Rusya Ukrayna Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşında yeni perde! Zelenskiy saldırıların ardından açıkladı: Yavaş yavaş...

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkent Moskova’ya insansız hava araçlarıyla düzenlediği “terör saldırısı” girişiminin engellendiğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise saldırıların ardından yaptığı açıklamada, "Savaş yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine geri dönüyor." dedi.

Haber 30-07-2023 20:26

Şaşırtan olay... Büyükelçiliğin önüne getirdiler: 'Ölüm pastası'

Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat 2022'de başlattığı savaşın birinci yılı geride kaldı. Savaşın birinci yıl dönümünde Avrupa'da eylemler gerçekleştiriliyor. Sırbistan’daki Ukrayna yanlısı aktivistlerin 'ölüm pastalı' eylemi ise oldukça dikkat çekti. Aktivistler, Rusya'nın Belgrad Büyükelçiliği'nin önüne üzerinde kanı simgeleyen kırmızı boya ve kuru kafa maketi yer alan bir "ölüm pastası” getirdi. Polisin elçilik önüne bırakılmasına izin vermemesi üzerine pasta elçiliğe yakın bir yere bırakıldı.

Haber 24-02-2023 18:12

Putin'i eleştirmesiyle gündem olmuştu! Rus siyasetçi ve milyarder Pavel Antov Hindistan'da kaldığı otelde ölü bulundu

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya yönelik saldırılarını eleştiren ve daha sonra bu açıklamalarını geri çeken Rus siyasetçi ve milyarder Pavel Antov, 66’ıncı yaş günü öncesinde seyahati sırasında geldiği Hindistan’da ölü bulundu. Ülkenin Odisha eyaletine bağlı Rayagada kentindeki otelin önünde kanlar içinde bulunan Antov, otelin üçüncü katından düşerek hayatını kaybetti.

Haber 27-12-2022 15:28

Rus askeri ve karısının telefon konuşmasındaki “Prevezervatif kullanırsan...” ifadesi gündem yaratmıştı! Uluslararası yakalama kararı çıktı

Geçtiğimiz Nisan ayında bir Rus askeri ve karısına ait olduğu iddia edilen 32 saniyelik bir telefon konuşması ifşa edilmişti. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından yayınlanan videoda Rus askeri ve eşinin arasındaki konuşma dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı. Rus askerinin eşinin kocasına korunma kullanarak Ukraynalı kadınlara tecavüz edebileceğini söylediği kayıtların ardından kadın için uluslararası yakalama kararı çıktı.

Trend 23-12-2022 07:42

Rusya Ukrayna

Rusya Ukrayna Hakkındaki Haberler Mynet'te. Rusya Ukrayna Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Rusya - Ukrayna savaşında son durum: Kiev'den Odesa ve Melitopol'e korkunç saldırı

Rusya-Ukrayna savaşı aylardır devam ederken, bugün Ukrayna’nın güney bölgeleri, yeniden çatışmaların adresi oldu. Rusya’nın insansız hava araçları (İHA) ile Odesa’yı hedef almasının ardından Kiev yönetimi de Melitopol’e yönelik bir saldırı düzenledi. Saldırı sonucu bölgede patlamalar meydana gelirken, ölenlerin ve yaralananların olduğu, çok sayıda işgalcinin ise hayatını kaybettiği aktarıldı.

Haber 11-12-2022 14:16

Patlamamış el bombası göğüs kafesine sıkıştı! Doktorlar çelik yelekle ameliyata girdi

Ukrayna Rusya savaşının ön cephelerinde mücadele eden 41 yaşındaki Çavuş Nikolay Pasenko, göğüs kafesine patlamamış bir el bombasının sıkışması sonucunda adeta canlı bombaya dönüştü. Bombanın patlama riskine karşı Pasenko ameliyat olmayı önce reddetti. Ancak yapılan incelemelerin sonucunda doktorlar çelik yelek ve koruyucu kıyafet giyerek Rus askeri ameliyata aldı.

Trend 12-11-2022 13:37

Rus askerin görüntüleri sosyal medyayı salladı! Üzerine düşen bombalara eliyle meydan okudu, herkesi şaşkına çevirdi

Rusya-Ukrayna savaşı aylardır sürerken, bölgeden sıcak haberler de gelmeye devam ediyor. İki ülkenin askeri güçlerinin girdiği mücadelelerden ilginç anlar da zaman zaman kameralara yansıyor. Ancak kaynağı belirsiz yeni bir görüntü sosyal medyayı ikiye böldü. Görüntülerde bir Rus askerin yer aldığı ve askerin bir drone'un üzerine attığı bombalardan eliyle kurtulduğu iddia edildi. Kimileri görüntülerin gerçek olduğunu düşündüğünü söyledi, kimileri de bir bilgisayar oyunundan alındığını öne sürdü.

Haber 07-11-2022 15:38

Ukrayna’daki savaş bölgesinde askerlerin Adanalı rapçinin şarkısını dinlediği iddia edildi! O anlar gündem oldu

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş sürerken bölgeden ilginç görüntüler gelmeye devam ediyor. Ukrayna’daki savaş bölgesinde seyir halindeki bir aracın içinde iki askerin Adanalı bir rapçinin şarkısını dinlediği ana ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Söz konusu iddia sosyal medyada kısa sürede dikkatleri çekmeyi başardı.

