldukça etkili faydaları olduğu öğrenildi. Bu gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak tüketiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Haber 05-05-2023 17:14

Bu yiyecekler yeniden ısıtıldığında zehre dönüşüyor! Sürekli yapılan ölümcül olabilecek hataya dikkat

Evde hazırladığımız yiyeceklerin kalanını israf etmek yerine buzdolabına kaldırmak ve bu yiyecekleri ısıtarak tekrardan yiyebilmek oldukça pratik olabiliyor. Ancak birçok yiyeceğe yapılabilen bu ısıtma işlemi bazı yiyeceklerin zehre dönüşmesine yol açabiliyor. Uzmanlar aşağıda yer alan riski gıdaların ısıtılması hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 05-05-2023 09:16

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Zeytini sakın bu şekilde yemeyin... Kısırlık riski var

Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıklar ve sağlıklı beslenme hakkında yaptığı açıklamalarla gündem oluyor. Sağlıklı yaşamak için paketli gıdalardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Karatay, yaptığı açıklamada kahvaltıda oldukça sevilerek tüketilen zeytinlerin yanlış tüketiminin kısırlığa yol açabileceğini belirtti.

Haber 02-05-2023 09:08

DSÖ’den dünyayı korkutan ‘biyolojik sağlık riski’ uyarısı: İşgal ettiler…

Dünya Sudan’da devam eden çatışmaları yakından takip etmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan bir uyarı geldi. DSÖ, Sudan'da halk sağlığı laboratuvarının işgal edilmesinin biyolojik sağlık riski oluşturduğunu duyurdu. İşte tüm dünyayı endişelendiren sağlık riski ile ilgili uyarının detayları…

Haber 26-04-2023 07:28

Dünyanın en zararlı yiyecekleri! Kalp krizi ve kanser riskini artırıyor

Kanser, kalp hastalıkları, diyabeti, kolesterol gibi hastalıklarda yediğimiz yiyecekler hastalığı oldukça etkiliyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek tükettiğimiz birçok yiyecek sağlığımızı riske atıyor. Uzmanlar sıklıkla tükettiğimiz dünyanın en zararlı yiyecekleri hakkında uyarıyor.

Haber 24-04-2023 09:10

Ağzınıza bile sürmeyin! Bu içecek milyonlarca kişinin erken ölüm riskini artırıyor

Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar sağlığımız için oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Uzmanlar neredeyse her mutfakta bulunan bir içecek türüne karşı yaptıkları araştırmalar sonucunda bu içeceklerin milyonlarca kişinin erken ölüm riskini arttırdığını tespit etti. Sıklıkla içilen bu içecekler hakkında acil uyarı verdiler.

Haber 23-04-2023 09:06

Bu şekilde uyuyorsanız dikkat! Felç riskiniz üç kat daha fazla

Sağlıklı olmak için her yetişkinin en az 6-8 saat uyuması gerekiyor. Ancak farklı uyku problemleri nedeniyle bu saat değişim gösterebiliyor. Uyku stilimiz çeşitli hastalıklara karşı daha riskli konumda olmamıza neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar uykuda yaşanan bir durumun felç riskinin üç kat daha fazla olduğunu işaret ettiğini belirtiyor.

Haber 13-04-2023 09:02

Almadan önce tekrar düşünün! Balık yerine plastik yiyor olabilirsiniz

Zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor. Özellikle kışın ve bahar aylarında sık sık tüketilen balıklar vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getiriyor. Ancak balıklar hakkında yapılan araştırmalarda birçok balığın içerisinde sağlık için oldukça riskli olan mikroplastikler tespit edildi.

Haber 10-04-2023 17:00

Penis boyu hakkında yapılan araştırma sonuçları şaşırtıcı! Penis boyunun artmasının nedeni riskli olabilir

Erkekler penis boyları hakkında öz güven problemleri yaşayabiliyor. Toplumda birçok kişi penis boyunun cinsel hayatı etkilediğini düşünüyor. Bu konuda yapılan araştırma sonuçlarına göre penis boyunda görülen artışın çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi.

Haber 05-04-2023 10:02

Sıklıkla yapılan bu hatalardan uzak durun! Kanserden korunmak için 6 öneri

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan kansere karşı bilinçli olmak hayat kurtarıyor. Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız birçok hata kansere yol açabiliyor. Uzmanı kanserden korunmak için 6 öneri paylaştı.

Haber 03-04-2023 12:01

Grip olan herkese acil uyarı! Ölümcül riskin gerçekleşmesi altı kat artıyor

Grip özellikle mevsim geçişlerinde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Gripte uygun dinlenme koşullarının sağlanmaması yaşam kalitesinin düşmesine ve hastalığın kolayca yayılmasına neden oluyor. Uzmanlar grip olan herkesin gripten sonraki hafta tehlikeye karşı çok daha riskli hale geldiklerini belirtiyor.

Haber 30-03-2023 09:06

Uzmanı uyardı: Ayakta başlayan enboli riskine dikkat! Ölümcül sonuçlara neden olabilir

Deprem bölgesinde yaşanan çok çeşitli sağlık sorunları nedeniyle uzmanlar ciddi durumlara karşı uyarılarda bulunuyor. Bacakta ortaya çıkan küçük belirtiler enbolinin ciddi belirtisi olarak görülebiliyor. Prof. Dr. Nuri Tutar, müdahale edilmeyen pıhtıların ölümcül olabileceğini belirtiyor.

Haber 18-03-2023 10:10

Sakın önemsiz görmeyin! Diş eti kanaması riskli hastalık hakkında uyarı veriyor

Dişlerin bakımının ve hastalıklarının aksatılması sadece görünümü ve değil çeşitli hastalıkları da etkiliyor. Sık sık yaşanan diş eti problemleri istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Uzmanlar göz ardı edilen diş eti kanamalarının ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğini söyleyerek riske karşı uyarıyor.

Haber 18-03-2023 09:39

Uzmanlar uyardı! Geceleri kendinize yaptığınız en büyük kötülük... Ölümcül sonuçlara yol açıyor

Yaşam alışkanlıkları vücut sisteminin değişmesine ve çeşitli hastalıkların gelişmesine neden olabiliyor. Fark etmeden yaptığımız birçok alışkanlık çok ciddi hastalıkların riskini artırıyor. Uzmanlar geceleri yapılan bir davranış hakkında acil uyarı vererek bu davranışın kalp krizi, felç gibi hastalıkların riskini artıran ölümcül hastalığa neden olabileceğini paylaştı.

Haber 17-03-2023 09:10

Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor! Yol açtığı hastalıklar saymakla bitmiyor

Günlük hayatta tüketilen birçok yiyecek sağlığı doğrudan etkisi altına alıyor. Zararlarını fark etmeden sıklıkla tükettiğimiz yiyecekler tehlikeli hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar her mutfakta bulunan bir baharatın aşırı tüketiminin milyonlarca kişinin ölümüne sebep olduğunu belirterek bu baharatın yarattığı riskler hakkında uyarıyor.

Haber 14-03-2023 10:33

Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep oluyor! Yol açtığı hastalıklar saymakla bitmiyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Sağlıklı olduğu düşünülerek tüketilen birçok yiyeceğin oldukça zararlı etkileri bulunuyor. Her mutfakta bulunan bir baharatın çok tehlikeli durumlara sebep olduğu paylaşıldı. Ciddi sağlık sorunlarına neden olan bu baharatın tüketimi hakkında bilinçlenmek hayati önem taşıyor.

Haber 14-03-2023 10:21

Geceleri ortaya çıkan bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen ilk uyarıcı işareti

Toplumda birçok kişi geceleri çeşitli sağlık problemleri yaşadığını belirtiyor. Bu problemlerin göz ardı edilmesi başta uyku sorunlarına ardından çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterol hastalığının ilk belirtisinin geceleri ortaya çıktığını belirterek riske karşı uyardı.

Haber 14-03-2023 09:10

Makarna yapmak basit diyerek geçiştirmeyin! Bu hata sağlık için tehlike oluşturuyor

Makarna en sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. Hemen hemen her gün tüketilen makarna oldukça hızlı ve pratik bir şekilde hazırlansa da makarna yaparken uygulanan bir hata sağlık için büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar makarna yaparken farkında olmadan uygulanan bu hataya karşı uyardı.

Haber 08-03-2023 17:07

Yemeden önce tekrar düşünün! Tansiyonun yükselmesine neden oluyor

Yüksek tansiyon farkında olmasak da en tehlikeli hastalıklar arasında yer alıyor. Sinsice yükselen tansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkların gelişmesine sebep olabiliyor. Hipertansiyon risk faktörleri arasında bulunan bazı yiyecekler bilinçsizce tüketilirse sağlığı derinden etkiliyor. Günlük hayatta sık sık tüketilen bazı yiyecekler tansiyon için büyük risk oluşturuyor.

Haber 08-03-2023 09:09

Bina risk tespiti fırsatçılığı şoke etti! Hem bakanlığa bildirmiyorlar hem de verdikleri fiyatlar inanılır gibi değil….

Deprem felaketlerinin ardından herkes binasının sağlamlığını araştırmaya başladı. Şimdi de bina tespit fırsatçıları çıktı. Aynı bina için her firma farklı fiyat verirken bakanlığa bildirmeleri gereken rapor için de ‘el altından yapıyoruz’ şeklinde bir açıklama getirerek yapılan işlemlerin bakanlığa bildirilmediği iddia edildi.