Trend 28-10-2022 11:01

Son dakika: Ukrayna'nın kirli bomba kullanacağı iddiası çok konuşulmuştu! Putin'den 'dünya savaşı' göndermesi: Planlardan haberdarız

Son dakika haberi: Geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın kirli bomba kullanacağı iddiası dünya gündemini sarsmıştı. Rusya, iddiayı uluslararası görüşmelerde dillendirerek dünyaya duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuyla ilgili çok çarpıcı bir açıklamada bulunarak "Ukrayna'nın planlarından haberdarız" derken açıklamasındaki 'dünya savaşı' göndermesi dikkat çekti.

Haber 26-10-2022 14:59

Takas edilen esirlerden biriydi! 6 ay boyunca çektikleri işkenceyi anlattı: ''Hayvanlara bile böyle davranmazlar''

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hala devam ederken, geçtiğimiz hafta iki ülke arasında bir esir takası gerçekleşti. Rus esaretinden kurtulan kadınlardan biri olan 26 yaşındaki Hanna O., 6 ay boyunca maruz kaldıkları işkenceyi ve çektikleri çileyi anlattı.

Trend 24-10-2022 16:11

Ukrayna karanlığa gömüldü! Sadece araç ışıkları var... Lütfen bunu ciddiye alın

Rusya-Ukrayna savaşında önemli gelişmeler yaşanırken Rusya’nın Ukrayna’nın enerji altyapılarına saldırıları sonrası Ukrayna’da dikkat çeken bir karar alındı. Zorunlu elektrik tasarrufu yapılmasına karar verilirken uygulamanın ilk gününde sokaklar karanlığa gömüldü. Dün akşam yapılan açıklamada “Düşman enerji üretim tesislerini vurdu. Lütfen bunu ciddiye alın. Elektrik kullanımını en aza indirmek gerekiyor. Bu yapılmazsa geçici kapatmalara hazırlanmalısınız” ifadeleri kullanılmıştı.

Haber 20-10-2022 21:43

Rus çiftler, erkekler Ukrayna savaşına gitmeden önce toplu düğün töreniyle dünya evine girdi

Yaklaşım 43 Rus çift, damatlar Ukrayna savaşına gönderilmeden önce geçen hafta Rusya’nın St. Petersburg kentinde yapılan toplu nikah töreniyle dünya evine girdi. Gelin ve damatlar gerçekleşen toplu nikah töreninde yemin etmek için sıraya girdi ve erkekler cepheye gitmeden önce evlendi.

Trend 17-10-2022 16:33

Ukrayna'nın başkenti Kiev, Rusya yüzünden karanlığa gömüldü! Çarpıcı fotoğrafın ardından yetkililer tasarruf çağrısı yaptı

Rusya-Ukrayna savaşı 9 aydır devam ediyor. İki ülke de birbirlerinin stratejik noktalarına saldırı düzenliyor. Son olarak Rus güçlerinin, elektrik altyapısını hedef alan saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın başkenti Kiev'de halka enerji tasarrufu çağrısı yapılırken şehrin bazı sokakları yarı karanlığa büründü.

Haber 15-10-2022 22:49

Putin’in nükleer saldırı tehdidi Ukrayna’yı harekete geçirdi! Felakete hazırlık başladı... Halka iyot tabletleri dağıtılıyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Batı’ya yönelik nükleer saldırı tehdidi Ukraynalı yetkilileri harekete geçirdi. Kiev’deki yetkililer olası bir Rus nükleer saldırısından halkın en az hasarı alabilmesi için tahliye merkezlerine potasyum iyot hapları dağıtmaya başladığını duyurdu.

Trend 05-10-2022 15:14

Dünyayı karşısına aldı! Nükleer silahlarla tehdit ediyordu... Putin kırmızı düğmeye basarsa ne olur?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aylardır devam eden Ukrayna işgalinin başlangıcından bu yana Avrupa'yı nükleer silahlarla tehdit ediyordu. Bu propagandası hala devam ederken, Kremlin tarafından yönetilen bir televizyon kanalının nükleer savaş patlak verirse neler olabileceğine dair görüntüler yayınlamasıyla Putin'in söylemleri desteklendi.

Haber 03-10-2022 08:11

Rus erkekleri hastanelere koşuyor! Seferberlik panik yarattı: Spermlerini dondurma telaşına düştüler

Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesi ve 300.000'den fazla erkeğin askere alınacağının bildirilmesi Rusya'da panik yarattı. Eşi görülmemiş miktarda Rus erkeğin, yakında Ukrayna'nın işgali için askere alınacaklarından korkarak spermlerinin dondurulmasını talep ettiği iddia edildi.

Trend 02-10-2022 17:15

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre'den Enerjide Türkiye'nin önü açılacak mesajı:

"Enerji bakımından bugün Rusya'nın Avrupa'ya kısıtlama yapması Türkiye'nin önünü açacaktır. Doğu Akdeniz'deki enerjiyi 'Bir an önce Avrupa'ya nasıl ulaştırırız?' projeleri hızlandırılacaktır. Bunun da bizim lehimize olacağına inanıyorum" - "Hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahası hem Türkiye sahası hem de Doğu Akdeniz'deki serbest bölgelerde Türkiye mutlaka bu doğal gazı bulacaktır. Nasıl Karadeniz'de bulmuşsa bu bölgede de vardır"

Yurthaber 19-09-2022 11:14

Ukrayna'dan yola çıkan ilk tahıl gemisi Razoni İstanbul'a ulaştı

Türkiye'nin önderliğinde aşılan tahıl krizinin ilk seferi gerçekleşmek üzere. Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü Razoni gemisi İstanbul'a ulaştı. Gemi 21.00 sularında İstanbul Boğazı Karadeniz girişine demir attı.

Haber 02-08-2022 19:02