Haber 08-03-2023 07:53

Sağlıklı sanıyorsunuz ama kalp krizi ve felç riskini iki kat artırıyor

Sağlıklı olduğu düşünülen birçok yiyecek ve beslenme stili çeşitli hastalık risklerinin artmasına sebep olabiliyor. Özellikle oldukça sağlıklı sanılan karbonhidrat içeren beslenmeden uzak olan keto diyetinin kalp hastalıkları ve felç riskiyle bağlantılı olabileceği bulundu.

Haber 07-03-2023 09:07

Verdiği zararları bilseniz asla yemezsiniz! Kalp krizi riskini artıran yiyecekler

Zararsız olduğunu düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuz için çok riskli durumlara sebep oluyor. Yemeklerin içerisine kattığımız gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Kalp krizi riskini arttıran zararlarını bilmediğimiz yiyecekler bulunuyor.

Haber 02-03-2023 09:13

Kahvaltıda severek yiyoruz ama tehlike büyük! Tümör oluşmasına neden olabiliyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Severek yediğimiz birçok yiyeceğin çeşitli hastalık risklerini arttırdığı biliniyor. Kahvaltıda kendimizi şımartmak için en doğru tercih olan reçel ve marmelatların üretiminin ve saklanmasının yanlış koşullarda yapılması tümör riskini oluşturuyor.

Haber 01-03-2023 09:00

Hakkari'de İl Afet Risk Azaltma Planı görüşüldü

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında "İl Afet Risk Azaltma Planı" değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Yurthaber 28-02-2023 14:38

Bu yaşta hamile kaldıysanız dikkat! Kalp krizi ve inme riskiniz çok daha yüksek

Hamilelik kadınlar için oldukça stresli ve heyecanlı bir dönem olarak görülüyor. Anne adayları bu süreçte hem kendi hem de bebeklerinin sağlığını korumak için birçok alışkanlığını değiştiriyor. Yapılan bir araştırmaya göre belirli bir yaşta hamile kalan kişilerin kalp krizi ve inme riskinin çok daha yüksek olduğu öğrenildi.

Kadin 28-02-2023 10:22

Buzdolabına asla koymamanız gereken en zararlı yiyecek! Masum duruyor ama kansere neden olabilir

Yiyeceklerin yanlış koşullarda saklanması sağlığı riske atabiliyor. Yiyecekler kolayca bozulmamaları için genellikle buzdolabında saklanıyorlar. Ancak bazı gıdaların kesinlikle buzdolabına girmemesi gerekiyor. Uzmanlar sıklıkla tüketilen bir sebzenin buzdolabında saklanmasının kanser riskini artırabileceğini belirtiyor.

Haber 27-02-2023 16:27

Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Yeterli miktarda tüketmemek erken ölüm riskini %80 artırabilir

Tükettiğimiz gıdaların çok sayıda faydaları olduğu kadar zararları da bulunabiliyor. Yenilen yiyecekler kişinin yaşına ve hastalıklarına göre korkunç etkiler yaratabiliyor. Birçok uzmanın fazla tüketimde büyük tehlikeye yol açtığını belirttiği bir gıdanın az tüketilirse erken ölüm riskini %80'e kadar çıkarabileceği tespit edildi.

Haber 27-02-2023 09:12

Severek yiyoruz ama yüksek tehlike içeriyor! Beyin sağlığını bitiriyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız üzerinde belirleyici etkiler yaratıyor. Bazı yiyecekler sağlıklı olsa da gerekli şartlar sağlanmadığında oldukça riskli durumlara sebep olabiliyor. Uzmanlar her gün severek tükettiğimiz ama karaciğer, böbrek ve beyinde hasar bırakabilen o yiyeceklere karşı uyardı.

Haber 26-02-2023 15:40

Bilim adamları uyardı! Bu uyku sorununu yaşayanların kalp krizi riski çok daha fazla

Uyku vücudumuzun olmazsa olmaz ihtiyacı olarak görülüyor. Zihnimizin ve vücudumuzun dinlenmesini sağlayan uykunun düzenine dikkat etmek gerekiyor. Bilim adamları uyku problemi yaşayan kişilerin kalp krizi riskinin çok daha fazla olduğunu paylaşarak uyarılarda bulundu.

Haber 26-02-2023 09:16

Bu ilacı kullananlar dikkat! Demans riskini yüzde 50'ye kadar artırıyor

Bilinçsizce kullanılan ilaçların çok sayıda yan etkisi bulunuyor. Bu yan etkiler uzun zaman içerisinde ortaya çıkabiliyor. Yapılan araştırmalar sıklıkla kullanılan bir ilacın demansa yakalanma riskini yüzde 50'ye kadar artırabileceğini buldu.

Haber 24-02-2023 11:44